- Komentari -

Kako je uspešna Srpkinja dovela SAD kompaniju: Zašto smo odabrali BG

Marija je uspešna žena iz Srbije, koja je izgradila neverovatnu karijeru u SAD-u. Radi u samom vrhu svetske IT kompanije - NCR. Imenovana je od Bele kuće za jednog od tri američka predstavnika biznis zajednice u Savetodavnom telu za biznis u Azijsko-pacifičkoj ekonomskoj saradnji, gde zastupa interese američkog poslovnog sektora i savetuje predsednika SAD-a za pitanja digitalne ekonomije, protoka podataka i svega što je povezano sa sektorom informacionih tehnologija. Za doprinos i dostignuća, Marija je nedavno dobila prestižnu Zlatnu Stevie nagradu za top-menadžerku godine u biznis kategoriji za kompanije sa preko 2.500 zaposlenih, za rezultate u oblasti kulture i brend identiteta kompanije NCR. Prenosimo intervju sa Marijom Živanović-Smit iz Nedeljnika.

Izvor: Nedeljnik
Pošaljite komentar
  1. Teška odluka izabrati Srbiju kad nudi 10 000 evra po radnom mestu. A zaposlene plaćaju 500-600 evra mesečno. I sad su oni neko čudo u Beogradu. Kad budu davali 800 evra startnu platu nek pričaju.
    (Habsburg, 3. avgust 2019 22:57)

    # Link komentara

  2. imas frajera Maki?
    (Sima, 29. maj 2019 10:57)

    # Link komentara

  3. "prosto pitanje zasto drzava Srbija ne dâ pare ovoj gospodji da lobira zanase interese u Americi" - zato sto se gopsodja ponosno oseca Srpkinjom i to vec radi za dzabe ;)) Svaka cast na licnom naporu, ali ima malo i filmskih dodataka.
    (deki, 25. april 2019 14:54)

    # Link komentara

  4. Gospodja je pravi primer nasih menadzera koji obecaju svojim nadredjenima i vecu ustedu (sto bi se reklo cost reduction), nego sto su oni planirali i zeleli. Tako mi kao zemlja nikad necemo izaci iz tipa zemalja sa malom, slabom ekonomijom i jeftinom radnom snagom. To naravno nece pogoditi pojedince, koji ce kao svi dobri majstori raditi za daleko veci novac ili osnovati svoje firme.Scuvaj nas Boze srpskih menadzera i politicara.
    (Petar, 14. februar 2019 12:12)

    # Link komentara

  5. Hvala Mariji. Pravi primer za sve naše u dijaspori!
    (hm, 25. januar 2019 16:44)

    # Link komentara

  6. Људи у Србији говоре боље стране језике од оних из сиромашних држава из ЕУ. Након уласка у ЕУ, већина људи са знањем неког страног језика је отишла. Нама треба више фирми у којима се цени знање страних језика и техничко знање. За сад се више цени партијска књижица.
    (aco, 25. januar 2019 16:38)

    # Link komentara

  7. Dajte molim vas, tako su imali i u Madjarskoj veliki broj radnika, pa kada su im madjari ukinuli subvencije, svima dali otkaz i dosli ovde gde su dobili nove subvenicije.
    (Vlada, 25. januar 2019 16:21)

    # Link komentara

  8. Sjajan tekst i jedno prosto pitanje zasto drzava Srbija ne dâ pare ovoj gospodji da lobira zanase interese u Americi i naravno da ookusa da dovuce sto vise Americkih kompanija kod nas. Da li ste svesni kako bi nas onda Ameri gledali drugacijim ocima....
    (Matrix, 25. januar 2019 16:16)

    # Link komentara

  9. Браво. Ми, као народ смо невероватно интелигентни и екстра се сналазимо свуда. Шта је то што смо овако у глибу у Србији није ми јасно, јбг, биће боље надам се.
    (мерак, 25. januar 2019 16:00)

    # Link komentara