- Komentari -
  1. @Deyan X,
    A kako drugačije da ukrade velike pare? Na jelkama? To ostavlja svojim vazalima.
    Da iole misli o dobrobiti države ne bi sloj asfalta bio 5-9cm. To direktno ugrožava bezbednost svakog ko se vozi takvim putem.
    Videli ste kombinaciju Nijagarinih vodopada i jezera Viktorija kod Pirota pre nekoliko dana?
    A da ne pominjem sto je autoput uzi nego u projektu. 20cm pomnožite sa 200km pa javite koliko je to, a onda dodajte sve nedavne deonice autoputeva...
    (Vladimir, 28. jul 2021 01:19)

    # Link komentara

  2. Kakav god Vučić bio, i vi bili za ili protiv, samo jednu stvar radi a da nesmem da mu ista kazem, a to su putevi tj autoputevi. Makar bili i na kredit. Trebaju nam. A izgradnja danas je jeftinija nego sutra. Zamislite da je u vreme SFRJ sve ovo izgradjeno sto mora sada da,se pravi.
    (Deyan X, 27. jul 2021 18:42)

    # Link komentara

  3. Nije od 77 bio AP do Sr. Mitrovice. Nije bio ni do Rume. Čuvena Rumska raskrsnica je funkcionisala do polovine 80-tih.
    (S-NS, 27. jul 2021 17:17)

    # Link komentara

  4. Na desetine hiljada ljudi i danas nosi lijepe uspomene sa radnih akcija. Za mnoge je to bio jedini nacin da ljeto provedu izvan svoga mjesta i upoznaju druge dijelove Juge. Treba imati postovanja za to, zivot u Jugi je vecini bio lijep, i pored svih nedostataka te zemlje.
    (Mujo, 27. jul 2021 13:59)

    # Link komentara

  5. @outlaw77
    Skoro u celosti se slazem sa komentarom.
    Dodao bih ipak samo to, da donekle razumem tolika ulaganja u VJ nakon rata i za celo vreme trajanja hladnog rata. Jednostavno svuda u svetu je vladala globalna paranoja od novog rata, pa ni mi nismo bili izuzetak. Jos smo se nalazili tacno izmedju dva suprotstavljena bloka.
    Ono sto meni nije jasno je da se taj trend nastavio i nakon '90 godine, jos je tuznija cinjenica da i pored svih izgubljenih ratova, u svim anketama na putanje "u koju instituciju imate najvise poverenja", da se uvek i bez izuzetka u prva tri mesta nadje Vojska RS.
    Nije ni cudo da narod obozava diktatore.
    (Čovek po imenu Uve, 27. jul 2021 13:39)

    # Link komentara

  6. Tolika zemlja, samo jedan auto-put. Bitno da je bilo Mig-ova i tenkova da se gadjamo.
    (alex, 27. jul 2021 13:23)

    # Link komentara

  7. verovatno najbolji pokazatelj koliko je SFRJ suštinski bila pogrešno vođena i kasnije neopravdano idealizovana. sa jedne strane stotine milijardi dolara spucane u pretorijansku gardu, na njihove plate, odmarališta, stanove - uživali su najveće privilegije i bili država u državi. sa druge strane ta moćna država nije mogla za sve to vreme da spoji autoputem dva najveća grada u zemlji, a da ne pominjemo jugoslovensko-srpsku bruku da su beograd i novi sad tek 2011. povezani autoputem u punom profilu. do momenta raspada države sfrj je imala sramotan broj kilometara autoputa, i uopšte vrlo lošu mrežu puteva. štedelo se tamo gde apsolutno nije smelo, ali zato je za izdajničku jna bilo beskonačno para. da ironija bude veća, posle 46 godina tokom kojih je veliki deo plata građana izdvajan za vojsku, ti isti pripadnici jna su sa oružjem kupljenih od para tih građana, te iste građane ubijali širom jugoslavije.
    (outlaw77, 27. jul 2021 13:02)

    # Link komentara

  8. Da,omladina je izgradjivala svoju zemlju,nije išla na splavove i u kladionice !
    (cobo, 27. jul 2021 12:39)

    # Link komentara