1. Kao niko do sada? Mirai druge generacije na purevima radi šta?
    (Hm?, 6. februar 2023 09:02)

    # Link komentara

  2. "... Kleriti fjuel sel..."

    Really? Na kom jeziku?
    (Bane, 6. februar 2023 07:36)

    # Link komentara

  3. Pričamo priče o štetnosti automobila a fosilna goriva. Idu sa tim pričama u fantazije da su automobili krivi za ozonski omotač i ozonske rupe na polovima. Ozonske rupe su napravile rakete koje je stalno probijaju i tako u podpunosti kvare klimu na planeti zemlji.
    (e, 5. februar 2023 09:43)

    # Link komentara

  4. vodonik sinovi samo vodonik...
    (horror expert, 5. februar 2023 09:25)

    # Link komentara

  5. Znaci nema nikavog sagorevanja vodonika.
    (Petar, 4. februar 2023 21:46)

    Aj' nazad u osnovnu školu, da prvo naučiš šta je sagorevanje.
    Mogao si da iskoristiš priliku tokom prve godine covid pandemije kad su predavanja emitovana na televiziji :)
    (Veliki brat, 5. februar 2023 01:39)

    # Link komentara

  6. samo da ne bruje i grme kao ovi nabudzeni benzinci sto se izivljavaju. Sto pre s predje na necujne to bolje. Nije jasno da li ti na vodonik isto mogu da se modifikuju da bruje i grme, jer to ne bi valjalo.
    (zzz, 5. februar 2023 00:01)

    # Link komentara

  7. @ Jarić T Živadin

    Vidim svasta pises, sve nebitne cinjenice, koje upravo potrvdjuju sve sto sam napisao, ali kada je covek u balonu ne vidi da je u balonu.

    Evo za tebe jedne informacije koja potvrdjuje da imas selektivne informacije: jel znas cije su Tesline baterije? Nisu Tesline, vec Panasonikove? Jel znas odakle je Panasonik?

    @ ne znam kako se zoves, znas da na tebe mislim

    Japanci neinovativni? Nemaju umetnost i sve ostalo? Ok bratac, dovoljno si rekao o sebi. Samo da te podsetim, ovde pricamo o proizvodnji automobila, jel tako?
    (Ivan, 4. februar 2023 23:42)

    # Link komentara

  8. Nek naprave da ide na bilo šta, samo da to što plaćam ne ide Rusima na konto.
    (VUK, 4. februar 2023 23:08)

    # Link komentara

  9. @Perar:

    Naravno da ima sagorevanja (oksidacije) vodonika, pri čemu nastaje voda: 2H2 + O2 = 2H2O
    (kognitivna disonanca, 4. februar 2023 22:55)

    # Link komentara

  10. Ovako sklopljen idealan za teroristu da digne pola grada u vazduh, za jedno desetak godina kad tehnologija uznapreduje uz mnogo manju bateriju, par litara rezervoar i solarnu ćeliju… da.! Dotle dizel burazeru.!
    (Tumač Snova, 4. februar 2023 22:55)

    # Link komentara

  11. e OVO vec lici na nesto i vredno je pomena, a ne elektrovozila. Vodonik je budućnost
    (makele, 4. februar 2023 22:27)

    # Link komentara

  12. Све је то маркетинг без основа и прича за глупе политичаре. Водоник има малу густину енергије, без обзора на погон: горивне ћелије или СУС мотор. Од тога нема ништа, неисплативо и неефикасно за аутомобиле. Такође, 96% водоника се добија из земног гаса и при том ослобађа више угљендиоксида него у бензинским СУС моторима да би се добила механичка енергија. Питајте инжењере, али оне праве.
    (Смрда, 4. februar 2023 22:22)

    # Link komentara

  13. A najvaznije je to da vodonika ima svuda isto na ovoj planeti, dako da nece biti monopola i ratova oko vodonika, kao sa naftom i litijumom.
    (Petar, 4. februar 2023 21:46)

    Kad zavlada EV za 5 god max više neće biti ni jednog rata jer svako proizvodi struju.
    (Goxy, 4. februar 2023 22:00)

    # Link komentara

  14. Elektrolizom u vodi se strujom razdvaja (h2o) vodonik (h), a obrnutim procesom se struja dobija iz tog istog vodonika i oslobadja vodu. Znaci nema nikavog sagorevanja vodonika. Naravno da se koristi mnogo vise struje nego sto se kasnije dobija iz vodonika ali zato auto ne mora da nosi 600 kg baterija.
    A najvaznije je to da vodonika ima svuda isto na ovoj planeti, dako da nece biti monopola i ratova oko vodonika, kao sa naftom i litijumom.
    (Petar, 4. februar 2023 21:46)

    # Link komentara

  15. ...Ajde ne budimo selektori na svim poljima. Japanci, koji imaju najprofitabilnije auto-kompanije, koji imaju najvecu auto-kompaniju na svetu (Toyota) i najveceg proizvodjaca motora na svetu (Honda), koji su najdetaljniji i naj naj po mnogim pitanjima.... E ti Japanci, koji od toga zive i prave milijarde profita godisnje, oni ne znaju. Ali ako procitam 3 clanka na netu, onda ja znam vise od njih i spreman sam da izjavim da su japanski proizvodjaci u teskom kanalu. Japanci su dosli tu gde jesu upravo inovacijama. Sta je sve Honda uradila u unapredjenju motora - zato i jesu najveci na svetu.
    (Ivan, 04. februar 2023 14:44)

    To je pre svega zato što Japanci imaju samo jedan jedini praznik a i tada rade! Nemaju zemlju, nemaju sirovine, jedan drugom sede na glavi. Izgubili su rat ali zato ne gube vreme!
    (Priznavač, 4. februar 2023 21:03)

    # Link komentara

  16. Koliko se secam sa faxa, to nije novi koncept. Vodonik je izuzetno zapaljiv i tezak za skladistenje. Ako se nesto revucionarno nije promenilo , koncept nece da nadje komercijalnu primenu
    (Kkk, 4. februar 2023 20:51)

    # Link komentara

  17. Ako vam ova kola idu na struju onda i parna lokomotiva ide na vodu. Ali ne, ona ide na ugalj/drva. Tako da ova kola idu na vodonik, ne na struju. Jer je gorivo vodonik. A to sto ona mogu da predju 300km na struju bez vodonika, pa i kola na benzin mogu da voze malo na akumulator, pa opet ne kazemo da idu na struju. :)
    (Zoran, 4. februar 2023 20:38)

    # Link komentara

  18. Japanci su dosli tu gde jesu upravo inovacijama. Sta je sve Honda uradila u unapredjenju motora - zato i jesu najveci na svetu.
    (Ivan, 4. februar 2023 14:44

    Šta su izmislili? Ne Honda, Japanci kao nacija? Za njih su Srbi naučna i umetnička velesila, a da ne poredim sa nacijama sa kojima bi ih veličinom i istorijom državnosti trebalo porediti. Bukvalno su najNEinventivniji narod na planeti. Zbog svog položaja i hronične oskudice svega jesu tradicionalno bili prinuđeni na štednju i minijaturizaciju, tako da se razvijeno zanatstvo veoma isplatilo u jednom periodu 70-tih godina prošlog veka i od tada stagniraju upravo zbog drastične neinventivnosti. Njihova automobilska industrija je tamo gde su bili svojevremeno i sa foto aparatima: razvili su do perfekcije tehnologiju koja je potpuno umrla. Foto aparati koje su onda prodavali za stotine i hiljade dolara, sada vrede... ne vrede ništa. U tehnologiji koja je klasičnu fotografiju zamenila, Japanci nisu niko i ništa jer su se pojavili novi igrači, Korejanci i Kinezi pre svega, čija kultura je daleko fleksibilnija od rigidnog japanskog šogunata.

    "Japanska inventivnost" je mit. Proveri sam: koliko (bez guglanja) znaš japanskih naučnika i umetnika? Njihov najznačajniji izum ikad su kamikaze. To je kultura mrava u kojoj individualni mrav (Japanac) ima tek elementarno individualan um. Postoje milione godina i nisu evoluirali ni malo. Možda je to savršeno mravlje društvo, ali nije ljudsko.
    (CATAPA, 4. februar 2023 20:32)

    # Link komentara

  19. Vodonik ce imati sansu ako se smisli neki bolji sistem skladistenja, kao sto je npr. "Power paste", hemikalija koja labavo drzi desetine atoma vodonika u jedom molekulu. Trenutno su rezervoari toliko teski da mogu da budu tezi nego baterija.
    (T, 4. februar 2023 19:53)

    # Link komentara

  20. @Ivan

    Ne znam koliko si uopste upućen u elektro automobile.
    Ne govorim o hibridima,
    -Da li znas koji su najveći proizvodjači baterija na svetu?
    Dve kineske kompanije.
    -Da li znas ko ima najveću maržu po jednom prodatom automobilu?
    Ima Tesla sa oko 35%.
    -Da li znas koliko je Teslib profit po jednom autu veći od Toyotinog?
    Veći je 7 puta.
    Da li znas sta se desilo kada je Tesla saopstila taj podatak?
    Unuk osnivača Toyote je podneo ostavku.
    Da li znas koje ključne tehnologije,softver,bateriju,čip,elektroniku,za elektro aute ima Toyota,kao dominaciju nad drugima?
    Niti jednu jedinu,zato su u kanalu,i zato je unuk Toyote podneo ostavku,imali su akcije u Tesli,pa su sve prodali,pod izgovorom,da Tesla nema budućnost.
    (Jarić T Živadin, 4. februar 2023 19:34)

    # Link komentara

  21. Na vodonik, metan. To bi vec imalo smisla. E automobili su prevara. Osim ako ne dodje do revolucionarnih resenja za proizvodnju, distribuciju i punjenje na struju.
    (T-Rex, 4. februar 2023 19:25)

    # Link komentara

  22. Dobijanje vodonika je trenutno vrlo skup postupak. Pošto postoji više načina dobijanja vodonika i imaju nazive po bojama, a tih boja ima mnogo. Najčešći je sivi vodonik koji je ujedno i najprljaviji, jer se oslobađa velika količina ugljen dioksida, a dobija se iz nafte. Plavi vodonik se takođe dobija iz nafte, ali se ugljen dioksid "hvata". Zeleni vodonik se dobija elektrolizom strujom iz obnovljivih izvora. Ono na čemu Japanci rade je dobijanje crvenog vodonika u HTGR (high temperature gas-cooled reactor) reaktoru koji za hlađenje ne koristi vodu koja prouzrokuje koroziju, već inertni helijum koji pri izlasku iz reaktora nije radioaktivan. Rezultati su impresivni i takav način dobijanja vodonika je daleko najpovoljniji, a reaktor, za razliku od klasičnih, radi na veoma visokim temperaturama i ne topi se što znači da ne može doći do havarija. Možda bi ovaj način mogao biti sveti gral dobijanja vodonika.
    (blatobran, 4. februar 2023 18:46)

    # Link komentara

  23. Taj auto ne ide na struju, nego na vodonik.
    (Zoran, 4. februar 2023 17:42)

    # Link komentara

  24. Sta Japanci znaju. Mi imamo Zastavu.
    (Sergio, 4. februar 2023 17:11)

    # Link komentara

  25. Nisam čitao sve možda je neko naveo precizne podatke za potrošnju, ali nekoliko komentara je blago rečeno......

    "U sredu, 26. maja u 5:43 ujutro na punionici vodonika HYSETCO u Orlyju, a završilo se nakon pređenih više od 1000 kilometara s jednim rezervoarom.

    Tačno 1003 km, uz nultu emisiju, Mirai je dostigao na javnim putevima, južno od Pariza i u regionima Loir-et-Cher i Indre-et-Loire, a udaljenost i potrošnju su potvrdile nezavisne organizacije.

    U obaranju rekorda korišćen je zeleni vodonik, a prosečna potrošnja goriva bila je 0,55 kg/100 km, dok je u rezervoar Miraija moguće smestiti 5,6 kg vodonika.
    (???, 4. februar 2023 16:47)

    # Link komentara

  26. Народ је необразован.
    Прихвата ово као што прихвата причу о употреби појасева у колима, употреби светала по дану, издувним гасовима. Народ који верује у приче о корони, вероваће и у приче о штетности бензина и нафте, док ниједног словца нема о штетности која имамо од кочионих система и пнеуматика, а они су исти на свим возилима.
    (Емилиа, 4. februar 2023 16:28)

    # Link komentara

  27. Odgovor na komentare moga komentara:
    vozim BMW disel koji pri brzini od 130km jedva da potroši 5.5l na 100km,a vozim i Hyundai Nexo koji pri istoj brzini troši 1.3 na 100km.
    Pa sad veliki pametnjakovici izracunajte razliku. Ono što vam proizvođač napiše u tehničkim karakteristikama vozila možete da vežete mački o rep. Kad upalis svetla i grejes auto na struju a ne toplim motorom onda nema ništa od 1kg vodonika na 100km
    (Bosko, 4. februar 2023 15:26)

    Čim ti voziš BMW sve je nama jasno :-)
    (Brzi, 4. februar 2023 16:12)

    # Link komentara

  28. Odgovor na komentare moga komentara:
    vozim BMW disel koji pri brzini od 130km jedva da potroši 5.5l na 100km,a vozim i Hyundai Nexo koji pri istoj brzini troši 1.3 na 100km.
    Pa sad veliki pametnjakovici izracunajte razliku. Ono što vam proizvođač napiše u tehničkim karakteristikama vozila možete da vežete mački o rep. Kad upalis svetla i grejes auto na struju a ne toplim motorom onda nema ništa od 1kg vodonika na 100km
    (Bosko, 4. februar 2023 15:26)

    # Link komentara

  29. Svi japanski proizvodjači,su u teskom kanalu,ozbiljno su zakasnili sa elektrifikacijom.
    Ne sa proizvodnjom elektro automobila,nego na prvom mestu,sa svim tehnologijama,koje su ključne za elektro automobil.
    ....
    (Jarić T Živadin, 4. februar 2023 11:33)

    Japanci su majstori te tehnologije, zato se i ne loze toliko na nju. Od prvih milion prodatih hibrida u svetu (koji sadrze prakticno svu tu tehnologiju), preko 900,000 su bili Toyota Priusi. A znas ko najvise forsira vodonicne celije? Pa upravo Toyota.

    Ajde ne budimo selektori na svim poljima. Japanci, koji imaju najprofitabilnije auto-kompanije, koji imaju najvecu auto-kompaniju na svetu (Toyota) i najveceg proizvodjaca motora na svetu (Honda), koji su najdetaljniji i naj naj po mnogim pitanjima.... E ti Japanci, koji od toga zive i prave milijarde profita godisnje, oni ne znaju. Ali ako procitam 3 clanka na netu, onda ja znam vise od njih i spreman sam da izjavim da su japanski proizvodjaci u teskom kanalu. Japanci su dosli tu gde jesu upravo inovacijama. Sta je sve Honda uradila u unapredjenju motora - zato i jesu najveci na svetu.
    (Ivan, 4. februar 2023 14:44)

    # Link komentara

  30. Vodonik je neverovatno skup za transport i skladištenje.
    (Mile 2000, 4. februar 2023 14:34)

    # Link komentara

  31. Sa trenutnom cenom vodonika od 13.85€ po kilogramu i cenom goriva od otprilike 1,8€ po litru je vožnja na vodonik za čitavih 50% skuplja od vožnje na benzin ili dizel. Ako se ima u vidu da je i nabavna cena elektro vozila na vodonik 50% veća od klasičnog automobila, pitanje je gde je tu motiv za kupovinu vozila na hidrogen, osim kod ljudi koji imaju višak novca i žele da budu u trendu
    (Bosko, 4. februar 2023 11:17)

    Cena vodonika je najmanji problem.Problem je njegova industrijska proizvodnja,koja zahteva puno energije i nije cista.
    Naime ,H se trenutnonajvise dobija iz metana,koji se spaljuje na veoma visokim temperaturama,kada dolazi do raspadanja na sastavne molekule.
    Drugi nacin,koj eneretski zahtevniji je elektroliza,gde su potrebne ogromne kolicine struje za njegovu proizvodnju i prevodjenje u tecno stanje.
    Zapravo sa H je isti problem kao i sa strujom,a to je da su neophodni novi icisti izvori energije i skidanje sa nafte i uglja.
    H je zapravo znatno bolje resenje od baterija,jer vozila mogu bili laksa,ekonomicnija,brze da se dopunjavaju i da budu veoma cista jer izbacuju obicnu vodenu paru.To nas ne spasava zavisnosti od nafte,jer gume se i dalje prave od nje,kao i sve druge vrste plastike i milion drugih proizvoda.Cak se i Vazelin pravi od nafte...
    (Sima Lesinar, 4. februar 2023 14:34)

    # Link komentara

  32. Lele kad ljudi iz vlasotince pocnu da jupuju ce se rasture .
    (Aco_Braco, 4. februar 2023 14:32)

    # Link komentara

  33. Kada su se pojavile gorivne ćelije, bio sam prilično oduševljen. Oduševljenje je prvo splaslo, a sada ga više nema. Vodonik ima previše mana da bi bio komercijalno eksploatisan kao gorivo:

    1) Ima najmanji atom u prirodi. Toliko je mali, da prolazi kroz čelik. Rezervoari, kako na vozilima tako i na pumpama, moraju da budu masivni i/ili od specijalnih materijala, što puno košta.

    2) Jako je eksplozivan i mnogo opasniji od benzina i od litijuma. Zaštitne mere puno koštaju.

    3) U rezervoarima na pumpama bi trebalo da se čuva na jako niskim temperaturama i u tečnom stanju kako bi postojala komercijalna isplativost procesa nabavke i prodaje, a to puno košta.

    4) Proces dobijanja elektrolizom je samo 50% efikasan, čime u startu gubi trku sa električnim vozilima na baterije. Opet puno košta.

    Lično ću da zadržim trocilindričnu kosačicu na benzin još dugo, dugo. Niti imam, niti bih dao te desetine hiljada evra za ekološka vozila, a ni ona nova neekološka ne zaostaju puno.
    (Čoban iz grada, 4. februar 2023 14:16)

    # Link komentara

  34. Mislim da je smenom Tojode sa čela Tojote stavljena tačka na vodonik u Japanu.

    Dopunjavanje baterija iz mreže nije naročiti problem jer i pogon sa vodoničnim gorivim ćelijama mora da ima bateriju. Ono što predstavljaju kao "revolucionarno" je zapravo besmisleno, zato dosad i nisu rađeni kao hibrid. Ni kao H-FCEV električni automobili ne zagađuju ni gasovima ni bukom; u čemu je prednost što se kopira PHEV? Pošto znaju i očekuju da će distribucija vodonika biti veliki (ako ne i nerešiv) problem, dosetili se da ga reše tako što će se FCEV koristiti kao BEV!? Šta će sledeće tako revolucionarno da smisle? Da se izbace rezervoar i gorive ćelije, a ubaci još baterija?

    Da zaboravimo dobijanje vodonika; pumpe za tankovanje vodonika nikada neće biti na svakom ćošku u centru grada kao benzinske. Ono što se predstavlja kao prednost (brzina punjenja) nikada stvarno neće biti moguće. U vreme punjenja treba uračunati i odlazak na periferiju grada gde bi se natankovao vodonik. Očigledno su takav problem u Hondi imali na umu: da možeš da napuniš baterije toliko da možeš da odeš do pumpe za vodonik! WTF? Ovo kao da je smislio onaj veliki japanski izumitelj što je smislio kišobrančiće za cipele. A gde će u "vodoničnom Japanu" da nađe električni punjač? Kod kuće u garaži? Pa šta će mu onda vodonik uopšte?

    Na svaki mogući način, vodonik pravi više problema nego što ih rešava. Vodonik je ćorsokak. Vodonik je gorivo budućnosti... i uvek će to biti.
    (Joca, 4. februar 2023 14:02)

    # Link komentara

  35. a cipovanje i kemtrejls... to si zaboravio?
    (Bozza, 4. februar 2023 13:24)

    Ja sam uredno čipovan, primio 3 doze tako da je to sređeno.
    Nema ovde nikakvih teorija zavere, sve je u profitu. Mnogo para je uloženo u tehnologiju elektro auta na baterije, nema šanse da sad sve to propadne i da se okrenu drugoj tehnologiji.
    A to što sam pomenuo Kaliforniju pre 15 godina lako je proverljivo. Iza sloma te priče stoje naftne kompanije koje nisu dale da se razvije podjednako udobna alternatuva za sus motore. Njima je u interesu da se razvijaju auta na baterije jer nisu prava konkurencija sus motorima.
    A ovo za kontrolu kretanja, pa dovoljno je videti da ti Teslu mogu daljinski ugasiti kad im padne na pamet pa da vidiš da to nije baš zdrava priča
    (Zacvo, 4. februar 2023 13:59)

    # Link komentara

  36. Nažalost, nema šanse ovo da prođe. Pući će kao i prethodni projekat honde u Kaliforniji od pre 15-ak godina. Bili su napravili i auto i mrežu pumpi za vodonik ali je taj projekat otkupila neka sumnjiva firma i upropastila ga.
    Agenda je takva da se guraju auta ma baterije, da se smanji sloboda kretanja, da sve bude kontrolisano, a sipanje u rezervoar bilo benzina bilo vodonika se jednostavno ne uklapa u tu agendu.
    (Zacvo, 04. februar 2023 12:47)

    a cipovanje i kemtrejls... to si zaboravio?
    (Bozza, 4. februar 2023 13:24)

    # Link komentara

  37. Sa trenutnom cenom vodonika od 13.85€ po kilogramu i cenom goriva od otprilike 1,8€ po litru je vožnja na vodonik za čitavih 50% skuplja od vožnje na benzin ili dizel. Ako se ima u vidu da je i nabavna cena elektro vozila na vodonik 50% veća od klasičnog automobila, pitanje je gde je tu motiv za kupovinu vozila na hidrogen, osim kod ljudi koji imaju višak novca i žele da budu u trendu
    (Bosko, 4. februar 2023 11:17)

    Pa gdje si ti naučio računati?
    Litra vodika je za otprilike 100km dosta tako da košta 13.85€.
    Auto troši u prosjeku 7 litara godiva po 1.8€ i to je 12.56€ dakle skoro isto. Očito će sa masovnošću i konkurencijom cijena vodika ići dolje pa će biti i isplativiji.
    Za sada je cijena vožnje podjednaka, a auto će biti skuplji od benzinaca i dizelaša, ali njih uskoro nećeš smjeti voziti u gradu niti će ih prodavati (od 2035.) tako da i nisu neki konkurenti.
    Njemu su konkurenti el. auti koji koštaju od 35.000€ na više.
    (Ivan ZG, 4. februar 2023 13:09)

    # Link komentara

  38. Nažalost, nema šanse ovo da prođe. Pući će kao i prethodni projekat honde u Kaliforniji od pre 15-ak godina. Bili su napravili i auto i mrežu pumpi za vodonik ali je taj projekat otkupila neka sumnjiva firma i upropastila ga.
    Agenda je takva da se guraju auta ma baterije, da se smanji sloboda kretanja, da sve bude kontrolisano, a sipanje u rezervoar bilo benzina bilo vodonika se jednostavno ne uklapa u tu agendu.
    (Zacvo, 4. februar 2023 12:47)

    # Link komentara

  39. (Bosko, 4. februar 2023 11:17)

    E moj Boško, školu voleo nisi.
    (Djuka, 4. februar 2023 12:32)

    # Link komentara

  40. Ajde Srbi, sad objasnite Japancima kako to nije dobro...
    (niko, 4. februar 2023 12:30)

    # Link komentara

  41. pitanje, koliki je vek trajanja gorivih ćelija ...?
    (mika, 4. februar 2023 12:18)

    # Link komentara

  42. Svi japanski proizvodjači,su u teskom kanalu,ozbiljno su zakasnili sa elektrifikacijom.
    Ne sa proizvodnjom elektro automobila,nego na prvom mestu,sa svim tehnologijama,koje su ključne za elektro automobil.
    Gorivne ćelije, se ne mogu napuniti u kući,putem solarnih panela, i tu je početak i kraj svih njihovih promasenih ideja.
    Kada Tesla semi ,krene u masovnu proizvodnju,tu je i definitavan kraj gorivnih ćelija,i za slepere i kamione.
    (Jarić T Živadin, 4. februar 2023 11:33)

    # Link komentara

  43. Bravo
    (Misa, 4. februar 2023 11:29)

    # Link komentara

  44. Sa trenutnom cenom vodonika od 13.85€ po kilogramu i cenom goriva od otprilike 1,8€ po litru je vožnja na vodonik za čitavih 50% skuplja od vožnje na benzin ili dizel. Ako se ima u vidu da je i nabavna cena elektro vozila na vodonik 50% veća od klasičnog automobila, pitanje je gde je tu motiv za kupovinu vozila na hidrogen, osim kod ljudi koji imaju višak novca i žele da budu u trendu
    (Bosko, 4. februar 2023 11:17)

    # Link komentara

  45. E ovo je jedina realna opcija i to je budućnost. Bravo za Hondu.
    (kritična masa, 4. februar 2023 11:11)

    # Link komentara