- Komentari -

Dok privreda tone, mafija zarađuje na koroni

Bern -- Dok privreda Italije tone, usled mera za sprečavanje širenja koronavirusa, mafija od ove krize profitira, prenosi švajcarski dnevnik "Blik".

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Smejurija, digitalne tehnologije omogućavaju da se prati tok novca bez ikakvih problema, nije ovo 19. vek pa da neko može da prošeta novac kroz 5 zemalja i 10 banaka i da bude vrlo teško utvrditi tok tog novca.

    Međutim, da bi pojedini političari mogli lakše da muljaju i sakriju tokove svog novca, ostavili su sistem koji državama i međunarodnim institucijama onemogućava potpuno praćenje svih tokova novca, što onda i mafiji ostavlja mogućnost da svoj nelegalno stečen novac "opere" kroz razne uslužne delatnost.

    U Srbiji se to najlakše radi kroz kladionice - imaš 100.000 evra, dođeš lepo u kladionicu i svaki dan potrošiš po nekoliko hiljada evra na bezvezna klađenja koja sigurno gubiš, dogovoriš se sa gazdom da ti isplati procenat, može i za neku fantomsku uslugu "marketinga, deratizacije, dezinfekcije, davanja saveta...", i novac je opran.

    Italijanska mafija ima "malo" više novca od ovih u Srbiji, pa pribegavaju legalizaciji nelegalnog novca kroz firme koje se bave otpadom, čišćenjem, i sl.
    Samo, nije mi baš najjasnija ta njihova logika, jer novac bi mogao opet lakše da se provuče kroz kladionice, nego te vođe mafije, koje su pune novca, žele da postanu ugledni građani - a valjda misle da je recimo upravljanje otpadom plemenit posao, jer čine uslugu celom društvu, pa će tako da budu cenjeni i poštovani?
    (Veliki brat, 2. april 2020 20:59)

    # Link komentara

  2. "Prema organizaciji Antigone, koja se zalaže za prava zatvorenika, od kraja februara otpušteno je iz zatvora više od 2.500 osuđenika, kako bi se smanjila opasnost od zaraze.

    Među njima su i lica bliska Ndrangeti, ističe tužilac Grateri dodajući da je to veoma uznemiravajuće i prava opasnost"
    Jel moguce ovo ? To treba ukinuti bre to je besmislica , cuj za prava zatvorenika ! Ko je to osnovao mafija ??
    (Bane, 2. april 2020 19:56)

    # Link komentara

  3. Pa mafija je organizovana, svaka čast!
     (agent, 2. april 2020 19:45)

    # Link komentara

  4. Mafija, drzavna ili italijanska, je zaradjivala u svim ratoviima. Sta je tu cudno?
     (Stojko, 2. april 2020 19:38)

    # Link komentara