1. @
    Mnogi nazivaju razvodnik pogona centralnim diferencijalom sto je greska zna se sta je diferencijal sta razvodnik pogona,reduktor,menjac,haldeks itd....Kao sto znaju da kazu lada Niva ima tri diferncijala prednji srednji i zadnji,koji srednji nije ona 6x6.
    (Nenad, 20. decembar 2023 08:53)

    Tačno tako Nenade.

    Prvo su "transfer case" na 4x4 preveli kao "centralni diferencijal" i počeli tako masovno da koriste., a onda je ispao problem kada je trebalo prevesti "central differential" ... pa sad imamo jedan stručan i jedan odomaćeni termin (koji opet stručno znači nešto drugo - i eto jezičke zavrzlame).

    Poenta moje priče je bila da AWD nema razvodnik pogona, a 4x4 ima i da je to osnovna razlika između ta dva. Takođe, to daje 4x4 određenu prednost kada pričamo o baš teškim uslovima. Što se 99% ljudi tiče, nikada neće ni voziti u tim uslovima pa im je AWD bolji jer je "ni brige ni pameti" sistem, ali pogrešno je tvrditi da je superiorniji po performansama.
    (Djorke, 20. decembar 2023 11:47)

    # Link komentara

  2. Nahbolji automobili za sneg i zimske uslove uopšte su po meni automobili sa zadnjom vučom ali samo oni kod kojih je motor pozadi. Fića je tu bila bez premca samo dobre gume i nema zime. Izdvojio bih tu i bubu i naravno Škode one stare 105,110,120,130 itd.
    (D&D, 20. decembar 2023 11:42)

    # Link komentara

  3. Ti prijatelju stvarno nemas pojma o ovoj materiji. Sva vozila sa pogonom na obe osovine imaju centralni diferencijal ... koji:
    1. Usmerava obrtni moment na prednju i zadnju osovinu
    2. regulise odnos obrtnog momenta koji ...
    3. ...taj odnos varira


    (Milos, 19. decembar 2023 17:26)

    Ne moraš se toliko truditi da ispadneš pametan u društvu, ne stoji ti najbolje "prijatelju".

    Lepo sam napisao za da to što kod nas zovu centralni diferencijal, nije zapravo diferencijal. Kod nas "Transfer case" su davno preveli kao centralni diferencijal, pa se taj termin odomaćio. Naravno postoji i "pravi" centralni dif koji radi nešto drugo, ali je potpuno nebitan za razliku između AWD i 4x4 pa ga nisam ni spominjao.

    To ko ne zna materiju, vidi se iz tvojih stavki 1, 2 i 3 koji su za plakanje, naročito kada počneš od 1 da pričaš napamet. Transfer case prebacuje pogon na različite osovine ili uključuje obe, a diferencijal radi (pazi ovo sada i napregni oba neurona koja imaš) kao diferencijal.
    Uvek usmerava tamo gde mu je otpor slabiji, (tvoje br2) ne reguliše ništa već tako radi, i (tvoje 3) ne menja nikakve odnose niti variraju. Dif ili prebacuje tamo gde je otpor slabiji, ili je zaključan pa prebacuje ravnomerno. Nema treće.

    Svo prebacivanje na sledeću osovinu (kod AWD) radi (često ali ne i uvek) jedno malo "kvačilo" iza difa, a na 4x4 Transfer case.
    (Djorke, 20. decembar 2023 09:49)

    # Link komentara

  4. Mnogi nazivaju razvodnik pogona centralnim diferencijalom sto je greska zna se sta je diferencijal sta razvodnik pogona,reduktor,menjac,haldeks itd....Kao sto znaju da kazu lada Niva ima tri diferncijala prednji srednji i zadnji,koji srednji nije ona 6x6.
    (Nenad, 20. decembar 2023 08:53)

    # Link komentara

  5. @Djorke:

    Ti prijatelju stvarno nemas pojma o ovoj materiji. Sva vozila sa pogonom na obe osovine imaju centralni diferencijal (osim ako nisu na struju) koji:
    1. Usmerava obrtni moment na prednju i zadnju osovinu
    2. regulise odnos obrtnog momenta koji se usemrava na osovine
    3. kod modernih automobila taj odnos varira

    Diferenicjali na osovinama regulisu distribuciju obrtnog momenta na individualne tockove
    (Milos, 19. decembar 2023 17:26)

    # Link komentara

  6. U svim uslovima je bolji prednji pogon.
    Nema tu šta da se priča.
    (Stara Mo, 18. decembar 2023 09:34)

    Tvoje licno misljenje ili kosmicka konstanta?
    (Neko iz mase, 19. decembar 2023 17:20)

    # Link komentara

  7. To nije komplikovano da se objasni ali me mrzi. Moras malo da se udubis u fiziku a ne da vredjas coveka. Pitanje je bilo prednji ili zadnji pogon, ne 4x4 ili mlazni pogon. Za nas smrtnike, prednji pogon je ubedljivo bolji.
    (No1, 18. decembar 2023 02:00)

    Hajde Ajnstajne, objasni to nama neupucenima kako to funkcionse, sa stanovista fizike. Ali se dobro udubi, inace nista od toga.
    (Neko iz mase, 19. decembar 2023 17:18)

    # Link komentara

  8. Pogon na zadnje točkove je bolji kad se vozilo kreće uz brdo.Razloj taj što je u tom slučaju mnogo veća masa vozila na zadnjim točkovima nego na prednjim.
    (David, 19. decembar 2023 14:06)

    Kako si pametan. HA HA HA!
    Boze kakav imbecil. Veci pritisak na tockove pozadi sa praznim gepekom, nego napred gde je cela masa motora i ostalih sastavnih delova. Decko vidi se da neiskusan, da ne kazem glup. Osim ako ne pricamo o Porche-u.
    Nemoj vise da se blamiras.
    (Tasa, 19. decembar 2023 16:39)

    # Link komentara

  9. Pogon na zadnje točkove je bolji kad se vozilo kreće uz brdo.Razloj taj što je u tom slučaju mnogo veća masa vozila na zadnjim točkovima nego a prednjim. Zbog toga je bolji i kontakt sa podlogom i veća vučna sila. Sa prednjim pogonom uzbrdo točkovi slabije prijanjaju na tle pa lakše dolazi do proklizavanja i slabije vuče. Takodje kontrola vozila u krivinama je bolja sa zadnjim pogonom jer vozilo prati krivinu. Kod prednjeg pogona u krivini vozilo želi da beži iz krivine da se ispravlja putanja pa se mora uložiti više truda da se vozilo zadrži u pitanju krivine.
    (David, 19. decembar 2023 14:06)

    # Link komentara

  10. Vozim bmw sa zadnjim pogonom i dobrim gumama . Nikad problem na snegu jer ne vozim kao idiot
    (nikada u prizrenu, 19. decembar 2023 10:16)

    # Link komentara

  11. Najbolje neici nigde po takvim uslovima,što se tiče leda nijedna guma nepomaze.A po snegu možete imati kakav god quatro ili BMW,ja na punta 1.2 stavim lance i caos.
    (Pera zdra, 19. decembar 2023 08:44)

    # Link komentara

  12. Subaru AWD majka Bog!!!
    Iza toga 3 mesta prazno pa ostala boranija sa 4 matic, quatro, iX i ostale igracke.
    (Misko, 18. decembar 2023 16:23)

    # Link komentara

  13. Svako ko je iskljuciv, pa i u ovom slucaju, je klasican idiot sa malo vozackog iskustva.
    Dobar auto, izbalansirana sasija sa nizim tezistem, ako moze Xdrive, Quatro ili koji god 4x4, prednja vuca, sa kvalitetnim zimskim gumama, zavrsava posao bez problema, POD USLOVOM DA JE VOZAC DOBAR, OPREZAN i ISKUSAN.
    Pre par dana se vracam sa Kopa, gusta magla, sneg pola metra sa strane, na putu sneg i led oko 5cm, -10 stepeni, sa nabacanom rizlom, imas idiota sa 4x4 koji voze 30km/h, a imas i onih sa prednjom vucom, kvalitetnim zimskim gumama i bez problema ide 60km/h-70km/h na deonicama gde je to izvodljivo, bez proklizavanja i zanosenja. Na usponu naravno laganije 30km/h i lagano ubrzavanje da se ne izgubi momenat. Dakle, auto, gume, vozac, sve su to su kljucni faktori.
    (Sale, 18. decembar 2023 16:17)

    # Link komentara

  14. @
    Ajmo ovako, zbog diskusije svih wv strucnjaka, zadnja vuca: MERCEDES, BMW, PORSCHE, FERARI , ASTON MARTIN , BENTLEY , LAMBORGHINI, MASERATI itd..., prednja vuca: AUDI, DACIA, PEUGEOT, FIAT... itd.. buvkalno NIJEDAN prestizni brend ne koristi prednju vucu vec zadnju, i tu se sva prica zavrsava... E sad sto oni koji voze audi (WV u odelu) vole da se tese pa budu nerealni to je vec nesto drugo.
    (Poznavalac, 18. decembar 2023 11:58)

    I kakve to ima veze sa time koja je vuca bolja po snegu ? Ajd samo to objasni i sve full ? Ali zaista konkretno objasni, nemoj te “tu se prica zavrsava” fore koje ni u vrticu nisu argument.

    Mercedes, Bentli i sta ti ja znam sta si sve nabrojao, nisu napravljeni da bi prtili neociscen sneg, nego da pruze vlasniku vrhunske vozne karakteristike na putu. Pretpostavka je da je put ociscen i da su vlasnici stavili dobre gume.

    Dole isto neko napisao “superautomobili imaju zadnju vucu” , jedino nije napisao da li su pravljeni da budu dobri na trkackoj stazi ili kao grtalice. Ima mala razlika izmedju ta dva.

    Prednja vuca, spram toga da su to i pogonski i upravljacki tockovi, daje malo vise mogucnosti da se iskobeljas iz problema u dubljem snegu, daje truncicu bolju upravljivost, truncicu je sve fleksibilnije u toj situaciji …
    (Djorke, 18. decembar 2023 13:53)

    # Link komentara

  15. Ajmo ovako, zbog diskusije svih wv strucnjaka, zadnja vuca: MERCEDES, BMW, PORSCHE, FERARI , ASTON MARTIN , BENTLEY , LAMBORGHINI, MASERATI itd..., prednja vuca: AUDI, DACIA, PEUGEOT, FIAT... itd.. buvkalno NIJEDAN prestizni brend ne koristi prednju vucu vec zadnju, i tu se sva prica zavrsava... E sad sto oni koji voze audi (WV u odelu) vole da se tese pa budu nerealni to je vec nesto drugo.
    (Poznavalac, 18. decembar 2023 11:58)

    # Link komentara

  16. @Dule 88

    Rogue, US/Canada verzija X-Traila koristi, zapravo, Nissanov 2.5 motor, u ponudi ne postoji Renault dizel u Rogue.

    Ta konekcija Renault-Nissan, kad je riječ o motorima, zapravo je više Nissan, nego Renault - osim dizela, skoro svi benzinci su Nissan, ne Renault - čak i nesretni 1.2 tCe nije Renault, već Nissan razvoj.

    Kad je riječ o dizelima, većina jeste dCi, ali npr. 2.5 dCi iz Murana i Pathfindera je Nissanova jedinica.

    Poz iz Tamnog
    (cosmo, 18. decembar 2023 10:30)

    # Link komentara

  17. Treba da glasate između dve opcije.
    Nemojte predlagati treću jer ona nije predmet istraživanja.
    (Stara Mo, 18. decembar 2023 09:37)

    # Link komentara

  18. U svim uslovima je bolji prednji pogon.
    Nema tu šta da se priča.
    (Stara Mo, 18. decembar 2023 09:34)

    # Link komentara

  19. Po suvom kolovozu zadnji pogon,dok je kisi snegu itd bolji prednji pogon.
    (Realista, 18. decembar 2023 08:24)

    # Link komentara

  20. Dobre su i jedna i druga, samo vozač treba da zna da vozi po snegu.
    Kad sam kao 18. godišnjak počeo da vozim imao sam prednju vuču, Ascona. Bila je odlična na snegu. Posle toga raznih prednjih. Onda kupim meču 300d i prva zima ajaja kako ću sad po snegu. E ba milina za vožnju. Posle njega evo 4. BMW i odlično se voze na snegu. Najbitnije je da imaš dobre šare na zimskim gumama i voziš shodno situaciji i autu koji imaš i sve je ok.
    (Roćevac, 18. decembar 2023 08:12)

    # Link komentara

  21. @
    4 x 4
    (aloalo, 17. decembar 2023 16:16) # Link komentara
    Nije ni to najbolje. Najbolje je All Wheel Dreive - AWD,recimo kod Subarua.

    (vozač demokrata, 17. decembar 2023 19:27)

    Pa ne bas - ipak je 4x4 bolji.

    Imam na privatnim kolima AWD (pa mogu da hvalim svoga konja, mada dzaba u realnosti) ali sam se navozao sluzbenih 4x4 prilicno.

    Glavna razlika ti je sto AWD nema centralni diferencijal (koji inace nije diferencijal uopste, ali ajde tako se zove na srpskom), a 4x4 ga ima sto mu i daje vise kontrole. AWD je mozda superiorniji na nekoj blagoj bljuzgavici ili lakom snegu itd, ali cim udjes u problem onda 4x4 dominira. Takodje “blokade” difova na AWD cesto nisu prave blokade, vec elektronika stiska plocice i na taj nacin “laze” dif na koji tocak da prebaci pogon. Mislim, skroz ok to radi za 99% situacija, ali 4x4 cesto moze zaista da blokira dif i da imas “pravu” trakciju.

    Subaru ima zaista odlican sistem, ali bolje je da mu ne dodajemo karakteristike koje nema (u protivnom dobijes onu diskusiju “Nema boljeg terenca on Lade Nive” i slicne gluposti). I da, svakako je prohodniji od prednjeg ili zadnjeg - ja cak imam All Season gume na AWD i primetno sam bolji na snegu od zimskih guma na samo jednoj osovini.
    (Djorke, 18. decembar 2023 07:58)

    # Link komentara

  22. šta pričate bre za ladu sa zadnjom vučom ?

    pa to bre pleše čim se zaledi sneg ili bude bljuzga ili .....to treba da znaš da voziš i kad da kočiš i kako da ne bi završio u jarku....ne pomaže tu ni džak peska ni 3 debele žene pozadi ona ide gde ona oće ....

    rodiš se kad sa lade pređeš na auto s prednjom vučom

    jedina dobra stvar lade zimi je što te nauči kako da voziš po snegu, ledu, kojom brzinom ideš u koju krivinu
    (Profesor Dušan, 18. decembar 2023 06:51)

    # Link komentara

  23. Prednji
    (Stone, 17. decembar 2023 23:52)

    Uvek bio !
    (Nikola, 18. decembar 2023 06:43)

    # Link komentara

  24. Citajuci komentare reklo bi se da 90% Srbije vozi auto sa pogonom na sva 4 tocka.
    A ovi pametnjakovici sto komentarisu da je najbolji 4x4 ...ma sta rekoste. To uopste nije tema rasprave. Evo da vas demantujem, 4x4 je smesan u poredjenju sa bilo kojim gusenicarem. Eto, da i ja budem mnogo pametan.
    (Fau2, 18. decembar 2023 06:21)

    # Link komentara

  25. vozim auto sa prednjom vucom i motorom napred.Jos je dizel , tezi motor pa bolje i ide.Prethodni mi je bio isto sa prednjom vucom ali mali benzinac . Sa dobrim gumama nisam imao problema. A pre toga kad sa stojadinom nisam uspeo da izadjem uz brdo do kuce, okrenuo ga, dao dvojici koju sam vozio da sednu na krila i tih 200 m vozio u rikverc.
    Tako da bih iz iskustva izabrao pogon na osovini gde je motor, ako moze zadnji, kao sto su bile stare Škode, stara Buba, Fića, Poršei ili razne varijante pogona na svim točkovima, nebitno da li je 4matic, quatro, AWD, 4x4, itd.
    (Nislija, 18. decembar 2023 05:50)

    # Link komentara

  26. Ma vozila i jedan i drugi po snegu i klizaju se ili se zaglave. Necete verovati ali Nissan Rogue je najbolji za sneg, provereno. Svi ostali su samo za voznju onako i za pokazivanje ko boluje od toga.
    (Lea USA, 17. decembar 2023 18:36)

    Rado bih bio vlasnik jednog Nissana, ali samo ako je100% Nissan. Posto Nissan nije 100% Nissan, nego je dobrim delom Reno, on otpada kao kandidat za mesto u mojoj garazi. Ti se Lea time ne opterecujes pa tako verovatno i ne znas motor kog proizvodjaca se nalazi u tvom Rogue. Ako nije Reno motor, mozda je Dajmler, Nissan nije sigurno.
    (Dule 88, 18. decembar 2023 05:21)

    # Link komentara

  27. Za sneg je Suzuki Jimny zakon.
    (Suzuki, 18. decembar 2023 04:29)

    # Link komentara

  28. Tockovi koji su uvek u fiksnom polozaju tj. bez mogucnosti pomeranja levo desno, nikada ne mogu biti dobri kao kada je pogon na prednjoj osovini, ni blizu.
    (Maki, 17. decembar 2023 19:12)

    Скоро глупљи коментар нисам прочитао.
    Значи, инжењери немају паметнија посла него да губе време на задњи погон? А реци ти нама, зашто су супер аутомобили на задњем погону?
    (Bmw, 17. decembar 2023

    To nije komplikovano da se objasni ali me mrzi. Moras malo da se udubis u fiziku a ne da vredjas coveka. Pitanje je bilo prednji ili zadnji pogon, ne 4x4 ili mlazni pogon. Za nas smrtnike, prednji pogon je ubedljivo bolji.
    (No1, 18. decembar 2023 02:00)

    # Link komentara

  29. U USA nema BMW na zadnju vuču (osim nekih M modela koji su x drive i zadnja vuča). Drugo, nema dizel motora, svi zu benzin ili elektric.

    [link]
    [link]
    (Mirsad New York, 18. decembar 2023 01:53)

    # Link komentara

  30. Poslednja dva automobila mi imaju zadnji pogon. Ja sam odusevljen kako leze na putu i krivinama ?
    (Bojme88, 18. decembar 2023 00:59)

    # Link komentara

  31. BMW je BMW a Audi je VW, zato se zna ko je pobednik...
    (9012, 17. decembar 2023 15:43) Наравно да се зна - Субару :) У данашње време је ова прича помало декласирана, јер погон на сва четири точка и добра електроника побеђују и предњи и задњи погон. Наравно, под условом да су гуме добре! AWD није магични штапић који ће вам помоћи ако су вам гуме ћелаве.
    (зоки, 18. decembar 2023 00:43)

    # Link komentara

  32. Fiat 1300 sa vrećom cementa u gepeku,uživanje u vožnji na snijegu.
    (cento, 18. decembar 2023 00:31)

    # Link komentara

  33. Prednji
    (Stone, 17. decembar 2023 23:52)

    # Link komentara

  34. 15 godina sam imao Lade, karavani 1.2, Rivu 1.3, obožavao sam to vozilo baš zbog zadnje vuče, uvek sam imao dobre gume, uvek sam izašao gde god sam hteo.Kada vozim sam šanse su možda manje u odnosu na prednju vuču ali mala je razlika, inače sa punim autom ideš gde poželiš, dok sa prednjom vučom insa punim autom, to postaje problem.
    (zex, 17. decembar 2023 23:51)

    # Link komentara

  35. Zadnji pogon u krvini na snegu sa prosečnim gumama i našim putevima? Hahaha
    (Dr. Realan, 17. decembar 2023 20:42)


    A sta fali to nasim putevima? Sta je problem tebi konkretno?
    (9012, 17. decembar 2023 23:39)

    # Link komentara

  36. A Yugo, All Wheel Nećedamrdnu??
    (ima li neko iskustva?, 17. decembar 2023 23:15)

    # Link komentara

  37. @Bmw
    Super automobili su uglavnom na 4x4. Zadnji pogon je proslost.
    (Replay, 17. decembar 2023 23:06)

    # Link komentara

  38. smesno pitanje na vecini putnickih automobila motor, a samim tim i tezina, se nalazi ispod prednje haube prema tome odgovor je prednji pogon bez ikakve sumnje. roudsteri su nesto drugo.
    (yosemite sam, 17. decembar 2023 22:41)

    # Link komentara

  39. 4x4 ... provereno najbolji.
    (mikin, 17. decembar 2023 22:37)

    # Link komentara

  40. Bmw
    i jos kad spominjes super automobile , pa jednostavno je oni se voze na finim putevima po finom vremenu - bas ti je bio glup komentar ,kao sto rece ne procitah gluplji....
    (ja sam taj i ne kajem se, 17. decembar 2023 22:35)

    # Link komentara

  41. ,, Bmw ,,
    nemas ti pojma,jednostavno po snegu zadnji pogon bolje da ne vozis , sedi kuci i gledaj kako golfovi i sl.auta na prednji pogon non stop se vozikaju ,ali i prednji pogon mora imati dobre zadnje gume da ne iznosi sa puta zadnji kraj auta.
    Uzivaj uz vatricu i gledaj kroz prozor dok pada sneg , neces videti na putu auto na zadnji pogon,malo ili nimalo ,jednostavno su skoro totalno nemocni na snegu,a ledu pogotovo.
    (ja sam taj i ne kajem se, 17. decembar 2023 22:32)

    # Link komentara

  42. iz ličnog iskustva, bolji je zadnji pogon ako jenu mercedesu recimo, nego u ladi...
    Ali uvek biram prednji..!
    Doduse, zadnjih par decenija teram samo quattro i 4matic...
    (RajKonen, 17. decembar 2023 21:42)

    # Link komentara

  43. Za sneg iz mog iskustva najbolji je ,,pogon na alkohol,, !
    (Sofercina, 17. decembar 2023 21:28)

    # Link komentara

  44. Tockovi koji su uvek u fiksnom polozaju tj. bez mogucnosti pomeranja levo desno, nikada ne mogu biti dobri kao kada je pogon na prednjoj osovini, ni blizu.
    (Maki, 17. decembar 2023 19:12)

    Скоро глупљи коментар нисам прочитао.
    Значи, инжењери немају паметнија посла него да губе време на задњи погон? А реци ти нама, зашто су супер аутомобили на задњем погону?
    (Bmw, 17. decembar 2023 21:27)

    # Link komentara

  45. Ovaj YouTube kanal na profilu kaze da je iz Amerike ali to nije istina. U Americi je svaki A4 quattro odnosno pogon za 4 tocka. Osim toga voditelj ne govori sa americkim akcentom i u Americi se za gume ne koristi tyre kao oni vec tire. Ne znam zasto lazu.
    (mislim, 17. decembar 2023 21:10)

    # Link komentara

  46. BOLJI JE PREDNJI I MOTOR NAPRED A I ZADNJI I MOTOR POZADI:
    KAD IMAS LANCE ZA DUBOK SNEG
    EKSERE (KAO U FINSKOJ) ZA LED I UTABAN SNEG
    A najbolje je kuvana rakija ili vino pored kamina.
    (EZeljko, 17. decembar 2023 20:42)

    # Link komentara

  47. Zadnji pogon u krvini na snegu sa prosečnim gumama i našim putevima? Hahaha
    (Dr. Realan, 17. decembar 2023 20:42)

    # Link komentara

  48. Sa starom ladom standard 1300 i džakom peska u gepeku sam izlazio gde niko nije mogao...
    (Miroslav, 17. decembar 2023 20:31)

    # Link komentara

  49. subaru pa tesla pa svi ostali. kakav BMW na snegu? nemoj da ste smesni bre
    (alex, 17. decembar 2023 20:29)

    # Link komentara

  50. Za sneg samo Lada Niva.
    (Gagi, 17. decembar 2023 20:14)

    # Link komentara

  51. Diskusija u Srbiji gde godisnje imamo 2 nedelje snega na ulicama
    (centar, 17. decembar 2023 20:07)

    # Link komentara

  52. Bebe znaju...
    (mich, 17. decembar 2023 20:06)

    # Link komentara

  53. Ma vozila i jedan i drugi po snegu i klizaju se ili se zaglave. Necete verovati ali Nissan Rogue je najbolji za sneg, provereno. Svi ostali su samo za voznju onako i za pokazivanje ko boluje od toga.
    (Lea USA, 17. decembar 2023 18:36

    Ljudi, nemoj da niste procitali. Reseno je koji je najbolji auto za sneg. Lepo pise: samo taj svi ostali su onako.
    (DDR, 17. decembar 2023 20:03)

    # Link komentara

  54. Pa zadnji pogon i trojica koji guraju.
    (zoom generacija, 17. decembar 2023 19:56)

    # Link komentara

  55. Samo 4x4
    (trtmrt, 17. decembar 2023 19:54)

    # Link komentara

  56. Zadnji pogon... i motor pozadi... fića prolazio gde hoćeš...
    (1963, 17. decembar 2023 19:42)

    # Link komentara

  57. Quatro, pa prednja vuca, zadnja je smrt
    (majstor, 17. decembar 2023 19:39)

    # Link komentara

  58. Zimske gume i AWD.
    (yes how no, 17. decembar 2023 19:37)

    # Link komentara

  59. Isključivo quattro
    (Rout, 17. decembar 2023 19:36)

    # Link komentara

  60. Је л' боље ићи на море на зиму или лето?
    (Мајкл Џондар, 17. decembar 2023 19:29)

    # Link komentara

  61. 4 x 4
    (aloalo, 17. decembar 2023 16:16) # Link komentara
    Nije ni to najbolje. Najbolje je All Wheel Dreive - AWD,recimo kod Subarua.
    (vozač demokrata, 17. decembar 2023 19:27)

    # Link komentara

  62. BMW je u vecini slucajeva dijagnoza. To je odavno poznata cinjenica.
    (Joca, 17. decembar 2023 19:26)

    # Link komentara

  63. Trenutno vozim 4x4 koji primarno koristi zadnji pogon, a po potrebi uključuje prednji, pa ću se prošvercovati da vozim zadnju vuču. U suštini do sada sam više vozio zadnju (1 mercedes i 2 bmw-a). Zadnji pogon je zakon (osim ako je lada). Razlog? Osmeh na licu kada znate šta radite. Mana zadnjeg pogona je što obično slupate jedan ili dva primerka pre nego što naučite da vozite.
    (nvns, 17. decembar 2023 19:24)

    # Link komentara

  64. Tockovi koji su uvek u fiksnom polozaju tj. bez mogucnosti pomeranja levo desno, nikada ne mogu biti dobri kao kada je pogon na prednjoj osovini, ni blizu.
    (Maki, 17. decembar 2023 19:12)

    # Link komentara

  65. @ BMW je BMW a Audi je VW, zato se zna ko je pobednik...
    (9012, 17. decembar 2023 15:43)

    Toyota?
    (Budo, 17. decembar 2023 18:41)

    # Link komentara

  66. Ma vozila i jedan i drugi po snegu i klizaju se ili se zaglave. Necete verovati ali Nissan Rogue je najbolji za sneg, provereno. Svi ostali su samo za voznju onako i za pokazivanje ko boluje od toga.
    (Lea USA, 17. decembar 2023 18:36)

    # Link komentara

  67. Увек BMW.
    И добре гуме.
    (УФО, 17. decembar 2023 17:34)

    # Link komentara

  68. Prednja ito mnogo bolja,svako ko kaže druga?ije nema blage veze,mogu da testiraju šta hoće,to je odavno iztestirano.
    (Miki, 17. decembar 2023 17:25)

    # Link komentara

  69. “ Pobednik je poznat, ali razlika je toliko mala da se može zaključiti samo jedno – najbitnije je da ste na felne montirali kvalitetne zimske gume.”

    Pa gde podjoste od najtezeg za nase trziste.

    Kod nas se bez problema kupi Audi ili BMW, ali se posle jedva skrpi za polovne Tigrice …
    (Djorke, 17. decembar 2023 16:19)

    # Link komentara

  70. 4 x 4
    (aloalo, 17. decembar 2023 16:16)

    # Link komentara

  71. Ne valja ni jedan.
    (Veruj mi na reč, 17. decembar 2023 16:14)

    # Link komentara

  72. BMW je BMW a Audi je VW, zato se zna ko je pobednik...
    (9012, 17. decembar 2023 15:43)

    # Link komentara