- Komentari -
  1. Zadnjih 300 godina koriste tudje resurse, i misle da ce to nastaviti jos 300 godina kroz mozgove. A onda je polako dosla, skoro tiho Kina.
     (Kosta, 2. jul 2020 22:00)

    # Link komentara

  2. Kroz 10-15 godina litijum-jonska baterija iste težine imaće dvostruko veći kapacitet i dvostruko brže punjenje. Svako ni to nije dovoljno za prekookeanske letove već samo za regionalne, što je opet 75% aviosaobracaja. Naravno brzina aviona će opasti, ali isto troškovi za gorivo i troškovi za odrzavanje(motor jednostavniji).
     (loki, 2. jul 2020 21:26)

    # Link komentara

  3. Što ne pitaju nekog ufo-vca kako su rešili probleme da ne zagađuju univerzum.
     (XXL, 2. jul 2020 19:06)

    # Link komentara

  4. Moguce je, ali jos uvek tehnoloski tesko izvodivo. Pogon na struju iz baterija kao kod automobila je za sada nemoguc za dugotrajne letove, isuvise je mali kapacitet baterija i morao bi da se poveca oko 10-20 puta a za to je potrebno neko revolucionarno tehnolosko resenje. Pogon na vodonik je mnogo realniji, sagorevanjem se dobija samo vodena para, ali i taj pogon ima tehnolski izazova, npr kako bezbedno smestiti potrebnu kolicinu vodonika pod ogromnim pritiskom u rezervoare. Vodonik je pri tome mnogo podlozniji eksploziji usled tehnickog kvara sistema ili tokom laksih ili tezih udesnih sletanja. A najbolji tehnicki potencijal ima nuklearni pogon, samo se niko ne usudjuje da to javno predlaze, velika je dilema oko sigurnosti i potencijalnog nuklearnog zagadjenja usled otkaza instalacija ili udesa aviona.
    (specijalista, 2. jul 2020 18:50)

    # Link komentara

  5. Iz celog teksta se zakljucuje da se tezi proizvodnji letelice ( aviona ) koja ima nultu emisiju. Problem je sto letelice ( avioni) ne zagadjuju atmosferu, vec njihovi motori, a oni se ni recju ne pominju u tekstu. Zato, kakve veze ima Airbus, koji se ukljucuje u projekat, sa ovim projektom, a ne pominje se prozvodjac motora RolsRojs? Sta je s njima?
    (konfuzija, 2. jul 2020 18:47)

    # Link komentara