- Komentari -
  1. Ne isplati se u meso, vec u mleko i mleko u sir.
    Ovciji sir je skup, jeftiniji od kozijeg, ali je skup.
    Da sam blizu, kupio bih mleko od vas.
    (Lombardia Zona Biaca, 14. jun 2021 21:45)

    # Link komentara

  2. hrana je skupa. ili plata mala. kako god tesko da ce da bude za jagnje ;)
    (веља, 14. jun 2021 19:17)

    # Link komentara

  3. Napravite sajtove na par jezika i naravno i na Arapskom gde nudite eskluzivan uzgoj jagnjadi, ne da je halal ili košer, nego nema ga nigde. Sve što kupac treba da uradi jeste da uplati garanciju kupovine, izabere jagnjad i kada da mu se isporuči i kao eskluzivu bira tri tijare prerhane, od klasične, više do ultra odabrane sa lekovitim travkama. Kao i vina što su, kao nakit što je, nije vaše jagnje, jagnje za svaki dan nego deo onog posebnog i kao što je razlika u ceni za nakit, takva je razlika i u ceni jagnjeta. Iskoritite tehnologiju da tagujete jagnje i njegovu prehranu i napravite revoluciju u hrani za slavlja.
    (Prijatno gospodo., 14. jun 2021 18:01)

    # Link komentara

  4. Kada uskoro tim pravcem prema CG prodaje auto-put bice malo sta god da proizvedu. Mislim da je to područje retkost po nacinu proizvodnje hrane. Najklasicnija moguca klasika a danas se takvi proizvodi izuzetno cene.
    (Si, 14. jun 2021 16:13)

    # Link komentara

  5. Ćoso, da nije takav narod ne bi bilo nikoga u tom divnom kraju. Ponudite Lindi to najukusnije meso, siguran sam da cete se posteno dogovoriti. I to bas pod pesterskim brendom, a obavezno ponudite i odlican cir, samo lepo upakovan. Pa dogodine, dupla kolicina!
    (Gruzanin, 14. jun 2021 16:11)

    # Link komentara

  6. Pre bih kupila meso od seljaka sa Pestera nego EU meso sa kortikosteroidima i antibioticima.Potreban je organizovani otkup i distribucija.
    (Mina, 14. jun 2021 15:18)

    EU baš ima najrigoroznije zakone o ishrani. Nešto ste vi... da nije Kina?
    (Rimtuti, 14. jun 2021 16:02)

    # Link komentara

  7. Prijatelu uz svo poštovanje stavova koje zastupate , moram vam kao musliman porijeklom sa Pešteri, reć da nijeste u pravu. Svakako da je potrebno obezbediti poznatog kupca, i u skladu stijem organizovat proizvodnju uz obaveznu klanicu i hladnjače , ali i uz organizovan vrhunski transport kvarljive robe. Pešteri jesu velik potencijal, ali zbog nemogućnosti brzog kvalitetnog transporta, nikad niko njje želio nit smio ulagat u taj bogom dani svijet, kako malo đe ima. Ako se nađe rješenje za brz transport, prvi bih uloži velika sredstva u Pešter i s mojijem narodno napravio trajan održiv biznis
    (Can bey, 14. jun 2021 15:42)

    # Link komentara

  8. Hrana je strateski proizvod. Prvo za sebe,pa onda za izvoz.
    (vladimir, 14. jun 2021 15:34)

    # Link komentara

  9. Kad su Arapi tražili jaganjce,nisu mogli u Srbiji naći ozbilnog prodavca jer su tražili garancija za mesečne isporuke . Neće ozbiljan kupac da ide od seljaka do seljaka i kupuje po 5 jagnjadi nego oće 5000 komada mesečno. a gde to da mu nadješ
    (ff, 14. jun 2021 15:34)

    # Link komentara

  10. Pa ako moras po jagnje na Pester otici onda je skupo i da je dzaba. Mesnice da se otvore, pa prodavnice sireva, kajmaka, mlijeka, otkup koze, vune itd. Tek tada ova prica ima smisla.
    (ssss, 14. jun 2021 15:33)

    # Link komentara

  11. Zar nije skoro bio u poseti jedan arapski zvanicnik (iz UAE ako se dobro secam), koji je rekao da su spremni da otkupe svo proizvedeno jagnjece meso sa nasih prostora? Neka me ispravi neko ako u necemu gresim, ali skoro sam siguran da se dobro secam pomenute vesti.
    Uslov je bio da proizvodjac ima HALAL sertifikat i da obezbedi dovoljne kolicine.
    Tom prilikom su predstavnici nase Privredne komore (ili iz Ministarstva poljoprivrede, ne secam se bas dobro) izjavili kako je problem sa nase strane upravo nemogucnost da se zadovolje potrebe arapskih kupaca u vezi sa kolicinom. I sad citamo kako mi zapravo imamo velike kolicine mesa koje nemamo kome prodati...Ko je ovde lud?
    Srbija da je pametna pa da napravi veliki stocarski (uzgojni i otkupni) centar na Pesteru, da ulozi sredstva u infrastrukturu, puteve i ljudski kadar, pa potom da registruje pestersko jagnje kao nacionalni brend sa geografskim poreklom. Gde bi nam bio kraj!
    Ali ne, u drzavnom aparatu rade mahom lezilebovici kojima je cilj samo kako da se ugrade provizijom u neki posao.
    Bez domacinskog odnosa i poslovanja nema prosperiteta za Srbiju i njene gradjane, zapamtite to.
    (Nikola, 14. jun 2021 15:25)

    # Link komentara

  12. Problem je što je narod težak i zadrt u tim planinama, pa neće da unapredi proizvodnju.
    (ćoso, 14. jun 2021 15:22)

    # Link komentara

  13. Zašto pobogu da kupujem bilo šta sa Pešterske visoravni, kad sve to niče i ovde po Mačvi, meni pod nosom ?
    (zmau, 14. jun 2021 15:22)

    # Link komentara

  14. Pre bih kupila meso od seljaka sa Pestera nego EU meso sa kortikosteroidima i antibioticima.Potreban je organizovani otkup i distribucija.
    (Mina, 14. jun 2021 15:18)

    # Link komentara

  15. Па где су ови из Емирата, шта је сад проблем?
    (Muarem, 14. jun 2021 15:14)

    # Link komentara

  16. cena zitarica ce biti visoka u narednih par godina...
    (salgar, 14. jun 2021 15:14)

    # Link komentara

  17. Rodi baba musko dete! Zasto bi Pester hranio celi Balkan? Pester treba da hrani Pester, okolina Beograda Beograd, okolina Nisa Nis itd. Ako vam se jede pesterska jagnjetina posetite Pester.
    (zlo, 14. jun 2021 15:04)

    # Link komentara

  18. Koliko sam video arabijsko poluostrvo uvozi milione jagnjadi i koza godisnje.

    Ima li neko da to ponudi i resi ljude problema ?

    Inace od Maroka do Kine, islamski svet zudi za tim.

    A u Srbiji je u prodavnicama preskupo.

    Gde je usko grlo, idemo Min Poljoprivrede
    (Krsta, 14. jun 2021 15:04)

    # Link komentara

  19. U Novom Sadu se u mesarama ne dolazi lako do jagnjetine. Sve nešto moraš da poručuješ unpared, a o tome da uđeš u mesaru i dobiješ deo jagnjeta, poput rebara ili buta je praktično nezamislivo. Tačno je da Vojvodina nije baš oblast sa visokom potražnjom za jagnjetinu, ali sama ta činjenica da praktično nije dosputna za ad hoc korišćenje dodatno umanjuje potražnju. Kad i pomisliš da ti se jede jagnjetina brzo odustaneš kad shvatiš koliko je to cimanje ustvari.
    (Laza Masni, 14. jun 2021 15:03)

    # Link komentara

  20. Mnogo mi je glupa ta mantra kako mi (ili bilo koji deo Srbije) možemo da hranimo Evropu ili svet. To je tako neviđena glupost i pobijena je milion puta, da je zaista besmisleno da i dalje ljudi veruju u takve gluposti. Da bi se ishranio samo samo jedan čovek, tokom jedne godine, potrebno je 0.4 hektara poljoprivrednog zemljišta. I to da bude obrađeno pod idealnim uslovima. Imajući u vidu da Srbija ukupno ima oko 5.7 miliona hektara poljoprivrednog zemljišta, pod idealnim uslovima bi mogla da hrani maksimalno 14.5 miliona ljudi, tj. mogla bi da izveze hrane za 7.5 miliona ljudi. Dakle, ako bi se svi naši poljoprivredni potencijali stavili u funkciju, ne bismo mogli da hranimo ni ostatak bivše Jugoslavije, a kamoli Evropu ili Rusiju...
    (ja, 14. jun 2021 14:53)

    # Link komentara

  21. Udruživanje i otvaranje delikates prodavnica po vecim gradovima
    (Gagac, 14. jun 2021 14:46)

    # Link komentara

  22. Ma kome još treba zdravo domaće meso sa naj zdravijih pašnjaka.
    Od tog mesa nema niko koristi. Nema niko dobiti.
    Jedino onaj stočar sto gaji zaradi za opstanak.
    Mesi iz uvoza imaju svi koristi i dobiti.
    Samo se pitam da li neko razmišlja za našu decu.
    (Bob, 14. jun 2021 14:30)

    # Link komentara

  23. Prijatelji da bi nesto moglo da prehrani Balkan ili Evropu ili svet nije dovoljna samo mogucnost da se to uradi i da se na Pešteru gaji 200 000 ovaca nego da postoji traznja.Koga mi zapravo hranimo?BiH,Cg,KiM i delimicno Hrvatsku i Albaniju.U ostatak Evrope idu iskljucivo maline i ide nesto prehrambenih proizvoda i voca u Rusiju i to iskljucivo jer su nam Rusi dali najpovoljniji moguci medjudrzavni sporazum o izvozu poljoprivrednih proizvoda.Dakle mi mozemo da nahranimo xy zemalja u Evropi a jedini je problem sto one nisu gladne nego imaju svoju poljoprivredu dosta produktivniju od srpske sa povoljnijim terenom i zemljistem.
    (kont, 14. jun 2021 14:04)

    # Link komentara