Šta sve naplaćuju na nekim linijama tehničkog pregleda

Mnogi vozači u Srbiji se žale da im na tehničkom pregledu naplaćuju 6.000 dinara za pregled vozila, ali i da im dodatno naplaćuju i 1.000 dinara za pripremu dokumentacije a da ih ne obaveste prethodno o tome.

Izvor: Kurir
Pošaljite komentar
 1. Prošle i ove godine su me vraćali na dodatni pregled zbog nedovoljnog kočenja zadnjeg desnog točka i ako sam na sva četiri točka postavio nove diskove, pakne a na zadnje i nova klešta. Auto je težak 1198 kg , opterećenje prednjih točkova iznosi 720 kg opterećenje zadnjih točkova iznosi 480 kg. Opterećenje po svakom prednjem točku je 360 kg a po svakom zadnjem točmu je 240 kg. Centar težišta vozila je u ravni leđnih naslona prednjih sedišta. Mehaničar koji je sedeo u vozilu prilikom provere kočnica je težak preko 130 kg. pa je svojom težinom opteretio levu stranu vozil i to prednje točkove sa 80 kg i to dodatno prednji levi točkak 50 kg što ukupno iznosi 410 kg a prednji desni točak sa 30 kg ukupno 390 kg. a zadnji levi točak sa dodatnih 35 kg ukupno sa 275 kg,zadnji desni sa dodatnih 15 kg. ukupno sa 255 kg čime se dobio rezultat da je kočenje zadnjeg desnog točka 40% slabije u odnosu na zadnji levi točak. Ovu računicu sam dobio proračunavajući raspodelu težine mehaničara od 130 kg u skladu sa njegovim položajem u vozilu u odnosu na centar težišta vizila kao i u odnosu na krake razdaljine točkova u odnosu na dodatno opterećenje vozila koje je stvarao mehaničar svljom težinom . Pošto zakonodavac nije naveo koje težine mora biti mehaničar u odnosu na težinu vozila svedoci smo da su te osobe obično posebno birane da budu težine preko 130 kg. pa posle trećeg ili čdtvrtog vraćanja u auto ulazi kolega tezine oko 70 kg i gle čuda kočnice budu ispravne. PREVARA !
  (Stojan, 18. jun 2023 23:21)

  # Link komentara

 2. E a kad vidim turiranje na tehnickom pregledu, uvek pomislim "ruke se pozlatile inzenjeru koji je osmislio soft limiter na mom autu". Stiskaj koliko hoces, ali preko 2500 obrtaja neces ici.
  (Fajzer, 21. mart 2023 10:03)

  # Link komentara

 3. Mnogi kazu sta cekaju inspekcije, sto ne reaguju. Ja kupio cokoladice u prodavnici, otvorio ih posle 5-6 dana, a iz njih se mrdaju crvi. Pozovem inspekciju, na neki objedinjeni telefon. Oni mi kazu da im treba fiskalni racun iz prodavnice da bi postupili. Ja im kazem da imam sliku, snimak, uzorak, ali da racun nemam, jer ko jos cuva racun iz lokalne prodavnice. Kazu, onda ne mozemo da primimo zahtev.
  Znaci treba da okacim snimak na youtube, instagram, gde god...a onda kad se digne frka u javnisti(vrlo poznat brend) onda ce ministarstvo da daje neke sulude izjave.
  (Dragan, 21. mart 2023 07:56)

  # Link komentara

 4. ... niko Srbina nije prevario sem kad dođe na šalter, kasu ili kod šibicara.
  (Bukač, 21. mart 2023 07:41)

  # Link komentara

 5. Bolje ne spominji Nemačku i( tüv)
  Tamo ti je osiguranje na mesečnom nivou oko 100 e do 120 e.
  Ako imaš auto od 1000 e a za (tüv) i osiguranje ćeš da das oko 1500 e.
  A kod nas za godini das 250 e .
  (Goran, 21. mart 2023 06:44)

  # Link komentara

 6. Zakljucak, ako niste zadovoljni a znate da Vam je auto ok, idite na drugo mesto sledeci put.
  (Gruja, 20. mart 2023 14:33)

  Sledeci put je sledeci. To je gotovo jer su zajahali. Auto je vec usao na pregled. Gutamo knedle da vidimo sta ne valja a sta valja a kazu da ne valja. Da li je laz ili istina. Idemo po servisima. U rebusu smo. Sta se desava. koliko im treba danas za kladionicu...
  (ppx, 21. mart 2023 01:25)

  # Link komentara

 7. Tigar, jbg.
  (Pridjen, pozdravin se, 21. mart 2023 01:02)

  # Link komentara

 8. Ljudi, trazite fiskalni račun za registraciju, za tehnicki ne daju svakako, ali pitajte unapred koliko kosta tehnički. Za registraciju trazite račun jer sam imao situaciju da kada sam rekao da plaćam gotovinom, receno je 40.500, a kada sam se predomislio jer nisam imao dovoljno u gotovini i zatražio da platim karticom, rekli su "aha, greška, 39.800" račun sam dobio kad sam ga sam trazio nakon što sam platio karticom. Stvarno sramota... vodite računa.
  (Laza, 20. mart 2023 22:55)

  # Link komentara

 9. Plaćam po zakonu 6.000, dobio sam račun itd, ali me nešto drugo interesuje.

  Zbog čega uz potvrdu da je auto tehnički ispravan, ne dobijem potpun izveštaj (posebno onaj o nivou gasova i kočionim silama na pojedinim točkovima)?

  Nisam platio tehnički da bih registrovao auto, nego da bih znao u kakvom je stanju.
  (Bazooka, 20. mart 2023 21:02)

  Pa ti trazi sledeci put detaljan pregled i izvestaj, ima da prodjes tehnicki ali juce.
  (ls, 20. mart 2023 22:47)

  # Link komentara

 10. U Srbiji treba razdvojiti dve stvari: tehnički pregled i registraciju vozila!


  Registracija: auto da bude papiorološki ispravan legalan i da je spreman za registraciju ZA PUŠTANJE U SAOBRAĆAJ "AKO JE" TEHNIČKI ISPRAVAN!

  Tehnički pregled: vozilo da bude tehnički ispravan.

  Dakle, priprema auta za tehnički pregled: odeš u servis koji ima ovlašćenje da priprema vozila za tehnički pregled (osnovati sistem nalik kao što je u Nemačkoj TÜV nema druge opcije)

  Dakle, imaš slobodu da ideš u bilo koji servis a profesionalci koji su prošli obuku i imaju licencu za pregled vozila od strane akreditovane majke firme bi mogli odgovorno da ti pregledaju vozila i da kaže primera radi: prednji diskovi su jedan milimetar tanji nego što je donja granica menja se sa paknama zajedno, kočiono creva su porozna treba se menjati, na osnovu izmerene vrednosti instrument pokazo da u kočiono ulje ima vode i treba menjati i odmah nema dileme ko ima koja ovlašćenja i nema "ovo ono".

  Taj koji ti pregleda vozilo na kraju sa drhtavom rukom da potpisuje i da pred zakonom odgovara ukoliko ti vozilo nije ispravan pri nesreći.

  A registraciju papirologijom odraditi kao administrativnu stavku kao što je i sada ili poboljšati.

  Zbog gore navedenih primera koji su u članku, će sve više bujati loši primeri, jer para nikada dosta i zbog korupcije mora se pod hitno TEHNIČKI PREGLED I REGISTRACIJU RAZDVOJITI!!!
  (REŠENJE, 20. mart 2023 22:31)

  # Link komentara

 11. Ne znam zašto plaćate te dodatne troškove?!
  Sve možete da završite sami,tehnicki pregled platite,polisu osiguranja kupite u osiguravajućoj kući i onda u sup po nalepnicu.
  Ali tamo mora malo da se stoji i ceka u redu da bi se registrovao auto.
  Sami procenite šta vam se isplati…
  (batinjo, 20. mart 2023 21:31)

  # Link komentara

 12. A jesi ti nekad video disk i pločice u životu? Znaš li princip po kojem funkcioniše takav kočioni sistem? Treba da legnu? E moj majstore.
  (Nenad, 20. mart 2023 20:04)

  Ne, ti ćeš mi objasniti... Ako si ikada menjao pločice, onda bi morao znati da prvih 100,200 km ne treba naglo kočiti, i kad zakočiš naglo pedala lagano propada, kao kad luftiraš sistem, tj ispuštaš kočiono ulje... Majstore
  (zex, 20. mart 2023 21:29)

  # Link komentara

 13. Pre neki dan radio sam reatest vozila na CNG koji košta 12000 dinara, naplatili su mi još 2000 dinara za skidanje lima da bi mogli da slikaju boce, ko je sada ovde lud!?
  (Siniša, 20. mart 2023 21:09)

  # Link komentara

 14. Plaćam po zakonu 6.000, dobio sam račun itd, ali me nešto drugo interesuje.

  Zbog čega uz potvrdu da je auto tehnički ispravan, ne dobijem potpun izveštaj (posebno onaj o nivou gasova i kočionim silama na pojedinim točkovima)?

  Nisam platio tehnički da bih registrovao auto, nego da bih znao u kakvom je stanju.
  (Bazooka, 20. mart 2023 21:02)

  # Link komentara

 15. .... jedno ozbiljno pitanje....
  ko kontroliše rad tih servisa za ,,tehnički pregled,, ... ili kad dobiju papir... samo teraj... dok komitet za saobraćaj iliti Okanović... drugačije neodredi...

  pre nedelju dana bio na tehničkom... dva klinca, zajedno imaju jedva 36 godina, tek punoletni...
  sat i 30 minuta radili pregled i kažu neradi jedna tinjalica, ok... moram kod majstora...
  vratim se... popravio.... kažu... ostavi auto, dođi opet za sat i po... ludilo
  ništa fiskalni... kome se žaliti...
  ok... neću ići više kod njih, ali idu drugi...

  komedija
  (drug sa fakulteta, 20. mart 2023 20:52)

  # Link komentara

 16. @zex

  A jesi ti nekad video disk i pločice u životu? Znaš li princip po kojem funkcioniše takav kočioni sistem? Treba da legnu? E moj majstore.
  (Nenad, 20. mart 2023 20:04)

  # Link komentara

 17. Reci cu vam moju tuznu pricu. Odvedem auto na tehnicki. Kazu da mora da se sklonim, maknem, jednostavno, ne mogu da budem prisutan.
  Revnosni, da bi proverili da li je sve u redu na autu (da kojim slucajem ja nisam skinuo koju lampicu) oni su samoinicijativno prikljucili OBDII konektor na auto. Da kazem sledece, auto je 4x4, sa fabricki ugradjenim plinom i eksplicitno nije dozvoljeno kaciti OBDII konektor dok auto radi na plin! Prvo se iskljuci plin, pa tek onda prikljuci OBDII. Posle njihovog "tehnickog" upropastili su pola stvari na plinu kojima sada u servisu ne mogu da pristupe! KOME sada naplatiti njihovu revnost i znanje?
  (nikos, 20. mart 2023 20:00)

  # Link komentara

 18. Da li će se nadležni pozabaviti turiranjem vozila do iznemoglosti na tehničkom pregledu, čime se bezpovratno oštećuje motor,ili treba sam da se pozabavim time usranom motkom?!
  (Vladimir, 20. mart 2023 15:10)
  druže kako do sada nisi shvatio da ovde samo usrana motka rešava probleme ?
  (Tomy Čubura, 20. mart 2023 16:39)


  Za tim nije bilo potrebe dok smo živeli u državi koja je imala Slovenijales - lesnina: podvučeno žutim ;)
  (Veliki brat, 20. mart 2023 18:58)

  # Link komentara

 19. Што значи да кад заменимо кочнице или још горе кад купимо нов ауто он је неисправан и тих 500км треба где да пређемо, по авлији или да направимо ваљке па гас-кочница цео дан.
  Шта све нећу чути...
  (Филипинац, 20. mart 2023 13:03

  Brine broj pluseva koje si dobio, čovek je napisao istinu... Kočnicama treba par stotina km da sve lepo legne, naravno da je auto ispravan, samo nece kočiti kao što mora i treba.... Ne menja se disk i pločica vece pred tehnički, majstore
  (zex, 20. mart 2023 17:45)

  I koje je tvoje resenje ako neko misli da je auto ispravan, ode na tehnicki, oni mu utvrde da kocnice ne valjaju i daju mu rok od tri dana da to sredi... Po tebi, on ima ispravne kocnice koje ne koce kako treba jer treba da "legnu", sto znaci da on u ta tri dana treba da se vozika okolo inace posto kocnice nisu "legle" one ce pokazati da ne koce ispravno... Sta covek u toj situaciji treba da radi?
  (sofronije, 20. mart 2023 18:49)

  # Link komentara

 20. Imam 28, polozio sa 19, otac mi je kupio polovnjak u 19toj kvario se nesto na svakih 2 meseca posle god dana dao sam mladjem bratu auto, idem pesaka vec 8 godina, , ne zelim da trosim novac na automobil jer mi je nepotreban,bude tu neko rentanje auta na 2,3 dana kada se nekad ode na vikend, za dve tri godine planiram da kupim neki totalno novi auto, drugari iz kraja mi se smeju
  (SamoGoa ForestZezanje, 20. mart 2023 18:44)

  # Link komentara

 21. Ovaj što je otišao sa ganc novim diskovima i paknovima na tehnički stvarno nije u pravu, jer je kočionom sistemu potrebno bar 500 km da se razradi.
  (Pera, 20. mart 2023 10:50)

  PAKNOVIMA treba i po nekoliko tisuca km. LOL
  (KKK-666, 20. mart 2023 18:36)

  # Link komentara

 22. Slovenac, ne kenj..
  I vi Slovenci, čim pređete granicu i uđete u Srbiju postajete lopuže. Od bednih plata koje vaše firme isplaćuju u Srbiji, pa do kvaliteta robe koju nam prodajete.
  (YPT, 20. mart 2023 11:15)

  Lopovi su oni i bez da prelaze granicu.
  (KKK-666, 20. mart 2023 18:31)

  # Link komentara

 23. Dve godine ih čašćavam po 10 evra da me puste. Zašto? Ne zato što ne mislim o bezbednosti (svojoj ili tuđoj) već zato što mi je lakše tako. Auto kupljen nov, redovno servisiran. U servisu mi kažu kočnice u redu. Akademik na tehničkom kaže nisu u redu. Da gledaš kad proveravaju kočnice ne možeš jer je zabranjeno i onda ideš linijom manjeg otpora. Mogu da odem na drugi tehnički ali velika verovatnoća je da ću isto proći.
  (pričam o benzincu a imam i dizlo, 20. mart 2023 13:18)

  Samo Srbina mozes podmititi sa 10€.
  (KKK-666, 20. mart 2023 18:25)

  # Link komentara

 24. I sta ceka inspekcija?
  Za bezobrazluk treba da idu drakonske kazne, za primer.
  U svim oblastima, ne samo ovde.
  (Bob, 20. mart 2023 10:12)

  Nazalost, proslo je to vreme sa inspekcijama... I inspekcija ce za par novcanica da okrene glavu na drugu stranu... Za bezobrazluk castis tog bezobraznika sa jednim koktelom (po receptu druga Molotova), sledeci put ce razmisliti dvaput da li ce biti bezobrazan, ako uopste nastavi da se bavi tim poslom... Ne odnosi se samo na tehnicke preglede....
  (sofronije, 20. mart 2023 17:56)

  # Link komentara

 25. Што значи да кад заменимо кочнице или још горе кад купимо нов ауто он је неисправан и тих 500км треба где да пређемо, по авлији или да направимо ваљке па гас-кочница цео дан.
  Шта све нећу чути...
  (Филипинац, 20. mart 2023 13:03

  Brine broj pluseva koje si dobio, čovek je napisao istinu... Kočnicama treba par stotina km da sve lepo legne, naravno da je auto ispravan, samo nece kočiti kao što mora i treba.... Ne menja se disk i pločica vece pred tehnički, majstore
  (zex, 20. mart 2023 17:45)

  # Link komentara

 26. @JoJ, u SLO max sta god na cash je 5000€, tako da je tvoja mala pamet nesto opasno lose shvatila. E se jos cudis, ako neko sa Zapada vozi auto srednje, odnosno vise srednje klase?? Idi putuj malo prvo, pa vidi i uporedi.
  (Slovenac, 20. mart 2023 17:42)

  # Link komentara

 27. Ideš preko kuma i ne boli te glava ! Pa sve se u Srbiji tako radi vekovima u nazad. Sada se kao nešto čudimo.

  Ne podržavam i ne kažem da bi tako trebalo biti ali tako jeste !
  (Nikola, 20. mart 2023 17:13)

  # Link komentara

 28. Pre mesec dana sam registrovao vozilo, tehnički 6000, komšija ima agenciju njemu 1500din usluga i advokatu (na osnovu advokatske punomoći predmet rađen u Mup-u) još 800din...I šta sad!?

  Neka svako naplati svoju uslugu, i ja naplatim svoj rad na mom poslu, svako treba da živi, zarađuje, plaća račune....
  (VOJVOĐANIN, 20. mart 2023 13:04)

  Исти тај власник техничког прегледа има склопљен уговор-договор са осигуравајућом кућом и по том договору има рецимо 20% од износа полисе.....

  Значи наплати технички преглед 6000 динара, има проценат од полисе и још наплаћују 1000-1500 рсд за спремање документације.
  То је за мотку. Удри мотку и мотку да жалиш ако се сломи...
  (Тата, 20. mart 2023 17:13)

  # Link komentara

 29. Fora je da se zaradi lova.
  Vi Slovenci to najbolje znate jer vinjetu za 7 dana naplaćujete 15 evra. U čemu je fora ne znam, ali znam da Mađari za 14 dana naplaćuju isto 15 evra.
  (rebro, 20. mart 2023 10:49)
  ako ides do Niša i nazad u Srbiji platis 20€ za 1 dan !
  (Tomy Čubura, 20. mart 2023 16:42)

  # Link komentara

 30. Da li će se nadležni pozabaviti turiranjem vozila do iznemoglosti na tehničkom pregledu, čime se bezpovratno oštećuje motor,ili treba sam da se pozabavim time usranom motkom?!
  (Vladimir, 20. mart 2023 15:10)
  druže kako do sada nisi shvatio da ovde samo usrana motka rešava probleme ?
  (Tomy Čubura, 20. mart 2023 16:39)

  # Link komentara

 31. @Vladimir
  Zapamti da ta motka ima 2 kraja.
  (+N3MANJ1C+, 20. mart 2023 16:33)

  # Link komentara

 32. Dve godine ih čašćavam po 10 evra da me puste. Zašto? Ne zato što ne mislim o bezbednosti (svojoj ili tuđoj) već zato što mi je lakše tako.
  (pričam o benzincu a imam i dizlo, 20. mart 2023 13:18)

  Čestitam, učestvovao si u krivičnom delu. Zato što ti lakše tako. Greota je kvatiti uhodan sistem. Vune ovde ima ko blata.
  (Goxy, 20. mart 2023 16:12)

  # Link komentara

 33. kad su preterali sa kontrolnim tackama.
  treba da kontrolisu upravljacki i kocioni sistem i svetla.
  sta ih briga dal rade prozori , dal se sva vrata zakljucavaju i ostale gluposti koje gledaju.
  (sasa, 20. mart 2023 15:11)

  # Link komentara

 34. Da li će se nadležni pozabaviti turiranjem vozila do iznemoglosti na tehničkom pregledu, čime se bezpovratno oštećuje motor,ili treba sam da se pozabavim time usranom motkom?!
  (Vladimir, 20. mart 2023 15:10)

  # Link komentara

 35. Tehnicke preglede u 95% ljidi drze panduri, a firme su im registovane na zene, decu, bracu... pa zato se ponasaju kao kartel i sve im je dozvoljeno. Ukoliko ne zelite da platite "taksu za obradu dokumentacije" uradite samo tehnicki pregled, zatim kupite polisu osiguranja gde zelite, uplatite sve ostale takse i idite u sup i cekajte red za izdavanje registracione nalepnice.
  (Sitna Slova, 20. mart 2023 15:10)

  # Link komentara

 36. Radim 15 godina tehnicki na istom mestu, a da sam za to vreme promenio nekoliko auta.Nikad nikakve neprijatnosti, cak mi sugerisali da su mi diskovi krivi, a kako su bili novi imao sam pravo na reklamaciju.Kako se ta stavka ne gleda i dalje kao tehnicka neispravnost resio sam to garancijom i opet lepo i korektno od njih. Zakljucak, ako niste zadovoljni a znate da Vam je auto ok, idite na drugo mesto sledeci put.
  (Gruja, 20. mart 2023 14:33)

  # Link komentara

 37. Nek naplaćuju i ulazak, može. Tako je narod želeo.
  (Goxy, 20. mart 2023 10:02)
  Ulaz besplatan, izlaz se plaća ( Alan Ford)
  (ranzo, 20. mart 2023 14:07)

  # Link komentara

 38. Морају се наћи поштени технички прегледи, односно људи, и само код њих...

  ...и тако за све!
  (Pop, 20. mart 2023 14:02)

  # Link komentara

 39. Koliko kuknjave na tehničke preglede, kao da oni donose procedure i određuju cene. Niko da spomene MUP i ministarstvo finansija koji sve propisuju.
  (Perica, 20. mart 2023 13:57)

  # Link komentara

 40. Kolka trauma može biti da ti ne rade kočnice i sijalice a pritom ne voziš dizlo nego benzinca?
  Veruj mi, zadnja dva po novom zakonu sam proišao da nisam trepnuo jer znam da moja kola moraju biti tip top sa ili bez tehničkog. Kad ovde pitaš da li su vam kola održavana i ispravna svi se kunu bogom i decom a na tehničkom doživljavate nervne slomove.
  Bolje vi da se traumirate nego da neko ode u urgentni ili onkologiju.
  (Goxy, 20. mart 2023 11:05)

  Kao po običaju ništa nisi razumeo. Već dve godine mi na tehničkom kažu da zadnje kočnice ne rade kako bi trebalo. Dve godine ih čašćavam po 10 evra da me puste. Zašto? Ne zato što ne mislim o bezbednosti (svojoj ili tuđoj) već zato što mi je lakše tako. Auto kupljen nov, redovno servisiran. U servisu mi kažu kočnice u redu. Akademik na tehničkom kaže nisu u redu. Da gledaš kad proveravaju kočnice ne možeš jer je zabranjeno i onda ideš linijom manjeg otpora. Mogu da odem na drugi tehnički ali velika verovatnoća je da ću isto proći.
  (pričam o benzincu a imam i dizlo, 20. mart 2023 13:18)

  # Link komentara

 41. Ne daju račun ni fiskalni niti bilo kakav
  (milos, 20. mart 2023 13:07)

  # Link komentara

 42. Ovaj što je otišao sa ganc novim diskovima i paknovima na tehnički stvarno nije u pravu, jer je kočionom sistemu potrebno bar 500 km da se razradi.
  (Pera, 20. mart 2023 10:50)

  Ne lupetaj.
  (detlić, 20. mart 2023 13:07)

  # Link komentara

 43. U SLO tehnicki 34€. Cesto i manje, jer nude popuste ako si clan AMS itd. U cemu je fora da vi to platite dvojno vise? Svi troskovi pregleda su vam 2-3x manji, nekretnine, plate, verovatno i oprema verovatno nije ni nalik na ovu u SLO. Ili je to sve samo deo one pregovorne klasike o Srbima lopuzama?
  (Slovenac, 20. mart 2023 10:19)

  U SLO verovatno nema portala koji bi objavljivao tvoje komentare.
  (milo je gotov, 20. mart 2023 13:05)

  # Link komentara

 44. Pre mesec dana sam registrovao vozilo, tehnički 6000, komšija ima agenciju njemu 1500din usluga i advokatu (na osnovu advokatske punomoći predmet rađen u Mup-u) još 800din...I šta sad!?

  Neka svako naplati svoju uslugu, i ja naplatim svoj rad na mom poslu, svako treba da živi, zarađuje, plaća račune....
  (VOJVOĐANIN, 20. mart 2023 13:04)

  # Link komentara

 45. Ovaj što je otišao sa ganc novim diskovima i paknovima na tehnički stvarno nije u pravu, jer je kočionom sistemu potrebno bar 500 km da se razradi.
  (Pera, 20. mart 2023 10:50)

  Што значи да кад заменимо кочнице или још горе кад купимо нов ауто он је неисправан и тих 500км треба где да пређемо, по авлији или да направимо ваљке па гас-кочница цео дан.
  Шта све нећу чути...
  (Филипинац, 20. mart 2023 13:03)

  # Link komentara

 46. U SLO tehnicki 34€. Cesto i manje, jer nude popuste ako si clan AMS itd. U cemu je fora da vi to platite dvojno vise? Svi troskovi pregleda su vam 2-3x manji, nekretnine, plate, verovatno i oprema verovatno nije ni nalik na ovu u SLO. Ili je to sve samo deo one pregovorne klasike o Srbima lopuzama?
  (Slovenac, 20. mart 2023 10:19)

  Šta je za tebe i da bude 100 evra tehnički u SLO? Ti se redovno javljaš ovde godinu dana na vesti o automobilima i svaki put kupješ ženi auto od 50.000 evra za keš. Imaš bar 10 žena na koje si do sada bacio bar 500.000 evra u kešu za automobile...
  (JoJ, 20. mart 2023 12:44)

  # Link komentara

 47. 'Ajde bre srbadijo k'o da smo svi iz Pirota pa škrtarimo ... zna se red ne bi ljudi mislim kontrolori uzeli ništa al' ne mož' u tuđu kuću "praznih ruku"... tako da dajte bolje nego da vas bije Maler ...
  (XXL, 20. mart 2023 12:11)

  # Link komentara

 48. Pa to je ovde normalno. Pa na groblju ne mozete nista da dobijete ukoliko ne castite. Nema veze sto plaćate godisnje za održavanje. Ako ne tutnes grobaru 2000 nece ti održavati ništa
  (Sasa, 20. mart 2023 12:02)

  # Link komentara

 49. E, ali zato ne može svako biti vlasnik tehničkog pregleda. To je žestoka mafija
  (Zacvo, 20. mart 2023 12:01)

  # Link komentara

 50. Meni su uzeli 700 din zbig zoga što sam plaćao karticom 2 posto od ukupne vrednosti registracije.Kakve to veze ima nisam placao na rate nego samo karticom kada sam proverio u banci rekli su da je taj aparat preko čega su mi naplatili registraciju je menjačnica .
  Sve se to odigralo u AMSS.
  (cabala, 20. mart 2023 11:59)

  # Link komentara

 51. Najveći biznis imati tehnički pregled u Srbiji, ali ubedljivo
  (Marko, 20. mart 2023 11:55)

  # Link komentara

 52. Kad dodjete kod lekara ocnog na operaciju onda vam on uvali neko jeftinije socivo a ubedi vas da doplatite skuplje. Kad odete kod zubara onda vam on ponudi skuplje implante a ugradi vam jeftinije a vi ako se ne razumete u tu tehnicku prodjete osicani kao ovcica. Isti slucaj jer ako imate auto odete kod majstora onda vam uvali neke delove polovne a nesto kaze da je zamenio i naplati a uopste nije zamenio. Kada odete na tehnicki isto vas osiscaju za neke dodatne pare. Ovde ili da upoznate materiju i izdvojite vreme da sve proucite ili da imate toliko puno para pa da sve poplacate bez pogovora i stresa jednostavno koliko god da vam kazu toliko placate. Ako nemate onda prodate kola i idete gradskim prevozom niko vas ne pita.
  (Aca, 20. mart 2023 11:55)

  # Link komentara

 53. Privilegija je ziveti u Srbiji, ne pitam sta kosta. Kome smeta srecan put
  (Radasin, 20. mart 2023 11:54)

  # Link komentara

 54. smisao i procedura tehnickih pregleda, cene osiguranja, cena tehnickih, zamena tablica zbog domacih slova - ko je mislio da sa "č" nece imati problema recimo sa autom u holandiji je prosto neverovatno, a po nasem dzepu, cene goriva, obucenost radnika na tehnickim, oko sokolovo, kazna za parkiranje ispred spopstvnog dvorista, naplata stete na vozilima zbog losih puteva itd itd

  snimaju se pregledi a radnici plasiraju razne price da ne valja ovo ili ono. a to sve usmeno. na granici realnosti.
  (svajcarska, 20. mart 2023 11:52)

  # Link komentara

 55. Ima gde se i to naplaćuje, ulazak na tehnički, a zove se priprema dokumentacije za tehnički pregled
  (Pametnjaković, 20. mart 2023 11:41)

  # Link komentara

 56. Ukinuti tehnički pregled!
  Nema nikakve potrebe za tim.
  Tehnička neispravnost kao uzrok saobraćajke je par procenata.
  Vlasnik treba žestoko da bude kažnjen ako mu je vozilo neispravno a napravio je saobraćajku zbog toga.
  Uvesti zakonsku odgovornost vlasnika po ovom pitanju.
  (žarko, 20. mart 2023 11:37)

  # Link komentara

 57. Прошле године нам је 4,5к било превише, па смо се бунили!
  Сада смо дошли до 6к и то нам је најповољније и супер смо с тим?!
  Који смо ми идиоти!
  (Каурин, 20. mart 2023 11:27)

  # Link komentara

 58. Tako to ide kada idete kod pogresnih da radite tehnicki.
  (Vin, 20. mart 2023 11:23)

  # Link komentara

 59. U SLO tehnicki 34€. Cesto i manje, jer nude popuste ako si clan AMS itd. U cemu je fora da vi to platite dvojno vise? Svi troskovi pregleda su vam 2-3x manji, nekretnine, plate, verovatno i oprema verovatno nije ni nalik na ovu u SLO. Ili je to sve samo deo one pregovorne klasike o Srbima lopuzama?
  (Slovenac, 20. mart 2023 10:19)

  Slovenac, ne kenj..
  I vi Slovenci, čim pređete granicu i uđete u Srbiju postajete lopuže. Od bednih plata koje vaše firme isplaćuju u Srbiji, pa do kvaliteta robe koju nam prodajete.
  (YPT, 20. mart 2023 11:15)

  # Link komentara

 60. Tehnicki pregled je jedna velika trauma
  (skup nobelovaca na tehnickom, 20. mart 2023 10:33)

  Kolka trauma može biti da ti ne rade kočnice i sijalice a pritom ne voziš dizlo nego benzinca?

  Veruj mi, zadnja dva po novom zakonu sam proišao da nisam trepnuo jer znam da moja kola moraju biti tip top sa ili bez tehničkog. Kad ovde pitaš da li su vam kola održavana i ispravna svi se kunu bogom i decom a na tehničkom doživljavate nervne slomove.

  Bolje vi da se traumirate nego da neko ode u urgentni ili onkologiju.
  (Goxy, 20. mart 2023 11:05)

  # Link komentara

 61. Ovaj što je otišao sa ganc novim diskovima i paknovima na tehnički stvarno nije u pravu, jer je kočionom sistemu potrebno bar 500 km da se razradi.
  (Pera, 20. mart 2023 10:50)

  # Link komentara

 62. Fora je da se zaradi lova.
  Vi Slovenci to najbolje znate jer vinjetu za 7 dana naplaćujete 15 evra. U čemu je fora ne znam, ali znam da Mađari za 14 dana naplaćuju isto 15 evra.
  (rebro, 20. mart 2023 10:49)

  # Link komentara

 63. Astra G dizel 1.7cdti 2008god. Zapusen dpf filter los rad egr ventila ustanovljeno preko dijagnostike na TP. Otisao u zvanican servis kazu da taj model nema DPF i da egr ventil nema sanse preko dijagnostike da se ustanovi los rad.
  (Totalnonebitan, 20. mart 2023 10:34)

  # Link komentara

 64. Tehnicki pregled je jedna velika trauma za vecinu vozaca, jer prvo vozac ne mora da se bavi poznavanjem automobila kao mehanicar i eletricar a drugo pokusavaju da iskoriste situaciju da zbog nekog snimanja kamerama i pritiska da mora da prodje tehnicki ili je to neka tragedija ako ne prodje, vrse pritisak na vlasnika da casti ili ce da "padne" i vozi auto da popravi u roku od 3 ili 5 dana

  to je neverovatno koliko je sebicno i samozivo napravljen taj zakon. zamislite coveka od 70 godina doktor genetike, ili hirurga sa decije klinike sa 40 godina iskustva u operacijama ociju kod dece ili slicno i sada treba da ga izvozaju neki klinici na tehnickom i otmu mu novac pod izgovorm da nece moci da vozi auto, plasiraju price da ne rade kocnice ili slicno. pa onda broj motora pa da se i doplati neko pusovanje i covek niti vidi gde je broj niti zna u kom je stanju bio taj broj niti zna da li su oni namerno tretirali necim ili nisu. pa je cak bilo da li ima gasa u klimi. sta reci

  povrsnost i plitkoca. i bahatost.i da se covek sa 70 godina ponizava i ima 3 dana da ispravi gresku na autu kao da mu je auto ceo zivot, mezimac ili clan porodice, kako neki to zovu. kao da mi svi sedimo u kladionici i kaficu po ceo dan i imamo 72 sata da popravimo gresku na najobicnijem autu. tehnicki napravljen kao sud i ispit, nemas pravo da se usportivis, nemas pojma sta rade na vozilu, ali i to im je malo, izgleda, neko jos svasta se desava. to je za krivicnu odgovornost ko pokusa da prevari vlasnika
  (skup nobelovaca na tehnickom, 20. mart 2023 10:33)

  # Link komentara

 65. U SLO tehnicki 34€. Cesto i manje, jer nude popuste ako si clan AMS itd. U cemu je fora da vi to platite dvojno vise? Svi troskovi pregleda su vam 2-3x manji, nekretnine, plate, verovatno i oprema verovatno nije ni nalik na ovu u SLO. Ili je to sve samo deo one pregovorne klasike o Srbima lopuzama?
  (Slovenac, 20. mart 2023 10:19)

  # Link komentara

 66. I sta ceka inspekcija?
  Za bezobrazluk treba da idu drakonske kazne, za primer.
  U svim oblastima, ne samo ovde.
  (Bob, 20. mart 2023 10:12)

  # Link komentara

 67. Nek naplaćuju i ulazak, može. Tako je narod želeo.
  (Goxy, 20. mart 2023 10:02)

  # Link komentara