"Električni automobili su gomila besmislica koje je nametnuo Brisel"

Italijanski ministar saobraćaja i zamenik premijera Mateo Salvini, nazvao je danas električne automobile "gomilom besmislica koje je nametnuo Brisel".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Scharfsinn/Shutterstock
Foto: Scharfsinn/Shutterstock

Salvini je na sajmu železnica "Expo Feroviaria" rekao da "vozovi i železnice donose održivost i pravu ekološku tranziciju, a ne besmislice o električnim automobilima za sve i po svaku cenu, koje su samo ogroman poklon za Kinu", prenosi Ansa.

"Zahvaljujem se svima koji rade u železničkoj sferi i koji su istinske pristalice ekološke tranzicije, a ne ostavljaju hiljade radnika bez posla", rekao je Salvini.

Italija je još u februaru izrazila protivljenje evropskim planovima o tome da se za 12 godina zabrani prodaja novih automobila na benzin i dizel, a Salvini je nazvao tada planirani brzi prelazak na električna vozila "samoubistvom" i "poklonom" kineskoj industriji, prenosi Tanjug.

Evropski parlament je početkom godine odbrio pravila, kojima se zahteva da do 2035. godine proizvođači automobila u potpunosti iskorene emisije ugljendioksida (CO2) iz novih automobila, što bi posledično onemogućilo prodaju novih automobila koja pokreću fosilna goriva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu