Automobil toliko opasan da je dozvoljen samo na stazi

De Tomaso se vratio, a P900 je dokaz da oni znače posao.

Podeli
Foto: DeTomaso
Foto: DeTomaso

Reč je o hiper sportskom automobilu koji će se proizvoditi u ograničenoj seriji od samo 18 primeraka. Svaki će koštati najmanje 3 miliona dolara.

Kako očekuje ei, osnova je P72, prelepa skulptura na točkovima predstavljena 2019. godine koja označava De Tomasov povratak na automobilsku scenu. P900 je njegov mlađi, ali primetno radikalniji brat.

Dovoljno je reći da se ispod haube nalazi V12, a po želji kupca mogu da ponude i V10 iz Formule 1. Sasvim dovoljno da se automobil proglasi duhovnim naslednikom legendarnog P70 iz 1960-ih. Treba imati u vidu da su sa drumskog modela preuzeti samo detalji, dok je karoserija nova, sa daleko radikalnijim intervencijama.

Za De Tomaza struja ne prolazi – hiperatlonac mora biti bučan, a dobro znaju da nije sve u snazi. V12 sa 900 KS je sasvim dovoljan, a težak je samo 220 kg. Performanse nisu poznate, ali imajte na umu da je automobil težak samo 900 kg, odnosno specifična snaga je 1 KS/kg. Impresivan!

Ako ne želite da čekate konačne performanse v12 motora 2024. godine, možete izabrati i Renoov trkački V10 od Benettonovog B197 automobila iz 1997. godine. To je nešto slabija opcija sa oko 750 KS, ali će zvučati pakleno.

Javni debi P900 biće sledećeg leta, kada će biti poznati svi nastupi. 18 srećnika koji su izdvojili po 3 miliona dolara za ovaj automobil takođe će dobiti priliku da svoje automobile potpuno pripreme za nastup na stazi. Kompanija obaveštava da nisu svi primerci rasprodati.

Foto: DeTomaso
Foto: DeTomaso

Foto: DeTomaso
Foto: DeTomaso

Foto: DeTomaso
Foto: DeTomaso

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 66 idi na stranu