- Komentari -
  1. Kajav moratorijum, pa u sfrj je izgradjrna NE Krsko odavno. Mora nuklearka da bi imali potencijala za buducnost. Energije uvek treba, ako se eto desi da nasa NE pravi i previse struje, mozemo je izvoziti. Voda, sunce, vetar su super ali su sića u poredjdnje sa NE. Jedan reaktor pravi kao sve nase HE zajedno. Gorivo za NE se ne trosi kao kod TE, da moras svakog dana kopati hiljade tona i loziti, vec kulturno, na odredjeni vremenski period zameniti sipke i reseno. Otpad, kako ceo svet tako i mi. Samo ne dati nasim strucnjacima sa megadensa da upravljaju vec strancima.
    (duke nukem, 13. oktobar 2021 11:30)

    # Link komentara

  2. @Atomski mrav
    Taj reaktor ce biti u komercijalnoj upotrebi najranije za 20g. i to ako razvoj bude tekao po planu.
    (mfg, 13. oktobar 2021 11:22)

    # Link komentara

  3. Vučić bi trebalo kao Putin da dovede sve ove naše "uspešne privrednike" tj. tajkune za sto i da kaže da sada moraju da vrate sve ono što su izneli iz Srbije i utajili porez i oprali novac pod pretnjom dugogodišnjeg zatvora i zamrzavanja novca na njihovim računima u offshore kompanijama.

    I odmah ćemo imati ne samo za 1 nuklerku nego i za veće plate, viši standard, ponovno uvođenje besplatnog školstva, zdravstva, sporta itd.

    Za ovih 20 godina su ti "uspešni" uspešno utajili preko 120 milijardi evra novca nas gradjana i države Srbije pa je red da se to vrati u zemlju milom ili silom.
    (Narodni Poreznik, 13. oktobar 2021 11:21)

    # Link komentara

  4. Лепо је то синовци, али нажалост наш школски систем прави све више и више стручњака електротехнике који ће знати једино да укључе прекидач за светло. Ускоро неће бити никог ко уме да направи хлеб, а камо ли да покрене и одржава и наш постојећи електроенергетски систем. Није никаква утеха што је тако и у великом делу света.
    (Радивоје, 13. oktobar 2021 11:05)

    # Link komentara

  5. Ovaj poziv je krsenje zakona dok se isti ne promeni.Znaci menjajte zakon pa pozivajte kompanije, nije nikakav problem.
    (Eksplozivna izjava, 13. oktobar 2021 11:02)

    # Link komentara

  6. Једно је воља, друго је цена, треће је гориво. Друго немамо, а трећег понестајеи и све је теже доступно. Поготово од када је и званично створен АУКУС. Питајте Французе зашто су бесни и зашто најављују гашење флоте својих нуклеарки. Можда, али можда, могућа је набавка мининуклеарки за Бор, Смедерево, сутра Рио Тинто...

    Иначе, по нашем закону, који очигледно нико не ферма, за овакав јавни позив, некада давно, би се одговарало.
    (Милоје, 13. oktobar 2021 10:56)

    # Link komentara

  7. Uz konstataciju da zemlje istočne Evrope žele da grade nuklearne elektrane, a zapadne ne, i žele da ih ugase. Tako je npr. Nemačka, posle havarije u Fukušimi odlučila da sve svoje nuklearke ugasi. Kad je Bugarska ušla u EU, Komisija za nuklearnu energiju odmah je isključila iz rada nekoliko blokova u jedinoj njihovoj nuklearki u Kozlodoju, zbog nebezbednosti neodgovornosti u radu elektrane. I, nemojte, pa nama se svaki čas izvrne neki voz koji vozi opasne materije, a zsmislite transport nuklearnog goriva.
    (Loki, 13. oktobar 2021 10:48)

    # Link komentara

  8. Bolje i da stavimo reke u cevi nego da prčkamo sa radioaktivnošću, koliko znam mi bar imamo vodnog potencijala
    (alf, 13. oktobar 2021 10:36)

    # Link komentara

  9. Nuklearne elektrane su ništa drugo do poboljšane parne mašine. Samo što se za zagrevanje vode ne cepaju drva već atomi. Kao takve, nemaju perspektivu. Svakako je iza ćoška neka nova čista elektro-magnetna ili plazma tehnologija i ova napumpana energetska kriza je jedan od poslednjih trzaja naftno-gasnih lobija.
    (jedva čekam, 13. oktobar 2021 10:10)

    # Link komentara

  10. Нуклеарна електрана може да се изгради у близини већ постојећих енергетских објеката, идеално место је некадашње највеће речно острво које се налази на подручју Костолца.
    (Аболирани Човић од Косова, 13. oktobar 2021 10:09)

    # Link komentara

  11. ... EU neće dozvoliti da se kod nas pravi nuklearka jer ljudi misle na svoju bezbednost !
    (Dik, 13. oktobar 2021 10:07)

    # Link komentara

  12. na referendum, pa če valjda da se zaokruzi NEEEEEE.Kako moze da bude najcistija , kada ostaje nuklearni otpad?
    (majka, 13. oktobar 2021 10:06)

    # Link komentara

  13. Samo ruski rosatom to može da odradi, kao sto je u Bugarskoj, turskoj, Indiji i brojnim drugim zemljama, ali mislim da vecina gradjana ne bi zeljela tako nesto, jedna greška i vise se nema sta ziveti na ovim prostorima ukopali bi i nasu zemlje a i susede.
    (marko, 13. oktobar 2021 10:05)

    # Link komentara

  14. Staviti je negde kraj reke Tise. Em je pescano tlo pa u eventualnom zemljotresu ne bi bilo stete, a i zemljotresa ni nema jacih vec stotinama godina. Tisa je dovoljno velika - nece presusiti.
    (Teslinjo, 13. oktobar 2021 10:04)

    # Link komentara

  15. nuklearka je vec planirana u backoj palanci pa se stalo. za okolne nuklearke smo velikodusno dali saglasnost, zar ste vec zaboravili?
    jel ste zaboravili ko je bio glavni sponzor tudjmana? evo sada nuklearka u osijeku uskoro.
    zar ste zaboravili fukusimu, cernobil i ostale "sitnije" havarije, konacna-krajnja cena nuklearne energije je stravicna i nikako ne moze biti ekoloska niti zelena.
    tolike pare uloziti u hidroelektrane nove i usavrsavanje postojecih, solarne elektrane, vetrenjace, geotermalne sisteme, uloziti u sisteme za skladistenje energije, uloziti u povecanje efikasnosti uredjaja na gas,
    da sam neko posle ove izjave bi leteo sa funkcije i sa drzavnog platnog spiska. mi cemo sve to platiti MI.
    (aca, 13. oktobar 2021 10:03)

    # Link komentara

  16. Konacno nesto pametno.

    Najcistija energija koja postoji.
    (Igor, 13. oktobar 2021 10:01)

    # Link komentara

  17. Sunce ne sija 24 časa, ponekad ga danima nema.
    Vetar ne duva stalno a pogotovu ne iz željenih pravaca i brzinama koje odgovaraju.
    Čak ni hidrocentrale više nisu sigurne jer malo malo pa nema dovoljno padavina tj vode.
    Sve 3 vrste su dobre ali moraju se nadopunjavati ili strujom dobijenom radom termoelektrana ili iz nuklearki.
    A ako već treba tako onda ili da se trujemo smradom, čađom i hemijskim otrovima iz termoelektrana sigurno i uvek; ili da izgradimo nuklearku pa samo u slučaju idiotskog rukovanja i održavanja iste da imamo 1% šanse za pravljenje radioaktivnih zagađenja.
    Dalje nastaviti razvoj države bez el.energije nije moguć. Evo samo jedan primer koji nas uskoro sasvim sigurno čeka:
    Kad rusi budu kupili petrohemiju u Pančevu i osposobe je za rad samo pogon Elektrolize će trošiti struju iz termoelektrane Obrenovac ili Kostolac (svu struju te termoelektrane) a sad zamislite da se nekim čudom otvore 3-4 prave, slične fabrike (da i neračunam ove kojekakve fabričice koje se svaki dan otvaraju sa po 50 100 ili 300 radnika)...
    Kina ima i nuklearke i termoelektrane i solarnu i el.energiju iz snage vetra pa eto ostaje bez električne energije! Zato što svaki dan otvore novu veliku fabriku.
    Dakle nuklearka da i pod obavezno i to dovoljne snage za bar 10 godina razvoja.
    (Imemyself, 13. oktobar 2021 10:01)

    # Link komentara

  18. Pa nemam zacementirano misljenje ni za ni protiv.
    Ali ako stranci daju pare i prave je onda je njihova i struja a nasi najbolje da uzmu 3% struje kao rudnu rentu.
    Drugo nemamo ni sirovinu-uranijum ili sta vec nego bi morali da uvozimo a kada pocnu potresi u svetu pitanje je da li mozete da ga dobijete.
    Pa skolovanje kadra. Srbija nema strucnjake za tako nesto.
    Da racunamo da tek za deset godina mozemo dobiti coveka sa fakultetom koji je napolju radio 5 godina ako uspe da se zaposli bas u toj oblasti.
    Treba malo Srbi da se ohanu struje i nafte i da stimulisemo konje i volove koji doprinose organskoj proizvodnji, narod ce da bude mrsaviji i zdraviji ako pesaci ili vozi bicikl.....a o natalitetu da ne govorim.
    (Aleksa Pufta, 13. oktobar 2021 09:59)

    # Link komentara

  19. Da ali da deponija istrošenog uranijuma bude u Vinči.
    (Pera, 13. oktobar 2021 09:57)

    # Link komentara

  20. prava stvar
    (konacno, 13. oktobar 2021 09:48)

    # Link komentara

  21. @Dzoni, 13. oktobar 2021 08:51
    Nije se dobro izrazio. A, tehnički, nije ni pogrešio - u kontekstu funkcionisanja nuklearnih elektrana, zaista nema žrtava. Sve žrtve Černobilja i Fukušime, su žrtve akcidenta. Nesreća u Černobilju je rezultat ljudskog faktora; ona u Japanu je rezultat faktora koje niko nije mogao predvideti. Koliko to god paradokslano zvučalo, Fukušima je dokaz i validnosti, i praktičnosti i sigurnosti nuklearne energije. Projektovana još šezdesetih godina prošlog veka, tako da bude otporna na zemljotrese jačine oko šest stepeni Rihtera, izdržala je i mnogo jače, a zemljotres i rezultirajući cunami koji su prouzrokovali nesreću, niko nije mogao predvideti. Budite sigurni da će svaka buduća nuklearna elektrana, biti pravljena tako da izdrži zemljotrese poput toga, ako ne i jače.

    Ružma istina koju, ah, ekološki osvešćeni namerno ignorišu, je da je nuklearna enrgija prilično čista, u kontekstu proizvodnje električne energije, čistija čak i od solarne i energije vetra. Kad već pomenuh energiju vetra, vetroparkovi nisu eco-friendly - ugrožavaju staništa ptica, i drugih životinja, lubrikanti koji sa koriste da omoguće normalno funkcionisanje vetrenjača NISU ekološki, vetrenjače imaju ograničen vek tranjanja i - a ovo je zaista šokantno - po isteku istog se ne recikliraju, već se uglavnom zakopavaju. Eco-friendly!? Hell no! Nuklearni otpad jeste problem, ali nije nerešiv problem.
    (Low Key Lyesmith, 13. oktobar 2021 09:46)

    # Link komentara

  22. Nuklearke su relikt proslosti. Vestacko Sunce je buducnost odnosno fuzioni reaktor bez radijacije i nuklearnog otpada. Neogranicena cista energija. Kinezi ubrzano rade na tom projektu i vec su u eksperimentalnoj fazi. Kao i Evropljani preko ITER organizacije. Na jugu Francuske grade reaktor koji ce da kosta 20 milijardi i prva struja koja ce poteci oko 2030. Nazalost Srbija nije clan ITER-a. Bilo bi pametno priključiti se projektu a ne ponositi se kako je dobro sto sagorevamo ugalj. Ulaganje u znanje i nove tehnologije je buducnost.
    (Atomski mrav, 13. oktobar 2021 09:45)

    # Link komentara

  23. Retko pametna izjava.
    (srba, 13. oktobar 2021 09:44)

    # Link komentara

  24. NE. Dalje od Srbije.
    (Bob, 13. oktobar 2021 09:25)

    # Link komentara

  25. Bravo! Zovite Gejtsa, on trazi gde da naprave novi tip n.elektrana. Prve se vec grade u FR i SAD.
    (lola, 13. oktobar 2021 09:20)

    # Link komentara

  26. Za nuklearku treba mnogo vode koja nikad ne presušuje. To znači da nuklearka može samo pored Save ili Dunava.

    Blizu Beograda ne sme da bude, ni blizu Smedereva. Možda u okolini Negotina? Da li je to trusno područje? Koju još imamo reku da nikad ne presušuje? Moravu? Drinu? Ili se računa na podzemne vode Vojvodine, pa bi se pumpanjem tih voda zemljište slegalo i izazivalo zemljotrese?

    Centralna Srbija, Kopaonik/Kruševac/Kraljevo je trusno područje. Zato ne može tamo.

    Ne provociram, samo razmišljam naglas.

    Čim si ti njih pozvao znaci da imate već ideju gde. Ili zelite da i to oni izracunaju?

    A možda može da se nuklearka napravi pod zemljom u nekoj planinčini? Ima li takvih primera? Mađari imaju rafineriju ispod zemlje, Švajcarcima je cela industrija pod zemljom.
    (Georgiois, 13. oktobar 2021 09:11)

    # Link komentara

  27. Jedino u slučaju da stranci i rukovode nuklearkom a da naši ne prilaze.
    (Pero, 13. oktobar 2021 09:07)

    # Link komentara

  28. Ako su nam komsije budale da budemo i mi?! Kakvo glupo razmisljanje.
    Eto Austrija nema ni jednu, Nemacka gasi sve nuklearke jednu po jednu do 2030.
    Ali da, sta oni znaju, bolje zna Orban, bugari i rumuni...
    (lala djilkošü, 13. oktobar 2021 08:06)

    Pa nazalost da...
    Nemci su podlegli politickim pritiscima zelenih.
    Pogledaj kakvu energiju Nemacka proizvodi. Prljaviju od nas.
    Ta glupa Madjarska ima (286 gCO₂eq/kWh) dok Nemacka ima (487 gCO₂eq/kWh).
    Dakle struja koju Nemci prave emituje skoro duplo vise CO2 (i ekvivaletnih kolicina drugih gasova) u odnosu na Madjarsku.

    Francuska 75% proizvodi iz nuklearnih elektrana, i naravno skupo izvozi svim ostalima oko sebe. Gospoda.

    Uz nase kapacitete sa hidro energijom, jedna nuklearka sa 2 reaktora... zajedno bi pokrili oko 80% nasih potreba. Ostalih 20% stavljajte vetrenjace i panele...

    p.s. imate lep sajt electricityMap
    (Zeljko, 13. oktobar 2021 09:05)

    # Link komentara

  29. Za sve koji podrzavaju vetar i solarnu energiju. Pokazalo se da nisu stabilni izvori energije. Pogledajte primer Nemacke. Kad nema vetra ili sunca koriste ugalj.
    Prema njihovim podacima kolicina emisije CO2 je drasticno skocila od kako su poceli da prelaze na alternativne izvore. I broj termalnih elektrana na ugalj stalno raste.

    Komunisticki moratorijum na nuklearnu energiju osigurava da Srbija zauvek ostane u srednjem veku.

    Umesto da trazimo da nam drugi prave nuklearku, trebalo bi gledamo da podignemo nuklearni institut u Vinci, obezbedimo sto veci broj strucnjaka u ovaj oblasti i onda napravimo sopstveni generator. Jer nuklearna energija zahteva obrazovanje i visok nivo tehnickog znanja.

    Ako ovako nastavimo da se plasimo nuklearne energije - ostacemo glupi, primitivni u zagadjenoj i siromasnoj zemlji.
    (lebellond, 13. oktobar 2021 08:59)

    # Link komentara

  30. Ova u Mađarskoj u Paksu vazdušnom linijom od moje kuće je 100-njak km, živim u okolini Sombora. Svaka koja bi u Srbiji bila izgrađena verovatno bi mi bila dalja, tako da....
    (Građanin, 13. oktobar 2021 08:58)

    # Link komentara

  31. Otkad smo mi pod nekim moratorijumom za gradnju nuklearke?
    (Nikola PO, 13. oktobar 2021 08:57)

    # Link komentara

  32. Da 15 milijardi , koliko košta jedna nuklearka ulozimo u sođarne panele, da svaki krov u srbiji ima solarnu elektranu, i da ulozimo u vetrogeneratore gde to ima smisla ,nađa ne bi trebala nuklearka nikada
    (Vlada, 13. oktobar 2021 08:18)
    ---
    A sta d radimo kada nema sunca i vetra? Lepa je to ideja ali tehnicki problematicna. Zasto? Zato sto se energija dobijena na taj nacin ne moze skladistiti. Sve mora da ide odmah u potrosnju. I jos je takva energija mnogo skuplja od energije dobijene u termoelektrani, hidrocentrali ili nuklearnoj elektrani. Moze da posluzi da pokrije vrsnu potrosnju, za pokrivanje bazne potrosnje mora termo, hidro ili nuklearna centrala.
    Nemacka, Danka i jos neke zapadne zemlje imaju solarnih panela i pogotovo vetrogeneratora jako mnogo i dobijaju ogromne kolicine energije tako pa opet imaju problem jer ne mogu da pokriju baznu potrosnju na taj nacin.
    Nuklearne centale nisu bezopasne i problemi sa odlaganjem otpada postoje ali verujem da ce svuda u svetu doziveti renesansu bas zbog gorepomenutih razloga. U Kini i Rusiji nikada nisu ni prestajali da grade nuklearne elektrane, Kina ih trenutno najvise i gradi. Ono sto je, nazalost, istina to je da u USA i Evropi ima sve manje strucnih ljudi i dobrih firmi sposobnih da se prihvate tako ozbiljnog posla a da se to sve ne otegne na deceniju i vise i kosta 2-3 puta vise nego sto je planirano.
    (Deus, 13. oktobar 2021 08:53)

    # Link komentara

  33. Zanimljivo da ne zove i Ruse, Kineze ili Japance
    cinik bi rekao zbog Černobilja i Fukušime
    a realista da je 'uvazeni direktor' suncokret

    ---
    U Srbiji je još uvek na snazi Moratorijum na izgradnju nuklearnih postrojenja – zakon koji zabranjuje ne samo izgradnju nukelarnih elektrana, već i razvoj bilo kakvih projekata u vezi sa korišćenjem i preradom nukelarnog goriva. > - izmedju ostalog i predsednik je glasao za uvodjenje tog zakona
    I da moze se ukinuti i ovaj moratorijum preko Skupstine ali mora se onda ici i na glasanje naroda/referendum
    (radijacija inspiracija, 13. oktobar 2021 08:52)

    # Link komentara

  34. Konačno neko i to da kaže. Nuklearke su jedini spas za klimu. 99% horor priča o “posledicama” od Černobilja izmislio je naftni lobi. Otidite u Pripjat na lice mesta da se uverite. Turistička tura. Ima i radnja sa suvenirima. O Fukušimi i da ne govorimo. Nijedna žrtva od radijacije. Uostalom, nove elektrane su dve generacije ispred njih.
    (BoKi, 13. oktobar 2021 08:11
    Ni jedna zrtva od radijacije??? Sam razmisli da li je potreban bilo kakav komentar na ovo neznanje.
    (Dzoni, 13. oktobar 2021 08:51)

    # Link komentara

  35. Po njihovoj proceni nuklearka bi koštala 5-10 milijardi dolara. Za te pare Srbija može napraviti dosta solarnih parkova, vetroparkova i plus da podstiču bukvalno svako domaćinstvo da ugradi solarne panele.
    To je najčistija energija i nema bojazni od nuklearne havarije, a i postepeno bi se gasile termoelektrane.
    (Sremac, 13. oktobar 2021 08:50)

    # Link komentara

  36. Mi I nuklearke. Ne možemo kanalizaciju da držimo pod kontrolom al zato ćemo nuklearke da pravimo. Ima da se svetlimo ko baklja.
    (Vuk, 13. oktobar 2021 08:49)

    # Link komentara

  37. Ovo je odlicna ideja. I onako sve okolne zemlje imaju nuklearku. Mi imamo samo rizik, jer se nalazimo u blizini, a benefit nemamo nikakav. Neko predlaze da se sav taj novac ulozi u solarne panele. To je otprilike kako mali Perica zamislja da stvari funkcionisu. Ne moze da sva proizvodnja zavisi od obnovljivih izvora jer to nije nesto sto je konstantno. Menja se od vremenskih prilika, sunca i vetra. Mora postojati odredjen deo prljavih ili bar elektrana na gas koje ce da uskoce kad obnovljivi ne proizvode dovoljno. Svakako treba povecati udeo solarnih panela i vetrogeneratora, ali oni nisu magicni stapic za nase potrebe za energijom.
    (ja, 13. oktobar 2021 08:47)

    # Link komentara

  38. Prvo ti druze obezbedi grejanje svojim korisnicima a ne da ti 2 dana pre pocetka grejne sezone 25% grada nema ni hladne "probe" (onda slede "tople" od 7-10 dana pa tek potom ide grejanje).
    Zamisli da neko vodi NE kao ti - pa Cernobilj bi bio mala maca za nas!
    (Slavke, 13. oktobar 2021 08:45)

    # Link komentara

  39. nuklearne elektrane daju najcistiju energiju kada sve radi kako treba....ali, ali svedoci smo da s vremena na vreme dodje do problema
    iz tog razloga, sigurnije je u ovom momentu investirati u solarnu energiju i energiju verta. cistija je i ide u korak sa evropskim trendovima
    (Dejan, 13. oktobar 2021 08:38)

    # Link komentara

  40. Mi srbi nismo sposobni da održavamo ni puteve a o nuklearki da ne pričam. Zato sam protiv izgradnje nuklearke.
    (Milan, 13. oktobar 2021 08:37)

    # Link komentara

  41. Može, ali da kao gorivo koristi torijum, a ne uranijum.
    (Predrag, 13. oktobar 2021 08:37)

    # Link komentara

  42. Поред толиког ветра и сунца није нам доста прљавих технологија и хаварија. Ајте не причајте којешта. Доста бре!
    (Пера, 13. oktobar 2021 08:35)

    # Link komentara

  43. Сећам се да је неко почетком деведесетих говорио да се СФРЈ распала и због тога што није постојала воља да се прогура изградња нуклеарних електрана.
    (Васа, 13. oktobar 2021 08:34)

    # Link komentara

  44. Odakle odjednom ovolika hrabrost? Sta se promenilo?
    (vidoje, 13. oktobar 2021 08:34)

    # Link komentara

  45. Nekada je Đelić zastupao nuklearni lobi, evo mu naslednika. Da li gospodin zna da Srbija nema ni rudu ni tehnologiju za prečišćavanje nuklearnog goriva? Da li zna koliko košta nuklearna energija kad se gorivo kupuje? Da li zna koliko košta odlaganje istrošenog nuklearnog goriva? Zna li išta osim da mu za lobiranje sledi pozamašna nagrada, kao i njegovom prethodniku? Da zna nešto rekao bi da TENT treba da pređe na kogenerativni rad, kako bi se iskorišćenje sa 27-8% podiglo do blizu 50%. Realnost Srbije je ugalj narednih 30 godina, možda i duže. Troškovi eksploatacije uglja na površinskim kopovima se nisu promenili (sve ozbiljno radi na električnu energiju, plate se nisu menjale, utrošak goriva je zanemarljiv u odnosu na druge troškove), pa nema ni razloga za povećanje cene struje, osim da penzioneri što pre potroše predizbornu stimulaciju.
    (Dalibor, 13. oktobar 2021 08:33)

    # Link komentara

  46. Nisam iz Srbije ali apsolutno podrzavam.
    Nuklearna energija je zrtva medija i zelenih organizacija.
    Najcistiji i najbolji nacin za dobivanje elektricne energije zaboravite vjetro i solarne elektrane one nisu pouzdane.
    Jos kad bi mogli sklopiti deal s najjnovijim reaktorima to bi bilo vrh Srbija bi se obezbjedila za 50 godina
    (Energeticar, 13. oktobar 2021 08:32)

    # Link komentara

  47. Bravo .
    (BorG, 13. oktobar 2021 08:28)

    # Link komentara

  48. nekoliko nuklearnih elektrana su pojele partije na vlasti za 30g.Samo manje partijskog namestanja poslova i trosenja budzeta i ima sasvim dovoljno novca.Ali ne moze pravna drzava i partijska u isto vreme.
    (Petar, 13. oktobar 2021 08:27)

    # Link komentara

  49. Novu Mađarsku nuklearku kreditira Rusija. Možda bi umesto americkih i evropskih kompanija trebalo zvati ruske?
    (Nenad, 13. oktobar 2021 08:22)

    # Link komentara

  50. pustite te gluposti. nuklearke su opasne i nemaju budućnost
    (ogi, 13. oktobar 2021 08:19)

    # Link komentara

  51. Konacno neko nesto pametno da kaze.
    (ja, 13. oktobar 2021 08:19)

    # Link komentara

  52. Da 15 milijardi , koliko košta jedna nuklearka ulozimo u sođarne panele, da svaki krov u srbiji ima solarnu elektranu, i da ulozimo u vetrogeneratore gde to ima smisla ,nađa ne bi trebala nuklearka nikada
    (Vlada, 13. oktobar 2021 08:18)

    # Link komentara

  53. Treba nam još i to.
    (delija, 13. oktobar 2021 08:16)

    # Link komentara

  54. Nuklearka je bila 6 milijardi dolara pre par godina, to je sad naraslo na sedam...
    ko ce to da finansira??
    (Nenad, 13. oktobar 2021 08:15)

    # Link komentara

  55. Konačno neko i to da kaže. Nuklearke su jedini spas za klimu. 99% horor priča o “posledicama” od Černobilja izmislio je naftni lobi. Otidite u Pripjat na lice mesta da se uverite. Turistička tura. Ima i radnja sa suvenirima. O Fukušimi i da ne govorimo. Nijedna žrtva od radijacije. Uostalom, nove elektrane su dve generacije ispred njih.
    (BoKi, 13. oktobar 2021 08:11)

    # Link komentara

  56. Ne dolazi u obzir.
    (Mika mačor, 13. oktobar 2021 08:09)

    # Link komentara

  57. Dalje od Srbije…
    (Krista, 13. oktobar 2021 08:09)

    # Link komentara

  58. Ako su nam komsije budale da budemo i mi?! Kakvo glupo razmisljanje.
    Eto Austrija nema ni jednu, Nemacka gasi sve nuklearke jednu po jednu do 2030.
    Ali da, sta oni znaju, bolje zna Orban, bugari i rumuni...
    (lala djilkošü, 13. oktobar 2021 08:06)

    # Link komentara

  59. Samo nam to fali, znajuci nas, stedece se na necemu da bi neko uzeo pare, i raznecemo je :D
    (asd, 13. oktobar 2021 08:05)

    # Link komentara

  60. jedva čekaju
    (crna guja, 13. oktobar 2021 08:05)

    # Link komentara

  61. Zasto ne pokusate privuci gradjane Srbije? Ako smatrate dobrom investicijom, zasto samo strancima? Iako smo siromasna zemlja ima tu nekog novca koji se sad uglavnom ulaze u nekretnine. Nekretnina je sve vise, a nas sve manje, tako da ce to jednog dana postati promasena investicija. Sa druge strane, ulaganje u ove kapitalne projekte bi bilo dugotocno dobra i isplativa investicija. Ponavljam, sto samo strancima?
    (vlasta, 13. oktobar 2021 08:05)

    # Link komentara

  62. Jos nuklearka,i komplet smo.Nismo u stanju da vodimo racuna o deponijama,a kamoli o jednoj takvoj stvari kao sto je nuklearna elektrana.Krupan zalogaj i velika odgovornost i za daleko ozbiljnije drzave od nase.
    (Rale, 13. oktobar 2021 08:04)

    # Link komentara

  63. Podržavam, ali da nuklearka bude pored Beograda.
    (Baba Sera, 13. oktobar 2021 08:03)

    # Link komentara

  64. Najzad da neko razumno razmišlja !
    (Marko Vasić, 13. oktobar 2021 08:01)

    # Link komentara