1. ... džaba vam sve prepreke i znaci, Srbi vole da rade sve kontra.
    (Bukač, 3. oktobar 2023 07:42)

    # Link komentara

  2. (Aj polako, pa otpočetka, 02. oktobar 2023 08:11)

    Brate na ulazu sam mislio da se ugrade šiljci na ulazu a ne gde se vozi 130kmh ko je lud tu da stavlja lezece na sred autoputa nego posle rampe siljci i pre njih znak upozorenja i ako hoce da vozi na felne u kontra smeru svaka mu cast taj znaci normalan nije....
    (DnK (°^°)™, 2. oktobar 2023 16:10)

    # Link komentara

  3. Ok neka probaju manijaci da voze pogresnim smerom na magistralama i gradskim saobracajnicama ako su bas toliko hrabri..
    Eto ja im predlazem taj izazov, ali tu nece imati ni promil sanse da izbegnu smrt pa kad su toliko jaki neka krenu u pravi rulet..
    Ovo s autoputevima traje jer idioti i dalje racunaju na neku sansu da prezive i na "cudjenje" ostalih vozaca...u smislu "nije video znak"jbt....
    (C i n i k, 2. oktobar 2023 16:09)

    # Link komentara

  4. Kada sam se vracao sa vikendice, prosle godine, tamo gde se prelazi iz jedne trake u dve na Ibarskoj kod Orlovace. Neki deda je samo naglo skrenuo levo i uleteo u suprotan smer. Ja sam mu svirao, ali on je nastavio da vozi do kruznog toka u traci za "preticanje".
    (Peca Slic, 2. oktobar 2023 13:25)

    # Link komentara

  5. Slusa Mujo radio u autu i cuje vest. "Paznja , jedno vozilo na auto putu vozi u kontra smeru"
    Kaze Mujo "Cush jedno, ovdje svi voze u kontra smeru osim mene"
    (Slobo, 2. oktobar 2023 13:13)

    # Link komentara

  6. Voze najbržom suprotnom trakom jer pogreše pri ulasku i misle da je to krajnja desna traka u dobrom smeru.
    (Korać, 2. oktobar 2023 13:03)

    # Link komentara

  7. Odmah u aps i baciti kljuc.
    (Orfej, 2. oktobar 2023 12:39)

    # Link komentara

  8. Nije to samo u Srbiji slučaj vožnje u suprotnom smjeru. I drugdje voze samo možda ne baš tako često kao kod vas.
    Nije mi jasno zašto se ne postavi na ulaze i izlaze šiljci koji se pri nailasku vozila iz pravog smjera spuštaju kako ih guma pritisne, a u suprotnom smjeru izbuše gume. Tako bi svatko bio onemogućen u pogrešci u startu. Spravu nije uopće teško napraviti, a izuzetno je efikasna.
    Šiljci su podignuti pod kutem od cca. 45 stupnjeva prema suprotnoj strani od one iz koje normalno nailazite i pri nagazu gume šiljci se spuste, a feder ih opet digne. Pri nailasku iz suprotnog smjera šiljci su okrenuti direktno u gumu pod 45 stupnjeva i zariju se u gumu.
    (Mile, 2. oktobar 2023 12:14)

    # Link komentara

  9. Kratkoročno, svest se menja represivnim merama - podizanjem svesti da će divljenje u saobraćaju biti snimljeno i žestoko sankcionisano (kazna, zatvor, oduzimanje vozila i vozačke). Dugoročno, svest se menja kombinacijom edukacije i kaznenim sistemom.
    Glavni problem Srbije je opšta nepismenost i nedostatak kvalitetnog obrazovanja, a to dalje generiše bahatost, nevaspitanje, nekulturu, prostakluk i sve ostalo što nas svakodnevno okružuje. E kada onda takvom narodu dodate VLAST koja ne želi da narod edukuje niti da učini bilo šta da se kvalitet života popravi, već sistematski radi na masovnom zatupljivanju narodnih masa kako bi njima lakše manipulisali putem medija (jel slaboumne ljude je jako lako lagati godinama) i radili šta žele, onda je jasno zašto nam se dešavaju iz dana u dan potpuno nenormalne stvari. Posle serije ovih "incidenata" neka normalna država bi okupila psihologe i sociologe pa da zajedno sa stručnjačica za saobraćaj i bezbednost donesu mere koje će se sprovoditi ali i kontrolisati redovno.
    Vožnja kroz Beograd je postala lutrija - bukvalno svakoga dana imate po 20 situacija da vas neko udari ničim izazvan, samo zato jer su ljudi svesni da nema kontole njihovog ponašanja u saobraćaju. To što ponekad patrola zaustavi ljude da bi uzeli 50-100 EUR zbog 2-3 popijene rakije, to nema nikakve veze sa uvođenjem reda u saobraćaj.
    (igor978, 2. oktobar 2023 11:15)

    # Link komentara

  10. Nisu dobro obelezeni ulasci na auto puteve, a ni izlasci. Zasto bi neko vozio u suprotnom smeru. Ovako se samo krivica svaljuje na vozaca, jer tako je najlakse.
    (Vozac pocetnik, 01. oktobar 2023 12:35)

    Pa ako je i pogrešio, kako je uspio da pređe preko trake za isključenje/zaustavne trake, preko spore trake i da završi skroz u brzoj traci!? I tek onda je primetio da je u pogrešnom smeru!
    NEMA OPRAVDANJA!!!!!!!!!!
    (Staka Zulu, 2. oktobar 2023 11:02)

    # Link komentara

  11. Za ovakvo ludilo potrebne su drakonske kazne! Ali ima još nekoliko potpuno ludih stvari koje vozači rade, dovodeći sebe i druge u u opasnost. Istina to su mnogo bezazlenije stvari ali... Na primer pre isključivanja sa kolovozne trake (levo ili desno), ili pre zaustavljanja u samoj traci, uključe sva četiri žmigavca, umesto levi ili desni žmigavac, Što dovodi u zabludu vozače u saobraćaju o tome šta pokušava taj vozač da uradi! Zakon je tu jasan šta je potrebno uraditi (prvo levi ili desni žmigavac pa tek kada stanete onda možete uključiti sva četiri žmigavca, kao upozorenje). O kuckanju poruka i gledanju u mobilni telefon u vožnji, više niki i ne vodi računa, i ako je i to zabranjeno! Od manjeg luduila ka sve većem, svakim danom sve više napredujemo!
    (AS, 2. oktobar 2023 10:56)

    # Link komentara

  12. za ovo služi služba za hitnu intervenciju, šta rade sve one kamere, digneš helihopter i preko razglasa upozoriš stoku. naravno posle sve to plati i odleži u ustanovi zatvorenog tipa.
    (dr zarubica, 2. oktobar 2023 10:55)

    # Link komentara

  13. Надувани и екстремно пијани који направе такав прекршај затвор и висока новчана казна за пример. Пример да буде медијски испраћен и правно примењен. За старије оне преко осамдесет година ако се установи да су сенилни трајно одузети возачку бициклу. За остале ако не направе саобраћајни удес висока новчана казна уз одузимање возачке на пар месеци. Све одрадити без изузетака, па да видимо онда да ли ће се поновити овако нешто.
    (todos, 2. oktobar 2023 10:54)

    # Link komentara

  14. Dozivotno oduzimanje dozvole.Ako si vec toliki retard da udjes u suprotan smer,mozes da odes do zaustavne i u pravo vreme napravis polukruzno i odvezes se do prvog izlaza.Ali ako nastavis da vozis i to levom trakom oduzimanje dozvole dozivotno.
    (Ivan78bg, 2. oktobar 2023 10:53)

    # Link komentara

  15. pokušaj ubistva
    (ende, 2. oktobar 2023 10:52)

    # Link komentara

  16. Ne gledaju putokaze i udju u pogrešnu traku . Bolje da se vrate unazad nego da voze u kontra smeru .Ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju i sebe .
    (BG, 02. oktobar 2023 07:35)


    Ti stvarno verujes da iole normalan vozac moze da udje u "pogresnu traku" na autoputu ?
    Mnogo je km autoputeva u SRB uradjeno ali mi smo imali i ranije autoput, kako to da se nista slicno nije desavalo prethodnih godina i decenija?
    Od manijaka koji ovo rade namerno meni su jos cudniji likovi kao ti koji misle da je sve to jer "nije gledao znak" i sl...?!
    Covece osvesti se, da udjes u pogresan smer na autoputu mozes samo ako si drogiran ili tesko pijan, jer kako to da nema ulaska u pogresan smer na magistralama i po gradskim ulicama ?
    (C i n i k, 2. oktobar 2023 10:51)

    # Link komentara

  17. Hajde kamiondzije pokazite coveku kako se vozi. Da vozim kamion bez i malo grize savesti bih se zapucao u njega.
    (Sasa, 2. oktobar 2023 10:47)

    # Link komentara

  18. @ (Aj polako, pa otpočetka, 02. oktobar 2023 08:11)

    Nisi razumeo poentu. Preklopni šiljci koji onemogućavaju vožnju u kontra smeru se postavljaju na ulazu u suprotnu traku gde su brzine male do 50 - tak km/h.
    (neko iz mase, 2. oktobar 2023 10:44)

    # Link komentara

  19. Ако ниси под утицајем алкохола или наркотика, не можеш погрешити чак и да нема никакве сигнализације. Просто, када се укључујем поглед ми аутоматски иде у леви ретровизор или чак и окренем главу у лево да се уверим у то да је могуће безбедно се укључити у траку. Ако се укључујем у супротном смеру, шта видим? Ливаду? Ваљда се у том тренутку пали нека лампица у мозгу.
    (Харун ел Рашид, 2. oktobar 2023 10:38)

    # Link komentara

  20. (Miki, 02. oktobar 2023 01:30)

    Nalupetao si se za sve pare. U Srbiji postoji višak saobraćajnih znakova a ne manjak. A da mnogima treba promeniti radno mesto si u pravu. Tvojo nastavnici srpskog za početak.
    (Kimi, 2. oktobar 2023 10:33)

    # Link komentara

  21. Bzbzbz pogreši čovek...
    (LOPTOLJUB, 2. oktobar 2023 10:30)

    # Link komentara

  22. Na snimku se vidi da je vozac shvatio da je u kontra smeru. Vozi polako i skroz desno kao da ceka da mu se rascisti guzva i da predje u zaustavnu.

    Razgranicenje izlaznih i ulaznih traka na autoputu na nekim mestima je katastrofa. Rasejan covek moze vrlo lako da ode gde ne treba.

    I da ne krene sad gomila komentara kako sam nesposoban, neiskusan, Los vozac...
    Ovo vam govori neko sa oko 2 miliona km u nogama i gde sam bio i prolazio kolima 99.9% posto vas nije bilo ni turisticki ni na konju.

    Samo pravdajte nerad i javasluk u Putevima Srbije.
    (X, 02. oktobar 2023 06:32)

    Ti si loš vozač sa velikim iskustvom loše vožnje.
    (i pravdaš budale, 2. oktobar 2023 10:27)

    # Link komentara

  23. Ne treba mi znak pogrešan smer. Na autoput se uvek uključuješ udesno, kao na kružnom toku.

    Nemoguće je pogrešiti.
    (Lozničanin, 2. oktobar 2023 10:02)

    # Link komentara

  24. @NikolaKG80 
    Da bi išao u suprotnom smeru moras da prodjes normalnu rampu i onda kad izadjes na autoput da se okreneš za 180 stepeni.
    (nikola, 01. oktobar 2023 18:12)

    Jesi li ti i ovi što su ti dali pluseve, ikada bio na auto-putu ? Dovoljno je na izlazu da skreneš preko pune linije, tu je dvosmeran saobraćaj...
    (Bilijar život, ostalo su sitnice, 2. oktobar 2023 10:00)

    # Link komentara

  25. svako jutro na Autokomandi psujem policajce u lice, zato što ništa ne rade sa kretenima koji voze zaustavnom,obilaze kolonu ubacuju se isključenju, a policija gleda, umesto da hapsi
    (pedja, 2. oktobar 2023 09:54)

    # Link komentara

  26. Nije stavljeno u zakon,zato sto ni zakonodavcu nije palo na pamet da je neko toliko lud da to radi namerno,a ako se desi slucajno,kao sto se i ranije desavalo,udje se u zaustavnu hitno i bezbedno vrati u pravi smer.Ima prica da je Srbin u Svedskoj bacio bombu u jezero da lovi ribu,oni ga samo proterali,jer nisu imali u zakonu predvidjeno da je neko toliko lud da to radi,pa nije mogao da odgovara.
    (Mix, 2. oktobar 2023 09:53)

    # Link komentara

  27. Ma ovo je nemoguce da neko tako pogresi i u samom startu da ne vidi da je usao u suprotan smer. Cak i da je usao greskom trazio bi nacin da izadje sto pre da okrene auto i ode. Ovo je cist bezobrazluk. Treba takvim potencijalnim ubicama zauvek da se oduzme pravo upravljanja svim motornim vozilima za ceo zivot i da se pokrene postupak za ugrozavanje opste bezbednosti kao pucanje iz vatrenog oruzja. Sto je krivicno delo. I to sto pre da se to uvede u zakon. Da se spasimo od ovakvih ludaka pod hitno.
    (Hitno, 2. oktobar 2023 09:51)

    # Link komentara

  28. Kakvi nesavesni vozači. To su budale, psihički izmenjene ličnisti koje treba označiti imenom , najstrožije kazniti i objaviti za primer!
    (Milan, 2. oktobar 2023 09:41)

    # Link komentara

  29. Ajmo malo da vratimo film. Kako se radi u zemlji Srbiji, kako su izvedene pristupne saobraćajnice, kako su (pogrešno) obeležene, ko (nestručno) izvodi radove, kako se (korupcijom) dolazi do vozačke dozvole, kako se (ne)vaspitavaju deca i omladina, kako su stariji bezobrazni pokvareni i bahati.
    (Jedi parizer i uživaj, 2. oktobar 2023 09:22)

    # Link komentara

  30. Страшно - убица ауто
    (транспорт, 2. oktobar 2023 09:00)

    # Link komentara

  31. Nemoguce, nesto nije odradjeno kako treba....
    (alex, 2. oktobar 2023 08:42)

    # Link komentara

  32. Tretirati na sudu kao pokusaj ubistva, mozda i kao teroristicki napad, posto je pokusaj ubistva nepoznatih ljudi koji su se tu slucajno zadesili.
    (Neko, 2. oktobar 2023 08:34)

    # Link komentara

  33. Treba im se suditi za pokusaj ubistva.
    (Milan, 2. oktobar 2023 08:28)

    # Link komentara

  34. Ja tvrdim i dalje da treba ukinuti fakultete koji imaju veze sa putevima (gradevinski, saobracajni) jer imamo mnogo youtube strucnjaka. U nekoliko komentara se predlazu nekakvi šiljci za voznju u kontra smeru. Kao prvo, ko iole zna nesto o putevima, asfalt ne moze da ima jaku vezu sa betonom i metalom. postavljanje je moguce, ali je neophodno cesto odrzavanje. Bilo je betonskih ploca po gradu na bus stajalistima zbog sprecavanja kolotraga (ne znam da li ih ima i dalje), ali spoj betona i asfalta propada brzo, pa strucnjaci zatvaraju te gradske ulice za sanaciju (ako uopste to i rade). Zatvaranje autoputa svakih 3 do 6 meseci zbog opravki siljaka je uzas u najavi . Kao drugo, pogledam na jutjubu te famozne siljke. Postavljaju se u urbanim zonama gde su brzine male i na sred prinudnih usporivaca saobracaja ("lezeci policajac"). Da li je iko ikada video lezeceg policajca na autoputu? I sve to zbog malog broja bolesnika? Neozbiljno.
    Siljci ok, ali ne tamo gde se vozi 120km/h.
    (Aj polako, pa otpočetka, 2. oktobar 2023 08:11)

    # Link komentara

  35. Ko je iz bahatosti ili iz izazova ušao u kontra smer doživotno mu zabraniti da vozi.
    (Miki, 2. oktobar 2023 07:59)

    # Link komentara

  36. Vozač je uhapšen, 19 godina iz Crne Gore, nema dozvolu. Dobio je 120.000 dinara kazne i 40 dana zatvora. Nemam komentar
    (MisterNo, 2. oktobar 2023 07:55)

    # Link komentara

  37. Oduzeti vozilo, uzreći maksimalne zatvorske i novčane kazne u paru, oduzeti trajno vozačku dozvolu bez prava polaganja najmanje 5-10 godina a možda i zauvek. Proveriti da li je patrola saobraćajne policije po planu rada za taj dan trebala biti na toj lokaciji, pa ako jeste trebala onda i njih maksimalnim kaznama zbog nesavesnog rada i zloupotrebe radnog vremena.
    Da uopšte i ne pričamo da postoje i mogu dda se kupe pa instaliraju kamere za prepoznavanje lica a i za kontrolu brzine i smera... Ma koliko da koštaju apsolutno tvrdim da nema puta u Srbiji gde same sebe neće finansijski isplatiti u prvih 4 nedelje rada. Kamera se ne boje "normalni i obični" ljudi već divljaci, kriminalci i nisko inteligentni teoretičari zavera.
    To je sve ustvari prosto i rešivo.
    (ja, 2. oktobar 2023 07:48)

    # Link komentara

  38. Ja mislim da se radi o nekom izazovu na drustvenim mrezama, posto je ovo epidemija idiota zeljnih dokazivanja, a druga opcija da se vozac usikao kao letva ili odvalio od trave, treci razlog definitivno ne postoji.
    (sTOLE, 2. oktobar 2023 07:43)

    # Link komentara

  39. Ne gledaju putokaze i udju u pogrešnu traku . Bolje da se vrate unazad nego da voze u kontra smeru .Ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju i sebe .
    (BG, 2. oktobar 2023 07:35)

    # Link komentara

  40. Kao i u nekim zemljama u svetu..
    Digne se helikopter/ i puca se u vozilo dok se isto ne zaustavi/
    (Miloš, 2. oktobar 2023 07:18)

    # Link komentara

  41. Promeni zakon slepacka drzavo, kazni ih dozivotnom zabranom, oduzmi vozilo, koliko ljudi treba da pogine dok ne odreagujete. Mozda da docekam da neka odluka ne bude vezana za izbore i glasace, ali tesko
    (Bg, 2. oktobar 2023 07:16)

    # Link komentara

  42. Po kratkom postupku lice smatrati osobom koja izaziva Opstu opasnost i lisiti ga zivota bez opomene...ostale entuzijaste brzo ce proci volja za izazovima ....
    (pratilac, 2. oktobar 2023 06:47)

    # Link komentara

  43. Na snimku se vidi da je vozac shvatio da je u kontra smeru. Vozi polako i skroz desno kao da ceka da mu se rascisti guzva i da predje u zaustavnu.

    Razgranicenje izlaznih i ulaznih traka na autoputu na nekim mestima je katastrofa. Rasejan covek moze vrlo lako da ode gde ne treba.

    I da ne krene sad gomila komentara kako sam nesposoban, neiskusan, Los vozac...
    Ovo vam govori neko sa oko 2 miliona km u nogama i gde sam bio i prolazio kolima 99.9% posto vas nije bilo ni turisticki ni na konju.

    Samo pravdajte nerad i javasluk u Putevima Srbije.
    (X, 2. oktobar 2023 06:32)

    # Link komentara

  44. Radi sw ovo zbog snimanjq u uzimanja para ba ove glupoati .Svako ko je pri zdravoj pameti ,ako se greskom i ukljuci na autoput sto nije nemoguce ce stati ,posle u vrh glave 100 200 metara kad bude video vozila koja idu ka njemu .
    (DANILO, 2. oktobar 2023 05:18)

    # Link komentara

  45. Pa da streljajte coveka to je najljudskije. Svaka cast na komentarima. Mislim da su doktori dosta ne strucni kod procene nasih ljudi ovde? Srecom niste doktori jer da jeste bio bi slucaj da je pacijent bolestan a vi bi ga odmah streljali.
    Prvo u svakom problemu u zivotu i poslu je trazenje uzroka problema. Uzrok problema po mom skromnom misljenju je skromni da kazem minimalni broj znakova na raskrsnicama i putevima. Ja ne znam od jada drzava stedi na tim znakovima? Postave jedan 500m pre racve puteva pa se onda pitaju kako se prave greske? Ugledajte se malo na komsije Hrvate. Svaka im cast po tom pitanju. Znak pre raskrsnice i onda znak na samoj raskrsnici. Definitivno treba menjati mnogima radno mesto u ovoj drzavi jer vecina ne radi svoj posao.
    (Miki, 2. oktobar 2023 01:30)

    # Link komentara

  46. doživotna.
    (Crveni Sok, 2. oktobar 2023 01:20)

    # Link komentara

  47. To nije običan saobrajni prekršaj nego teroristički akt protiv velikog broja nevinih,nepoznatih ljudi i otmica, prevara saputnika koji su ,često i maloletni!
    (Superhik, 2. oktobar 2023 00:00)

    # Link komentara

  48. Ja verujem da četvrtina naših vozača pre otvaranja “Miloša“ nikad nije vozila auto-putem i da neki od ovih ljudi voze “svojom desnom trakom”,a ne brzom trakom auto-puta. Ne kažem da nema izazova,ali raditi nešto ovako tupavo posle onog tragičnog udesa o kom se toliko pričalo/pisalo,pretpostavljam može se prvenstveno iz neznanja.

    Neka postave one kartonske makete da zaustavljaju i preusmeravaju vozače koji voze u pogrešnom smeru.
    (Điki, 1. oktobar 2023 23:41)

    # Link komentara

  49. Najprostije rečeno, jezivo !

    Zamisli da si porodično u kolima !

    Streljanje budale !
    (Nikola, 1. oktobar 2023 23:21)

    # Link komentara

  50. Kod nas ludnice prestale da rade?
    (Reuf Bajramović, 1. oktobar 2023 23:09)

    # Link komentara

  51. Do sada niko nije grešio smer a sada odjednom, niko ga nema ! Tu nešto smrducka !
    (Nikola, 1. oktobar 2023 23:05)

    # Link komentara

  52. Dozivotna, nista manje za namerno bahato dovodjenje u opasnost veceg broja osoba.
    (ili seci mu ruke!, 1. oktobar 2023 22:12)

    # Link komentara

  53. Dotivotna, nista manje za namerno bahato dovodjenje u opasnost veceg broja osoba.
    (ili seci mu ruke!, 1. oktobar 2023 22:12)

    # Link komentara

  54. Ako slučajno čita, neko ko planira da vozi ovako namerno, stoko ubi se odma, ne uzimaj nevine sa sobom. Sam si kriv za svoju bolest
    (Czv, 1. oktobar 2023 22:11)

    # Link komentara

  55. Oduzimanje dozvole ne sprečava nekoga da vozi. Oduzimanje automobila je već druga priča jer u tom slučaju mora ili da ukrade ili mu neko svesbo dozvoli da vozi automobil bez ovlašćenja.
    (rebro, 1. oktobar 2023 21:28)

    # Link komentara

  56. Za ovakav " prekrsaj " odrediti kaznu zadrzavanja u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa najmanje 6 meseci uz odredjivanje terapije i naravno trajno oduzimanje dozvole i vozila.
    (Djordje, 1. oktobar 2023 21:12)

    # Link komentara

  57. Idiokratija.
    (Ivan, 1. oktobar 2023 20:44)

    # Link komentara

  58. Ovaj snimak nije sa autoputa. Na autoputevima su zelene table za oznacavanje, a u ovom slucaju je zute (desno na snimku).
    Redakcija bi trebala da proverite informacije pre nego ih objavi
    (Ja, 01. oktobar 2023 18:01)

    Znaci, ako je tabla zuta, nije auto put, pa moze da se vozi kontra smerom? A ja se pitam ko su ti ljudi koji tako voze!
    (gagit, 1. oktobar 2023 20:33)

    # Link komentara

  59. @Kiki NS - za to sto si uradio se u normalnim zemljama gubi dozvola, propisuje kazna nekoliko hiljada evra i zavrsava u mentalnoj ustanovi.
    NIKO nema pravo da ide u RIKVERC ili NAOPAKO na autoputu!!!
    Kakav crni rikverc!!!
    (Za Kiki NS, 1. oktobar 2023 20:32)

    # Link komentara

  60. "Vozač koji se nađe u suprotnom smeru odmah treba da uključi sva četiri žmigavca i da pokuša da na najbezbedniji način pređe u zaustavnu traku...", kaže za Blic Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju.

    Ovaj čovek je jedan od krivaca za tešku zloupotrebu tzv. "4 migavca". Znate li kako će prosečan idiot ovakvu preporuku protumačiti? "Dozvoljeno je voziti zaustavnom trakom u kontrasmeru, ali ako upališ sva četiri migavca". Neppropisno parkiranje i zaustavljanje nije bilo toliko izražena masovna pojava sve dok jebena "4 migavca" nisu uneta u zakon. U prethodnom ZOBS se nisu uopšte ni pominjali, a jedini rezultat toga što su ubačeni u zakon je haos na gradskim ulicama. Sa ovakvim "preporukama" slutim isti haos i na autoputevima.
    (Cinique, 1. oktobar 2023 20:21)

    # Link komentara

  61. niste vi Srbi ni za kruzni tok ni za Autoput....
    (Mars, 1. oktobar 2023 19:54)

    # Link komentara

  62. ovo se jednostavno resava. min 10 do 15 godina robije za svesno ugrozavanje tudjih zivota , pa kad prvog uhvate I osude da vidis kako VISE nece biti ovih budala I jos vecih budala za te tzv. challang e!!! vrlo jednostavno, ajmo drzavo da te vidimo sad na delu.
    (alex, 1. oktobar 2023 19:47)

    # Link komentara

  63. Stvarno je ludilo. Ja sam danas išao auto-putem i svi su vozili kontrasmerom osim mene, jedva sam ih izbegavao.
    (Grunf, 1. oktobar 2023 19:45)

    # Link komentara

  64. @(Ja, 01. oktobar 2023 18:01)

    Kakve veze ima da li formalno jeste ili nije auto put, umobolniče? Valjda je važnije što kreten vozi trakom u nedozvoljenom pravcu i ugrožava druge učesnike u saobraćaju. Za njega/nju me baš briga, neka crkne u najgorim mukama ako hoće, ali nemoj da vodi sa sobom nekog potpuno nedužnog.
    (City Slicker, 1. oktobar 2023 19:14)

    # Link komentara

  65. Kamere izgleda ne rade kada vozilo ide u suprotnom smeru haha
    (Opanak, 1. oktobar 2023 19:00)

    # Link komentara

  66. Slučajno ne može. Znači, pokušaj ubistva.
    (Zeolit, 1. oktobar 2023 18:51)

    # Link komentara

  67. robija do 20 godina to je jedino resenje to je pokusaj ubistva ja placam auto put da bih bio bezbedan a ne da mi neko ubije decu
    (dzo, 1. oktobar 2023 18:49)

    # Link komentara

  68. Ako se kojim slučajem ukrti ovaj u kontra smeru i onaj sa 230 km/č... ostaće samo fleka na putu zajedno sa onim presretačima koji voze takođe 230 iza takvog.
    Kako presretači nikako da usnime i zaustave ove u kontra smeru?
    (Nikola, 1. oktobar 2023 18:14)

    # Link komentara

  69. @NikolaKG80
    Da bi išao u suprotnom smeru moras da prodjes normalnu rampu i onda kad izadjes na autoput da se okreneš za 180 stepeni.
    (nikola, 1. oktobar 2023 18:12)

    # Link komentara

  70. Ovaj snimak nije sa autoputa. Na autoputevima su zelene table za oznacavanje, a u ovom slucaju je zute (desno na snimku).
    Redakcija bi trebala da proverite informacije pre nego ih objavi
    (Ja, 1. oktobar 2023 18:01)

    # Link komentara

  71. Ja napisah da novi znaci "baci pet" neće pomoći, jer retko ko pogreši slučajno, već imamo idiote koji to namerno rade i dobih gomilu minuseva!
    Za one koji se pitaju što nego ne reaguje, koliko od vas je ikada pozvalo policiju i prijavilo ovakve i slične idiote?
    (prosečno antiprotivan, 01. oktobar 2023 14:21)

    Da ti ne dam minus, ali daj ne lupaj - autoput je prepun policije i ima ih na svakih par kilometara. Jedino sto ne smeju da rizikuju i probaju da ga zaustave, mozda je neciji kum... ili kumce!
    (svasta, 1. oktobar 2023 17:54)

    # Link komentara

  72. ovo vise nije slucajnost.radi se o nameri.a sto se tice raznih rampi za onemogucavanje ukljucenja u kontrasmer one mogu pomoci samo kod slucajnog ukljucenja. ako je neko resio da ovo izvede on ce se ukljuciti na regularan nacin a onda ce iskoristiti povoljan momenat i okrenuti auto na samom auto putu.zato kazem da se ovo ne dogadja slucajno. e sad je pitanje koja kazna za budalu je dovoljna.
    (kako god..., 1. oktobar 2023 17:52)

    # Link komentara

  73. U pitanju su cesto kao sto je neko rekao izazovi na tiktoku. Takodje u nekim zemljama inostranstva kriminalci kad beze od policije voze namerno u suportnom smeru na autoputu (najcesce u kradenom vozilu) jer policija tamo ne sme da ih juri, pa je lakse pobeci. Ne kazem da je to ovde, ali treba sve ispitati
    (MJR, 1. oktobar 2023 17:43)

    # Link komentara

  74. Kako vama nije jasno da ovo ne rade dezorjentisani ljudi nego budale zbog opklade.Sto rece neko ili drakonske kazne (od toga nema nista) ili zaustaviti budalu i prebiti ga kao vola,to jedino razume.
    (Pokondirena Tikvica, 1. oktobar 2023 17:42)

    # Link komentara

  75. A zasto po zakonu sad ne moze da se kazni oduzimanjem vozila, novcane kazne i malo zatvora zbog narusavanja sigurnosti drugih

    Ili prosto zaustaviti se isped njega izvuci ga iz auta i namlatiti ga. Mozda da uvedemo neka pravila kao patrole u drugim zemljama, nesto sto je tipa kao blicanje, samo ovog puta malo drasticnije

    A zemljo srbijo (namerno malim slovom) zasto ne izadjes pred narod i kazes kako su sankcionizani, kakve su drasticne kazne dobili isti da drugima ne padne na pamet. Cemu kupovona svih tih kamera kad ih ni za sta ne koristite ili je to kao i sve samo bacanje para
    (gde je taj zakon, 1. oktobar 2023 17:36)

    # Link komentara

  76. Da se nadovežem na moj predhodni komentar sa onim što sam propustio, a to je "švedski model" zatvaranja u ustanovu za zaštitu mentalnog zdravlja nacije i države te dok se ne otkriju pravi uzroci mentalne devijacije za agresivnom vožnjom i željom za ugrožavanjem svog i tuđih života da se vrši ispitivanje sve dok se ne ukloni smetnja po društvo i lični integritet samog agresivnog vozača. Sigurnost mu pružiti u tapaciranoj sobi ili vezivanjem za krevet k'o u filmu "Let iznad kukavičjeg gnezda"... Naravno nakon par godina ispitivanja vozača pustiti uslovno ... sa periodičnim pregledima pa neće više policiji pokazivati srednji prst i kako reče onaj da mu se ...
    (XXL, 1. oktobar 2023 17:36)

    # Link komentara

  77. Češljevi,zupci jednosmerni....kad izlazis oni se spuste pod točkovima a kad ulazis u kontra smer oni ti buše gume.
    Jeftino a efikasno.
    (Šalajko, 1. oktobar 2023 17:22)

    # Link komentara

  78. Za ovakve i tome slične prekršaje ne bi smela da postoji novčana kazna već zatvor i to na licu mesta. Oduzeti im vozačku dozvolu doživotno. Za sve postoji prvi put ili da se nešto desi slučajno. Ovo ne sme da se desi ni u snu, a kamoli slučajno.
    (Maxi, 1. oktobar 2023 17:17)

    # Link komentara

  79. Meni se desilo da sam promašio skretanje za BG i otišao za Sremsku Mitrovicu.
    Shvatio sam to posle 200 metara.
    Da ne bih išao 14 km tamo pa onda opet nazad 14 km , sa upaljena sva četiri žmigavca , vratio sam se u rikverc u veliku pažnju do izlaza i nastavio ka aerodromu ...
    Nije mi palo na pamet da se okrećem i vozim u kontra smeru, iako nije bilo nikog, rani jutarnji časovi , ni tih 200-tinak metara a kamoli kao ovi ludaci po nekoliko kilometara...
    Stvarno ne razumem te ljude.
    Neko pre mene u komentaru napisa da pocinje da veruje da ovo rade namerno !?
    Za takav prekršaj , trajno oduzeti vozačku a auto od presu ...
    (Kiki NS, 1. oktobar 2023 17:05)

    # Link komentara

  80. Хапси бре стоку!
    (Пера, 01. oktobar 2023 14:07)

    Ekstremnije mora, to hapšenje, kazne, to je droga za ovakve i ne postiže efekat. Greška je u kodu u mozgu, nema tu ispravke.
    (Realnost, 1. oktobar 2023 16:59)

    # Link komentara

  81. Ove tipove koji su ocigledno placeni da ovo rade i uzivo snimaju. Ovde je lova glavni motiv. Ali nece njih spreciti ni znakovi i ti siljci koji buse gume u kontra smeru. Sta njega sprecava da on legalno prodje napratnu rampu i na ukljucenju na autoput samo zakovrne auto u kontru umesto da ide napred? Nema ovde spasa od ovog sranja.
    Treba pronaci ko ovo placa i te idiote uhvatiti
    (nemke, 1. oktobar 2023 16:41)

    # Link komentara

  82. ... Okanoviću... odgovori, kako se auto može uključiti u suprotnom smeru... kako
    objasni

    jedino namerno sa neke pumpe... slučajno nemoguće...

    nadrogirani su svuda oko nas...
    ludilo
    (drug sa fakulteta, 01. oktobar 2023 12:16)

    evo 1856. put citam ovakve debilizme. desava se da se ukljuce u suprotan smer jer se istripuju da ono sto je izlaz sa autoputa je zapravo ulaz. ima nekih mesta gde uz nedostatak signalizacije covek zaista moze da se zbuni i da mu se to desi. dakle to jeste moguce da se desi sasvim slucajno
    (petar markovic, 1. oktobar 2023 16:38)

    # Link komentara

  83. Šta uraditi kada naiđe ovakvo vozilo? Obzirom da policija ne zna da radi svoj posao, odnosno ne ume da pronađe počinioce i kazni ih tako da im ne padne na pamet da sednu više ni na biciklo, najbolje bi bilo da ga sami vozači uhvate i umlate kao kravu u kupusu! Jednostavno došlo je vreme da svi mi uzmemo stvar u svoje ruke i počnemo da sprovodimo pravdu kada već drzava neće da sprovede pravo.
    (Građanin Y, 1. oktobar 2023 16:37)

    # Link komentara

  84. Sankcionisati kao pokušaj ubistva i to je to. Nema sta da se prica ovde...ovo...ono.
    (Balkan ekspres, 1. oktobar 2023 16:34)

    # Link komentara

  85. idioti
    (Džon Kurton, 1. oktobar 2023 16:34)

    # Link komentara

  86. Samo fizicka barijera ovo moze spreciti ubuduce…
    (kop, 1. oktobar 2023 16:33)

    # Link komentara

  87. Pijani skot.
    (Milica, 1. oktobar 2023 16:33)

    # Link komentara

  88. Nisu dobro obelezeni ulasci na auto puteve, a ni izlasci. Zasto bi neko vozio u suprotnom smeru. Ovako se samo krivica svaljuje na vozaca, jer tako je najlakse.
    (Vozac pocetnik, 01. oktobar 2023 12:35)
    Па и да није добро обележено, ваљда видиш да сви возе у контра смеру од тебе, онда стани у заустави траку и чекај да те изведу сигурно напоље. Да ниси можда као Мујо из оног вица, када на радију јављају да један ауто вози у контра смеру, а он прокоментарише не један него стотине. Ако си глуп ниси ћорав.
    (veljko, 1. oktobar 2023 16:31)

    # Link komentara

  89. Бахатост креће од некажњивости.
    (Драган, 1. oktobar 2023 16:19)

    # Link komentara

  90. Zbog ovoga u Srbiju uvek dolazim samo sa teskim terencem… Sledeci je XC100… pa neka je sa srecom tom koji promasi smer.
    (Straight Outta München, 1. oktobar 2023 16:17)

    # Link komentara

  91. Toliko kamera.. policije nigde..
    (Igor, 1. oktobar 2023 15:59)

    # Link komentara

  92. Šta je čudno pa u austriji nemačku svaki dan ima po desetine slučajeva dnevno voznje u kontra smer.
    (Vladimir, 1. oktobar 2023 14:05)

    Niko nije ni mislio da ovi domaci glupanderi mogu nesto da smisle sami nego budale videle na telefonu pa se nalozile. Treba odma uhapsiti, par godina u Pozevac i oduzeti auto i vozacku momentalno
    (mile, 1. oktobar 2023 15:57)

    # Link komentara

  93. Na svu srecu imamo kamere i saobracajnu policiju koja radi svoj posao pa ce ovakvi snimci uskoro postati proslost....al zamalo.
    (Milojko, 1. oktobar 2023 15:13)

    # Link komentara

  94. Kada bi po automatizmu minimalna kazna bila 10 godina, a u slucaju ubistva 20 godina, resilo bi se ovo za cas. Da ne daj boze neko moj strada od ovakvih budala, nasao bih mu porodicu svakako.
    (Rade, 01. oktobar 2023 13:03)

    Ne daj boze da se to desi, ali sta bi zapravo postigo time da mu nadjes porodicu ? Jesu li oni sedeli za volan ?
    I da, ne daj boze da se desi... jos jednom. Ne prizivaj losu karmu, zapamti.
    Totalno pogresno razmisljas.
    (GeOs, 1. oktobar 2023 15:00)

    # Link komentara

  95. To je za ludaru sa Kostom!
    (kognitivna disonanca, 1. oktobar 2023 14:51)

    # Link komentara

  96. 10 godina zatvora za počinioca, resava taj izazov.
    (Poznavalac, 1. oktobar 2023 14:48)

    # Link komentara

  97. Kao programer se često osetim izgubljenim u stvarnom svetu, nekad sam i dezorijentisan kad me neko pita za uputstva do nekog mesta. Pa nekad i sam pogrešno skrenem, iako sam tim putem prošao više puta. Nisam vozač, ne brinite. Ono što hoću da kažem je da je možda moguće da se neko slučajno uključi u kontra smeru, ali nije moguće da slučajno vozi, zato što sa desne strane vidi vozila koja idu u istom smeru kao i on.
    (NikolaKG80, 1. oktobar 2023 14:44)

    # Link komentara

  98. ... Okanoviću... odgovori, kako se auto može uključiti u suprotnom smeru... kako
    objasni

    jedino namerno sa neke pumpe... slučajno nemoguće...

    nadrogirani su svuda oko nas...
    ludilo
    (drug sa fakulteta, 01. oktobar 2023 12:16)

    Kakve veze Okanovic ima sa patološkom socijalnom tik tok pojavom? Od kada je to nemoguće uključiti se u pogrešnu traku namerno (na rampi, pa gde drugde?) Nijedan zakon ne sprečava krivična dela nego odredjuje propise i kaznene mere.
    I da stave te siljke za kontra smer, necu ni da komentarisem (odrzavanje, ugradnja, u Srbiji???). U ovakvim slucajevima reaguje iskljucivo saobracajna policija a kasnije i mentalne institucije.
    (van tokova, 1. oktobar 2023 14:43)

    # Link komentara

  99. Vozači koji nailaze u susret treba da uključe sva 4, zaustave svoja vozila, izvuku idiota napolje i dobro ga istamburaju. Ovakvi samo batine razumeju, ništa kazne, ništa zatvor.
    (Dalibor, 1. oktobar 2023 14:40)

    # Link komentara

  100. ugradite rampe na sam izlaze odnosno ulaze auto puta za suprotnu traku.
    onaj koji izlazi,sa placenom karticom ce otvoriti rampu,koja ce se zatvoriti nakon prolaza vozila.onaj koji pokusa da udje na suprotnu traku,nece moci zbog rampe,odnosno ako je razbije,neka postavljena kamera i alarm odmah reaguju u centru i policiji.
    da,dodatni trosak ali nista nije skupo,ako se spasavaju zivoti ..
    (mozaks, 1. oktobar 2023 14:28)

    # Link komentara

  101. pa ako pogressi mora da okrene u pravi smer a ne da ide dalje
    (Prolaznik, 1. oktobar 2023 14:27)

    # Link komentara

  102. Ja napisah da novi znaci "baci pet" neće pomoći, jer retko ko pogreši slučajno, već imamo idiote koji to namerno rade i dobih gomilu minuseva!
    Za one koji se pitaju što nego ne reaguje, koliko od vas je ikada pozvalo policiju i prijavilo ovakve i slične idiote?
    (prosečno antiprotivan, 1. oktobar 2023 14:21)

    # Link komentara

  103. Nemamo mi zakon za kažnjavanje ovoga. Jednostavno su bili zauzeti pisanjem zakona protiv vožnje trotineta. Ipak je ovo mnogo ozbiljniji problem pošto ovaj vid urbane mobilnosti ozbiljno ugrožava budžet srbije.
    Meni, na primer, ostaje bar 100€ u džepu mesečno zbog uštede na prevozu. Svuda i uvek stižem bez stresa i na vreme pri tom ne zagađujem okolinu što je takođe nedopustivo jer ugrožavam farmaceutsku mafiju.
    Pomnožimo ovo sa 400 000 vozača i računica je jasna. Pa to je 40 mil. manje državi svakog meseca.
    Jasno je da ovo pod hitno mora da se zaustavi!
    (Dejan, 1. oktobar 2023 14:08)

    # Link komentara

  104. Хапси бре стоку!
    (Пера, 1. oktobar 2023 14:07)

    # Link komentara

  105. Šta je čudno pa u austriji nemačku svaki dan ima po desetine slučajeva dnevno voznje u kontra smer.
    (Vladimir, 1. oktobar 2023 14:05)

    # Link komentara

  106. Mucenik na taj nacin odradjuje zateznu kamatu od redovne kamate na preostali dug, dok mu kamatari sede u njegovoj kuci sa njegovom zenom i decom i gledaju otplatu u live-u.
    (qantas, 1. oktobar 2023 13:59)

    # Link komentara

  107. Nisu dobro obelezeni ulasci na auto puteve, a ni izlasci. Zasto bi neko vozio u suprotnom smeru. Ovako se samo krivica svaljuje na vozaca, jer tako je najlakse.
    (Vozac pocetnik, 01. oktobar 2023 12:35)

    Ti si potencijalna opasnost na putu. Nije dobra signalizacija? Svuda postoji znak da je zabranjen smer. Uostalom, možda nisi video znak ali zašto onda nisi u zaustavnoj traci nego u traci za preticanje?
    (bolje ostavi volan, 1. oktobar 2023 13:58)

    # Link komentara

  108. Одузети аутомобил, послати у затвор возача а сниматеља најстроже казнити, ако има правне државе.
    (Србо, 1. oktobar 2023 13:57)

    # Link komentara

  109. Pre oko 8 godina na autoputu Zagreb -Beograd a u blizini petlje Dobanovci, covek je izasao sa Lukoil pumpe u pogresan smer iz razloga sto lokalni put( dvosmeran) ide paralelno sa autoputem i u delu gde se nalazi Lukoil moze greskom sa lokalnog puta da se izadje na auto put u pogresan smer. Tada se desilo da je covek slucajno izasao i devojka je naletela na njega iz pravca Simanovaca ka Beogradu.
    (mm, 1. oktobar 2023 13:56)

    # Link komentara

  110. Сваку од ових будала осудити бар на годину дана затвора и трајно одузети дозволу, и забранити ново полагање. Одузимање аута се подразумева.
    (Банатска лисица, 1. oktobar 2023 13:50)

    # Link komentara

  111. Koliko se ovo kaznjava? Maktretirate vozace za prekoracenje brzine od 10 km/h na autoputevima, a voznja u suprotnom smeru prerasla u pandemiju. Ovo zasluzuje oduzimanje dozvole na bar 2 godine i zatvor jer je ravno ubistvu. Sramota!
    (Nemanja, 01. oktobar 2023 12:26)

    Policija za ovo nije nadlezna. Zalbu mozete uputiti na tik-toku.
    (wea, 1. oktobar 2023 13:49)

    # Link komentara

  112. Šta jedan, ima ih na hiljade...
    (Većviđeno, 1. oktobar 2023 13:49)

    # Link komentara

  113. Stvar je jednostavna, mesto mu je u ili u ludnici ili u zatvoru ili u auto skoli (posle zatvora). A nije ga ni tesko naci, imate tablice. Ako se hoce.
    (Xi, 1. oktobar 2023 13:47)

    # Link komentara

  114. Po hitnom postupku, voznja u suprotnom smeru na auto putu 25godina zatvora bez pomilovanja! Ako vec vidis da si “GRESKOM” usao u pogresnom smeru, tu gde si usao moras da budes u krugu od 100m max.
    (Dejan, 1. oktobar 2023 13:46)

    # Link komentara

  115. oduzeti vozacke dozvole i nek polaze ponovo..ovo su idioti treba biti idiot da ne s kontas
    (nessa, 1. oktobar 2023 13:45)

    # Link komentara

  116. Do pre neku nedelju ili mesec ovo se nije dešavalo. Ili izuzetno retko.
    Tada su svi, ili skoro svi, znali kako se ulazi /izlazi na /sa autoputa.
    Kako se to odjednom zaboravilo?
    (žarko, 1. oktobar 2023 13:43)

    # Link komentara

  117. ... Okanoviću... odgovori, kako se auto može uključiti u suprotnom smeru... kako
    objasni
    (drug sa fakulteta, 1. oktobar 2023 12:16)

    Lako. Polukružno okretanje.
    (zare, 1. oktobar 2023 13:42)

    # Link komentara

  118. Ja bi ovo prvo u Lazu, pa tek kad dobijes misljenje psihijatra da je smanjena mogucnost da ponovi delo, tek onda razmisljao kako da ga kaznim.

    Nekoga bi psihijatar pustio za 3 dana, nekog za 13 godina … pa kako se kome zalomi. Ne znam sta drugo.
    (Djorke, 1. oktobar 2023 13:41)

    # Link komentara

  119. Cist primer sta bi na politickoj sceni mogli dobiti poene. Ovako nesto da su uvrstili u zakon za oduzimanje kola, I kapa dole. Vec smisljaju koje kakve gluposti, samo da bi se reklo da rade nesto.
    (Politiko moja jadna, 1. oktobar 2023 13:34)

    # Link komentara

  120. Oduzimanje vozila , trajno , bez izuzeća , krivična prijava za pokušaj ubistva ! Pa izvolte ludaci !
    (alex, 1. oktobar 2023 13:27)

    # Link komentara

  121. pa zar ovome ne treba suditi za pokušaj ubistva?
    ovo se ne .može smatrati saobraćajnim prekršajne.
    (rade, 1. oktobar 2023 13:27)

    # Link komentara

  122. @ Nisu dobro obelezeni ulasci na auto puteve, a ni izlasci. Zasto bi neko vozio u suprotnom smeru. Ovako se samo krivica svaljuje na vozaca, jer tako je najlakse.
    (Vozac pocetnik, 01. oktobar 2023 12:35)

    Vidi se da si pocetnik... Sve je odlicno obelezeno i tu nema sta da ne bude jasno. Jadni svi mi ako ti kao pocetnik ne znas elementarnu saobracajnu signalizaciju da koristis.
    (Nemanja, 1. oktobar 2023 13:26)

    # Link komentara

  123. Momentalna dozivotna zabrana upravljanja bilo cime na putu.Samo peske.
    (Bata, 1. oktobar 2023 13:26)

    # Link komentara

  124. Desilo mi se isto na obilaznici oko Minhena pre par godina. Realno, prošlo je dobrih 15 minuta dok je policija preko onog kanala na radiju saopštila da se sklanjamo dok ga ne uhvate i zatvore taj deo auto puta. Proleteo je pored nas na najbržem delu sa bar 150 na sat našom levom trakom. I sreća da tamo ima više traka nego kod nas pa ima gde da bežiš.
    (gruja, 1. oktobar 2023 13:25)

    # Link komentara

  125. Za ovakve idiote treba uvesti maksimalnu kaznu u koju bi išlo oduzimanje dozvole, velika novčana kazna, zatvor neće ništa značiti ovim idiotima osim da se odmore, kao i oduzimanje vozila jer očigledno osoba ne sme imati ništa osim bicikla inače će ugroziti nečiji život. Samo maksimalne kazne mogu ovakve idiote sprečiti da urade nešto što će nekoga možda koštati života.
    (smeh, 1. oktobar 2023 13:14)

    # Link komentara

  126. Srbija propada na svim poljima
    (djole, 1. oktobar 2023 13:08)

    # Link komentara

  127. Gde je policija i sta radi? Krije se u zbunu i kaznjava ljude koji prekorace za 1 km/h, nemaju upaljena svetla u sred bela dana na 40c... Pored toliko kamera i tehnologije, verujem da ove ludake mogu da zaustave i corkiraju na prvom izlazu.
    (maximuss, 1. oktobar 2023 13:08)

    # Link komentara

  128. Ovde su pekari ministri,silovatelji i kriminalci predsednici opština,što bi on išao 50km okolo kad moze da se vrati 3-4 unazad ko covek.Nama će drzava da se raspadne spontano.
    (Moremplovac, 1. oktobar 2023 13:06)

    # Link komentara

  129. Kada bi po automatizmu minimalna kazna bila 10 godina, a u slucaju ubistva 20 godina, resilo bi se ovo za cas. Da ne daj boze neko moj strada od ovakvih budala, nasao bih mu porodicu svakako.
    (Rade, 1. oktobar 2023 13:03)

    # Link komentara

  130. O boze ljudi prestanite da se pitate kako su se ukljicili u suprotnom smeru???
    Pa na svakoj petlji moze da se ukljuci "naopako".
    Prodjes naplatnu rampu, i samo "zamotas" u suprotnu traku. Jedino sto te sprecava je puna linija i zdrav razum.
    Nema ni prepreka, nema nicega,
    I to je to.
    (O boze, 1. oktobar 2023 13:00)

    # Link komentara

  131. Ali zašto?! Izgleda je zaista po sredi neki izazov!
    (Smuleco, 1. oktobar 2023 12:57)

    # Link komentara

  132. Drzava moze sve- ako hoce. Kazna- dozivotna zabrana upravljanja motornim vozilima bi brzo iskorenila ove pojave kao i voznju u pijanom ili drogiranom stanju. Naravno ko ne postuje ovu izrecenu meru- 10 godina strogog zatvora. I resen problem.
    (Nata, 01. oktobar 2023 12:13)

    Kako ono bese... Nema snage :--)
    (Tor, 1. oktobar 2023 12:54)

    # Link komentara

  133. To se vecina njih snima za net... Za tik tok i slicno...
    Dok neko ne zaglavi ozbiljan zatvor zbog ovoga cak i na osnovu snimka ovo ce se desavati...
    Ovo je ozbiljno pitanje za ljude u skupstini da donesu hitno zakon protiv ovih samoubica..
    (Hitno zakon protiv ovoga, 1. oktobar 2023 12:48)

    # Link komentara

  134. Pa zašta služe one silne kamere duž autoputa? Ne možete da ih identifikujete? Hapsi gamad i u zatvor doživotni, a pre toga mu sve uzmite što poseduje.
    (VelikiJA, 1. oktobar 2023 12:47)

    # Link komentara

  135. Nema policija vremena da se time bavi, moraju da pišu kazne vozačima trotineta što ne nose prsluke i kacige i još voze 25kmh po trotoaru ccc. Pa znate li koliko takvih nesavesnih prestupnika ima!? Mislim već oko 300k!
    Pa šta treba, da se svakodnevno toliko baba na smrt uplaši kad se sa ovim kriminalcima na točkovima sretne!??
    (Dejan, 1. oktobar 2023 12:40)

    # Link komentara

  136. Pa cemu vam sluze stotine kamera? Zar ne postoji neki operativni centar u kome se nadgleda auto put da bi moglo da se odmah reaguje ili vam je lakse da merite ko vozi 51 na debilnim mestima?
    (Vojislav, 1. oktobar 2023 12:40)

    # Link komentara

  137. Nisu dobro obelezeni ulasci na auto puteve, a ni izlasci. Zasto bi neko vozio u suprotnom smeru. Ovako se samo krivica svaljuje na vozaca, jer tako je najlakse.
    (Vozac pocetnik, 1. oktobar 2023 12:35)

    # Link komentara

  138. To je nova vrsta terorizma. Potrebno je, što prije, ustanoviti i primijeniti nove metode odbrane.
    (Olja, 1. oktobar 2023 12:34)

    # Link komentara

  139. to je challenge koji se placa. ti idioti dobijaju novac za to. ne rade oni ovo za dzabe.
    kao u americkim filmovima gde imate bogate perverznjake koji skupo placaju da uzivo gledaju organizovano silovanje u nekom mracnom podrumu...ovo je nesto slicno tome.
    (nemke, 1. oktobar 2023 12:34)

    # Link komentara

  140. policijo, ovog je lako naci.... ili ga nadjite ili ne idemo autoputem
    (prst na celo, 1. oktobar 2023 12:31)

    # Link komentara

  141. a kako bi bilo da se takvima da po 10, 15 godina?
    (sale, 1. oktobar 2023 12:26)

    # Link komentara

  142. Koliko se ovo kaznjava? Maktretirate vozace za prekoracenje brzine od 10 km/h na autoputevima, a voznja u suprotnom smeru prerasla u pandemiju. Ovo zasluzuje oduzimanje dozvole na bar 2 godine i zatvor jer je ravno ubistvu. Sramota!
    (Nemanja, 1. oktobar 2023 12:26)

    # Link komentara

  143. Daj bre stavite neke lezece policajce sa onim šiljcima kao u Kini sto ima pa samo mozes u jednom smeru inace ode guma i sve redom .
    Po zelji oni moze da se ugase zbog prolaska vatrogasaca,policije itd
    (DnK (°^°)™, 1. oktobar 2023 12:25)

    # Link komentara

  144. Odmah po kratkom postupku u zatvor najmanje 5 god!!!
    (Dejan, 1. oktobar 2023 12:22)

    # Link komentara

  145. ... Okanoviću... odgovori, kako se auto može uključiti u suprotnom smeru... kako
    objasni

    jedino namerno sa neke pumpe... slučajno nemoguće...

    nadrogirani su svuda oko nas...
    ludilo
    (drug sa fakulteta, 1. oktobar 2023 12:16)

    # Link komentara

  146. једино одузимање дозволе и затвор због покушаја убиства других учесника у саобраћају!
    (мерак, 1. oktobar 2023 12:15)

    # Link komentara

  147. Svaku voznju auto-putem u kontra smeru tretirati kao teroristicki napad u pokusaju! Ova "epidemija" ce se suzbiti cim prvi vozac bude osudjen na 20+ godina robije.
    (Kalimero, 1. oktobar 2023 12:14)

    # Link komentara

  148. Drzava moze sve- ako hoce. Kazna- dozivotna zabrana upravljanja motornim vozilima bi brzo iskorenila ove pojave kao i voznju u pijanom ili drogiranom stanju. Naravno ko ne postuje ovu izrecenu meru- 10 godina strogog zatvora. I resen problem.
    (Nata, 1. oktobar 2023 12:13)

    # Link komentara

  149. Odmah uvesti zakon da je ovo teroristicki akt, poroduce ovih ludaka, dzihadista,optuziti za pomoc istom, i za nekoriscenje kondoma, pa da vidimo,kojoj budali ce da opet padne na pamet.
    (Mystic, 1. oktobar 2023 12:11)

    # Link komentara

  150. Smešno je što u zakonu ne stoji da se ovakvim slučajevima oduzima vozilo. Dakle voziš u suprotnom smeru nije ti ništa, ali ako ne propustiš besna službena vozila ode ti auto.
    (Oki, 1. oktobar 2023 12:10)

    # Link komentara

  151. Da li će se sada postupiti po novom zakonu o saobraćaju i oduzeti mu se lepo automobil uz drakonsku novčanu kaznu?
    (XXL, 1. oktobar 2023 12:10)

    # Link komentara