1. @
  Zeza je na kamionu mijenjati tocak... Na autu nema nikakve mudrosti...
  (Srđan BL, 2. februar 2024 10:11)

  To verujem.

  Samo kada vidim koliki je točak od kamiona, a i cela ideja podizanja kamiona da zameniš točak ... skidam kapu.
  (Djorke, 2. februar 2024 15:52)

  # Link komentara

 2. Zeza je na kamionu mijenjati tocak... Na autu nema nikakve mudrosti...
  (Srđan BL, 2. februar 2024 10:11)

  # Link komentara

 3. Ako imate samo set za reparaciju umesto rezervog točka nemojte ni da krenete da skidate točak.
  (sim, 2. februar 2024 09:40)

  # Link komentara

 4. Evo sve stručnjaci po komentarima koji su 100x menjali točak, ali ako ste stručnjaci kako to da vam se uopšte desilo da menjate točak?
  (DaLanik, 2. februar 2024 07:59)

  # Link komentara

 5. Prvi put sam gumu zamenio /asistirao ćalu, baš kao što komentator od ranije predlaže sa nekih 13+. U decenijama koje su sledile zamenio sam pneumatike stotine puta(uglavnom sam menjam zimske i letnje) i to radim lagano za par minuta zamenim točak. Ali imao sam i situaciju da napravim početničku grešku upravo zbog brzopletosti. Naime zima, lapavica, upadnem u udarnu rupu i iskrivim felnu,noć,hladno,auti jure pored i ja u brzini dizalicu ne postavim na ono mesto što je predviđeno već malo pored. Kada sam čuo krckanje već je bilo kasno, prag je bio probušen. Prvo što sam kupio sutradan su rukavice i led lampa za glavu.
  (Halo Bing, 1. februar 2024 20:42)

  # Link komentara

 6. @Službeni auto: ja uvek menjam gume/točkove, i petljam oko kola u rukavicama. Imaš kvalitetnije gumene, a imaš i one najlonske na pumpama, kad točiš gorivo, uzmi par komada da ti se nađu za ovakve situacije.
  (dzigi, 1. februar 2024 18:58)

  # Link komentara

 7. I imajte vlažne maramice. Na stranu što su ruke prljave, nego ako se desi da je guma prljavao od izmeta. Još lepša ako vozite zastavino vozilo pa isti raj točak stavite iznad motora, pa upalite grejanje pa krenu i lepi mirisi da ulaze. Idila prava. Ruke umazane od snega, blata i izmeta, i dan danas se nadam kerećeg, a na grejanje udara miris izmeta i to sve preko mirišljave jelkice sa mirisom bora. Užitak kao na primorju. Ona sedi na mestu suvozača i zamišljeno gleda u desni retrovizor. Eto...
  (Službeni auto, 1. februar 2024 17:52)

  # Link komentara

 8. 13 greska - niste poveli sa sobom vulkanizera!
  (Gerasim, 1. februar 2024 17:25)

  # Link komentara

 9. Menjam ga za 10-ak min. Rukavice, poluga za veću silu odšrafljivanja, i uvek nosim nožnu pumpu u kolima. A zadnji put sam skroz pocepao skoro novu gumu na rupi uz tramvajsku šinu na Bulevaru koji je užas čim se pređe u onaj nerenoviran deo. Nisam imao strpljenja da čekam policiju nekoliko sati da bi dobio zapisnik i mogao da tužim Beograd za štetu.
  (Pingvin iz Nišavu, 1. februar 2024 17:20)

  # Link komentara

 10. Roditelji su krivci. Ako imate dete 13+ , bez obzira na pol, i niste mu omogućili da bar dva puta zameni točak do svoje 18.-19. te godine šta onda očekujete od mladih ljudi nego da ostanu u nevolji ko zna kad i ko zna na kakvom opasnom mestu. Veštine ne padaju sa neba.
  (Vud, 1. februar 2024 16:49)

  # Link komentara

 11. Najglavnije ste zaboravili: 'majstor' koji je zadnji put menjao tocak je zategao zavrtnje skoro do pucanja i nema sile da cete moci da ih odvrnete sa prirucnim alatom pored puta. Zato sto su nasi 'majstori' toliki strucnjaci da apsolutna vecina ne zna sta je momentni kljuc i nikad nije cula da je proizvodjac tacno propisao koliko se jako stezu zavrtnji na tockovima: generalno oko 110Nm odn 11 'kila' za alu-felne.
  (DC, 1. februar 2024 16:19)

  # Link komentara