- Komentari -
  1. Amerika ce imati 50 miliona vise juznoamerikanaca koji dolaze na hiljade svakog dana. Kinezi uvecavaju svoju populacinu natalitetom
    (Sarkazam, 20. april 2021 14:03)

    # Link komentara

  2. Sve zemlje koje su prosle kroz komunizam imaju losiji natalitet u odnosu na one koje nisu
    (kap, 19. april 2021 15:54)

    # Link komentara

  3. Savremeno društvo, što je veći standard, veći troškovi i ulaganja u decu u nadi da ne završe na loše plaćenim poslovima,sa time i manja želja za većom porodicom. Kod Kineza je to još više izraženo, generacije su odrasle u nemaštini pre buma ekonomije.
    (milan, 19. april 2021 10:35)

    # Link komentara

  4. Ne verujem da će ih, da tako kažem, skupo koštati. Prvo, svako ko iole zna nešto o Kini i njenom društvu, zna da su jako uređeni. Hijerarhija se jako dosledno poštuje, i verovali ili ne, zemlja se vodi po principu meritokratije. Odnosno, samo najbolji od najboljih dobijaju važne i odgovorne funkcije, zatim najbolji funkcije ispod njih, kao njihovi savetnici, saradnici i sl. Za sve postoji strategija, koja se pravi za određen period unapred, ali ne strategija u vidu mrtvog slova na papiru, već ljudi ozbiljno analiziraju sve što se dešava, stave na papir šta žele da postignu i onda se osmisli realna strategija kako da se to ostvari. I uvek uspeju. Ponekad to bude uz dosta žrtava, pored ogromnog rada i truda, ponekad na štetu dela stanovništva, ali uvek za dobrobit celog društva. I na tome im skidam kapu. E sad, što se tiče te strategije jedno dete. Tada se uvidelo da će zemlja ući u jako visok nivo siromaštva, ako se nastavi reprodukcija tadašnjim tempom. Dakle, da se to spreči, i da mogu da se razvijaju, to je bilo neophodno. Da li je to bio dobar potez? Naravno, gledajući ekonomske uspehe. Bez te mere, većina ovoga ne bi bila moguća. Pojelo bi ih izdavanje sa socijalnu pomoć, nemiri koji bi nastajali usled sve veće gladi, ogroman skok kriminala, uprkos strogom komunističkom režimu, jer glad je jača od bilo koje kazne koja ti preti. A što se tiče rešenja, još početkom 2000-ih su napravili strategiju koja će im omogućiti konkurentnost u vidu imigracije visokoobrazovanih ljudi.
    (Ma(kaki), 19. april 2021 08:59)

    # Link komentara

  5. Pogresan vam je naslov, politika jednog deteta odavno ne postoji. U Kini je dozvoljeno dvoje dece.
    (igor, 18. april 2021 23:26)

    # Link komentara