- Komentari -
  1. Ako neko dođe iz inostranstva i živi u Beogradu tri i više meseci to uopšte nije mali novac. Kako zarađuje njegova je stvar. Da smo pametni i napravimo neke kampove za ove nomade.
    (Perić Web Dizajn, 1. avgust 2021 17:15)

    # Link komentara

  2. Srecne su i bogate zemlje koje nomadi zaobilaze. Digitalni nomadi donose gubitak svakoj zemlji koju posete a naravno i zemlji iz koje poticu. Izbegavaju poreze, ekonomisu na svaki moguci nacin i nikakvi su potrosaci.
    (Ðorðe, 1. avgust 2021 09:30)

    Jel ovo neke sala? Kako mogu da donesu gubitak ako ti neko dodje u zemlju, za njegovo skolovanje nisi platio nista,a onda on koliko god "malo" da trosi mora da ostavi novac stanodavcu, prodavnici hrane, internet provajderu,taksisti,restoranu, apoteci....? O kakvom porezu pricas, digitalni nomad je isto sto i strani turista,a od turizma zive mnoge zemlje na svetu. mozda u tvojoj verziji partokratsko otimacke drzave i turiste oporezuju kad predju granicu, ne znam.
    (ake, 1. avgust 2021 14:28)

    # Link komentara

  3. Srecne su i bogate zemlje koje nomadi zaobilaze. Digitalni nomadi donose gubitak svakoj zemlji koju posete a naravno i zemlji iz koje poticu. Izbegavaju poreze, ekonomisu na svaki moguci nacin i nikakvi su potrosaci.
    (?or?e, 01. avgust 2021 09:30)
    Слаже се са тобом да су срећне земље које заобилазе. Али исто тако не видим како могу губитак да донесу. Ако они зараде док су овде од 2000-10000е оставиће минимум 500е на храну. Тиме већ имаш ПДВ. Можда ће изнајмити стан и оставити станодавцу паре, за које нисам сигуран да је плаћен порез. Али станодавац боље живи, и он ће више спискати у радњама, или неким услугама. Како је онда то губитак. Да није нека велика зарада, није.
    (Гиле, 1. avgust 2021 13:00)

    # Link komentara

  4. Za sve je raj, osim za one koji zaista žive u njemu. Mi smo dobili test samostalnosti, ogromne namete na frilensere, cenu kvadrata kao u Parizu i prevoz kao u Indiji...
    (Srki, 1. avgust 2021 12:36)

    # Link komentara

  5. Pojasnite ljudima da znaju. Razlika izmedju digitalnih nomada i frilensera je u tome što su frilenseri ostali u svojoj zemlji, tu unose i troše sve što zarade, a digitalni nomadi se sele iz zemlje u zemlju, i u zemlji u kojoj borave troše minimalno novca, s obzirom da im je to privremeno boravište. Prosudite sami koji su bolji za nas, išta država treba da stimuliše.
    (Jofke, 1. avgust 2021 12:33)

    # Link komentara

  6. Још када би наши схватили да статус пореског резидента мења ако ниси више од 180 дана у некој земљи, а то је правило у већини ЕУ земаља, или обрнуто, постајеш ако си дуже од 180 дана, чисто сумњам да им је жеља да то буду у Србији...
    (Avaya, 1. avgust 2021 10:58)

    # Link komentara

  7. Divno je provesti leto u Beogradu i Srbiji, zaista nasa zemlja ima dosta da ponudi. Meni lično problem je saobraćaj, jer su mi ulice strašno uske (odvikne se čovek) a vozi se zastrašujuće. Ja kad sam u Srbiji ne pomišljam da vozim ali ima i to svojih prednosti jer taksisti zaradjuju od takvih kao ja. Treba iskoristiti sve ove trendove za proširenje uslužnih delatnosti, koje su u Srbiji u odnosu na Zapad dosta jeftine. I naravno polako im povećavati cenu i ljudima u Srbiji prihode.
    Od ovih trendova povratka naših ljudi i povremenog boravka stranaca mogu da profitiraju svi, samo treba napraviti dobar plan.
    (usa mama, 1. avgust 2021 09:36)

    # Link komentara

  8. Srecne su i bogate zemlje koje nomadi zaobilaze. Digitalni nomadi donose gubitak svakoj zemlji koju posete a naravno i zemlji iz koje poticu. Izbegavaju poreze, ekonomisu na svaki moguci nacin i nikakvi su potrosaci.
    (Ðorðe, 1. avgust 2021 09:30)

    # Link komentara

  9. Kakva ogranicenja,limiti I ostalo gluposti? Svako sa dva grama mozga bi uradio sve da privuce novac.oni ovde trose sta zarade na stanove,hranu,prevoz,zabavu,higijenu...
    (Peter, 1. avgust 2021 09:10)

    # Link komentara