1. Likove koji prolaze na crveno, voze brzinom znatno većom od ograničenja i voze u kontra smeru jednosmernim ulicama bih prijavljivao uvek i svuda, bez izuzetka i bez ikakve nadoknade. Takvima nije mesto ni na ulici, a pogotovo ne za volanom.
    (Powerslave, 24. mart 2023 22:55)

    # Link komentara

  2. Da, sve bih vas ocinkario. Vaš život je meni manje važan nego život deteta koje biste mogli da ubijete. Pogotovo imam pik na sektaše sa nemačkim automobilima.
    (Bazooka, 24. mart 2023 22:39)

    # Link komentara

  3. Tokom okupacije Beograda, nemačke vlasti su zbog velikog broja tužbi prestale da primaju građanske tužbe, jer su mnogi iskoristili priliku da prijave svoje komšije ili druga lica sa kojima su u zavadi.
    (Onyx, 23. mart 2023 12:13)

    Evo jos jednog boljeg primera iz drigog rata, kod mene u selu su bili cetnici do samog kraja rata, ni Nemci ni partizani nisu zalazili jer je sumovito i po malo zabaceno. Tokom tih nekoliko godina je ubijeno na desetine ljudi, jer su komsije to iskoristile da poravnjaju racune od pre rata ili neke koji su stvoreni opravdano ili neopravdano. Moja baba je izgubila muza (mog dedu), oca, brata i zeta. Cetiri muskarca iz iste familije a da ni metak nije spaljen ni na Nemce ni na partizane.
    Tuga i zalost i parava slika naseg mentaliteta. Tako je bilo i na zalost ostace do kraja veka i sveta.
    (Milosav, 24. mart 2023 20:19)

    # Link komentara

  4. @Simon says - snimi nečije tablice automobila i idi u policijsku stanicu pa prijavi nekakvu nezgodu smisli nešto pa da vidiš šta će te snaći kada se utvrdi da si fingirao ...
    (XXL, 24. mart 2023 20:16)

    # Link komentara

  5. ...preuzmimo sve poslove policije, a oni neka sede u udobnim kancelarijama i gledaju pornice...
    ...u najgorem slucaju da stanu iza neke table i vacare za 3 km prekoracenja brzine ili ugasena svetal...
    ...gde su motocikli, zasto nema saobracajnbih poliocajaca koji krsate gradom i na licu mesta kaznjavaju one koji krse propise...
    ...sta grad ima od toga sto komunalna sa kamerom snimi dzip na tramvajskim sinama i ode dalje, sem novca kazne...
    ...da li je to regulacija saobracaja...???
    ...gradom se krecu samoubice na trotinetima, biciklisti raznih dostavnih sluzbi koji ne postuju apsolutno ni jedan propis, ni jedan saobracajni znak ili semafor, ugrozavajuci zivote i imovinu vozaca...
    ...od naprednih resenja, haos u saobracaju je sve veci, policija zainteresovana samo za novac...
    (kraja, 24. mart 2023 17:51)

    # Link komentara

  6. Treba, tim budaletinama, koji propagiraju "drukanje" kolega, vozača je*ati nanu. I to kome!? Policiji!? Pa policija je jedan od najvećih neprijatelja pojedinca u svakom društvu. Ona kažnjava,naplaćuje novčane kazne, uhodi, vreba, zatvara, bije, puca na tebe...malo ljudi, u životu, to doživi od drugih, tzv. neprijatelja.👎
    (Nenad Stojić, 24. mart 2023 16:46)

    # Link komentara

  7. @XXL
    Ne postoji pojam "neovlasceno snimanje" ako se odnosi na fizicko lice. Svako od nas moze biti snimljen dok je na javnom mestu. Neovlasceno snimanje postoji samo u izuzetno retkim slucajevima, npr. ako se radi o nekom vojnom objektu, ili nekom drugom objektu znacajnom za drzavu (brana, aerodrom, hidrocentrala) ali i onda mora da bude jasno definisano znakom.
    (Simon says, 24. mart 2023 14:56)

    # Link komentara

  8. Ovo je dobro samo za neke ekstremne slučajeve ugrožavanja sabraćaja, proletanja kroz raskrsnicu, uletanje u teške makaze gde druga vozila moraju da izađu sa puta, ali da vas prijavljuju da niste dali žmigavac, da ste išli 55 gde je ograničenje 50, ako se niste lepo prestojili, niste se zastavili na liniju preglednosti u praznom kvartu jer stoji "stop" nego ste prošli kao da je samo "troguao". Saobraćaj bi izgledao kao da smo svi u autoškolama.
    (dukki, 24. mart 2023 14:47)

    # Link komentara

  9. Alo ljudi mućnite glavom. Drukate jedni druge? Gde vam je privatni život ?
    (Mihailo, 24. mart 2023 14:36)

    # Link komentara

  10. Ovo sam ja odavno pominjao po komentarima. Razlika je u tome sto bi dozvolio da se prijavljuje samo nasilnicka voznja i ni jedan drugi prekrsaj. Treba definisati koji se prekrsaji mogu prijaviti su tipa preticanje po punoj liniji prolazak kroz crveno (ali ne i zuto), obilazenje kolone vozila u krivini, prevelika brzina ... Uglavnom prekrsaji koji mogu dovesti do teske saobracajne nesrece. Takodje kako bi motivisali ljude treba omoguciti olaksice pri registraciji i kupovini kamera.
    (Aleksandar, 24. mart 2023 13:33)

    # Link komentara

  11. Nije to nikakvo cinkarenje i potkazivanje pod uslovom da je prekrsaj tezi i da je dobro dokumentovan.Zamislite nekog ludaka koji ide ulicom i vitla oruzjem.Vi ga vidite i ne prijavite.On na kraju nekog ubije.Samim tim sto ga niste prijavili i vi ste posredni ucesnik u ubistvu,jer je mogao od strane policije da bude na vreme sprecen.Tako je i sa vozacima siledzijama.Nemojmo zaboraviti da je automobil jednako opasno ako ne i opasnije oruzje od vatrenog.Mozete lupati minuse koliko hocete,ali to su cinjenice.Ovakvog vida prijavljivanja se plase samo bahati i neizivljeni vozaci jer im se na taj nacin smanjuje prostor za divljanje u saobracaju,dok normalni vozaci koji postuju propise i odgovorno voze nemaju razloga za strah.Sve ovo pod uslovom da zazivi kod nas i da ne bude privilegovanih.
    (Peki, 24. mart 2023 13:29)

    # Link komentara

  12. A da pocnete da zivite svoj zivot i prekinete da zivite tudje? Sve vas neko "ugrozava" i sputava. Preci vam se prevrcu u grobovima koliko ste samozivi postali
    (Nele, 23. mart 2023 15:22)

    Mnogo si ti pametan kao i ovi sto su ti dali pozitivnu ocennu. Nemate ni 20 godina i mislite da imate pravo na rasuđivanje....
    (fvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv?=()/&%$#", 24. mart 2023 13:13)

    # Link komentara

  13. Jedan manijak umalo da juče zgazi dete na pešačkom.

    Odmah sam zvao policiju i prijavio,izdeklamovao tablice.

    Valjda će nešto uraditi.

    Da mi nije bila žena u autu i da me nije molila da da ikuliram, uzeo bi pravdu u svoje ruke.

    Špijun ili nešpijun, spasilo bi dosta života.

    A to je valjda bitnije.

    Полиција не може да га казни ако дело није лично видела. Ако на тој локацији не постоји камера џабе позив.Додуше ако си дао све своје податке онда ћеш бити позван као сведок. Мораћеш да се рвеш са адвокатима и доказујеш а свакако ће бити твоја реч против његове.
    (Боле, 24. mart 2023 12:54)

    # Link komentara

  14. @gagit - lik bi te 'ladno tužio za neovlašćeno snimanje. Navukao bi samo sebi bedu za vrat i problem jer za sudski prekršajni postupak TI bi bio glavni svedok i još si neovlašćeno načinio taj snimak. Ta neće valjda panduri da se trpaju u ono što nisu sami registrovali već je njihovo samo da sudu dostave vaše adrese pa se vi tamo sa sudijom razjasnite ko je kriv, a ko prav. Srbadijo moja draga nije lako biti "drukara" što reče jedan prijatelj komentator ovde "bolje biti džukac" ne, ne bolje da si džukac jer je to rasa, a drukara karakterna osobina - u tome je razlika (da ne imenujemo jednog našeg dragog prijatelja komentatora koji bi prvi poleteo da drukari)...
    (XXL, 24. mart 2023 10:55)

    # Link komentara

  15. U Srbijj vozaci voze kao da du sami na poljani: niko ne daje migavac pri skretanju ili ukljucivanju u saobracaj. Ovakva metoda prijavljivanja prekrsaja bi bila opravdana i plodonosna.
    (Nauta, 24. mart 2023 10:52)

    # Link komentara

  16. 1)Snimite neki skupi auto kako divlja ulicama, može to biti i motocikl, isti je princip.
    2)Prosledite snimak čimbenicima tzv. MUP-a Srbije.
    3)Oni će reagovati brzo i efikasno a osoba koja se iživljava automobilom (ili motociklom, svejedno) će biti propisno kažnjena po zakonu od strane "neovisnog" sudstva.
    4)Sve što piše u prethodnoj tački je ironija, podrazumeva se.
    (sturmmann, 24. mart 2023 10:44)

    # Link komentara

  17. Ovo kad bi se uvelo kod nas mislim da bi preko 50% poziva bilo za izmisljene prekrsaje gde komsija druka komsiju sa kojim je u zavadi i slicno. Nismo mi ni priblizno na nivou skandinavaca gde je stvarno interes bezbednost saobracaja. Mislim da nam se dedovi u grobu prevrcu kakva smo drukarsko-poltronska nacija postali.
    (Poltron, 24. mart 2023 10:33)

    # Link komentara

  18. Samo postavite kameru Zoranu Saviću u auto. Napuniće vam budžet.
    (Alice in Chains, 24. mart 2023 10:28)

    # Link komentara

  19. Okreni gradjanina na gradjanina, cak i za trivijalne gluposti.
    Zavadi pa vladaj, ko je pametan shvatio je modus operandi.
    (Djoka, 24. mart 2023 10:21)

    # Link komentara

  20. Ilija Čvorović 3.0.... Toliko se gamadi razmnožilo po ulicama da nam trebaju 3 minimum kamere..... Npr. opšte je poznato da KTM i njegov protočni auspuh 'vrište'. Tri bajkera, centar, matine....Ko da ih zaustavi kada su komunalci neobrazovani a saobraćajna policija spava u nekom kukuruzištu... Dakle, sve preko 30-40-50 dB u autoservis.... Naravno, to je samo na papiru kao i merač šare na gumama.. Smešna država i ministar
    (Stavi me u cc, 24. mart 2023 10:12)

    # Link komentara

  21. Jedan manijak umalo da juče zgazi dete na pešačkom.

    Odmah sam zvao policiju i prijavio,izdeklamovao tablice.

    Valjda će nešto uraditi.

    Da mi nije bila žena u autu i da me nije molila da da ikuliram, uzeo bi pravdu u svoje ruke.

    Špijun ili nešpijun, spasilo bi dosta života.

    A to je valjda bitnije.
    (Idemooooooooo, 24. mart 2023 09:18)

    # Link komentara

  22. danas ovo a vec sutra: alo milicijo, komsija posadijo dva paradajza i papriku vise?
    (majkemi, 24. mart 2023 08:28)

    # Link komentara

  23. ako se ovo usvoji pa jadni Prokupčani, Leskovčani, Vlasotinčani,......
    (Profesor Dušan, 24. mart 2023 08:13)

    # Link komentara

  24. @ katarina
    Koji clan zakona o bezbednosti saobracaja je prekrsio?
    (Nestokaoadvokat, 24. mart 2023 06:02)

    # Link komentara

  25. Da li iko stvarno misli da u zemlji Srbiji ne bi bilo "nedodirljiv" za bilo koji zakon. Većina onih koji danas prave prekršaje je "nedodirljiv" za bilo koji zakon. Da li po osnovu položaja, novca koji poseduju, ili partijske knjižice, nije bitno. Ni sa ovim dash kamerama to se neće promeniti, samo ćete nabiti tenziju običnim ljudima i kažnjavati ih za minorne prekršaje, a oni glavni će i dalje biti izuzeti od bilo kakvog kažnjavanja. Ovo bi bio samo još jedan vid harača otuđene vlasti.
    (Mlata, 24. mart 2023 05:25)

    # Link komentara

  26. Jedva čekam, još ako uvedu da za svaki prekršaj koji priznaju onaj ko prijavi dobije 1000 dinara, eto mene na raskrsnici sa kamerom.
    (Milan, 24. mart 2023 05:09)

    # Link komentara

  27. Jos nismo na takvom intelektualnom novou, bar u odnosu na USA i CAN gradjane, i dobar deo Skandinavije...
    (flojd, 24. mart 2023 00:34)

    # Link komentara

  28. " Nama Srbima je u genima ljubav prema novcu i pružanju bezbednosnih informacija "
    (Čika Nikola, 23. mart 2023 21:02)

    # Link komentara

  29. @innbecilo, 23. mart 2023 14:36

    Uuuu mmnogo si opak lik, evo ja bih voleo da ti svratim na kaficu da se pogledamo oci u oci.
    (Mirko, 23. mart 2023 20:59)

    # Link komentara

  30. Video sa vaše kamere će se koristiti protiv vas, mislite o tome.
    (Sunce, 23. mart 2023 20:26)

    # Link komentara

  31. Mokri snovi naroda koji je godinama vaspitavan da potkazuje oceve, majke, bracu, sestre, prijatelje, komsije...
    Ko je sakrio vrecu brasna, dzak krompira, luka... ko je u kafani rekao nesto sto nije mejnstrim politika.
    Razumem da su svi ogorceni nekim ekstremnim krsenjima pravila saobracaja, ali ovako nesto je uzas!
    Vec smo postali narod koji je zbog malo love, sendvica i jos kojecega, spreman da proda sve svoje ideale, ako ih je uopste i imao.
    Kakvi to ljudi postajemo?!
    Ne uci se postovanju pravila kroz denuncijaciju, vec kroz vaspitanje i obrazovanje, a mi smo odavno devalvirali i jedno i drugo, pa sad bi da kompenzujemo kroz tuzakanje?!
    Ja sam odrasla u svetu gde se cenilo bas obrazovanje i vaspitanje, a tuzakanje smatrano sramotnim, niskim porivom zarad licnog interesa...
    Malo vise ulozite u obrazovanje i stvaranje pravih vrednosti kod dece, a malo manje u rijaliti, nacionalne stadione, vekovna ognjista, nazovi fudbalske navijace, kontraverzne biznismene i poslanike loseg uspeha u skoli, bez dana radnog staza, sveze izaslih sa akademija za botovanje na komentarima!
    (Katarina, 23. mart 2023 20:09)

    # Link komentara

  32. Istog trenutka bi prijavio likove koji preticu preko pune linije i to kolonu vozila, one koji levu traku na auto putu koriste za voznju umesto za preticanje...one koji ablenduju a ti ides max dopustenom brzinom....one za koje je migavac nepoznata stvar.....one koji voze bez tablica, svetala.....svi oni ugrozavaju mene kao ucesnika saobracaja....
    (trt, 23. mart 2023 11:13)

    Ako na autoputu ideš maksimalnom dozvoljenom brzinom u levoj traci i ne prestrojiš se u desnu, ti si u prekršaju!
    Tako si i sam ugrozio bezbednost saobracaja.
    (Katarina, 23. mart 2023 19:39)

    # Link komentara

  33. Moze ali da su prijave anonimne. Ovako vec imamo problem sa prijavama da ti se neke batice sa fantomkama pojave na vratima.
    (Uh, 23. mart 2023 19:34)

    # Link komentara

  34. A sve je krenulo sa ,,uzmi racun i ,,pobedi,, ,, ! A preci vam solunski front probili !!
    (Sofercina, 23. mart 2023 19:24)

    # Link komentara

  35. Neki kazu sistem okrece stanovnistvo jedne protiv drugih. Da li je bas tako? Sta je sa umobolnim bahatim vozacima koji su za ludacku kosulju a ne za auto. Treba da nas gaze po ulici i ubijaju na putu.
    Danas stajem na zuto na semaforu, covek iza mene svira i blica. Ja izadjem napolje, pitam ga sta je bilo, odjednom smiruje histeriju...kazem mu, pa sto ne prodjes, obidji me i idi na crveno sto se mene tice. Ako si lud, histerican, zivcan, kasnis, nisi za volan nego za Kovin.
    (Fau2, 23. mart 2023 19:08)

    # Link komentara

  36. Drukadžijska nacija.
    (expert, 23. mart 2023 11:16)

    Bolje drukač nego džukac.
    (samo kažem, 23. mart 2023 17:58)

    # Link komentara

  37. jos da bude 10 funti po prijavi ..ili kad d9dje kod nas za 10€ po prijavi za zm8gavac koji u bg niko ne daje taxi sti ce se obogate
    ja hocu pravo da slikam one sto puse piju i drogiraju se to je mnogo opasnije od ne davanja zmigavca ili ??
    (dr.Bole, 23. mart 2023 17:22)

    # Link komentara

  38. Vec vidim profesionalne prijavljivace kako obavljaju svoju gradjansku duznost po sistemu nek komsiji crkne krava, ali se plasim da ce neko biti i iza njih i raditi isto to. Svima nama je doslo u odredjenom trenutku da prijavimo kojekakva bahacenja, ali je ipak mnogo bolje da profesionalci obavljaju svoj posao, da svaki menatlno poremeceni komsija ne bi uzimao pravdu u svoje ruke.
    (Mimi, 23. mart 2023 17:10)

    # Link komentara

  39. Izgleda da Balkanski špijun nije više samo balkanski.
    (Ilija i Đura Čvorović, 23. mart 2023 17:05)

    # Link komentara

  40. @Kiza D. Bas zbog takvog razmisljanja i takvih bahatih ljudi kao sto si ti koji samo misli na sebe, i imamo guzve i ludilo. Kad bi se vozilo po propisu i imali i najmanju vezu s kulturom, saobracaj bi nam isao 20% brze.
    A ne ti ides zaustavnom pa hoces da se ukljucis pa zakocis celu kolonu. Pa jos nekoliko takvih kao ti i onda cela kolona stoji umesto da tece lepo. Ima takvih primera gomila, ali koji panj moze cuti kad sednes da pricas. Panj je samo ostatak posecenog drveta.
    (era s onog sveta, 23. mart 2023 15:47)

    # Link komentara

  41. A da pocnete da zivite svoj zivot i prekinete da zivite tudje? Sve vas neko "ugrozava" i sputava. Preci vam se prevrcu u grobovima koliko ste samozivi postali
    (Nele, 23. mart 2023 15:22)

    # Link komentara

  42. По томе колико те погодила тема, не бих баш рекао да само случајно не укључиш мигавац или прођеш на жуто.
    Такве вероватно нико не би ни пријавио. То је само за бахату стоку.
    И шта ћеш са именом онога ко те пријавио? Да га бијеш јер си нека фаца? Не би био први који је напипао тврдо ;)
    (@ls, 23. mart 2023 15:13)

    # Link komentara

  43. Danas je lik, sa Audijem Q8, vozio visnjickom ulicom kontra smerom, namenjen za kretanje ka Visnjici, jer je ka gradu bila guzva!? Ostali automobili su mu se sklanjali, a on je isao sa punim gasom. Sve sam to snimio kamerom iz mojih kola, i sta s tim? Da odem i predam policiji, pa oni bi, umesto da ga uhapse, verovatno njemu dostavili moju adresu, pa ko zna kako bi prosao. Da on nema neku jaku zaledjinu, ne bi to ni radio.
    (gagit, 23. mart 2023 15:10)

    # Link komentara

  44. @Pop
    Nece nikad biti

    @Is
    Nema problema, imam dozvolu za oruzje, drzim u stanu za te najbahatije, uvek spremno. Dileme nemam, a ni empatije, narocito za vas iz dzungle, kriminalce i slicno.
    (Doqr Chill-o, 23. mart 2023 14:56)

    # Link komentara

  45. На основу ових коментара долазим до закључка да смо издајице, улизице и још много тога. То смо радили за време другог св. рата, за време комунизма, па ево и сада ћемо. Значи не лежи у систему него у нама самима. Ево сав поцрвенех од стида, нисам ни знао да смо толико покварени.
    (veljko, 23. mart 2023 14:52)

    # Link komentara

  46. Ali obavezno trazi da jave vozacu tvoje ime i prezime, da covek zna ko ga je prijavio. Verujem da ti nece smetati posto vidim da si hrabar.
    (ls, 23. mart 2023 13:03)

    Može ali i meni da daju tvoje, dogovoreno? Miševi jedni na komentarima ste ubitačno jaki a u životu, pa miševi.
    (Goxy, 23. mart 2023 14:44)

    # Link komentara

  47. S obzirom da smo poznati kao narod potkazivaca, drukara i poltrona ne bi me cudilo da bi ovakav sistem kod nas imao odlicnu prodju.
    (Srbin, 23. mart 2023 14:44)

    # Link komentara

  48. Bojim se da bi tada najviše prijava bilo protiv policije...
    (innbecilo, 23. mart 2023 14:39)

    # Link komentara

  49. Bilo je pitanja dana kada će ovakav način špijunaže zaživeti.
    (Rasim - Petnjica, 23. mart 2023 14:38)

    # Link komentara

  50. Ako to uvedu kod nas, ja cu kameru sa sofersajbne prebaciti pozadi da vidim ko me je snimio i prijavio.
    (Sitna Slova, 23. mart 2023 13:58)

    Ja bih te dočekao... kao brata...
    (innbecilo, 23. mart 2023 14:36)

    # Link komentara

  51. Za sad drukam samo pandure preko MyPatrol :)
    (vf, 23. mart 2023 14:19)

    # Link komentara

  52. Vraćam dozvolu !
    (Superhik, 23. mart 2023 14:11)

    # Link komentara

  53. Jednom sam na putu Bg-Zr zvao policiju jer je lik ispred mene opasno krivudavo i za dlaku izbegao dva čeona sudara. Bilo je očigledno da je mortus pijan. Rekli su da će ga sačekati u Čenti ali se zaustavio pre toga.

    Da li sam ja zbog toga drukara? Debilcina je mogao da ubije nekoga ni krivog ni duznog, možda neko dete!

    Zato mislim da je ova ideja sjajna, ovom razularenom narodu mora da se stane na put
    (istrebljivač Istrebljivača vonjevina, 23. mart 2023 14:01)

    # Link komentara

  54. Ako to uvedu kod nas, ja cu kameru sa sofersajbne prebaciti pozadi da vidim ko me je snimio i prijavio.
    (Sitna Slova, 23. mart 2023 13:58)

    # Link komentara

  55. Toliko raznih kontrola se smišlja da vozač najmanje gleda na put kojim vozi a više okolo da ne bi zeznuo stvar nekom glupošću.
    (nikodin avakumović, 23. mart 2023 13:33)

    # Link komentara

  56. Ovi što se previše bune i pozivaju na Stazi misle za sebe da su oni neki revolucionari ili borci za slobodu, a u stvari su obične bahate džukele koje ugrožavaju druge normalne vozače.
    Takve bih uvek prijavio sa zadovoljstvom.

    Jedina stvar je da sistem mora funcionisati za sve i da ne bude zaštićenih kao za druge stvari.
    (Savestan građanin =/= drukara, 23. mart 2023 13:23)

    # Link komentara

  57. Kada bismo svi vozili po propisima, u Bg bi onak konradi od 8h morao u 4 da krene.
    (kiza D., 23. mart 2023 13:19)

    # Link komentara

  58. Vi koji bi ste da kaznjavate drugog za svaku sitnicu, bahati ste na drugi nacin, zelite da on izgubi pare za nista, ta vasa bahatost se placa karmom. Posle kad dobijete opaku bolest pitate boga zasto, e pa losa ti karma, naudio si drugima koji to nisu zasluzili.
    (all seeing eye, 23. mart 2023 13:06)

    # Link komentara

  59. Kakva bahaćenja za volanom gledam(o) i ćutim(o), desetinama godina...

    Da počne odvajanje ŽITA od KUKOLJA!

    Ovo, jedva čekam, i to za SVE sfere!

    Još kako Srbija može da zablista, AKO počnu ZAKONI zaista da se SPROVODE!

    Jel, kod nas, šta se radi, je katastrofa...

    Kada bi pola novca od kazne išao onome ko je prijavio, Srbija bi, i kao društvo krenula putem izlečenja!

    Učestvovanje građana u vlasti je vrhunac demokratije, ja bih uveo i građanske patrole noću, i građansko hapšenje, to odavno postoji u razvijenom svetu...
    (Pop, 23. mart 2023 13:06)

    # Link komentara

  60. Врхунац сваког система је да окрене становнштво једне пртив других и тако их користи. У овом случају само пустите машти на вољу.
    (Рон Џереми, 23. mart 2023 09:50)

    Bagru na putu ću uvek rado prijaviti, jedva čekam ovu aplikaciju. Ne treba ništa da me plaćaju.
    (Goxy, 23. mart 2023 10:03)

    Ali obavezno trazi da jave vozacu tvoje ime i prezime, da covek zna ko ga je prijavio. Verujem da ti nece smetati posto vidim da si hrabar.
    (ls, 23. mart 2023 13:03)

    # Link komentara

  61. "a ovi sto se bune ili nisu vozaci ili subahati vozaci pa im ne odgovara ova potencijalna prijava."

    ili se mozda bune vozaci koji ne grebu telefon, nemaju usi nabijene slusalicama, nego budno prate cestovnu, znakovnu i svetlosnu signalizaciju, savrseno odredjuju kada imaju pravo desne strane,

    ali dobiju alergiju na vas koji grebete telefone i cedite se po putu,

    ali i alerginu na znakove koji nemaju veze sa bezbednoscu saobracaja, nego da se lakse ubere kazna za dorucak i rucak policiji.
    Jer te znakove vise ne postavljaju saobracajni inzenjeri, nego policija ;)

    Znakovi su isti, ili ostriji nego pre 30g, a putevi su siri, auta snaznija i sigurnija - jedino ste vi "vozaci" grebaci smetnja na putu - vi sedite u autobus, mi cemo da vozimo kako se nekada vozilo.
    (Dragan, 23. mart 2023 13:00)

    # Link komentara

  62. Kakvi smo, trebalo bi da nam podijele oružije da se poubijamo međusobno da se oni ne trude! Smišljaju razne načine da nam otmu ono malo što zaradimo ! Milicija i vlast rade šta god hoće a nama guraju kost da se otimamo . Kad će mo se opametiti već jednom , ovako su radili komunisti navračali da jedni druge cinkarimo a ovi su gori od komunista! Što se mene tiče što rekao Petar Božović ja sam pred kraj života a vi ako vam se to sviđa kao i mnoge druge stvari današnjice nek vam tako i bude! Još malo i kasno će biti za sve!!!
    (katić, 23. mart 2023 12:59)

    # Link komentara

  63. ma, super, kad ovo krene psiholozi ce ostati bez leba;)
    (je***e se, 23. mart 2023 12:55)

    # Link komentara

  64. Ako bi se po svakoj prijavi dobijalo 20% kazne, odmah bi se prihvatio posla...
    (Nikola, 23. mart 2023 12:45)

    # Link komentara

  65. Koji bednik mora biti vozac da deluje kao dousnik policije?
    (Milena, 23. mart 2023 12:42)

    # Link komentara

  66. napako ja ne bi stigo sve da prijavim svaki dan bi slao po dvaes snimaka
    (rodjo, 23. mart 2023 12:39)

    # Link komentara

  67. Najbolje je kad se stado samo cuva. Ti samo skupljas vunu i Bog da te vidi
    (Observer, 23. mart 2023 12:32)

    # Link komentara

  68. Kako srbende jedva cekaju da se pojavi aplikacija za drukanje. Malo vam je sto ce kamere da vam postave i u wc solju pa hocete jos i da vi budete operateri na kamerama i da prijavljujete. Ne kazem, postoji mnogo situacija u saobracaju gde zaista treba kamera i da se akteri prijave, ali da vi lecite svoje frustracije na nekome ko je slucajno bez zmigavca skrenuo, nije upalio svetla po danu ili ga je uhvatilo zuto u trenutku prolaska na semaforu, samo pokazuje nivo zlobe ovog naroda koji se vise ne veseli na vest da je neko dobio dete nego samo crnoj hronici i losim vestima. Pustiti krezube Srbe da kontrolisu saobracaj i prijavljuju nesto je u najmanju ruku destruktivno za ovo drustvo. Bilo bi lepo kada se vec dozvoljava da neko djubrence drukne policiji nekoga uz video snimak, da se ime i prezime tog postenog djubrenceta navede prilikom kaznjavanja prekrsioca, to vam se posteni Srbi ne bi svidelo jel tako? Volite anonimno da budete govna i jako se bojite za svoju bulju a to govno od coveka u sebi ne mozete da obuzdate.
    (ls, 23. mart 2023 12:31)

    # Link komentara

  69. Cinkaroški mentalitet se izlio u anketi i komentarima. Bravo sugrađani, malo je onih koji podržavaju kršenje zakona i bahaćenje ali mnogo njih prihvata da radi tuđ posao, da bi na trenutak istresli neku ličnu frustraciju i osetili malo moći policijskog doušnika.
    Pa između ostalih, tajna policija Istočne Nemačke “Štazi” je ovo promovisala odavno, mislim cinkarenje sugrađana. U ime zakona.
    (Haha, 23. mart 2023 10:43)

    Апсолутно се слажем. Ко зна још кад је у цивилизацији смислио државу као инструмент да грађанима буде бољи, прецизније да се праве институције које ће доприносити да сами грађани буду бољи. Овакви закони су доказ да одређене бирократе желе да врате људе у назад, јер ће тако лакше владати. Буде у људима све најгоре, руше оно што је миленијумима стварано. На жалост ми смо сведоци код нас да се у 21. веку подилаза најгорим људским особинама. Зато су и смислили ријалитије и као слободе. Код нас је још горе, са највишег места имамо свакодневна обраћања искључиво најнижем соју људи. Речник, мимика, темпо, све је прилагођено тим заосталим умовима. Ми свакодневно имамо урушавање државе и друштва. Никад више бахаћења, туча, намргођених а бесмислених и јадних фаца. При томе да пријавиш нешто смислено властима ту нема реакције. Нема реакције на прошење по улицама и аутобусима, сулудог свирања. Пролазим кроз Жарково, на станици и на путу редовно стоји 5-6 аутомобила, а погледаш одатле 20 метара и видиш и 10 празних паркинг места, а полиција пролази сваки сат и гледа.
    (mr, 23. mart 2023 12:31)

    # Link komentara

  70. pametno !
    (BG, 23. mart 2023 12:28)

    # Link komentara

  71. Tokom okupacije Beograda, nemačke vlasti su zbog velikog broja tužbi prestale da primaju građanske tužbe, jer su mnogi iskoristili priliku da prijave svoje komšije ili druga lica sa kojima su u zavadi.
    (Onyx, 23. mart 2023 12:13)

    # Link komentara

  72. A za to vreme policajci iz patrola krkaju u omiljenoj kafani i to za dzabe! A ja treba da im zavrsavam posao?!
    (Pendrek, 23. mart 2023 12:13)

    # Link komentara

  73. koja navlakusa da ne mogu da verujem... vec sutra ce kamere biti obavezne u svim autima, a sve ce pratiti veliki brat koji ce sve analizirati i sankcionisati po potrebi.
    mozemo mi iz zabave da vozimo i minimalno dozvoljenom brzinom da mozete lepo sve da snimite, da ne promakne nesto... onda se mora smisliti i novo partijsko zanimanje, cinovi, sve.
    o kakvom sudu i pravdi pricate??? pa da se radi kako treba sve bi bilo u redu, eno vam onog ruzicastog i ostalih zasticenih... nebitni samo budu kaznjeni.
    (aca, 23. mart 2023 11:54)

    # Link komentara

  74. Trebalo bi uvesti da mozes da snimis i prijavis.
    Ne verujem da bi kod nas u zemlji placali deo od kazni autoru.
    Morao sam da se prilagodim u saobracaju, tako da ujutru kad se krene na posao, bojno polje.
    U tom ludilu nema saobracajnih propisa, ali svi se razumeju i postuju.Osim nekoliko najpametnih, najbahatijih koji misle da su Bogovi.Takve bih prijavio, jer niko nije budala a takvi pametnjakovici nas prave, budalama.
    Obavezno bi poslao snimak, tu blizu mene je raskrsnica i 4 pesacka prelaza.
    U svakom trenutku je obavezno bar cetvoro parkirano na pesackom, iako ima gde, ali nekako to bre voli da se parkira na pesackom.
    Jutros, neki mladic vozi lagano, u krilu mu malo dete.Staje tik pored pesackog, tu je znak zabranjeo zaustvljanje i parkiranje.Naravno on tu stane, jer pobogu tu je pekara.
    Pravim i Ja poneki prekrsaj kao i svi drugi, recimo ujutru preko mosta na Adi,jedna traka za pravo, dve za levo-banovo brdo.Guzva ujutru,stanes u traku za levo a ides pravo.Svesno pravim prekrsaj kao i svi ispred mene i iza mene.Tako te sitnije. Ali kolona, svi cekamo a najpametniji zapucaju zautavnom trakom.Mnogi kroz crveno.
    Ja kad napravim, uglavnom sitan i svesno, spreman sam da platim kaznu.Ovi ostali ne znam, rekao bi da nisu svesni, ostali su nasilnici,bahati i bezobrazni.
    (vozač, 23. mart 2023 11:48)

    # Link komentara

  75. A sta cemo sa "video šopiranim" prijavama ?. Ko ce potvrditi autenticnost snimka ? da je bez "video šopa".
    (NS oldtajmer, 23. mart 2023 11:27)

    Moze se poslati samo video koji je napravljen u aplikaciji i samo preko aplikacije. Nisu ni prvi ni poslednji koji su to "smislili".
    (Juho, 23. mart 2023 11:47)

    # Link komentara

  76. A sta cemo sa "video šopiranim" prijavama ?. Ko ce potvrditi autenticnost snimka ? da je bez "video šopa".
    (NS oldtajmer, 23. mart 2023 11:27)

    # Link komentara

  77. odlicna stvar. pogotovu za kretene koji pikavce izbacuju kroz prozor auta, o pepelu da ne pricamo, uletanje na semaforu ispred kolone preko pesackog itd. i td. samo morace da smisle neki benefit za one koji prijavljuju inace nista od toga. a ovi sto se bune ili nisu vozaci ili subahati vozaci pa im ne odgovara ova potencijalna prijava.
    (konan, 23. mart 2023 11:17)

    # Link komentara

  78. Drukadžijska nacija.
    (expert, 23. mart 2023 11:16)

    # Link komentara

  79. Врхунац сваког система је да окрене становнштво једне пртив других и тако их користи. У овом случају само пустите машти на вољу.
    (Рон Џереми, 23. mart 2023 09:50

    Istog trenutka bi prijavio likove koji preticu preko pune linije i to kolonu vozila, one koji levu traku na auto putu koriste za voznju umesto za preticanje...one koji ablenduju a ti ides max dopustenom brzinom....one za koje je migavac nepoznata stvar.....one koji voze bez tablica, svetala.....svi oni ugrozavaju mene kao ucesnika saobracaja....
    (trt, 23. mart 2023 11:13)

    # Link komentara

  80. Juce u Surcinu stanem na semaforu posto se vec upalilo zuto i ne mogu da izadjem iz raskrsnice posto idem levo, lik me obilazi preko parking emsta sa desne strane i produžava pravo kroz čisto crveno!
    Takve idiote bih prijavio odmah!
    (Pera, 23. mart 2023 11:03)

    # Link komentara

  81. Ionako niko ni sa kim nemože a nalazite uporno načina da unosite još vise mržnje i netrepeljivosti medju ljudima !
    (A7, 23. mart 2023 11:02)

    # Link komentara

  82. Bagru na putu ću uvek rado prijaviti, jedva čekam ovu aplikaciju. Ne treba ništa da me plaćaju.
    (Goxy, 23. mart 2023 10:03)

    Sta ce ti onda aplikacija, vama profi cinkarosima dovoljan je i telefon
    (Max, 23. mart 2023 11:02)

    # Link komentara

  83. @Goxy - iz tvojih komentara i nekakvih zapažanja na račun mišljenja drugih naših prijatelja komentatora vidi se da si zao, usamljen, zajedljiv i drukara od osobe ... i naravno pozz prijatelju ...
    (XXL, 23. mart 2023 11:01)

    # Link komentara

  84. Cvorovici u ekstazi...
    (nbgd, 23. mart 2023 11:00)

    # Link komentara

  85. A ako usnimi policijsko vozilo? Ili mozda crnu Skodu? Zaustave ga i salju na vandredni tehnicki da izmeri ovalnost diskova.
    (Zika, 23. mart 2023 10:52)

    # Link komentara

  86. Врхунац сваког система је да окрене становнштво једне пртив других и тако их користи. У овом случају само пустите машти на вољу.
    (Рон Џереми, 23. mart 2023 09:50)

    Apsolutno se slazem. Bahati vozaci su okrenuti protiv svakog normalnog coveka i tome se mora stati u kraj. Sistem je dozvolio bogatijima da ugrozavaju zivote nase dece.

    Bilo bi pametno dozvoliti partnerstvo drzave i gradjana. Zasto da samo policija kontrolise saobracaj?

    Napraviti zvanje kontrolor saobracaja bi bila odlicna ideja. Covek koji bi o svom trosku stekao znanje o saobracaju do nivoa saobracajnog policajca i o svom trosku nabavio radar i ostalu opremu za kontrolu saobracaja. Sam bi kontrolisao saobracaj i slao prekrsajne naloge a zauzvrat bi mogao da ima procenat od kazne.

    Za par meseci broj smrtnih slucajeva bi pao za 90%.
    (pajo, 23. mart 2023 10:50)

    # Link komentara

  87. Samo ako je snimak moje kamere validan kao dokaz. Za sad to nije. A snimak policije jeste validan dokaz. Onda tu nešto nije u redu sa ovom "pravnom državom".
    (Zoran, 23. mart 2023 10:48)

    # Link komentara

  88. Cinkaroški mentalitet se izlio u anketi i komentarima. Bravo sugrađani, malo je onih koji podržavaju kršenje zakona i bahaćenje ali mnogo njih prihvata da radi tuđ posao, da bi na trenutak istresli neku ličnu frustraciju i osetili malo moći policijskog doušnika.
    Pa između ostalih, tajna policija Istočne Nemačke “Štazi” je ovo promovisala odavno, mislim cinkarenje sugrađana. U ime zakona.
    (Haha, 23. mart 2023 10:43)

    # Link komentara

  89. Pod hitno uvesti ovu aplikaciju! Sto vise prijava bahatih vozaca toliko manje smrti na putevima u Srbiji.
    (Miki, 23. mart 2023 10:41)

    # Link komentara

  90. Ovo je najlakši put za raznorazne zloupotrebe, kad budete pogođeni biće kasno da kukate!
    (Sveta, 23. mart 2023 10:40)

    # Link komentara

  91. To će moći još neko vreme. Vrlo brzo će svakome biti dostupan AI koji pretvara govor u sliku i svako će moći falisfikovati šta hoće.
    (zare, 23. mart 2023 10:37)

    # Link komentara

  92. Nemam kameru u kolima, ali kad bi ovo uveli kod nas, odmah bih je kupio.
    (zlo, 23. mart 2023 10:33)

    # Link komentara

  93. Sa zadovoljstvom bi prijavljivao, naravne ne za svakakve gluposti, al toliko primitivaca ima za volanom, da je prosto ovo jedini nacin da im se stane na put..
    (kopp, 23. mart 2023 10:31)

    # Link komentara

  94. Ovu ideju mogu da pljuju samo oni koji krse zakon => stoka od vozaca.
    Treba uvesti video snimak kao dokaz, a donosiocu snimka umanjiti porez ili dati deo od kazne koja bi se naplatila. To bi znacilo manje prekrsaja (prolazak kroz crveni, preticanje preko pune linije), sto bi za posledicu imalo spasavanje ljudskih zivota.. A usput neko ce da zaradi.

    Tako da ce svako, pa i ja, da se zapita ko je iza i ima li kameru. Pa nikome nece pasti na pamet da krsi zakon i ugrozava druge.
    (neko iz mase, 23. mart 2023 10:31)

    # Link komentara

  95. Kakav raj za drukare. Fala bogu ljudi bez obaveza i zivota koliko hoces, sede ko babe na kibicfensteru i gledaju ko se ne ponasa lepo pa posle tracare po selu. Jadni su.
    (Miljan, 23. mart 2023 10:29)

    # Link komentara

  96. Ovo treba kod nas uvesti pod hitno.
    (Yuki, 23. mart 2023 10:25)

    # Link komentara

  97. Врхунац сваког система је да окрене становнштво једне пртив других и тако их користи. У овом случају само пустите машти на вољу.
    (Рон Џереми, 23. mart 2023 09:50)

    Bagru na putu ću uvek rado prijaviti, jedva čekam ovu aplikaciju. Ne treba ništa da me plaćaju.
    (Goxy, 23. mart 2023 10:03)

    # Link komentara

  98. Врхунац сваког система је да окрене становнштво једне пртив других и тако их користи. У овом случају само пустите машти на вољу.
    (Рон Џереми, 23. mart 2023 09:50)

    # Link komentara

  99. U NY već neko vreme postoji sajt gde pošaljete trominutni snimak dostavnog vozila kako stoji sa uključenim motorom (u nekim delovima grada 1 min) i dotični dobije kaznu a pola te kazne se uplati vama na račun.

    Ideja je u suštini dobra, kod nas bi za početak mogli da krenu da fotografija auta parkiranog na pešačkom prelazu bude direktno poslata sudiji za prekršaje, snimak slaloma takodje, mada bi kod nas trebalo imati i zadnju kameru za pravljenje čestitki šleperima koji se zabodu na 30cm od zadnjeg branika
    (kaboom, 23. mart 2023 09:34)

    # Link komentara

  100. Obavezno.
    (NR, 23. mart 2023 09:33)

    # Link komentara

  101. Kuda krenulo sve ovo, idiotizam . . . ;)
    (Markane ;) . . ., 23. mart 2023 09:17)

    # Link komentara

  102. Alo gestapo dosta je bilo!
    (Marko, 23. mart 2023 09:09)

    # Link komentara