Toyota osvežila RAV4 FOTO

Toyota je najavila seriju unapređenja za RAV4 u Evropi.

Podeli
Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

Peta generacija najprodavanijeg Toyotinog SUV-a koja je predstavljena 2018. godine i koja je pretrpela blagi "fejslifting" 2021. sada je dobila digitalnu instrument tablu od 12,3 inča, 10,5-inčni ekran multimedijalnog sistema, kao i ažurirani bezbednosni paket Safety Sense za 2023. godinu.

Kada je reč o multimedijalnom sistemu, RAV4 će imati novi ekran osetljiv na dodir, visoke rezolucije, od 10,5 inča, koji je već predstavljen u drugim Toyotinim modelima, uključujući Corollu i Corollu Cross.

Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

Novi multimedijalni sistem standardno dolazi sa Android Auto i Apple CarPlay kompatibilnošću, dobija navigaciju sa podacima o saobraćaju u realnom vremenu i informacijama o dostupnosti parkinga u blizini vašeg odredišta.

Opciono, sistem može ponuditi više funkcija kao što su navigacija bez povezanosti na mrežu, prepoznavanje znakova na auto-putu, upozorenja o vremenskim (ne)prilikama i upozorenja o zonama u kojima mogu da se kreću samo vozila sa niskim emisijama gasova.

Osim toga, Toyota nudi četvorogodišnji paket "Smart Service" preko mreže koji donosi dodatnu povezanost i daljinske funkcije (zaključavanje, otključavanje, kontrolu klime, prozora, svetala, itd.) koristeći MyT aplikaciju.

Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

RAV4 takođe postaje konkurentniji na tržištu zahvaljujući novoj, većoj digitalnoj instrument tabli koju je moguće konfigurisati na više načina. Ekran od 12,3 inča je standardni deo opreme u svim verzijama, osim osnovnog paketa koji dolazi sa manjom digitalnom instrument tablom od 7 inča.

Ekran inače ima četiri režima rada (Casual, Smart, Sport i Tough) i tri konfiguracije, što omogućava vozaču da personalizuje izgled digitalnih instrumenata prema svojim željama.

Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

RAV4 za 2023. ima i blago ažurirani Toyotin Safety Sense paket bezbednosti.

Pre-Collision System sada ima podršku za bezbednije skretanje na raskrsnicama, dok u Plug-in Hybrid verziji može da detektuje nadolazeća vozila u saobraćajnoj traci kojom se SUV kreće.

Takođe, Toyota je dodala pomoć pri upravljanju u slučaju nužde, kako bi se izbegli pešaci ukoliko se iznenada nađu na kolovozu. Plug-in hibridna verzija nudi dodatnu funkciju prepoznavanja bicikla i parkiranog vozila na ulici.

Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

Popularni SUV nije dobio nikakva veća unapređenja dizajna spoljašnjosti, nakon blagog redizajna u septembru 2021. sa ažuriranim LED farovima i novim alu felnama.

Jedina promena za modelsku godinu 2023. je dodavanje nove nijanse spoljašnjosti Platinum White Pearl za verzije Plug-in Hybrid i Hybrid (osim Adventure paketa opreme), zajedno sa dvobojnom opcijom, u kombinaciji sa Midnight Black Metallic krovom.

Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

Što se tiče pogonskih agregata, asortiman je takođe nepromenjen, uključujući 2.5 litarski hibrid sa prednjim pogonom koji proizvodi 218 KS (160 kW), odnosno 222 KS (163 kW) u opciji sa pogonom na sva 4 točka (AWD-i).

Tu je i efikasniji Plug-in hibrid sa 306 KS (225 kW) i standardnim pogonom na sve točkove. Ne pominje se odlazeća 2.0 litarska benzinska varijanta sa samo SUS motorom, već se Toyota fokusira na elektrifikovane opcije.

Toyota RAV4 za 2023. će krenuti u proizvodnju u trećem tromesečju 2022. Proizvođač automobila nije objavio cene za ažurirani model.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 62 idi na stranu