- Komentari -
  1. ajde sve ali zelena kisela banana !
    (Zix, 20. april 2021 04:25)

    # Link komentara

  2. Да ли се неко од вас сећа изгледа а посебно укуса парадајза званог "воловско срце", еееееееххххххххх ... !?
    (Миливоје-ватрогасац, 20. april 2021 04:12)

    # Link komentara

  3. Веома просто, одлучно немојте да купујете такве производе па кад све то буде иструлило и покварило се по продавмицама и магацинима онда ће сви они почети да набављају нормалне производе.
    (Миливоје-ватрогасац, 20. april 2021 04:08)

    # Link komentara

  4. Ja bananu volim da je golema i tvrda!
    (Srećko, 20. april 2021 00:51)

    # Link komentara

  5. Lično volim tvrdji kivi, kad je baš zreo i mek odvratan mi je, slično je i kad su banane u pitanju, njih mogu da jedem i kad su baš zrele, al mnogo više volim zelenije.
    (nikos, 19. april 2021 23:21)

    # Link komentara

  6. Kupila sam manidarine i ukus je kao da imam hemiju u ustima.
    Nigde mirisa mandarine.
    (Ocekivanje ?, 19. april 2021 23:05)

    # Link komentara

  7. Lad smo kod deklaracija.
    U poznatom lancu marketa jabuke deklarišu kao:
    1.Jabuke zelene
    2.Jabuke crvene
    I to je sve što se tiče vrste ???
    Barem da stave pored toga i kisele ili slatke. Meni je u početku bilo smešno.
    (Zile, 19. april 2021 22:31)

    # Link komentara

  8. Najlepše su mi zelene banane, kao i ne skroz zreo ananas. I jabuke kada nisu skroz zrele, i jagode. Ne volim preslatko voće.
    (Vagica, 19. april 2021 22:22)

    # Link komentara

  9. Banane nisu ni blizu onako lepe kakve su bile nekada. Sećam se kako je kora zrelih banana bila mnogo lepše boje i elastičnija, plod je bio mnogo slađi i generalno ukusniji. A još uvek iz sećanja mogu da prizovem onaj karakteristični miris kada se priđe rafovima sa bananama. Ovo danas je samo bezukusna masa koja tek nešto malo podseća na nekadašnje banane. Današnje sorte, ili barem one koje do nas dolaze mi se čine kao veštački napumpana masa, kao da u njima ima mnogo više vode nego li vlakana, slasti i generalno suve materije. Čini mi se da je ranije bilo vesti kako neke biljne vaši satiru plantaže banana i da su te nekadašnje sorte iz Ekvadora mnogo ugroženije od ovih novih. A kako i ne bi bile, pa nisu ni te vaši baš tako glupe. Još bih samo dodao da su jedino paradajz uspeli više da upropaste od banana. Industrijski paradajz je obično smeće, a poslednjih godina su uspeli i cherry da upropaste. Uopšte nema, poput banana, onog karakterističnog mirisa, a takođe mu ni kora nije elastična i sam plod je skroz u dubini po žilicama zelen čak i kad je tobože zreo, to kod pravog paradajza nikad ne može da bude. Nadam se da će se ta nekadašnja semena i sorte spasiti od uništenja, pa da sačekamo da se ova bolesna potera za profitom uruši i da počnemo opet da živimo normalnije, ukoliko je uopšte to više i moguće.
    (Dejan, 19. april 2021 21:39)

    # Link komentara

  10. Svako voli drugacije banane. Dosta ljudi koje poznajem jedu samo dok su kao ove sa slike, svetlozelene, cim pozute ne svidjaju im se. Neki opet jedu tek kada izadju tackice i postanu prezrele. Drugi opet samo zute.
    (drvobradi, 19. april 2021 21:10)

    # Link komentara