Sva nova Nissan vozila u Evropi biće 100% električna

Japanska kompanija Nissan poznata je po svojim EV, a sada su najavili ambiciozan plan.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Nissan/Promo
Foto: Nissan/Promo

U Evropi, sva buduća nova Nissan vozila biće 100% električna, saopšteno je iz ove kompanije.

S obzirom na to da mnoge zemlje raspravljaju o tome kada da zabrane prodaju motora sa unutrašnjim sagorevanjem, Nissan nastavlja sa planovima da dosege 100% električnih vozila u Evropi do 2030. godine, pri čemu će svi novi modeli na Starom kontinentu od sada biti potpuno električni.

Uz mogućnost dizajniranja, inženjeringa i izrade vozila u Velikoj Britaniji, i unapređenjem ključnih prednosti Nissana kao što je elektrifikacija, planiraju da na ovaj način učine još jedan korak ka karbonskoj neutralnosti, prenosi Electric Cars Report.

"EV su vrhunsko rešenje za mobilnost. Više od milion kupaca već se pridružilo našem putovanju i isprobalo Nissanovo električno vozilo, a sada nema povratka", rekao je Makoto Učida, predsednik i izvršni direktor Nissana.

"Elektromobili sa pogonom na obnovljive izvore energije su ključni za postizanje karbonske neutralnosti, što je ključno za našu viziju. Nissan će preći na potpuno električni pogon do 2030. godine u Evropi", dodao je Učida.

Globalno, u okviru svog plana "Nissan Ambition 2030", kompanija uvodi 27 elektrifikovanih vozila, uključujući 19 EV, do 2030. U ovom periodu, Nissan takođe uvodi tehnologiju bez kobalta kako bi smanjio troškove baterija za EV za 65% do fiskalne 2028. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu