- Komentari -
  1. Da nisu ušli u EU, bili bi gori od nas. Mada i ovako su slabi u mnogim stvarima.
    (dragan, 05. mart 2021 10:49)
    Dragane srećo, hajde kaži u kojim su slabiji od nas? Prosek i minimalna plata, BDP, infrastruktura? EU i NATO? Zelene tehnologije i AI? Da te cujem?
    (Olivera, 6. mart 2021 15:41)

    # Link komentara

  2. Drmaju komšije neviđeno..
    (Lekskomp, 5. mart 2021 20:48)

    # Link komentara

  3. Đe bi smo mi bili, baš me zanima. Msm da nije bilo bombardovanja, vipegodišnjih sankcija i raznih geopolotičkih klečki sa zapada. Mislim da bi bili na nivou bar Austrije. Ali ovako su nas vratili u kameno doba, a sa tim dolazi i korupcija i lopovi.
    (Koprivica, 5. mart 2021 19:42)

    # Link komentara

  4. Da se komsije ne naljute ali logicno je da Rumunija brze napreduje jer ima 20 miliona stanovnika,te je samim tim trziste mnogo vece kao i obrt. Buducnost celog Balkana je jako upitna jer su penzioneri najbrojnija populacija dok mladi beze na Zapad. Buducnost imaju glavni gradovi i to je to. Ako se ne vrati narod ne prestane da bezi sa sela vec pocinje da se vraca, vrlo brzo bi se mnogo toga promenilo. Do tada ce se razvijati zemlje gde nasa omladina odlazi jer su oni buducnost a ne penzioneri.
    (Vrle, 5. mart 2021 16:04)

    # Link komentara

  5. Sve ce se to popraviti sada kada kupe lovce bombardere.
    (Nenad, Skopje, 5. mart 2021 16:04)

    # Link komentara

  6. Statističke regije u Hrvatskoj su namjerno tako posložene da se još neko vrijeme ostane ispod 75 posto EU jer takve regije mogu više novca povlačiti iz EU kase.
    (gojko, 5. mart 2021 13:50)

    # Link komentara

  7. Istra i Karner su na pristojnom nivou. Istra beleži pozitivan rast stanovništva u proteklim godinama jer Slovenci (penzionisti) i Italijani masovno kupuju nekretnine i zemlju. Nije istina da je Istra zimi depresivna. Lepo se živi. Problem Hrvatske je demografija, a ne ekonmija, jer je spala na 3.8 MIO stanovnika. Srba više nema, a Hrvati beže na Zapad.
    (Slovenac, 5. mart 2021 13:47)

    # Link komentara

  8. Ok, zanimljivo. Ali ako su oni tako losi a u odnosu na nas su dobri gde smo onda mi? Moze se zakljuciti da se u nekakvim francuskim kolonijama bolje zivi nego u Srbiji. Ej Srbijo medju liderima.
    (janko bez marka, 5. mart 2021 12:50)

    # Link komentara

  9. Pustoš od države kad se predje granica.
    (Aleksa, 5. mart 2021 12:14)

    # Link komentara

  10. Istra, Zagreb, Rijeka, Zadar, Sibenik, Split tu mesta gde ce biti kakve takve buducnosti.
    (Nebojsa, 05. mart 2021 11:05


    To sto si nabrojao na moru ima nkog smisla samo leti, u jesen i zimu to su mrtvi i depresivni gradovi gde nradi nista i bukvalno a zivot se svodi na cekanje sezone..
    (C i n i k, 5. mart 2021 12:09)

    # Link komentara

  11. Da se od morske obale i turizma profitira, Grcka i Portugalija bi bile bogatije od Svajcarske I Nemacke..
    (Nisam englez, 5. mart 2021 12:09)

    # Link komentara

  12. A zasto su oni umislili da su bolji od Rumuna ili Bugara i da moraju po definiciji da budu ispred njih ?! Ko im je to rekao da su oni nesto posebno pa se samo čude kad vide da su na istočnom proseku ili ispod njega.
    Neverovatan kompleks vise vrednosti.
    (Nebojša Jokić, 5. mart 2021 11:23)

    # Link komentara

  13. Како се коло окреће. Некада су морски делови били сиромашни и депресивни. Ретко се тако живело. Богат је био онај ко је имао оранице и стоку и имања. А сада све пусто
    (Ale, 5. mart 2021 11:21)

    # Link komentara

  14. A Srbija na 39% prosjeka Europske unije.
    (darac, 5. mart 2021 11:15)

    # Link komentara

  15. Kontinentalni deo Hrvatske ima odavno problem ljudstva. Niko nece da zivi istocno od Zagreba cak ni u Osijeku. Bio sam skoro u centru Osijeka u dnevnoj spici. Sve ljude da skupim ne bi fudbalski tim skupio. I da se nesto otvori tu nema ko da radi, jednostavno ljudi beze u Zagreb, Irsku, Nemacku, Kanadu. Sva ta sela i gradici su ispraznjeni do kraja i tu zivota vise nece biti. Istra, Zagreb, Rijeka, Zadar, Sibenik, Split tu mesta gde ce biti kakve takve buducnosti.
    (Nebojsa, 5. mart 2021 11:05)

    # Link komentara

  16. U poljoprivredi profitiraju preprodavci a ne seljaci.

    U turizmu profitiraju vlasnici hotela/restorana ali ne i njihovi radnici jer to sto zarade taman je toliko da prezive period kada nema posla.

    Tako da to sto je 65% .. mnogo manje zabrinjava nego cinjenica da se narod zbog toga iseljava sa tih prostora.

    Pa tako u Slavoniji odlaze i seljaci i oni koji rade u tim malim emstima koji gravitiraju istim npr Sisak, Osjek,...

    A na primorju odlaze svi oni koji su bili radnici u trgovinama, poslasticarnicama, renta car agencijama, suvenirnicama, ... jer kad podvuku oni su na nuli na bazi cele godine.

    Dok sa druge strane oni koji se bave proizovodnjom tokom cele godine mozda imaju platu koja je manja 10-15% u odnosu na one koji rade na primorju ali zato je imaju cele godine, zato mogu da uzimaju kredite, kupuju stanove, kola na kredu ... jer imaju predvidljivu finansijsku sliku.

    Tako da vremenom u kontinetalnom delu zemlje gde se uobicajeno bave proizvodnjom plate rastu a tvrdoglavi vlasnici necega na primorju gube ljude, ne zele da plate vise jer bi se tada odrekli necega sto misle da je njihovo, a vremenom ne mogu ni da nadju nove ljude koji su dolazili iz susedstva jer sada oni rade za vece pare nego ranije.

    I zato i Crna Gora, Hrvatska,... vremenom ili ostaju na tom nivou ili stagniraju.
    (Slepac Vidoje, 5. mart 2021 10:58)

    # Link komentara

  17. Da nisu ušli u EU, bili bi gori od nas. Mada i ovako su slabi u mnogim stvarima.
    (dragan, 5. mart 2021 10:49)

    # Link komentara