- Komentari -
  1. @liberty:
    ne znate vi kako banke funkcionisu, zasta sluze, kako okrecu i zaradjuju novac, i sa takvim stavom samo stvarate losije usluge a da to i ne vidite.
    Kada pocne svaki gradjanin da koristi banke za ono sto jos mogu da se koriste, i cene ce doci na svoje. Nisu banke samo tekuci, stednja, i kredit, deco moja.
    (Zmaj od svile, 12. avgust 2022 21:25)

    # Link komentara

  2. Nije mi jasno da li "osnovni račun" podrazumeva i primanje zarade, ili ne? Pošto kod nekih banaka osnovni račun košta npr. 100 din, ali ne može da služi za primanje plate.
    (lINK, 12. avgust 2022 21:21)

    # Link komentara

  3. Ovo će oterati Banke iz Srbije, odnosno ubrzati proces ukrupnjavanja. Neko je napisao da banke treba da uvedu neki "sovijalni račun" samo za primanje plata. Nije to posao Banaka, to je sve posao države koja je natovarila na banke da rae njen posao. Banka proverava identitet, banka ti daje jevtin račun samo za platu, banka ti proverava plaćen porez pre odobravanja kredita i sl. A onda svi mrze Banke jer rade smarački posao države. Što država ne natera tako pijačne prodavce da vrate cenu hrane, ili velike markete, što taksisti nemaju nešto što se zove "vožnja za preke potrebe do 10km" ali da se pokrisu samo "nužni troškovi" goriva, što se 100kg peleta ne prodaje za 1000 dinara, a onda sve ostalo po nekoj drugoj ceni i sl. Sve su to privatnici, i sve su to osnovne životne potrebe, banke nisu.

    Ne pričam ja ovde o ljubavi prema bankama već o tome da će se ta industrija samo povući, a svi koji viču "neka idu!" će sa srećom dočekati zelenaše gde neće postojati "osnovna pozajmica" već se zna kako ide.

    E da, nemam veze sa bankama niti bilo ko moj, ali hajde malo da razmišljamo kao odrasli o mogućim posledicama populističih mera.
    (Pera, 12. avgust 2022 19:53)

    # Link komentara

  4. Bravo! Srećan sam zbog ove odluke, ne zbog novca, neću propasti niti ću se obogatiti za 50 ili 100 dinara ali što manje da ostane bankama i da im to neko naredi to me jako raduje jer su to bezobrazne krvopije. I 150 dinara im je previše za kvalitet usluga koji pružaju. Pogotovo što naplaćuju proviziju za plaćanje naloga elektronski, ej uštediš im vreme, energiju, nema trošenja papira, nema gužve i maltretiranja radnika, sve odradi čovek sam, sam kuca, svoj internet troši, svoju struju da bi platio nešto i oni naplate proviziju! I nije im ni to dovoljno nego su duplirali proviziju tj. 100po100 poskupeli po jednom nalogu... Kamo sreće da svi klijenti iskoriste ovo, jer bi im to skresalo profit fino... Više bi nas cenili onda.
    (Liberty, 12. avgust 2022 19:23)

    # Link komentara

  5. a da naprave neki servis samo za primanje plata, po nekoj konkurentnoj ceni, da se sistem sam isplacuje i odrzava a ne da ima milijarde profita. Da nema kreditiranja za stanove , firme i slicno... samo osnovno ,mozda neke sitne potrosacke kredite... pa ko hoce u banku ok ,placa za ono sto mu treba a ko nece da ima izbora da nece u banku pod prisilom...
    (zex1, 12. avgust 2022 18:23)

    # Link komentara

  6. Mene kao građanina više pogađa npr.što mi je šišanje poskupelo sa 500 na 1000 dinara, a o ostalim poskupljenjima da i ne pričam. Neće me spasiti sigurno to što će mi banka uzeti manje 100 ili 200 dinara mesečno. Ovo je čista demagogija, poskupljenja na sve strane ali ste se uhvatili za banke jer je to popularno
    (Zacvo, 12. avgust 2022 18:05)

    # Link komentara

  7. Bog me ubio ako sam išta razumeo?!?
    (Vlada, 12. avgust 2022 17:47)

    # Link komentara

  8. Da li ovo znaci da banke moraju da vrate razliku koje su uzele na ime odrzavanja u periodu od 31.12.2020. godine do danas u odnosu na cenu na dan 31.12.2020?
    (Dragan Nis, 12. avgust 2022 17:27)

    # Link komentara

  9. Slušao sam Jorgovanku šta priča, možeš da otvoriš neki račun za osnovne potrebe i da to plaćaš 150 din mesečno, i kao neke banke da smanje provizije za online plaćanje ako su podigle cene
    (srebroljub, 12. avgust 2022 16:54)

    # Link komentara