1. U Kini ne čekate punjenje već vam zamene bateriju koja je zamenjljiva, a pune se uglavnom noću kad elektrosistem uglavnom radi "na prazno” ne opterećen.
    (braka, 2. decembar 2023 09:38)

    # Link komentara

  2. Ne samo 2035 vec uopste. EV imaju smisla samo za gradski prevoz i dostavna gradska vozila. Tacka.
    (Mika, 22. novembar 2023 17:06)

    # Link komentara

  3. Nisu problem elektricni automobili vec to sto nijedna drzava na svetu nema kapacitet elektricne energije za milion automobila na ulicama.
    (Trisa, 21. novembar 2023 07:25) Da li znaš da u jednom gradu imaš 300 hiljada BEV (u SAD ih je dva miliona)? Da ih u Kini ima 10 miliona, u Nemačkoj blizu milion? Informišite se pre ovakvih komentara! Pogledaj koliki ti je račun za struju i zamisli da je veći za 250 kWh.
    (Zok1, 22. novembar 2023 07:33)

    # Link komentara

  4. Pozitivne odgovore na 4 3 i 2 Tesla je vec obezbedio.
    (achtwn, 22. novembar 2023 01:07)

    # Link komentara

  5. Neverovastno da ima jos onih koji veruju da je cilj da svi predju na EV.ne, to nije cilj. Cilj je da se broj vlasnika privatnih automobila smanji za 95 posto. 5 posto ultra bogatih ce posedovati vozila bez obzira na pogon, a ostali trotinet i insekti za veceru.
    (Sh, 21. novembar 2023 16:48)

    # Link komentara

  6. "Hibridi su buducnost.I to plug-in posto takvi, zbog kapacitetnije baterije, mogu da iskoriste svu energiju rekuperacije cak i najduzih nizbrdica sto obicni hibridi ne mogu.I da budu Tojotini."
    (ljud, 21. novembar 2023 05:09)

    Imam klasičan hybrid. Na jačoj nizbrdici ( 5-6% ili više ) mu treba barem 2-3 km konstantne inercijalne vožnje (neprekidne vožnje bez papučice gasa) da bi se baterija napunila sa 100%. Dakle, može sa 100% da se napuni kada krenem od Iriškog venca prema S.Kamenici ili MOŽDA na autoputu u BG sa vrha Mokroluškog brda ka Bubanj potoku.
    Na kraćim nizbrdicama od ta 2-3 km ne može da se napuni sa 100%.
    A koliko ti često imaš u realnom saobraćaju mogućnost da voziš na dužoj nizbrdici od ta 2-3 km? I da je skoro svo vreme bez dodavanja gasa ?
    Naravno, ima i takvih uslova saobraćaja, ali, oni su u pravilu srazmerno dosta retki. I ne opravdavaju ugradnju baterije većeg kapaciteta.
    Npr, kada bih svaki dan putovao iz Herceg Novog za Trebinje i nazad (što podrazumeva i da se svaki put popnem na granični prelaz koji je na skoro 1.000 mnv), tamo bi se PHEV baterija mogla potpuno napuniti tokom onih dugačkih nizbrdica u oba smera.
    Ali, dok se ti vožnjom uzbrdo u oba smera popneš na onih 1.000 mnv, potrošiš toliko goriva kao da voziš ruski ZIL.
    Uzbrdo taj hibrid troši “kao šupalj” (u odnosu na dizela).
    I sve ti to onda nema nikakvog smisla.
    (TSI krotitelj, 21. novembar 2023 10:19)

    # Link komentara

  7. Najgore je što ima pacijenata koji propagiraju i brane EV.
    Vi ste kancer društva, a šta vam želim, nije za komentare.
    (SS, 20. novembar 2023 21:26

    Pa, ne zavisi od komentara na portalima da li će ili neće biti uvedeno masovno korišćenje EV. Bez brige, imaćemo i motore SUS i EV, pa birajte po izboru šta vam volja.
    (Alex, 21. novembar 2023 08:10)

    # Link komentara

  8. Nisu problem elektricni automobili vec to sto nijedna drzava na svetu nema kapacitet elektricne energije za milion automobila na ulicama. Da ih daju besplatno ne bi imali gde da ih napunimo, morala bi svaka zemlja da ima po 2-3 nuklearke velicine Zaporozja samo za EV
    (Trisa, 21. novembar 2023 07:25)

    # Link komentara

  9. Hibridi su buducnost.
    I to plug-in posto takvi, zbog kapacitetnije baterije, mogu da iskoriste svu energiju rekuperacije cak i najduzih nizbrdica sto obicni hibridi ne mogu.
    I da budu Tojotini.
    Ukoliko se ne pune strujom preko prikljucnice (sto se meni desava sve cesce), trose od 2,5 do 4 litra benzina po gradu, i max 5,5 l/100km po autoputu pri 130 km/h.
    *
    Prius plug-in, tezak 1430 kg, koefic. aerodinamike 0,25.
    (ljud, 21. novembar 2023 05:09)

    # Link komentara

  10. Мислим да ће електрична возила пропасти односно доживјети пораз.Та возила немају будућност.Како их сервисирати и ко? Гледао сам снимак удеса два таква возила.Тешко да се ико спаси.Како ће изгледати вожња тог возила у поплавама и колико је ауто заштићено од воде у кишно вријеме? Мени се то ауто не свиђа.
    (Неђо, 21. novembar 2023 02:07)

    # Link komentara

  11. Ako uzmemo u obzir predvidjanja funkkcionisanja pametnih gradova (ogranicenog kretanja), elektricna vozila zvuce kao ocekivana stvar. E sad postji i pitanje koji nacini proizvodnje struje su najefektivniji (nece biti lako izbaciti termoelektrane iz upotrebe).
    (Koronator, 20. novembar 2023 22:19)

    # Link komentara

  12. Najgore je što ima pacijenata koji propagiraju i brane EV.
    Vi ste kancer društva, a šta vam želim, nije za komentare.
    (SS, 20. novembar 2023 21:26)

    # Link komentara

  13. Mario, ovaj Ivan ZG ili kako vec...
    Ma sta zna narod u Belgiji, tu ste vi Kroate da im (a i nama) objasnite...
    (Srđan BL, 20. novembar 2023 21:06)

    # Link komentara

  14. Tojota je nakon smene Tojode pokrenula masivnu propagandnu kampanju o velikim planovima na polju baterija i elektromobila i svega drugog, samo mudro više ne spominju vodonik sa kojim su se izblamirali kao nikad nijedna automobilska kompanija. 10 godina su gutali sve državne subvencije za zelenu energiju, a rezultat je nula. Sad gromoglasno najavljuju svoj prvi BEV. Kakav je Japan, čudo da neke glave nisu pale, a možda i jesu (Šinzo Abe?).

    Jednom sam to već napisao: Tojota je japanski Folksvagen. Samo što je VW lagao za dizel, a Tojota za vodonik. Ko je maznuo više love? Mislim da je ipak Tojota. Ono gde su isti je da besomučno i jednako lažu i danas. Samo su glavnokomandujuće direktore zamenili veštijim lažovima. Doduše, tek će se videti da li su veštiji.
    (Joca, 20. novembar 2023 20:16)

    # Link komentara

  15. U čitavoj priči oko elektromobilnosti, sporni su samo bili kratki rokovi koje je birokratija nametnula.
    Elektro vozila jesu budućnost, ali moraju proći razvojni put za koje su neophodni vreme, nove ideje, nove tehnologije, novac, promene navika vozača, infrastrukturne promene...

    To izgleda birokrate ne shvataju, jer misle da je dovoljno samo doneti odluku o nečemu.
    (YPT, 20. novembar 2023 14:57)


    U Sovjetskom Savezu takve birokrate su radile u Gosplan-u. Mi smo planove zvali petoljetke.
    (Činjenice i propaganda, 20. novembar 2023 19:44)

    # Link komentara

  16. 2050 će taman biti potrošene sve komercijalno isplative rezerve litijuma u nalazištima širom sveta.
    (Kaligula, 20. novembar 2023 14:03)

    Bulšit. Litijuma ima svuda, samo što do skoro nikome nije bio potreban, pa nisu ni istraživane rezerve. Treba znati da su litijum jonske baterije izumljene tek sredinom osamdesetih godina prošlog veka i zapravo su neverovatno brzo postale široko korišćene. Sve do Tesle, postojeća nalazišta su bila relativno dovoljna, a "nestašica" litijuma je tek tada postala "argument" naftnog lobija i njihovih advokata. U samoj Evropi se takorekući svakodnevno otkrivaju nova, odnosno do sada nepoznata nalazišta, u Nemačkoj, Poljskoj, Portugalu, Srbiji... reklo bi se da nije otkrio samo onaj koji nije ni tražio. Što nije ni čudno jer ubedljivo najveće rezerve su i dalje u okeanima, a ove kopnene su naslage minerala drevnih okeana (odnosno jednog).

    Ovo čak i da ne bude reciklaže, što bi bilo nonsens i da se ostane samo na litijumu kao osnovi za akumuliranje električne energije, što je verovatno još veći nonsens. Da su nekim čudom natrijum baterije komercijalizovane pre litijumskih, naftni lobi bi lansirao spin kako nema dovoljno natrijuma! Sada su natrijumske skuplje, skupe kao litijumske na početku njihove industrijske proizvodnje. Isto je i sa superkondenzatorima, pogotovo grafenskim.

    Ceo vek niko ništa nije radio na baterijama. U fosilnim automobilima se i danas koriste najstarije, najlošije, najteže, najotrovnije... olovne. Slučajno?
    (Joca, 20. novembar 2023 19:36)

    # Link komentara

  17. I dok svi krljaju milijarde u razvoj EV, Tojota razvija svoje hibride, koje prodaje sve vise i vise i koji nemaju premca!
    (gagit, 20. novembar 2023 16:25)
    Baš sam to i ja hteo da napišem. Imam utisak da će Toyota do 2035.godine imati hibride koji će samo na struju prelaziti 200 km. Ako im uspe tako nešto, neće više biti ni potrebe za čisto električnim vozilima.
    (Stole, 20. novembar 2023 18:31)

    # Link komentara

  18. @Mario
    Jel to iz ličnog iskustva susjed Ivan,kao i obično ?
    (kimi R, 20. novembar 2023 18:30)

    # Link komentara

  19. @sim
    Grešiš u sve 4 stavke. Vreme će pokazati.
    (Gradimir, 20. novembar 2023 17:24)

    # Link komentara

  20. Godina 2035. jeste verovatno utopija, ali svet ide prema BEV i taj proces je nezaustavljiv. Neki od razloga koji su navedeni stoje - drugi ne. Npr. ono kako neće biti dovoljno električne energije. U Los Anđelesu imate 300 hiljada BEV pa mreža nije pala. Jeftinije je napraviti infrastrukturu za punjenje automobila, nego benzinske pumpe. Čak i da napravite elektranu na dizel, više se isplati proizvoditi struju nego voziti da dizel. Deo problema je i u nerazumevanju problema i specifičnosti BEV, koji se voze drugačije i pune drugačije. Međutim, drugi deo stoji. EU ima tri problema, prvi je verovatno količina poreza koja se ubire od prodaje goriva. Drugi je potreba da se zaštiti domaća industrija koju podržava moćan lobi. Treći je poslovična birokratija koja usporava odlučivanje i smanjuje efikasnost. Međutim, proces je nezaustavljiv i na EU je da li će zaostati ili neće. Zaostatak će zaštititi domaće tržište, ali ne i domaće proizvođače, koji ne mogu da opstanu bez izvoza. Na tržištu trećeg sveta će ih dočekati jeftina vozila iz Kine i drugih zemalja, jer BEV ne mora da bude skup. Za zemlje koje moraju da uvoze naftu, prelazak na BEV je logičan izbor. Međutim, postoji jedna zabluda o tome da je ovo ili-ili situacija. Nafta će se i dalje eksploatisati, biće potrebna čak i da svi pređemo na BEV - radi hemijske industrije itd. Postojaće i situacije gde će SUS vozila duže opstati. Neko je pomenuo kamione. Električni kamioni sa postojećim baterijama savršeno funkcionišu u lokalu, dve smene sa po 500 km. Na duže puteve će, za sada, ići dizeli. Ali videćemo kako će to sve da izgleda kada se završi mreža brzih punjača za kamione, od Teksasa do Kalifornije. Kada krenu konvoji gde prvi kamion ima vozača, a ostali ga slede kao vagoni u vozu.
    (Zok1, 20. novembar 2023 16:54)

    # Link komentara

  21. "Zašto je prelazak na električna vozila 2035. utopija"

    Kada ćete konačno naučiti značenje reči UTOPIJA. Utopija predstavlja ideju o jednom savršenom svetu, tj. savršeno uređenoj državi ili društvu.
    Suprotno tome je reč koju u stvari tražite, a ne znate, a to je DISTOPIJA. To vam je stanje u kom se Srbija a i generalno svet trenutno nalaze.
    (BB, 20. novembar 2023 13:34)

    Kolega BB, mislim da grešite i da niste dobro protumačili smisao reči distopija. Autori teksta su tačno formulisali naslov teksta, u smislu da je potpuni prelazak na EV vozila 2035. god, čista utopija,odnosno da je to utopistička ideja, koja je neostvariva, sanjarija, daleko od realnosti, nerealna i neostvariva ideja - prava "utopija" itd. Reč utopija, ako se odnosi na sferu politike i/ili države, onda ona predstavlja zamisao o idealno uređenom društvu. Međutim, u smislu, u kome je reč upotrebljena u tekstu, ovo tumačenje se naravno ne primenjuje.
    Distopija je nešto sasvim, sasvim drugo...
    Pozdrav
    (Saša, 20. novembar 2023 16:46)

    # Link komentara

  22. Svi pricate o dometu, niko ne prica o gepeku, koji je na svima njima nikad manji.
    Kriminalno je npr imati audi A6 hibrid sa 320 litara gepekom!
    (Ma idi begaj, 20. novembar 2023 13:49

    Ima karavan sa većim gepekom.
    (Alex, 20. novembar 2023 16:43)

    # Link komentara

  23. Bez obzira na propise, ukoliko evropski automobilski proizvođači ne intenziviraju rad na električnim automobilima već posustanu, do 2050 neće ostati od njih ništa. Pregaziće ih kinezi kao što onomad nestadoše Nokia, Ericsson, Siemens telefoni.
    (DC, 20. novembar 2023 16:25)

    # Link komentara

  24. I dok svi krljaju milijarde u razvoj EV, Tojota razvija svoje hibride, koje prodaje sve vise i vise i koji nemaju premca!
    (gagit, 20. novembar 2023 16:25)

    # Link komentara

  25. Danas vest u USA da 1% bogatih ostavi “karbonski otisak” kao 66% najsiromašnijih.
    (дрмпуц, 20. novembar 2023 16:06)

    # Link komentara

  26. Samo polako. Uvodimo nove propise za tehnički pregled. Automatsko isključivanje iz saobraćaja SUS vozila sa EURO 3 i 4 standardom. Ekološka taksa od 100 EUR za recikliranje zamenjenog motornog ulja. Izazvaćemo veštačku nestašicu retkih metala koji se koriste samo za proizvodnju sklopova za SUS motore. Izvodićemo povremeno ubacivanje hemikalija u gorivo koje će doprineti skraćivanju životnog veka SUS motora. Nametnućemo ovlašćenim serviserima dodatne ekološke takse za servisiranje SUS motora a poreske olakšice za servisere EV-a. A sa akcizama na fosilno gorivo ćemo zadati završni udarac za auto klasiku. Ovo je samo za početak. Vozićete se na baterije do 2035 svi do jednoga.
    (Robovlasnik, 20. novembar 2023 15:25)

    # Link komentara

  27. Autor teksta je 100%u pravu.Korisnik sam Mercedesa hybrida u Belgiji i mogu da potvrdim da je kompletno neisplatljiv.Da bi se preslo maximum 62 kilometra neophodno je da se baterija puni jedan sat i 40 minuta.Kad se baterija isprazni auto prelazi na benzin gde je potrosnja u gradu preko 8.5 litara a na otvorenom izmedju 6 i 6.5 litara i to samo ako se vozi do 120 km.na sat.Cena auta je oko 48000€.
    Moj prethodni auto je bio Mercedes dizel 1.6 litara i u proseku je trosio oko 5.5 litara na 100 km
    Niko me nece ubediti da 5.5 litara dizela zagadjuju atmosferu vise od 8.5 litara benzina koji pritom.ima litijumsku bateriju koja tezi 80 kg
    p.s da li znate koliko vode je neophodno da bi se izolovao 1kg litijuma.Preko 1500 litara
    (paki, 20. novembar 2023 13:06)

    Pa ti si otkrio da perpetum mobile ne postoji!
    Objašnjavaš nama kako plug-in hibrid nije isplativ ako ga nikada ne puniš? Mi smo to znali i bez tvog objašnjenja.
    Plug-in hibrid je namjenjen ljudima koji pune auto kod kuće ili na poslu. Onda se voze 90% na struju i troši im preračunato 2 litre po gradu. Oni koji ga ne pune nisu trebali ni kupiti hibrid.
    A taj Mercedes 1.6 dizel i nije Mercedes.
    Možda da mu ugradiš motor od Smarta?
    Onaj 0,8 koji je u stvari iz Suzuki Marutija?
    Taj manje troši sigurno.
    (Mario, 20. novembar 2023 15:23)

    # Link komentara

  28. Ako je 2035 utopija, zašto bi pomerali na 2050? Mislim da neko ne zna šta znači reč "utopija".
    Drugo, može li nešto više o tim "nekim stručnjacima koji tvrde"? Može li bar link do iztraživanja ili slično? Deluje da je sve u tekstu nekako iz glave, na osećaj. Posebno tačka 1. Puno je onih koji zaista iskreno žele EV. Malo je onih koji mogu da ga priušte.
    (Ironija, 20. novembar 2023 15:18)

    # Link komentara

  29. Dobra Stara Evropa. Zato ce da se vrati u Srednji vek, gde joj je i mesto. U mitove i Legende.
    (EZeljko, 20. novembar 2023 15:06)

    # Link komentara

  30. U čitavoj priči oko elektromobilnosti, sporni su samo bili kratki rokovi koje je birokratija nametnula.
    Elektro vozila jesu budućnost, ali moraju proći razvojni put za koje su neophodni vreme, nove ideje, nove tehnologije, novac, promene navika vozača, infrastrukturne promene...

    To izgleda birokrate ne shvataju, jer misle da je dovoljno samo doneti odluku o nečemu.
    (YPT, 20. novembar 2023 14:57)

    # Link komentara

  31. "Autor teksta je 100%u pravu.Korisnik sam Mercedesa hybrida u Belgiji"

    Jasno mi je zašto si u pravu. Posle te kante koje ne radi a koje košta ko Svetog Petra kajgana uzmi Tesla Y pa ćeš shvatiti zašto je najprodavaniji auto u EU.

    Fosili su već mrtvi. Poskupeli su ih do bolesti a gori su nego pre 20 godina. Samo je pitanje da li će Tesla sama sahraniti ili ne. Nadam se da ne za dobro nas kupaca.
    (Goxy, 20. novembar 2023 14:53)

    # Link komentara

  32. "Sve su to pitanja na koja šira javnost još uvek nema odgovor."

    Ah... Idemo redom...

    1. Koliko će moj električni automobil vredeti za pet godina?
    - Više nego uporediv auto sa SUS motorom. Potražnja za polovnim EV je u porastu, dok potražnja za fosilima opada.

    2. Može li EV preći 200.000 kilometara bez problema kao dizelaš?
    - Kao dizelaš? Pa nije kao dizelaš na kome bi se svašta pokvarilo za tih 200.000 km. EV prelazi 200k km uglavnom sa 0 kvarova.

    3. Šta ako se moja baterija pokvari ili izgubi kapacitet?
    - Baterija se skoro nikad ne kvari, a i ako se to desi, pod garancijom je 8 godina. Kapacitet gubi postepeno, a to su vrlo mali gubici, oko 10-15% za 10 godina.

    4. U slučaju sudara, šta ako je oštećen jedan od vitalnih delova sistema i da li će to pokriti osiguranje?
    - Odgovor je isti kao za SUS automobile.

    5. Koliko košta održavanje starijeg EV?
    - Tečnost za stakla i gume. To je to.
    (FUD, 20. novembar 2023 14:45)

    # Link komentara

  33. 2050 će taman biti potrošene sve komercijalno isplative rezerve litijuma u nalazištima širom sveta.
    (Kaligula, 20. novembar 2023 14:03)

    # Link komentara

  34. Svi pricate o dometu, niko ne prica o gepeku, koji je na svima njima nikad manji.
    Kriminalno je npr imati audi A6 hibrid sa 320 litara gepekom!
    (Ma idi begaj, 20. novembar 2023 13:49)

    # Link komentara

  35. 1.Zato što struje za toliko el. automobila nema. Potrošnja bi skočila duplo. Baška što bi bila više nego duplo skuplja jer je toliko sada akciza na gorivo, a država se neće odreći globe. Neće, jer ne može, pare su već unapred potrošene.
    2.Zato što su rezerve fosilnih goriva veće od rezervi litijuma i svih drugih metala i minerala potrebnih za baterije.
    3. Zato što elektro automobili zagađuju više nego automobili na fosilna goriva.
    4. Zato što će u ovaj pogrešan koncept da veruje sve manje ljudi.
    (sim, 20. novembar 2023 13:47)

    # Link komentara

  36. "tržišni udeo električnih vozila u Nemačkoj iznosio dobrih 22,5%, u Velikoj Britaniji 17%, u Francuskoj 16,7%, a u Španiji samo 5,2%. Italijani previše vole miris benzina, pa je udeo tamo svega 3,9%."

    Nema to veze sa nemačkom zaljubljenošću u EV niti sa italijanskom ljubavlju ka mirisu benzina, već sa lokalnim zakonima, subvencijama i kupovnoj moći. Ovi procenti, doslovno poređani od najbogatije zemlje do najsiromašnije, najviše govore.

    Na primer u Srbiji imate, lupam sad jer ne znam tačne brojke, 0.5% prodatih EV. Zaključak br.1 Srbi najviše od svih vole miris benzina. Zaključak br.2 Srbi su mnogo siromašniji i od Italijana, a kamoli od Nemaca.

    Ja se kladim na Zaključak br 2., a kladim se da taj zaključak važi i za Italiju u odnosu na Nemačku na primer.
    (Djorke, 20. novembar 2023 13:39)

    # Link komentara

  37. @Mario
    Ivane crni Ivane,ajd jednom ne mrači ničim izazvan.
    (kimi R, 20. novembar 2023 13:37)

    # Link komentara

  38. "Zašto je prelazak na električna vozila 2035. utopija"

    Kada ćete konačno naučiti značenje reči UTOPIJA. Utopija predstavlja ideju o jednom savršenom svetu, tj. savršeno uređenoj državi ili društvu.
    Suprotno tome je reč koju u stvari tražite, a ne znate, a to je DISTOPIJA. To vam je stanje u kom se Srbija a i generalno svet trenutno nalaze.
    (BB, 20. novembar 2023 13:34)

    # Link komentara

  39. Juce Alvirovic predstavlja Mercedesov kamion, tegljac, na elektricni pogon!? Autonomija, 500 km. Znaci, u realnim uslovima jedva 400! I sta da radis sa njim? Kako ce taj da provede na granici 5-6 sati, nekada i citav dan? Sve vise verujem da to forsiraju neki zanesenjaci, ljudi koji nemaju veze sa stvarnim zivotom, sede ispred kompjutera i diktiraju trendove, izmisljaju budalastine, a dovoljno glupog sveta da sve to prihvati na keca!
    (gagit, 20. novembar 2023 13:30)

    # Link komentara

  40. Autor teksta je 100%u pravu.Korisnik sam Mercedesa hybrida u Belgiji i mogu da potvrdim da je kompletno neisplatljiv.Da bi se preslo maximum 62 kilometra neophodno je da se baterija puni jedan sat i 40 minuta.Kad se baterija isprazni auto prelazi na benzin gde je potrosnja u gradu preko 8.5 litara a na otvorenom izmedju 6 i 6.5 litara i to samo ako se vozi do 120 km.na sat.Cena auta je oko 48000€.
    Moj prethodni auto je bio Mercedes dizel 1.6 litara i u proseku je trosio oko 5.5 litara na 100 km
    Niko me nece ubediti da 5.5 litara dizela zagadjuju atmosferu vise od 8.5 litara benzina koji pritom.ima litijumsku bateriju koja tezi 80 kg
    p.s da li znate koliko vode je neophodno da bi se izolovao 1kg litijuma.Preko 1500 litara
    (paki, 20. novembar 2023 13:06)

    # Link komentara

  41. Ovaj članak se zove: Podgrijavanje zabluda.
    Činjenica je da VW ne da drži cijenu el. automobila nego ju diže!?
    U isto vrijeme Tesla spušta svoje cijene pa je tako jedan Model 3 jeftiniji od ID.3!?
    Jedan Citroen izbacije idući mjesec električni C3, auto od skoro 4m sa 113 KS za 4 putnika i baterijom od 60 kWh za 23.000 eura.
    A ID.3 košta sa 43.000 sa MANJOM baterijom!
    Čudno što im ne ide prodaja. Neka još malo dignu cijenu.
    Inače prodaja el. automobila je skočila 30% u EU u ovoj godini unatoč smanjenju subvencija, a povećanje ponude modela rezultirat će povećanjem konkurencije i sniženjem cijena.
    (Mario, 20. novembar 2023 12:56)

    # Link komentara

  42. Zato što na svetu ima i pametnih koji neće nasesti na te lažne ekološke fore
    (KO TO TAMO PEVA, 20. novembar 2023 12:41)

    # Link komentara