- Komentari -
  1. Veoma je bito istaci da nije hemijska industrija pored grada , nego grad pored industrije.

    Jer kada vratite film istorije u nazad i pogledate sadasnjicu videcete da gde god je bila jaca industrija tu su se gradovi ubrzano sirili.

    A to je slucaj i kod nas npr sa Sapcem i njegovom Zorkom, ili npr Pancevo, ili na primer Leskovac,....

    Ali sve u svemu , posto je tema spin vezan za Jadarit, podrzavam dolazak Rio Tinta koji nije neka dno firma nego najozbiljniji istrazivac i firma koja radi ozbilne eksplatacije rude svuda u svetu ( a i u Nemackoj, Ceskoj,....)

    I vratio bi se za Loznicki kraj. Ako hocete ekologiju onda ajde svu u sumu, gajitte ovce, motku u ruke,... a ako hocete tehnooski pismeniji posao, u fabrikama/eksplatacijama koje ne zavise od sezone, kise, sunca,...e onda Litijum mora da krene.

    I samo za podsecanje Litijum kao jedan od materijala koji spada u grupu "retke zemlje" je sreca da ga bas mi imamo, a pogotovu u svetlu da sve nove tehnologije se baziraju na njemu u njemu slicnim retkim materijalima za elektro mobile, smart telefone, smart televizore, internet of things, ...
    (Apps-traktno, 30. jul 2021 15:17)

    # Link komentara

  2. Mašinstvo je vodeća grana. Kakva sve postrojenja prave da se čovek raspameti.
    (todos, 30. jul 2021 15:12)

    # Link komentara

  3. Nemačka industrija se bazira na dve grane: hemijska auto-industrija. One su je i dovele, na Olimp ekonomskih sila ove planete!!
    (Smuleco, 30. jul 2021 10:50)

    # Link komentara