- Komentari -
  1. To je buducnost...
    Nisu budale da se bave updejtima sistema i padovima sistema zbog istih tih updejta, plus, informacije daleko zasticenije.
    Kreda, papir i olovka!
    (Dobronamerni komentator, 28. jul 2021 17:21)

    # Link komentara

  2. kada posaljes nesto faksom dobijes odmah odgovor da je primljen.Kada saljes mail nisi siguran da je primljen i neko moze da kaze da ga nije dobio..Ako trazis potvrdu prijema maila sebi dupliras posao...
    (marko, 28. jul 2021 17:05)

    # Link komentara

  3. Fax signal i te kako može da se presretne, lakše nego provaljivanje šifre za mejl.
    (dzigi, 28. jul 2021 16:54)

    # Link komentara

  4. DM drogerije do pre godinu dana isključivo faksom slale porudžbenice za robu dobavljačima u Srbiji. Nisu hteli ni da čuju da šalju e-mailom. Kako je sada ne znam ali sumnjam da je nešto drugačije.
    (Balkan boy, 28. jul 2021 16:47)

    # Link komentara

  5. Fax se još uvek koristi i u Americi.
    (Zok1, 28. jul 2021 16:46)

    # Link komentara

  6. Boravim u Berlinu na jednogodisnjem studijskom boravku.
    Mogu da kazem da im administracija jedva odgovara na mejlove (a i to sa nedeljama zakasnjenja), da zaista masovno koriste fiksne telefone, papirnu postu i beskonacno fotokipiranje, ne postoji nacin da im dozoves bilo kakvu sluzbu pre nego sto isteknu gotovo svi rokovi... Glavno mesto u kuci mi je postansko sanduce koje stalno proveravam! Pa onda to sto stigne moram da skeniram, cuvam na kompu... Jos sad tokom korone ti za sve treba zakazan termin, na koji moze da se ceka i dva meseca! Opstina, sluzba za strance, bolnice, osiguranja, sluzba za saobracaj, carina... Vazi fakticki za sve. Prosto te ignorisu do poslednjeg trenutka, daju ti neku kratku i nepotpunu informaciju (cesto i ne znaju!), onda opet zacute. Pa jovo nanovo.
    Ozbiljni su, odgovorni i korektni (ne postavljaju se kao gazde, nego bas kao usluzni servis koji zeli da pomogne), i generalno zaista razumni ljudi, ali nacin komunikacije, rokovi i kompetentnost su im katastrofa.
    Nemojmo za sve da krivimo Srbiju. Danas kuci gotovo svaku administraciju mozes da zavrsis za dan-dva. Ovde o tome samo mogu da sanjam.
    (Mihailo, 28. jul 2021 16:42)

    # Link komentara

  7. To jeste istina. Iako ovde ne manjka teoretičara zavere. Kada šaljete dokumenta u Nemačku kažu vam da ih spojite spajalicom a ne da ih heftate a o slanju mejlom nema ni reči.
    (Glavni glumac, 28. jul 2021 16:16)

    # Link komentara

  8. Koliko god to čudno bilo, faks je danas jedan od bezbednijih načina komunikacije, za one koji žele sigurnost na tom planu. Zato dosta štampača od skoro svih proizvođača, dolaze između ostalog i sa faksom. S druge strane, Nemačka nema Ustav, nego Osnovni zakon, a to svakako nije isto što i Ustav u svom klasičnon obliku.
    (Seneka, 28. jul 2021 16:14)

    # Link komentara

  9. A ko kaže da je digitalizovana uprava efikasnija? Digitalizacija po firmama po pravilu nije dovela do povećanja efikasnosti.
    (T, 28. jul 2021 16:13)

    # Link komentara

  10. I u trecem milenijumu u školi još pišu kredom a za Sirijce odobrili 25 milijardi € koji na kurs nemackog idu taxijem :(
    (cobo, 28. jul 2021 14:51)

    Sta je problem sa kredom? I dalje se koristi na najeminentnijim univerzitetima. Kvalitetnu tablu i kredu gotovo da ni jedan whiteboard i marker ne moze zameniti, ni po pitanju cene ni vidljivosti. Samo su kod nas nastavnici nasli razlog da zbog "zastarele krede" prave prezentacije i saltaju dok deklamuju sadrzaj.
    (Sasha, 28. jul 2021 16:11)

    # Link komentara

  11. Mislim da uzrok nije u zakonskoj regulativi nego u samom nemačkom mentalitetu. Nije to onaj zatucani tradicionalizam, ali ima u dobroj meri rašurenog shvatanja "ne popravljaj ako nije pokvareno". Otud i zaostajanje u elektrifikaciji drumskog saobraćaja i otporu prema električnim automobilima koji su za Nemce trenutna senzacija, novotarija bez perspektive. Jasno, ogromnu ulogu u propagiranju takvog mišljenja ima Folksvagen, ali i VW je tome koliko uzrok, toliko i posledica. Zapravo svi ogromni nemački industrijski giganti pate od te vrste inercije iako su njihovi sopstveni istraživački centri sasvim u toku svih novih trendova. Manji proizvođači koji bi se brže uklopili u neki "novi svet u nastajanju" su ili nestali, ili otišli u Kinu. Novi nemaju šanse pored "Jupitera" kakvi su Simens, Boš, Folksvagen i Bajer koji zapravo i jesu ono što zovemo "Nemačkom".
    (Joca, 28. jul 2021 16:06)

    # Link komentara

  12. Jadni. Zato im tako lose ide.
    (A ne ko nama, 28. jul 2021 16:02)

    # Link komentara

  13. Šta je to fax?
    (New age, selfie, trte-mrte..., 28. jul 2021 15:52)

    # Link komentara

  14. Za neke stvari FAX je bolji.
    (|", 28. jul 2021 15:51)

    # Link komentara

  15. Nemacka ne zaostaje,oni mudro cuvaju analogiju,nju nije moguce spijunirati,i ne moze da se dogodi sa telefaksa,kao sa kompjutera da " procuri," informacija,osim fizickog iznosenja iste,a to se lako otkrije. Zasto nuklearne sile svoje kapacitete kontrolisu analogno,a ne digitalno?
    (Mile, 28. jul 2021 15:47)

    # Link komentara

  16. I u trecem milenijumu u školi još pišu kredom a za Sirijce odobrili 25 milijardi € koji na kurs nemackog idu taxijem :(
    (cobo, 28. jul 2021 14:51)

    # Link komentara