1. Lopov se lopova najviše plaši! Znaju Ameri šta se radi pa se plaše da to ne radi i druga strana...
    (NikolaS, 5. mart 2024 20:51)

    # Link komentara

  2. U principu, bilo koji automobil (ali i bilo koji drugi uređaj povezan na Internet, npr. pametni frižider) može da prikuplja informacije i da ih šalje. Nema veze gde je proizveden. Ne mora čak ni da bude ceo automobil, nego deo koji je povezan sa napajanjem. Ne mora ni da bude električni automobil, jer su i automobili sa SUS motorima danas puni elektronike kao šipak. Teroretski bi bilo moguće ugraditi kamere u sijalice farova u Ladi ili Yugu 55. Elektronika je sve jeftinija i sve manja. Ono gde se Kina razlikuje od ostatka sveta je "veliki kineski firewall" koji filtrira razmenu informacija sa inostranstvom.
    (Zok1, 5. mart 2024 01:41)

    # Link komentara

  3. Ništa onda.
    Neka im Amerikanci zabrane prodaju u Americi, a posle će Kinezi njima u Kini. U početku bi sigurno Ameri bili na većem gubitku, a verovatno i kasnije čak i kada Teslin udeo još više opadne, pošto je kinesko tržište (bez obzira na nižu kupovnu moć) ogromno.
    (jedan vozač, 4. mart 2024 22:08)

    # Link komentara

  4. @goxy, ne bi pio viski ni za kakve pare, a ti ga piješ za siću...ee goksi goksi
    (Neko, 4. mart 2024 18:44)

    # Link komentara

  5. hahaah pa ovi nisu normalni
    (Neko, 4. mart 2024 18:40)

    # Link komentara

  6. Овако су исто продали причу о Хуавеиу онима који не користе сопствени мозак. Овде ће им бити још лакше... Не треба имати трунку сумње да ће Кинези испасти не само криви, него и зли! Да није трагично било би још и забавно, посебно кад један просечан Србин падне на ту фору... Поново!
    (Каурин, 4. mart 2024 16:18)

    # Link komentara

  7. Japanci bi to odavno uradili i to sa zadovoljstvom,ali nije fer prema svom (američkom)mušteriji !
    (Superhik, 4. mart 2024 14:22)

    # Link komentara

  8. Bas ih mi je zao nesto. Taman su nekako preziveli Japance ali ove nece. Kao i Evropa. BYD je hit Zeneve...
    Oni (Americki proizvodjaci) znacajno prodaju u Kini i Aziji. Pogotovu GM. Malo im je frka da uvode neke mere protiv kojih su se zdusno zalagali u globalizaciji prepotetno verujuci da im je Kina samo trziste. Ni u snu nisu pomisljali da ce ovi da im vrate istom merom pa i zesce. BYD inace pravi fabriku u Madjarskoj u rekordnom roku, za manje od dve godine. Tako je to kad imas podle kolonijalne ideje u glavi.
    (EZeljko, 4. mart 2024 14:15)

    # Link komentara

  9. Zamislite da je na američkim putevima na hiljade kineskih vozila koja bi neko u Pekingu mogao da onesposobi kad god poželi", rekla je Rejmondo.

    Zamislite da je na Kineskim putevima na hiljade Americkih vozila koja bi neko u Pentagonu moga da onesposobi kad god pozeli",rekoh JA.
    Eto.
    (Zamisljator, 4. mart 2024 11:10)

    # Link komentara

  10. BYD ce to resiti tako sto ponudi klot-vozila bez softvera, a onda ce vlasnicima na prvom servisu (zamena filtera klime ili paknova na kocnicama) ponuditi besplatan apdejt softvera...i tako zaobici provere prilikom uvoza.
    (Dudulajac, 4. mart 2024 10:23)

    A kako misliš:
    1. da voziš EV bez softvera?
    2. pa sve do zvaničnog servisa koji ne postoji?

    Ljudi, molim vas preklinjem vas, nemojte piti vodku. Razara mozak. Teška su vremena moramo biti pametni. Wiski oplemenjuje.
    (Goxy, 4. mart 2024 10:50)

    # Link komentara

  11. Ovaj svet je nenormalan postao.

    Ako je paranoja - lečite se. Ako nije - zabranite senzore i kamere na svim kolima, pa idemo da se vozimo "Lada style". Jer, teoretski ako je ovo istina, onda to važi za svakog proizvodjača ne samo za Kineskog, a meni je na ličnom nivou svejedno da li podatak ide u Kinu, Rusiju, EU, USA ili negde treće jer ni jednoj od tih zemanja zlotvora ne manjka.
    (Djorke, 4. mart 2024 10:42)

    # Link komentara

  12. Ispitaju vozila bude sve ok. Posle par meseci urade update nekog servisa i onda kineski veliki bata krstari Amerikom.
    (manda, 4. mart 2024 10:35)

    # Link komentara

  13. BYD ce to resiti tako sto ponudi klot-vozila bez softvera, a onda ce vlasnicima na prvom servisu (zamena filtera klime ili paknova na kocnicama) ponuditi besplatan apdejt softvera...i tako zaobici provere prilikom uvoza.
    (Dudulajac, 4. mart 2024 10:23)

    # Link komentara

  14. Tesla bukvalno snima sa 6, ili više kamera 24 sata 7 dana u nedelji. Snima zvuk, a snima i sve šta se dešava u vozilu i šalje to na servere u Americi. Kineze boli uvo.Američka vlada u fazonu proverićemo da li kineski auto snima i zabraniti ako snima.
    (Bozon, 4. mart 2024 10:09)

    # Link komentara

  15. Ili, recimo, padnu serveri od AliExpress i zaustave se svi kineski automobili širom sveta. Global glitch. ;-)))
    (Dart, 4. mart 2024 09:35)

    # Link komentara

  16. GTA III reklama se obistinjuje! Maibatsu Thunder!
    (stiltskien, 4. mart 2024 09:27)

    # Link komentara