- Komentari -
  1. Molio bih da mi pametnjakovici koji su Bila Gejtsa proglasili zlikovcem objasne kako tolike kompanije nisu obavestene da on ima vakcinu vec nekoliko godina, koju je napravio cim je stvorio virus.
     (Stefan30, 23. maj 2020 07:01)

    # Link komentara

  2. Od vakcina se ne zaradjuje. Na nju se trosi samo da bi se dostigla neka popularnost. Vakcine su jednokratne. Jedino se od leka zaradjuje, jer se neprestano uzima.
    (Caran, 22. maj 2020 20:19)

    # Link komentara

  3. ima tu jedan mali problem.Ovaj virus gripa izuzetno brzo mutira pa tako vec postoji preko stotinu varijacija,shodno tome struka bas i ne veruje u neku efikasnu vakcinu.Sam genom virusa je dosta cudan,ima elemente side,sve sire je misljenje da je neko cackao virus gripa i napravio glupost koja mu je utekla na ulicu.Struka ko struka,troma i konzervisana, cuti i igra na sigurno,samo hrabri individualci iskacu,sigurni u svoj inegritet i znanje ,sa ponekom istinom koja izvitoperena zutom stampom postaje paranoja,urbana legenda ili dosije x.Svakako da danas jeste normalno da covek bude sludjen,dezorjetisan i dezinformisan,vise uplasen i pripremljen za manipulaciju.
     (bata kameni, 22. maj 2020 20:00)

    # Link komentara

  4. Taj jednodnevni skok od 20% Moderna je brzo izgubila posle kritika strucnjaka da je proslo premalo vremena od vakcinacije do probe. Treba jos vremana da se vidi dali ce antitela da ostanu u krvi. Bez obzira na to Moderna je medju favoritima da prva dodje do vakcine. Ne bih se slozio da ce prvi ko napravi vakcinu pokupiti kajmak. Jednostavno trziste ce se podeliti na vise dobavljaca. U pitanju je mozda i milijarda vakcina i tesko da ce jedna kompanija moci sve da snabde u kratkom vremenskom roku. Konkurenti ce veoma brzo jedni za drugim izlaziti na trziste i uzeti svoj deo kolaca. Ko je u mogucnosti ne treba propustiti priliku i kupiti deonice. Moderna je od pocetka godine skocila 250% a jos uvek su daleko od vakcine, zamislite koji ce skok biti ako prvi pronadju vakcinu.
     (sasha, 22. maj 2020 19:46)

    # Link komentara

  5. Naravno da su milijarde u pitanju, ali zaboravljate da su izgubljene desetine hiljada milijardi na globalnom nivou. Tako da svako ko je imao dvojku iz matiša i ima IQ veći od 90 ne može da prihvati da je cela priča namontirana. To što postoje doktori i ugledne ličnosti koje veruju u teorije zavere, je problem društva u kojem živimo. Ogroman problem. Svetski problem. Nerešiv problem. Ko god veruje u psihoterapeutske priče stare hiljadu, dve hiljade ili pet hiljada godina, može da poveruje u bilo šta. U tome je suština. I to mnogi koriste da zarade.
     (sveznajući, 22. maj 2020 19:43)

    # Link komentara

  6. Najveci biznis u istoriji covecanstva...savrsen da se isprobaju nove tehnologije na ljudima,zato se i stvara panika i strah da bi ljudi videli spas u vakcini...
    (Kiki, 22. maj 2020 18:55)

    # Link komentara

  7. Samo da dodam da se i u Kanadi radi na pronalasku vakcine.
    (Nena Canada, 22. maj 2020 18:51)

    # Link komentara

  8. Naravno da nije nameštena priča jer da je nameštena neko bi već imao vakcinu i grunuo bi je još pre par nedelja.
    Sada je sve više manje obolelih, dok se vakcina napravi biće kasno da se povrate milioni iz istraživanja jer što je manje obolelih - to je manje onih koji bi se vakcinisali.
    Farmaceutskim kućama je jedina nada drugi talas na jesen.
     (dzigi, 22. maj 2020 18:40)

    # Link komentara

  9. Infekcija korona virusom ne moze da se zaustavi, za sada moze samo da se uspori. U tom slucaju, sledece godine, mozemo ocekivati krah svetske ekonomije a da ne pricamo o broju umrlih: od virusa, depresije, gladi, bankrota itd. Sami mozete da izracunate koliki je procenat umrlih u svetu (imate web sajt o tome) i uz to dodajte indirektne posledice zaraze. Prvo su pricali da ce vakcina da bude spremna do kraja septembra, pa do kraja godine a na kraju godine to ce mozda biti jun 2021. Pravljenje vakcine traje od 5 do 10 godina a za viruse to moze da bude i duze. Da ne bih bio pesimista, moje je misljenje da ce sigurno do kraja godine da pronadju neku aktivnu supstancu protiv virusa. Na osnovu publikacija, Kinezi su najblizi da pronadju ili vakcinu ili medikament protiv kovid 19. Medjutim, postoje i istrazivanja koja se ne publikuju tako da je to tesko predvideti.
    (Zom, 22. maj 2020 18:01)

    # Link komentara

  10. protiv koje bolesti?
     (alx, 22. maj 2020 18:01)

    # Link komentara

  11. Vakcinu ce prvi napraviti Britanci, Oxford. Naime vakcina je vec napravljena i uskoro se zavrsavaju testovi na ljudima. Zbog prijateljskih veza bice predstavljeno kako su britanske i americke firme prve napravile vakcinu..
     (UK HR BG, 22. maj 2020 17:53)

    # Link komentara

  12. Ma šta kažete? Vakcina odmah za par meseci? Obavezna vakcinacija na jesen? Pare pare pare? Akcije skaču? Bogaćenje? Ma šokiran sam...
     (Zver, 22. maj 2020 17:52)

    # Link komentara

  13. 1. osam od 45 učesnika je manje od 20%. da bi vakcina bila uspesna mora da bude efikasna najmanje 70%
    2. Warp Speed je nesto sto postoji samu SF i mnogo je brze od svetlosti
    3. svi hoce pare a nije jos sigurno da li ce vakcina biti potrebna ili dovoljno dobra
    (Sarkazam, 22. maj 2020 17:48)

    # Link komentara

  14. Суштина фрке око короне?
     (Bob Rock, 22. maj 2020 17:38)

    # Link komentara

  15. I onda neka me neko ubedi da ovo nije namestena prica, da je sve ovo samo jos jedna igra najmocnijih kako bi se dodatno obogatili. Mi smo za tu manjinu pioni kojima se igraju kako hoce, nazalost, zbog njih nekoliko hiljada zivoti miliona vise o koncu. To je zivot koji trenutno zivimo
    (Arkadius, 22. maj 2020 17:27)

    # Link komentara

  16. Cekacemo nemacku vakcinu od Curevac, ili Biotech-a. Sigurnije su mi od kineskih i americkih.
     (Milan Indjija, 22. maj 2020 16:55)

    # Link komentara

  17. Licno bi me bio strah da uzmem kinesku vakcunu. Niko nema uvid u njihovo pracenje bezbednisti. Nema transparentnosti i pod kojim uslovimavse prati istrazivanje nad ljudima, niti kako se vakcina pravi pogotovu kad su u pitanju ogromne kolicine.
    (doza, 22. maj 2020 16:47)

    # Link komentara

  18. Mi možemo da je naoravimo za 20 dana, ali nećemo, nek se ovi malo pomuče.
     (Grr, 22. maj 2020 16:36)

    # Link komentara

  19. Ako su milijarde u igri onda slobodno očekujte da će jedan deo tog kolača da završi i kod političara da bi progurali tj nametnuli zakon da bude obavezna za sve građane.Valja tu robu plasirati(u nečiji krvotok).
     (Mika Hajneken, 22. maj 2020 16:31)

    # Link komentara