- Komentari -
  1. Iz prve ruke, cijena svinjetine u EU je tako mala da će se u Srbiji ponoviti hrvatski scenarij da više nitko ne želi toviti svinje. Srbija čeka da se skine zabrana uvoza svinjetine zbog cijepljenja protiv svinjske kuge i to je dužnost države. Poljoprivrednici se odlučuju uložiti svoje vrijeme, novac i resurse, ako im se isplati. Cijena povrća i voća ovise o vremenskim prilikama. Ako bih mogla savjetovati sadašnje i buduće poljoprivrednike: bacite se na uzgoj za nas egzotičnog voća i povrća (nama najviše odgovara istočnoazijsko, ali nije nam strano ni južnoameričko) te uzgoj peradi i koza, jer je vrlo brzi povrat uloženog novca, a EU tržište se ne može zasititi kozjim mlijekom, jogurtima, sirom i mesom. Vrlo isplativ uzgoj začinskog i ljekovitog bilja. Onaj tko već ima neku primarnu proizvodnju, neka počne planirati preradu i pakiranje.
    (zg232, 23. januar 2021 00:56)

    # Link komentara

  2. eto vidis,taman krenulo,a ja rasprodao sve i otiso u svet beli,da sam znao da ce ovako dobro biti da se strpim jos neki dan.
    (zli, 22. januar 2021 14:18)

    # Link komentara

  3. Uništili smo stočni fond u zadnjih 30-tak godina gotovo potpuno. Ako ovo bude početak ponovnih ulaganja i njegovog oporavka, dobro je. Mada treba dosta vremena.
    (realno, 22. januar 2021 13:18)

    # Link komentara

  4. veci izvoz svinjetinje u evropi bio je za vreme milosa obrenovica nego danas.
    strasno koliko smo jadni i bedni
    (Markovic Dejan, 22. januar 2021 11:30)

    # Link komentara