- Komentari -
  1. Nije energija samo struja. Mnogo veći procenat energetske potrošnje ide na zagrevanje domaćinstava i pogonsko gorivo za vozila. U Britaniji, broj električnih automobila je zanemarljiv prema ukupnom broju automobila, dok se domaćinstva, gotovo 100% greju na fosilna goriva.

    Tu reper treba tražiti u Norveškoj. Em što im je kompletna proizvodnja struje iz obnovljivih izvora, nego što, od sledeće godine, zabranjuju upotrebu nafte i gasa za zagrevanje domova - grejaće se, uglavnom, na pelet i drvni otpad, što su obnovljivi izvori energije, a od 2025. godine biće zabranjena i prodaja vozila na konvencionalni pogon.

    Za desetak godina, doći ćemo u situaciju da Norvešku, ne samo da 100% pogoni obnovljiva energija, već i da je emisija štetnih gasova višestruko manja od onog što norveške šume apsorbuju. Na njih se treba ugledati, a ne na Engleze...
    (ja, 14. oktobar 2019 10:26)

    # Link komentara

  2. Tako je, bravo! Kod nas je OIE zastupljena sa 17%, ali se i uvećava (naravno ne tempom koji bi voleli ali opet). Npr. u zadnjih par nedelja je otvoreno nekoliko vetro parkova u Vojvodini a i solarne elektrane se zahuktavaju padom cene opreme.
    Sledeće godine se najavljuje liberalizacija proizvodnje i prodaje struje iz OIE (čak i za male proizvođače) tako da se nadam da će i Srbija lagano da uhvati priključak...
    Da nam bude čistiji vazduh i zdravija okolina! :)
    (Vlada, 14. oktobar 2019 09:48)

    # Link komentara

  3. Bravo samo napred!
    (Aleksandar, 14. oktobar 2019 09:35)

    # Link komentara

  4. bravo gb.
     (mirko, 14. oktobar 2019 09:29)

    # Link komentara