- Komentari -
  1. Radio sam u jednoj poznatoj firmi,koliko sam samo prepakovao ves masina,frizidera,susara,sudomasina..koje su kupci vratili,a kasnije smo ih prodavali kao nove.....nemate pojma....
     (laki, 18. avgust 2019 22:26)

    # Link komentara

  2. то се решава слањем мејла произвођачу који неће дозволити да га локални продавци брукају.
    тако самсунг реагује.
     (pedja, 18. avgust 2019 21:50)

    # Link komentara

  3. Sta je tu cudno.Pa ja sam licno kupio telefon u jednom poznatom domacem trgovinskom lancu bele tehnike (da ne spominjem ime) koji prodaje koriscene telefone kao nove.U mom slucaju radilo se o telefonu uvezenom iz Bugarske koji je ostao kao skart iz jedne njihove mobilne kompanije (da ne spominjem ime).Prilikom kupovine promenili su 3 telefona dok nisu nasli neki iole normalnog izgleda (citaj bez ogrebotina) i ubacili ga u neku raspalu kutiju.Posto se radilo o jeftinom telefonu (na akciji) nisam pravio pitanja.Jeste da mi prilikom slikanja lice uvek izgleda jajasto ali sta da se radi...
    (pero mesozdero, 18. avgust 2019 18:22)

    # Link komentara

  4. Pa sta se cudite. Moj prijatelj je kupio nov novcat auto. Nakon 10ak dana je primetio da mu se nijansa straznjeg dela razlikuje od ostatka automobila. Na kraju se ispostavilo da je auto lupan, tj da je ispao tokom spustanja s kamiona. Islo se na to, ako prođe prođe...Nije proslo. Prijatelj pretio tuzbom. Na kraju su se dogovorili da mu skinu cenu za 25%. Automobil ni nakon 15 g nije prohrdjao tako da je ispalo sve ok.
     (Che, 18. avgust 2019 17:43)

    # Link komentara

  5. Ja sam pre oko godinu i po dana kupio honor 9 preko jednog mobilnog operatera u Beogradu. Pre nekih mesec dana sam odneo telefon zbog popravke ekrana u jedan servis. Prvo što me je serviser pitao, kada je pregledao telefon, je da li sam druga ruka u korišćenju tj. da li sam kupio polovan telefon. Ima znake otvaranja, a ni prednja kamera nije
    potpuno centrirana, a rečeno mi je da to nije moglo da se desi od padanja telefona. Tako da pitanje je kada kupujete gde možete dobiti nov novcat nekorišćen telefon.
     (Top, 18. avgust 2019 16:41)

    # Link komentara

  6. Kupac kupio nov telefon predomislio se i vratio u radnju da zameni za drugi model. Prodavac zaboravio da vrati telefon na fabrička podešavanja i tu je kraj.Telefon je i dalje nov i ovi što misle da za raspakovan telefon mogu da dobiju upola cenu se varaju. Ko će da pokriva gubitke firmi zato što se kupci predomišljaju. Ja radim u prodavnici tehnike i svašta sam doživeo za ovih 10 godina od kupca.
    (Prodavac, 18. avgust 2019 16:41)

    # Link komentara

  7. E moja rajo, kako ste prodali slobodu za malo lažne udobnosti. Niko da se pita šta će nam to čudo uopšte nego ga svi obožavaju i predstavlja im statusni simbol.
    (eto, 18. avgust 2019 16:38)

    # Link komentara

  8. Iz naslova se može zakljuciti da je telefon kupljen NOV sa slikama u sebi (znači nov iz Huaweija) pa sam zato pročitao tekst.
    Međutim telefon je koristen s tim što je prodat kao nov slucajno ili namerno.
    To se često dešava na ovim prostorima, st se vidi i iz komentara. Moj slučaj je da sam kupio sokovnik (bio je za poklon), kada smo otvorili ne samo da se videlo da je koristen nego nije ni radio.
    Naravno da sam drugi dan vratio, i dobio novi, ali nekad prodje nekad ne.
     (milenko, 18. avgust 2019 16:22)

    # Link komentara

  9. Stari dobri sistem poznatiji kao ako prodje prodje. Tako su meni pre par meseci u najpoznatijem lancu prodavnica za belu tehniku i ostale uredjaje pokusali da podvale koriscen monitor za racunar. Nakon sto sam izabrao model monitora, momak koji tu radi kaze da ide do magacina da mi donese u kutiji monitor, da ne bi skidao ovaj izlozeni model, i da je taj u magacinu jedan jedini preostao. Donosi on, vadi iz kutije, i kad se monitor postavi ispod svetla pod uglom vidi se debela ogrebotina po sredini ekrana.. Ja to primetim i odmah kazem, a on ni a ni b kaze, idem do magacina po drugi. Sve mi je bilo jasno, receno im je da prvo ponude taj osteceni/polovni, pa ako prodje prodje. Obratite paznju ljudi na sve sto kupujete od tehnike.
     (troldzija, 18. avgust 2019 16:14)

    # Link komentara

  10. Celofansko pakovanje. U parfimerijama postoji izraz- klanje.
    To je nacin da se isece celofansko pakovanje izvadi proizvod, koristi, a onda vrati. Sem jedne secene linije na ivici, koja se i ne primeti, pakovanje je ko novo.
    Tako da, dzaba i celofan kad neko hoce da prevari.
     (plava ptica, 18. avgust 2019 16:06)

    # Link komentara

  11. Onda će taj telefon da resetuju na fabrička podešavanja i da ga ponovo prodaju nekom kao nov i nekorišten.
     (Wllaxy, 18. avgust 2019 16:06)

    # Link komentara

  12. Ko zna koliko smo uredjaja kupili ovako, ja za sebe sam siguran da sam bar dva telefona kupio, a da mu je bila samo maska zamenjena (stari tipovi telefona), a jedan je cak bio neispravan, ali se nije pokvario odmah nego posle nekih mesec dana. Vratio sam ga, odnosno fakticki prodao onom istom koji ga je meni prodao za tri puta manju sumu i uzeo drugi, jeftiniji, takodje koriscen, a prodat mi je kao nov. Taj telefon i danas imam i prezadovoljan sam jer ga i danas koristim posle 15-ak godina. Onom je maska samo zamenjena, vracen na fabricka podesavanja i prodat nekom drugom. Isto vam je i sa drugim uredjajima, znate ono kada vam prihvate neku sitnu reklamaciju i daju vam drugi uredjaj, onaj vas iznova nude nekom drugom kupcu dok ne naidju na nekog kome se ne isplati da dolazi i vrati uredjaj. Inace, ovaj covek treba da ih tuzi i trazi basnoslovnu sumu jer su pokusali da ga naprave budalom tri puta, a ne da se hvale kako su mu dali novi uredjaj.
    (CBB, 18. avgust 2019 16:02)

    # Link komentara

  13. Desava se sta sad...
    (vucko, 18. avgust 2019 15:40)

    # Link komentara

  14. Ako je sve bilo 100% ispravno, onda jedan faktory reset i resen problem.
     (Nenad, 18. avgust 2019 15:35)

    # Link komentara

  15. e vala vam trebalo vremena da uočite grešku. 3 puta covek morao da vam dodje. malo je jedno izvinjenje...
     (justice, 18. avgust 2019 15:22)

    # Link komentara

  16. zasto nije bilo neko izvinjenje u novcu ili nekoj premium usluzi. a ne operateri kad treba da ti uzmu pare sve moze a kad treba ti njima onda nisi ti to nesto dobro uradio.
     (nisam pravnik cisto se pitam, 18. avgust 2019 15:19)

    # Link komentara

  17. Da je prethodni korisnik samo vratio telefon na fabricka podesavanja novi vlasnik verovatno ne bi ni primetio da je uredjaj u stvari polovan. Reklamacija uredno dva puta odbijena. Izgleda ni u EU vise ne postoje sigurnost kod zastite potrosaca.
     (Kale, 18. avgust 2019 15:11)

    # Link komentara

  18. Kod nas ima dosta slucajeva da operateri prodaju telefone kao nove a ustvari su "refubrished" ili vec sklepani od vise komada. Radim kao serviser i to sam vise puta video pri otvaranju, nijedna fabricka traka unutra.
     (kakzer sove, 18. avgust 2019 14:31)

    # Link komentara

  19. Aha, greškom. Videli čovek u godinama, verovatno se ne razume u tehniku pa da mu uvalimo vraćen telefon. Ako prođe prođe
     (stoper4, 18. avgust 2019 14:26)

    # Link komentara

  20. Ovde samo izmedju redova vidim da je uredjaj star 4 meseca na kraju bacen u otpad....A koliko se stvari baci a da niko nije koristio?
     (Neko iz mase...., 18. avgust 2019 14:21)

    # Link komentara

  21. "Čim smo utvrdili grešku, korisniku je odrađena zamena uređaja s novim uz izvinjenje zbog ovog propusta", pojašnjavaju iz HT-a."

    Niste vi utvrdili gresku nego korisnik !
    Vi ste posle DRUGOG puta uvazili zalbu.
    (Goran, 18. avgust 2019 14:13)

    # Link komentara

  22. Koga lazu ovi. Prodavac nije znao sa uredjaj nije nov?! Otpakovana kutija je kraj! Tada bi trebalo da ga resetuju i da ga daju sa popustom. Ovo je moguće bila kombinacija koja nije retka. Prodavac uvali ovaj uredjaj, a onda za sebe ili nekoga uzme nov po povlašćenoj ceni.
    (Hahahahaha, 18. avgust 2019 13:57)

    # Link komentara

  23. I? Neko je prodao nov HTC za pet glava. Nije ni bitno, ako može da prođe i ovo kao “nov” za dedu
    (made in Serbia, 18. avgust 2019 13:56)

    # Link komentara

  24. Greškom, namerno. Izvini, nismo hteli, da primetiš.
     (šopska, 18. avgust 2019 13:54)

    # Link komentara

  25. Tako sam ja pre par meseci kupio "nov" tv, a on jadan musav i pokriven prašinom kao iz mlina da su ga izvukli, sa već podešenim kanalima i mrtvim komarcima i stenicama između panela i stakla koje liče na mrtve piksele. Još me praviše ludim, slali me iz servisa u servis gde niko nije nadležan, a nov su mi dali tek kada sam zapretio tržišnom inspekcijom. Šta reći, Balkan.
     (steva, 18. avgust 2019 13:50)

    # Link komentara

  26. Sramota, najmanje što su mogli je da mu uz izvinjenje ne naplaćuju račune u te dve godine, koliko važi ugovor.
    (Dejzi, 18. avgust 2019 13:48)

    # Link komentara

  27. Ukratko, hteli ste da uvalite korišćen telefon, nije uspelo i to je to..
     (kad porastem biću kengur, 18. avgust 2019 13:47)

    # Link komentara

  28. "Kako prethodni korisnik nije resetovao uređaj na fabričke postavke brisanjem svih podataka, isti su ostali na uređaju."

    Ok , znači da je prethodni vlasnik telefona, ili ma koji službenik samo resetovao ceo sistem ( Ne reset telefona nego sistema) onda nikad niko ne bi ni provalio da ste uvalili stari telefon. Dobra vam je reklama nema šta...
     (heh, 18. avgust 2019 13:38)

    # Link komentara

  29. Radio sam nekoliko godina za mobilne operatere. Ovde se zamenjeni uređaji ne vraćaju i centralni magacin već se standardno prodaju s tim što je prodavac obavezan da telefon vrati na fabrička podešavanja...
     (Prek, 18. avgust 2019 13:36)

    # Link komentara

  30. Pa šta, skoro nov, deka slikao unuke ?!
     (mica, 18. avgust 2019 13:28)

    # Link komentara

  31. To se i kod nas dešava. Drugar kupio u jednom poznatom lancu tehnike mobilni, uključio, a ono gomila slika u galeriji, sa nekog bazena, iz dvorišta... Reklamirao i dali mu drugi.
     (dzigi, 18. avgust 2019 13:17)

    # Link komentara

  32. Ne mora predhodni vlasnik resetovati uredjaj nego HT ako ga zadrzavaju u prodaji :(
     (Tutlo, 18. avgust 2019 13:07)

    # Link komentara

  33. Aha, slučajno. A onda je mrmot zavio mobilni u foliju..
     (Sabre, 18. avgust 2019 13:02)

    # Link komentara