- Komentari -
  1. U svakom poslu ima profesionalnih i ne profesionalnih. Sto se taxi vozila tice tu je ludnica. Barem je kod nas tako i barem ja tako vidim. Imam jednog taksistu koga zovem, a izgleda ovako: Auto je cist i sve je na svom mestu, vozac je uredan ( obrijan, cipele, pantalone, sako), vozac je pusac ali uvek pusi ispred vozila, auto mirise na kozu i osvezivac, uvek otvara i zatvara vrata, stavlja prtljag u gepek, persira i vozi prilicno bezbedno. Takav vozac mora da bude uzor svima i takvi treba da voze uvek i pod bilo kojim okolnostima i aplikacijama.
    (Mesec, 26. novembar 2020 08:34)

    # Link komentara

  2. A pazite ilustracije, sve i jedan taksi je Benc, mora da je dobar? :))
    (gloria, 26. novembar 2020 08:28)

    # Link komentara

  3. Poznajem taksistu koji vozi auto 15 godina star,nosi nokiu 3310 i prica meni kako treba da se ide u korak sa svetom!!!!,vozni park na Banjici(taksista)2004 i ni makac!
    (Munem ti blavora, 26. novembar 2020 07:51)

    # Link komentara

  4. @rani:
    pa stvar izbora i jeste u pitanju. Poenta i jeste u tome da musterija moze da izabere: da li hoce da plati manje i rizikuje da mu zglob namesta (ili kreci kucu, popravlja auto, popravlja frizider) neko nestrucan ili zeli da ode kod profesionalca ali plati vise.

    Taksi: voze te profi vozaci koji jedini smeju da idu zutom trakom, znaju grad i nece provesti 10 minuta trazeci ulicu po mapi.
    Alternativa: dodje sofer amater koji slabije poznaje grad, ne sme da vozi zutom trakom i mozda je sedeo za volanom ceo dan ali platis manje i u slucaju udesa nemas osiguranje.

    Pa ko kako voli nek izvoli. Zvuci posteno.
    (status_update, 26. novembar 2020 02:07)

    # Link komentara

  5. Kao i za sve, komentarisu iskljucivo ljudi koji veze nemaju o cemu se radi! Taksisti u Becu. kao i skoro svuda u svetu, jako skupo placaju licence za rad, i pored toga, moraju da ispunjavaju razne uslove i placaju razne dazbine, a onda dodje neko, ko ima auto i mobilni telefon, pa posle svog legalnog posla, sedne i vrsi prevoz putnika, bez icega potrebnog za taj posao! Sve je to pod izgovorom inovacije, slobodnog trzista, prava na rad itd. Po istom principu mogu da se rade i druge delatnosti, kao sto je moler, frizer, kurir, razni mehanicari, limari, lekari, svasta nesto, samo okace aplikaciju i tu su za 3 minuta da vam nameste zglob na nozi, a da li je on za to registrovan, da li placa porez, da li zna to da radi, nije vazno, vazno je da je pozvan preko aplikacije i da je tu! Inovativno!
    (rani, 25. novembar 2020 18:35)

    # Link komentara

  6. Па нормална ствар. Тако је требало да буде и код нас. Свако ко може, треба да вози, поготово они који имају нове идеје, а не од такси занимања стварати недодирљиве монополисте.
    (sitno, 25. novembar 2020 18:23)

    # Link komentara

  7. Sprdajte se sa taksistima ali tako ce jednog dana da dodju i po vasu profesiju.
    (Dragan, 25. novembar 2020 18:21)

    # Link komentara

  8. prilagodi se ili propadni.
    (zmitjkoe, 25. novembar 2020 18:11)

    # Link komentara

  9. Onda te u petak u 3h vozi Mile koji je ceo dan raznosio piće po gradu, seo u auto upalio app i sad juri vožnje polu pospan ispred neke kafane.
    Nesigurno, bolje da te vozi profi vozač. (bg, 25. novembar 2020 17:43)

    Tako je, svi taksisti u Srbiji su profi vozači, kulturni i obrazovani, automobili su im čisti i uredni, a postoji kontrola da ne voze preko 8 sati, zato i naplaćuju 4 puta više od Ubera. Šteta što ne postoji aplikacija da ih ocenimo sa 5 zvezdica. A Mile još nije ni istovario gajbice iz svog auta i ostaće bez posla jer se tu bar može ostaviti ocena.
    (Belić, 25. novembar 2020 18:10)

    # Link komentara

  10. Koliko kasne za nama!
    (Neplivač, 25. novembar 2020 18:01)

    # Link komentara

  11. Jedno je zakon a drugo je "rupa" u zakonu!
    (Boki, 25. novembar 2020 17:43)

    # Link komentara

  12. Uber nije registrovan kao transportna firma već tehnološka tu je kvaka i zbog toga su proterani iz nekih gradova. Oni samo spajaju vozače koji su kao samostalni preduzetnici i mušterije i uzimaju hleb legalnim taksistima.
    To bi vam bilo kao kad bi ja bio nakačen na neku aplikaciju u vezi hrane i bez dozvola, sanitarnog pregleda i 300 čuda prodavao hranu iz svog dvorišta.
    Svaka profesija ima neka pravila i onda dodje Uber i vrati industriju u 19.vek totalna džungla. Onda te u petak u 3h vozi Mile koji je ceo dan raznosio piće po gradu, seo u auto upalio app i sad juri vožnje polu pospan ispred neke kafane.
    Nesigurno, bolje da te vozi profi vozač.
    (bg, 25. novembar 2020 17:43)

    # Link komentara

  13. "Hoće da nam uvedu da svako može da prevozi putnike. .. "
    opa batooo
    hteli bi monopol?
    pa ti uslugom privuci klijente.
    Ako je (bice) toliko nesiplativo - pa kako ce se isplatiti tim novim vozacima?
    (krimosNs, 25. novembar 2020 17:34)

    # Link komentara

  14. Dragi taksisti, kroz 5-10 godina ce taksi u Becu voziti masina, ne covek. Protestvujte OK, ali nasim ljudima bih savetovao da beze iz te profesije.
    (yosemite sam, 25. novembar 2020 17:32)

    # Link komentara

  15. Kakva šteta bi to bila za čovečanstvo da nestanu taksisti kao branša!
    (Kataklizma, 25. novembar 2020 17:16)

    # Link komentara