1. Guraju EV tj elektricne automobile jer kao ne zagadjuju. Ajde lepo da stave u te energetske pasose ne samo potrosnju energije prilikom upotrebe tj voznje vec i utrosak energije i co2 cak i pri proizvodnji. Pored toga kolicina tkz kriticnih metala potrebnih za proizvodnju EVje cak i do nekoliko puta u poredjenju za "klasicne" automobile. Pa jos na to kada se doda moralna tj humana komponenta svemu tome, jer iskopavanje litijuma, kobalta itd se uglavnom radi u zemljama koje nemaju zastitu radnika na visokom nivou, tako da nijne retko da u tim rudnicima rade bukvalno deca (dovoljno je npr ukucati KOngo, litijum, EV, nacicete sami) dolzaimo da EV ne samo da nisu prihvatljiva vec da su apsolutno zlo. Zlo koje se gura pre svega zbog apsolutne kontrole koje svetske elite (WEF sa svojim i nalogodavcima i pijunima po celom svetu) guraju.
    (SH, 17. januar 2023 13:43)

    # Link komentara

  2. Glupost. Stvara se privid da drzava nesto radi. Kao brine seco zivitnoj sredini, dzepu kupca auta itd.
    (draganche, 16. januar 2023 11:53)

    # Link komentara

  3. pis zivi :) VW lazirao podatke godinama i kako onda uopste ima smisla da energetski pasos postoji i kako ce to nasa agencija da dokaze da neka auto trosi ili zagadjuje vise nego sto je po WLTP i ostalim namestenim testovima?
    (lemi, 16. januar 2023 09:41)

    # Link komentara

  4. Naravno i tenkovi i svo ono vojno oružje i oruđe sa dizel motorima u Ukrajini imaju standard euro 7 i energetske pasoše u raznim kalibrima i punjenju. Pogotovo elektro vozila i radari sa smanjenim zračenjem ... o čemu vi to nama, a Indija sve do onomad spaljivala viškove dizela pa su ovi iz EU voljni da ga otkupljuju kako se ne bi planeta zagrejala i zagađivala atmosfera ... Isuse-Bože ima li tu logike što bi bosanci rekli ...
    (XXL, 15. januar 2023 20:12)

    Šta te toliko uzbudilo u ovoj vesti? Očekuješ novi iz salona a ne znaš da li će doći nalepnica? Čemu sekiracija?
    (Goxy, 15. januar 2023 23:40)

    # Link komentara

  5. Naravno i tenkovi i svo ono vojno oružje i oruđe sa dizel motorima u Ukrajini imaju standard euro 7 i energetske pasoše u raznim kalibrima i punjenju. Pogotovo elektro vozila i radari sa smanjenim zračenjem ... o čemu vi to nama, a Indija sve do onomad spaljivala viškove dizela pa su ovi iz EU voljni da ga otkupljuju kako se ne bi planeta zagrejala i zagađivala atmosfera ... Isuse-Bože ima li tu logike što bi bosanci rekli ...
    (XXL, 15. januar 2023 20:12)

    # Link komentara

  6. Ne treba da menja cenu. Proizvodaci su uvek izdavali certifikat o kvalitetu izrade vozila i njegovim karakteristikama.
    druga stvar je sto prilikom kupovine nadriprodavci i njihovi sateliti janemampojma i drugi janisamodavle pojma nisu imali čemu služi taj papir te ga nisu davali kupcima automobila.
    I za kraj najslađe; automobil je prevozno sredstvo koje moze da dovede do stradavanja ljudi u njemu i samo zbog te činjenice postoji čitav set bezbedonosnih propisa koji moraju da se poštuju kod izgradnje automobila i upravo certifikati predstavljaju te dokaze. Zato je on skup sam po sebi a ne sada naslov imputira još koji % nadgradnje cene.
    (info, 15. januar 2023 17:13)

    # Link komentara

  7. Ovo je uradjeno da se uzmu pare i da se malo "obradujemo" mi slepci što vozimo krntije. Poznaje nas država u dlaku.
    (Roki, 15. januar 2023 16:16)

    # Link komentara