1. @Alex, ne znam da li je Češka civilizovana ili je u Africi, ali možeš da vučeš drugo vozilo.
  (rebro, 15. avgust 2022 00:30)

  # Link komentara

 2. Pre vise od 20 godina kupim za neke smesne pare na zemunskom buvljaku Fadipovu dvodelnu rudu za vucu automobila do 2.5 tona. Imam je i danas, a pozajmio sam je min. 20 puta. Meni je zatrebala nekoliko puta, a lakoca i bezbednost sa kojom se obavlja vuca, cak i kod neiskusnih vozaca je odavno pozlatilo ovu spravu. Uslov je da vucete polako, a vozac vucenog vozila treba samo da upravlja i ne dira nista. Pametnjakovici koji nas podsecaju da postoje slep sluzbe treba da znaju da se mozete naci daleko od nekog grada gde cete slep cekati ceo dan, a racun za vucu ce vam dobro okrnjiti mesecni budzet.
  (Zlatko, 13. avgust 2022 19:26)

  # Link komentara

 3. Niko od vas ne “iskusnih” ne objasni ovim “neiskusnima” kako izgleda kocenje sa ugasenim automobilom koji ima servo kocnicu i okretanje volana sa ugasenim automobilom koji ima servo volan.
  (masinista, 12. avgust 2022 22:55)

  stiskaš kočnicu dok ti leva noga ne utrne od pritiskanja, a motaš volan dok ti obe ruke ne utrnu od motanja...:)) nema druge burazeru
  (n6, 13. avgust 2022 15:17)

  # Link komentara

 4. U civilizovanim zemljama postoji šlep služba i čak je zabranjeno da se vuče vozilo. Jedino po Africi i nekim zabitima kao ovde još može da se vidi da neko vuče drugo vozilo.Tuga.
  (Alex, 13. avgust 2022 12:09)

  # Link komentara

 5. Niko od vas ne “iskusnih” ne objasni ovim “neiskusnima” kako izgleda kocenje sa ugasenim automobilom koji ima servo kocnicu i okretanje volana sa ugasenim automobilom koji ima servo volan.
  (masinista, 12. avgust 2022 22:55)

  # Link komentara

 6. Ja jedno desetak godina sigurno nisam video trouglove na vozilima koja se šlepaju, a mislim da na prste jedne ruke mogu da nabrojim situacije kada sam video trougao na vozilu koje vuče!
  (b1321, 12. avgust 2022 20:57)

  # Link komentara

 7. Iskusniji vozac se vuce, a manje iskusan vuce. Vukao sam i teze automobile od mog (ne duplo, ali nesto teze i vece), ali nije preporucljivo.
  (Nuklearni mravojed, 12. avgust 2022 20:51)

  # Link komentara

 8. Koliko je to lako kada rade dva iskusna vozača toliko je teško kada radi neko ko nije nikada. Ja probao drugara da vučem, on ne zna kako, ja ne znam kako, dve sajle pokidali, doduše loše su bile. Na kraju pozovemo uigran tandem mog ćaleta i strica. Lagano odradili, kao da nema sajle između dva auta nego da voze savršeno usklađeno. Objasnili nam i da sajla stalno mora zategnuta da bude, auto ispred mora da pazi da ne cima a auto koji se vuče praktično služi kao kočnica i on laganim kočenjem usporava auto napred. Doduše sve to lagano zvuči dok ne probaš sam.
  (kxk, 12. avgust 2022 19:25)

  # Link komentara

 9. Vučeno vozilo mora NEPREKIDNO DA KOČI. Da bi sajla garantovano bila zategnuta. Jedino na uzbrdici ne treba da koči. Ako se dozvoli da se sajla ma i najmanje opusti, trzaj prilikom potezanja može da deformiše pa čak i da iščupa deo karoserije.
  (šorom šajke a dunavom čeze, 12. avgust 2022 18:19)

  # Link komentara

 10. ljudi, gramatika

  Na oba vozila moraju da budu uključena sva četiri migavca, mada na vučenom vozilu ne moraju ukoliko ih nije moguće uključiti zbog kvara.
  (dragan, 12. avgust 2022 17:28)

  # Link komentara

 11. em što treba da bude teži od onog kog vuče, prvi auto mora da ima i konjažu za tako nešto. drugim rečima treba mu dobra snaga da se ne udavi...:)) a treba bogami i da obojica budu iskusna u vučenju sajlom, pogotovu ovaj nazad, treba da lagano koči i usporava ovog prvog pred raskrsnicu ili krivinu da ne bi došlo do cimanja koje kad se desi nije prijatno za obojicu. za lamelu i plivajući i menjač ovog prvog da i ne pominjem..:))
  (n6, 12. avgust 2022 17:21)

  # Link komentara