- Komentari -
  1. i sada će on još jače da pritisne ljude da rade...ustvari on mora sve sam...ponekad me podseća na nekog
    (krek, 2. decembar 2021 23:45)

    # Link komentara

  2. Samo da ti i Tesla ne bankrotira pa ga kupi Benz za šerpu tovljenog šarana.

    Ja ne znam, dal su svi na svetu ludi pa misle da Audi, Mbenz, bmw nisu mogli da naprave elektro auto pre Muska? I sve to da finansiraju iz R&D budzeta i dela prihoda od paralelne prodaje benzinaca i dizela?

    Tesla jos uveliko posluje sa gubitkom, a zadnje dve-tri god konkurencija na polju el.auta se 5x povecala.
    (Mikele, 2. decembar 2021 14:52)

    # Link komentara

  3. "...ali bi odvela ljude na Mars, ili barem tešku mašineriju i robote"
    @Milanche
    Teska masinerija i roboti su odavno na Marsu (od 1997), i izvrsavaju razne (relativno korisne) stvari. Googlaj "Mars Rover" i informisi se. Dosad ih je bilo valjda 6 misija.
    (tzetzetung, 2. decembar 2021 13:54)

    # Link komentara

  4. Ima jeftinih raketnih motora kod Ukrajinaca. KB Juzhnoe pravi svemirske rakete kakve pozelis. Samo lovu na Sunce.
    (Kobaja Grande, 2. decembar 2021 13:45)

    # Link komentara

  5. Pored svih gorucih problema sa kojima se svet suocava, ovi se zaje*avaju odlaskom na Mars. Kako je to prioritet? I kakve trenutne koristi imamo od blejanja na jalovom Marsu. Ocistite reke, mora, okeane, pomozite nerazvijenim regionima. Poboljsajte kvalitet zivota za ljude, zivotinje i biljke na ovoj planeti. Ubrzajte nacin putovanja i transporta. Unapredite medicinu.Istrazite okeane. Ima toliko bitnijih stvari, ali odlazak na Mars je najzvucnije dostignuce. Dokaz da je vaznije da ostane zapamcen kao prvi koji je poslao ljude na Mars, nego da ucini nesto veliko za planetu Zemlju.
    (Pljuvac svih stilova, 2. decembar 2021 13:05)

    # Link komentara

  6. Wernher von Braun je pre 60 godina konstruisao raketu Saturn 5 za put na Mars. Korišćena za Apolo projekat i let na Mesec, nikada za ono za šta je von Braun namenio. Nažalost tehnologija za ovu raketu je vremenom zastarela, inženjeri koji su imali ikakve veze sa ovim projektom su odavno pomrli, Nasa se raspala i niko više nema interesa da je oživi. Jeste da bi bila skupa, oko 2 milijarde dolara bi danas koštala, ali bi odvela ljude na Mars, ili barem tešku mašineriju i robote koji bi počeli da prave koloniju dok se ne smisli jeftinije rešenje.
    Svaka čast Elonu Masku i želim mu sve najbolje sa SpaceX projektom, ali ako smo hteli na Mars imali smo odavno sa čim da idemo, a ne da se uzdamo u privatne kompanije da će napraviti nešto bolje a da bude 10 puta jefitinije i pritom da bude još komercijalno isplativo. Razvoj će pojesti sve pare koje ima i pitanje šta će uraditi. Ako počne tvrdoglavo da presipa pare od Tesle ode i Tesla u pm...
    (Milanche, 2. decembar 2021 11:43)

    # Link komentara

  7. E, koliko nam je zao!! Evo ja ne mogu da dodjem sebi!!
    (Milojko, 2. decembar 2021 11:40)

    # Link komentara

  8. Velika razlika između ekonomije sa stvarnim rezultatima i samoprozvanim ekonomskim tigrom. (lav, zmaj...koja već pojava)

    Poštovanje rokova.
    Sve što rade finansira neko a taj neko nema vreću bez dna.
    Mi smo taj magični momenat rešili.
    (Đurađ, 2. decembar 2021 11:25)

    # Link komentara

  9. kupite od rusa motore
    (ax, 2. decembar 2021 11:25)

    # Link komentara

  10. Kompanije dodje u mogucnost da bankrotira i nije covek je glavni u firmi, nego sef projekta? Kakav lazov i prevarant.
    (Pekar, 2. decembar 2021 11:07)

    # Link komentara

  11. Bilo je katastrofa kada drzava finansirala letenje u kosmos. Mogu sada da zamislim kada ljudi rade pod pritiskom. Ali ovaj sto je otisao, lepo ga je izradio, svaka mu cast. Verujem da cica nije ni verovao u to. A sada ce Mask da pojaca, pa preko vikenda da to popravi, a vi sto hocete na praznik, sram vas bilo
    (parx, 2. decembar 2021 11:05)

    # Link komentara