- Komentari -

Vučić: Napravili smo pametan potez

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija napravila pametan potez, jer je zlatne rezerve vratila u zemlju, i da će nastaviti sa kupovinom zlata.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Drzanje zlata za drzave se najcesce koristi za potrebe centralne banke radi odrzavanja kursa valute, jer u odnosu na dolar, euro, jen i ostale valute zlato je ipak korisna "valuta".

    Osim toga drzanje zlata je prilicno arhaicna stvar.

    Mada... Nije da nema aprecijaciju vremenom pa se moze smatrati kao neka vrsta ulaganja eto.

    Kako god ova vijest nije specijalno znacajna. Bolje da se taj novac utrosi u odredjene kapitalne projekte od znacaja za drzavu Srbiju ili kad Srbija dodje u taj momenat da je izgradila drzava sve sto treba da izgradi (cudno za rec uopste) onda kao Norveska, Katar ili UAE da se napravi investicioni fond, ali... Daleko je do tada.
    (Realno, 27. jun 2022 11:54)

    # Link komentara

  2. Dovoljno je reci u vezi zlata Bor.
    (sumadinac, 26. jun 2022 14:42)
    Бор је срж лоше српске политике и вођства, историјски гледано.
    (Урке, 26. jun 2022 19:14)

    # Link komentara

  3. Ko kupuje zlato da bi ga prodao (berzanski mešetari) - nije loše da stoji u Švajcarskim i Britanskim trezorima, jer, transport zlata je veoma skup.

    Ko kupuje zlato da bi ga čuvao kao monetarnu rezervu - mudro je trnasportovati ga u svoju zemlju, jer, i čuvanje u Švajcarskim i Britanskim trezorima košta dosta para.
    (Peđa, 26. jun 2022 19:01)

    # Link komentara

  4. Ovo je veoma pametna odluka! Madjarska je to uradila pre 3-4 godine,
    (Mangal, 26. jun 2022 17:09)

    # Link komentara

  5. Pa,Bor nikad nismo mi eksploatisali,jer su u pitanju velika ulaganja. Pre drugog rata Francuzi,sada Kinezi. Važno je da radi,da dobijamo rudnu rentu i da su u obavezi da prvo nama ponude zlato.A mi uzmemo koliko možemo,što je izuzetno važno da imaš podlogu u zlatu.I zato BRAVO!
    (carpe diem, 26. jun 2022 16:12)

    # Link komentara

  6. Dovoljno je reci u vezi zlata Bor.
    (sumadinac, 26. jun 2022 14:42)

    Imali Bor, pa sto ga nismo vadili? Ista stvar je i sa svim drzavnim preduzecima. Das im jedan posao, a on traje u nedogled, povecavaju se troskovi, i nikad se ne zavrsi. Zato kod nas sve rade stranci, jer mi sposobni nismo.
    (Zicer, 26. jun 2022 15:55)

    # Link komentara

  7. Dovoljno je reci u vezi zlata Bor.
    (sumadinac, 26. jun 2022 14:42)

    # Link komentara