1. To je samo sredstvo za apsolutnu kontrolu ljudi.
    Ako samo mozemo da vozimo na struju, ko nam garantuje da nece poskupeti 5x za 10 godina???? I sta mozemo u tom slucaju??? Nista… jer imamo samo vozila na struju. Danas je situacija da ako gorivo poskupi 100%, ipak postoji alternativa. Mogu da kupim elektricni automobil. Vrlo je opasno sto zele da nam nametnu nesto bez alternative….
    (Straight Outta München, 7. februar 2023 10:01)

    # Link komentara

  2. To je naprosto laž. Neka naprave automobil na benzin ili dizel koji ne zagađuje gasovima i bukom, niko im ne brani. Neka naprave na šta god hoće, ali takav.

    Mnogo se puvate nekakvim svojim "pravom". Imam li ja pravo da me niko ne truje? Da me ne maltretira bukom? Nisu zaprege zabranjene zbog konja, nego zbog bahatih idiota koji nisu hteli da skupljaju konjska govna iako su morali PO PROPISIMA. Tamo gde skupljaju, nisu ni zabranjene.

    A ovi na naftu hoće da njihovih 100-200 konja nesmetano sere gde hoće. Hoće pravo na zaseravanje cele planete i svakog grada na njoj.
    (Joca, 7. februar 2023 01:46)

    # Link komentara

  3. Nisi sam, šefe Mazde.
    (kimi R, 6. februar 2023 14:18)

    Zbilja nije sam.
    (Ace, 6. februar 2023 22:50)

    # Link komentara

  4. @ Moram da kazem
    Kome objasnjavas? Gomili? Rulji? Stadu?
    Za robovlasnika je najpozeljniji onaj rob koji misli da se o necemu pita, a ustvari bespogovorno slusa.
    (Samo realno, 6. februar 2023 18:14)

    # Link komentara

  5. @Goxy
    E neka si mu ti samo rekao.

    Inače, slažem se da je USB-C kabl loš primer, ali za ostalo, jasno je o čemu priča.
    Taj, krajnje veštački i nametnuti pritisak u vezi EV i SUV vozila svi osećamo. Svi ti njihovi izgovori su uglavnom neutemeljeni, čak i (kada su SUV vozila u pitanju) potpuno kontradiktorni.
    Preko toga mogu da pređu, i da se prave blesavi samo oni koji su profesionalno angažovani na promociji čitave te priče.
    Sve je Ok, slobodno vi napravite/ponudite nama i EV, ali nemojte nas terati da kupimo to što ste napravili, i to sve sa nekim smešnim izgovorima.
    Neka sve ide prirodnim (normalnim) tokom, baš kao i nekada u slučaju konja i Forda T, što i navodi ovaj, očito profesionalno angažovani i uvek dežurni EV promoter ovde.
    Niko ni tada ljudima nije samo odjednom zabranio da drže konje, nego im je to vremenom postalo previše komplikovano i skupo, čim su automobili postali dovoljno pristupačni. A to, šta je ko mislio o konjima i automobilima tada, to i nije toliko važno. Važno je samo da je bilo slobode izbora, koju kako mi se čini, neko pokušava da ukine sada.
    I naravno, nije u pitanju samo sloboda u izboru automobila, već sloboda izbora po pitanju bilo čega danas. Mislite o tome.
    (samo primećujem, 6. februar 2023 18:07)

    # Link komentara

  6. Nek uvedu Amerikancima ekologiju, a ne da voze 6.600 kubika kamionete, pikapove i tenkove. Oni ne zagadjuju nista, samo Evropa zagadjuje, al' kad bi se gadjali tramvajima
    (Dejan Matic, 06. februar 2023 14:16)

    Ne znam da li si bio u Americi i video sta voze? Sto se tice kubikaze katastrofa a sto imaju krseva pokuraspalih i to je prica za sebe. Ima brutalnih automobila mnogo ali ima i krseva koje kod nas ne bi prosli na tehnickom nikada.
    (ja, 6. februar 2023 15:59)

    # Link komentara

  7. Moram da kažem,
    ma idi bre, da si ovo vreme potrošio na razradu plana: kako se vratiti na selo, imati svoju poizvodnju i održiv život bez dodira civilizacije pa bih ti poverovao. Ovako si ispao samo još jedan koristi njihov "AI" za unos podataka na internetu, sve suprotno od onoga što kao jelte želiš.

    Ali kako si se odlučio da budeš "njihov" podanik, čisto da ti kažem: niko ti ne brani da ponovo pokreneš proizvodnju jugića. Verujem da bi u Egiptu razbio prodaju. Stoga šta čekaš, borba protiv njih nije u korišćenju njihovih pipaka koji su ti dali a ti oberučke prihvatio, nego u proizvodnji. Nemoj samo računati na prodaju u Rusiji, čak i oni eto žele EV, neverovatno zar ne?

    I još nešto, ovo je odluka EU i važi samo za EU, ali ta činjenica bi te samo sludela.
    (Goxy, 6. februar 2023 15:37)

    # Link komentara

  8. @goxy

    Skloniće narod taj cilj nulte gluposti. Mislim na pametan narod, ne na tebe i slične. Ko još veruje u ovu zelenu fašističku agendu? Ja nikog ne poznajem da podržava ovo ludilo.
    (Trol, 6. februar 2023 15:37)

    # Link komentara

  9. Pa ovde balavim godinama, da je civilizacija kidnapovana ubistvom Kenedija, te je moć centralizovana, i instalirana globalnom piramidom, finansirana štamparijom keša, koja je iscrpela budućnost, bez koje smo ostali...
    Tako smo dobili centralizovanu globalnu moć, za koju je ceo svet radio, zadužen njihovim kreditima, dok se ona informativno razvijala internetom, i tehnološkim magnatima, koji su faforizovani patentima, kao standarda, iz njihovih tajnih projekata, koji su decenijama ispred "civilnog sata"... Te su joj i svi dokumenti, računi, fajlovi, projekti, svaki uređaj, svaki mikrofon, svaki i svačiji nalog, kamera, deo njihovog administratorskog sistema AI, a svaki uređaj na mreži-njohova periferija.
    Oni su konrolisali berze, konglomerate, resurse, svet im je na tacni, sve su mogli da preduprede, isplaniraju, usmere, kao i da kupe Twiter kao leglo demokratske misli, i po potrebi unište svojom "Maskom". Koji je bio favorizovani pulen, sa Tesla projektom. Postao je vodeći i u satelitskoj globalnoj komunikacionoj internet tehnologiji, kao "demokratski projekat jednog genija individualca, preduzetnika, milijardera".
    Na žalost, posle uspešnih decenija njihovog delovanja, svet je utonuo u slepilo svoje konformističke nesposobnosti, bez real autoriteta, bez stručnosti, bez institucija, samo armije poslušnika, koja čini piramidu moći, koja je asimilirala narode, kulture, i Evropu u globalistički blok EU. Sada je piramida došla do svoje nestabilne paradoksalne tačke, i preti joj nestabilnost koja mora da se brani po svakoj ceni "u ime civilizacije", jer druge, realne, ili nadrealne, alternative nema. E to je kriza koja predstoji, a ona je gora i monstruoznija od svih iskušenja veća od fašizma i nacizma zajedno. Ovo su prvi znaci diktature koja počinje da probija iz pukotina folije forme, koju "idealno demokratski živesmo", u "pravima čoveka" i naravno u svim usiljenim nametnutim mutiranim pravima lgbt+ , korumpirani visokim standardom potrošačko zaduženog društva, bez limita...
    Samo što je ova diktatura tehnološki i propagandno perfidno savršena, i u svojoj revolucionarnoj prirodi može biti "tiho humanija".
    Jer ne zaboravimo da svih ovih posleratnih decenija, ona se razvijala zajedno sa globalnom populacijom, koje se učetvorostručilo, a kao takvo korumpirano, nesvesno živelo, bez prave istine.
    Zahvaljujući njoj, živeli smo ovu nadrelnu dimenziju, koju zovemo civilizacija, koja bi trebalo da se zove Titanik.
    Voda ulazi u potpalublje...
    (Moram da kažem, 6. februar 2023 14:37)

    # Link komentara

  10. USB-C je baš loš primer za poređenje.
    (Aca, 6. februar 2023 14:20)

    # Link komentara

  11. Nisi sam, šefe Mazde.
    (kimi R, 6. februar 2023 14:18)

    # Link komentara

  12. Istorija je puna ovakvih koji su kukali. Ne bas u pozitivnom svetlu.
    (Ana, 6. februar 2023 14:18)

    # Link komentara

  13. Nek uvedu Amerikancima ekologiju, a ne da voze 6.600 kubika kamionete, pikapove i tenkove. Oni ne zagadjuju nista, samo Evropa zagadjuje, al' kad bi se gadjali tramvajima
    (Dejan Matic, 6. februar 2023 14:16)

    # Link komentara

  14. Propada ideja o upotrebi iskljucivo EV. Cim je potrebno da se neka novina uvodi na silu - pomocu nasilnih zakona, napadne reklame i laznih clanaka u sredstvima javnog informisanja, svima je jasno da to za narod ne valja vec da samo sluzi necijim (ko zna cijim) ciljevima. Jasno je i sada da ogromna vecina potrosaca (preko 90%) ne zeli da kupi EV. To kupuju ili tamo gde su ogromne subvencije drzave ili oni koji neznaju sta ce sa parama pa iz pomodarstva kupuju EV kao svoje cetvrto ili peto vozilo. … Na primer sa pojavom mobilne telefonije, nisu bili potrebni ni novi zakoni ni bilo kakva prisila da ljudi to pocnu da koriste.
    (Nata, 6. februar 2023 13:47)

    # Link komentara

  15. Dragi sefe Mazde. Ti politicarci koji su doneli odluke o primatu el. automobila su briselske tehnokrate kojima se naredjuje iz London City-ja. Eto ti izvoli, pa ti u Mazdi radi kako ti hoces, bez naredjenja iz City-ja i sl. centara. Na tebi je hoces li biti tuzan ili se boriti za svoju slobodu.
    (gogi, 6. februar 2023 13:11)

    # Link komentara

  16. Sta to fali usb c punjacu.Ne gledas koju stranu okreces,solidnu brzinu i snagu prenosi u odnosu na velicinu.A sto se ne pozalite Kineskim rukovodiocima.Izgubili ste trku,Kina vas je pobedila i sada kukate unaokolo.
    (mile, 6. februar 2023 13:04)

    # Link komentara

  17. Sve je u pravu
    (djenka, 6. februar 2023 12:41)

    # Link komentara

  18. Ništa nisi shvatio Brink-u, postavljen je cilj nulte emisije CO2 a ne da mora biti EV. E sad, to što ste sami upali u zamku vodonika ili intertnog menadženta, to je vaš problem. Slobodno počnite da pravite kola na vodonik, kiseonik, radioaktivne elemente, solar, vetar, EV ili bilo šta drugo što na izduvu nema CO2. Dosta ste sputavali inženjere (mora biti fosil a Vankel idealno), sad je došlo vreme kreativnosti za kojim toliko vapiš. I vlasnici ergela su ovako isto reagovali na Ford T.
    (Goxy, 6. februar 2023 12:40)

    # Link komentara

  19. A malo da šef Mazde razmisli da vrati cene vozila na realnu cenu? Do sad su podmićivali državne činovnike da kupe određeni kontigent vozila ali da se obavežu i na održavanje,delove...Novi ugovor...nikad kraja.
    (Debeljko, 6. februar 2023 12:28)

    # Link komentara