- Komentari -
  1. čitam šta se sve lupeta ovde i slatko se smejem ljudskoj gluposti i naivnosti.Prvo,rudnik radi već dve godine a prerada tj samo drobljenje i mlevenje rude više od šest meseci i do sada je kompletna prerađena količina odvezena u Kinu na dalju preradu tj flotiranje i topljenjei i odvozi se i dalje. To uopšte nije loše jer ovu rudu pored visokih sadržaja bakra i zlata prate i ekstremno visoki sadržaji arsena i kadmijuma i zaista niko normalan ne bi voleo da se takva sirovina metalurški prerađuje u njegovom okruženju.E,što se tiče dobrobiti po zemlju i lok stanovništvo sem tih platica za par hiljada radnika ne očekujte ništa spektakularno jet Kinezi u Srbiju nisu došli da nam pomognu već da iskoriste što više mogu,dobro zarade i
    pre svega naprave još jedan krupan korak u srce Evrope i njenog tržišta.
    (topioničar, 14. jun 2021 19:45)

    # Link komentara

  2. Nije drzava nista dotirala. Dotirao je rtb drzavu, a ta prica o dotiranju of strane drzave je forsirana da bi mu se oborila vrednost i opravdala prodaja. Kinezi su za smesne pare preuzeli sve to i samo nastavili proizvodnju pod istim uslovima, ali zamislite odjednom nije vise bilo potrebno dotirati.
    (Eto, 14. jun 2021 16:57)

    # Link komentara

  3. На сваку добру вест има гомила негативних коментара. Ѕамислите да у УСА отвори рудник литијума Илон Маск и онда ови заједљиви да пишу шта обичан народ има од тога?! Становници Бора имају јер ће се ту запослити велики број људи, имају превозници који ће ту руду да превозе, има Србија зато што ће са том производњом неко коме бакар треба можда отворити производњу овде где има и сировину како би био конкуретнији због нижих трошкова. Рударство је уз челичану највећи макроекономски покретач, подиже БДП, запошљава огроман број људи, велике су инвестиције које веома дуго трају (нису дошли да раде пар година и оду) и велики број споредних индустрија покреће... Све то се слива и на обичан народ који зна и уме да ову прилику искористи.
    (kiza, 14. jun 2021 16:36)

    # Link komentara

  4. @Branko
    ...dok im je odgovarao direktor iz SPS-a Spasevski ili Spasovski dotle je država dotirala pare za rudnik i na raznorazne malverzacija izvlačila te pare u privatne džepove...kad su ga oterali nije odgovarao i sad je rudnik postavljen na zdrave noge...PRIČE ZA MALU DECU
    (nikad nikome izvini, 14. jun 2021 16:33)

    # Link komentara

  5. Trebalo bi na isti princip i vladu da privatizujemo.
    (Лuster, 14. jun 2021 16:30)

    # Link komentara

  6. Taj rudnik je otvoren već pune dve godine i radi punom parom. Uradjena su dva okna, oko 15km hodnika. Ruda se uveliko vadi na dva horizonta. A, za javnost se otvara tek krajem ove godine.
    A, ovi što pričaju da im ne trebaju rudnici prvi uvale guzicu u auto sa odu do posla i slično. Niste ni svesni šta sve ne bi imali da nam nije rudnika. Sve neki borci za životnu sredinu, a 90% ispušta kanalizaciju u reku, šumu, baca smeće po ulicama, parkovima. Vozi auto bez katalizatora i DPF filtera. I da ne nabrajam dalje. Naravno, treba reagovati na svaki vid zagadjenja, ali prvo krenete i svog dvorišta.
    (Mikailo, 14. jun 2021 16:04)

    # Link komentara

  7. Taj rudnik u Boru je država dotirala sa 500 miliona evra godišnje, a danas puni budžet.
    (Branko, 14. jun 2021 15:40)

    Država ga je dotirala zato što je bila zapošljena partijska vojska i pljačkao se profit, pa gde ima da je rudnik zlata neprofitabilan, ono bolje da su te pare davali radnicima da sede kući manji bi trošak bio.. nažalost to se dešava sa svim državnim preduzećima jer se dele kao partijski plen posle izbora..
    Znači loš menadžment i štetne odluke onih koji postavljaju rukovodioce, a ne što smo mi nesposobni da kopamo...
    Sad još traže i rudnike na kosovu, valjda da bi i tamo pravili trošak...?
    (srebroljub, 14. jun 2021 15:57)

    # Link komentara

  8. I sta obican narod ima od toga????
    (Sineks, 14. jun 2021 14:53) # Link komentara

    Taj rudnik u Boru je država dotirala sa 500 miliona evra godišnje, a danas puni budžet.
    (Branko, 14. jun 2021 15:40)

    # Link komentara

  9. I vi zaista mislite da su EU i SAD sisali vesla i da će vam dozvoliti izvoz pod istim uslovima kao da je to srpski proizvod a Kina stoji iza toga?
    (Berliner, 14. jun 2021 15:40)

    # Link komentara

  10. Neka nam je Bog u pomoći.
    (Volimo hašiš, oči nam se cakle., 14. jun 2021 15:09)

    # Link komentara

  11. Srbija ima malo veze sa tim. Drugi najveci proizvođač u Evropi će biti Kina.
    (Zoran, 14. jun 2021 14:58)

    # Link komentara

  12. I sta obican narod ima od toga????
    (Sineks, 14. jun 2021 14:53)

    # Link komentara

  13. divno
    (genijalac, 14. jun 2021 14:36)

    # Link komentara

  14. Rudna renta 3,5%. Izvolite Kinezi kao da je vaše...
    (Sloba, 14. jun 2021 13:40)

    # Link komentara