- Komentari -
  1. I onda ce BiH postati vlasnik rakije u Republici Srpskoj kao i šuma,njiva i kasarni...
    (....oteše nam i rakiju :(, 30. novembar 2021 15:33)

    # Link komentara

  2. Кад’ држава одлучи да направи пут и осталу инфраструктуру до мог села да омогући инспекторима да контролишу производњу ракије онда можемо да гледамо како да се придржавамо овог закона. У међувремену ми ће мо да наставимо да правимо ракију за сопствене потребе, за потребе села, и за потребе људи који сваке године купују нашу ракију.

    Уосталом, да се не лажемо, овај закон ће бити дамо мртво слово на папиру. Закон ће бити донешен не због нас Срба, него да се задовоље бирократе ЕУ. Јадна је будала која ће покушати да спроведе овај закон. Могу да замислим људе из села где дам одрастао како би се понашали када би неко дошао да им забрани печење ракије. Прво би га понудили ракијом, слатком, мезом, с ско би тај одбио онда бу гс у најбољем случају протерали мотикама или осталим сеоским слатима (или ловачким реквизитима).
    (bivši, 30. novembar 2021 13:33)

    # Link komentara

  3. Biće kao sa uvozom auta kad AMSS morate da iskeširate 100 evra za njihovu potvrdu koja ništa ne znači jer vas posle njihovog pregleda 3x vrate sa tehničkog. Samo otimanje para od seljaka što je postala tradicija na ovim prostorima. Seljak je vezan za svoju zemlju i ne može da migrira kao gradski probisveti i lutalice koje ništa ne vezuje za kutiju u soliteru koju mrzi iz dna duše kao i one sa kojima deli taj ograničeni prostor. Zato je seljak laka meta, a nije toliko bitan za izbore, jer je malobrojan. Više glasova donese jedan soliter nego tri prosečna sela.
    (Kole, 30. novembar 2021 08:35)

    Jesi li ti Kole iz BiH, ako si pažljivo čitao video si da se čovek poziva na zakon Srbije kao pozitivan primer. I nije to otimanje para od seljaka kao tradicija ovih prostora, jer ovo nam stiže sa prostora EU. U suštini je ok propis samo treba da je realan, 20 l je malo, inače uredu je ovu oblast regulisati kao i svaku drugu proizvodnju.
    (GoranH, 30. novembar 2021 12:08)

    # Link komentara

  4. Biće kao sa uvozom auta kad AMSS morate da iskeširate 100 evra za njihovu potvrdu koja ništa ne znači jer vas posle njihovog pregleda 3x vrate sa tehničkog. Samo otimanje para od seljaka što je postala tradicija na ovim prostorima. Seljak je vezan za svoju zemlju i ne može da migrira kao gradski probisveti i lutalice koje ništa ne vezuje za kutiju u soliteru koju mrzi iz dna duše kao i one sa kojima deli taj ograničeni prostor. Zato je seljak laka meta, a nije toliko bitan za izbore, jer je malobrojan. Više glasova donese jedan soliter nego tri prosečna sela.
    (Kole, 30. novembar 2021 08:35)

    # Link komentara

  5. Nisam ljubitelj rakije, popijem ili čašu vina ili do 3 piva, ostala žestina, može eventualno viski ili votka, džin u malim količinama sa ledom.
    (NikolaBg, 30. novembar 2021 08:31)

    # Link komentara