1. Kad vratim stare da li će mi vratiti pare sto sam dao za njih jer moram da dam pare za nove idiotizam.
    (bole, 21. oktobar 2023 17:05)

    # Link komentara

  2. Drzava je proizvela ovaj problem i Drzava treba da ga i resi, a ne gradjanin da placa popravku problema koji je proizvela Drzava.
    (Dejan, 18. avgust 2022 12:10)

    # Link komentara

  3. Čiča Boško, ne znam ko Vas je to slagao, ali u Švajcarskoj nikad nije bio referendum da se svima povećaju plate. Kako bi to uopšte i moglo? Ne određuje plate država.
    (LU, 15. avgust 2022 01:53)

    # Link komentara

  4. Ne postoji nikakav problem sa slovima, danasnje kamere i OCR rade bez greske.Nemojte da ste naivni, ovo je birokratski biznis i vidite da ne prestaju, samo izmisljaju rok vazenja tablica, slova jednom, slova drugi put...Ovo sa formatom tablica je cist tehnicki zadatak koji se resi za 5min, izracunate koliko ima jedinstvenih oznaka i da li to podmiruje broj vozila u narednih nekoliko godina.Cak i da postane nedovoljno, ne ukidate prethodne tablice, ne trazi se zamena, stare tablice nastavljaju da postoje i samo nove registracije dobijaju nove tablice.Drugo, u pojedinim zemljama, tablice vam mogu izraditi u pojedinim ovlascenim radnjama, to je samo presovanje na onom limu, ali ovde se nijedan drzavni organ nece odreci prihoda zbog udaranja pecata,izdavanja papira, zato su promene spore.Ne moze reforma i zadrzavanje postojecih pravila i metoda rada.
    (Petar II, 11. avgust 2022 09:39)

    # Link komentara

  5. Sve troskove sto proizilaze iz ove zamene MORA da snosi MUP. Zasto?
    MUP je taj koji je izradio dizajn ovih tablica. MUP je taj koji je propisao koja slova ce biti upotrebljena na tablicama i MUP je taj koji je INSISTIRAO na slovima sa kvacicama uprkos mnogim savetima i sugestijama da to ne radi. MUP je taj koji je davao poslednju rec kada su tablice bile u pitanju.
    Narod nije mogao da bira hoce li slova sa kvacicama ili nece (one tablice od 800€ su specijalan slucaj). Bas zbog toga, onaj ko je odgovoran za los rad mora da sbosi posledice. Znaci MUP. Niko, ko mora da zamani tablice zbog slova sa kvacicama a samim tim i saobracajnu NE SME da snosi troskove toga. Jednom je platio za sve i to je sasvim dovoljno. Ali, ocito mi zivimo u lopovskoj drzavi bez trunke drzavne odgovornosti.
    (nikos, 10. avgust 2022 10:38)

    # Link komentara

  6. Taj trošak treba da snosi JEDINO I ISKLJUČIVO, trula država!!
    (Smuleco, 8. avgust 2022 20:49)

    # Link komentara

  7. Srpske tablice su ružne(font slova) u drugim zemljama se jasno vide brojevi na većoj udaljenosti to bi moglo da pomogne ako neko pobegne-učini krivično delo.Samo zapišete tablice a barem oznake gradova bi stavio ćirilične a slova posle brojeva latinična.
    (Miki, 5. avgust 2022 12:44)

    # Link komentara

  8. ... pod hitno pokrenuti građansku peticiju! Ovo je pitanje građanske jednakosti i prava... ako nam nije dozvoljeno da biramo oznake tablica, a dodele nam takve koje imaju sada sporne znakove, znači da nismo imali pravo izbora. Dakle, troškove greške može i mora da snosi jedino država tj. zakonodavac koji je ranje propisao sporne znakove, a sada ih ispravlja i to o trošku korisnika koji nije ima pravo izbora ... nje ovo Loto, pa da neki imaju dobitak, a neki nemaju sreće... Bagro jedna birokratska...
    (Orač, 03. avgust 2022 17:53)

    Kako druze nije dozvoljeno da se biraju tablice? Evo u mom gradu, svi koji voze audi, bmw, skodu, mercedes imaju duplo slovo, ili u krajnjem slucaju inicijale. U tome prednjace superb i audi. Gresna ti dusa kad yako nesto i pomislis!
    (samo realan, 4. avgust 2022 08:40)

    # Link komentara

  9. Koliko godina je potrebno da kreativci u drzavi objave koji alfabet koriste, engleski, srpsku latinicu...Ovo sto je sad je neka hibrid, kombinacije engleskog i srpskog alfabeta.Kako ne može Č,Ć,Š?A gde su imena naših gradova?Ljudi ovo je biznis koji kreira birokratija, ovi proteruju slova kao Hrvati ćirilicu. Eto sta se desi jednoj zemlji kad je zajasu ovi sa vecernjim skolama, kursevima.
    (Petar, 3. avgust 2022 23:23)

    # Link komentara

  10. Ovi nasi veselnici su doneli besmisleni zakon o trajanju reg. tablica, pa ga povukli. Ja tehnicki nisam morao da menjam saobracajnu jer kod nas to vise nije obaveza, ali mi rekose da ako idem u Gr. preko Severne Makedonije mogu da me maltretiraju jer u saobracajnoj pise da je istekla. Zasto nasa vlada nije poslala dopis makedoncima da to ignorisu, nego nas uvek ostavljaju na cedilu i svako moze da nas ponizava. Ej bre, mene da vrate neki makedonci i nedaju mi da prodjem srpskom zemljom gde su stolovali prvi srpski kraljevi.
    (kole, 3. avgust 2022 23:23)

    # Link komentara

  11. Ја то немам! Ал нај жалије што немам (Ш,Ћ,Ђ,Ж,Љ)! Упс погршио сам, ово је ипак ЕУРопа ђе се пише хрватскиом латиницом! А да заборавих! Ми “тежимо” истима, а успут деремо обичан народ!
    (Милоје, 3. avgust 2022 18:06)
    Latinica NIJE hrvatsko pismo! Hrvati se samo sa njom služe kao i mnogi drugi narodi u Evropi. Latinica je pismo zapadne civilizacije.
    (Stole, 3. avgust 2022 22:34)

    # Link komentara

  12. U bilo kojoj "ozbiljnoj" drzavi (termin je otvoren za interpretaciju) tablice bi bile promenjene po automatizmu i poslate vlasnicima vozila postom (bez dodatnih troskova za vlasnike). U Srbiji, na zalost, administracija i drzavni aparat funkcionisu po principima ustanovljenim za vreme vladavine Milosa Obrenovica (mada se "izabrani" politicari veoma trude da gradjane obaveste/edukuju o e-upravi i ostalim administrativnim pogodonostima "savremenog srpskog administrativnog aparata koji je u sluzbi gradjana"). Cinjenica je da mi kao drustvo ne zelimo da se promenimo; gradjani ili nemo posmatraju sav haos/bezvlasce/nesposobnost/samovolju ili svesrdno podrzavaju iste.
    (Djurdjije, 3. avgust 2022 22:04)

    # Link komentara

  13. Prošle godine sam zamenio tablice i to platio par hiljada više. Imao sam ČY i to je bio razlog zamene. E sad pošto je za Kruševac oznaka KŠ, može li neko da mi objasni kako ne smeta slovo Š a smeta slovo Č?
    (Goran, 3. avgust 2022 20:59)

    # Link komentara

  14. Ta slova su greška države, što su ćutke i priznali time što ih odavno ne izdaju zbog grdnih problema u plaćanju parking usluga, tako da država treba i da snosi troškove svoje greške, a ne građani.

    Ali naravno, ovo nije normalna zemlja da bi narod imao ijedno pravo, sem da glasa za unapred određene "pobednike".
    (demonkratija, 3. avgust 2022 20:47)

    # Link komentara

  15. Koliko će nas koštati zamena tablica koje imaju Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y i W

    Jeftinije vam je da uzmete "kosovske tablice" !
    (Bucko Razmišljam, 3. avgust 2022 20:46)

    # Link komentara

  16. Bravo za državu! Ovi što se voze i treba da plaćaju kad ne mare za životnu sredinu, osim pred izbore opozicije. Uvođenje novih tablica i ceđenje mangupa je sjajna vest!
    (Baba Tića, 3. avgust 2022 19:29)

    # Link komentara

  17. A šta će biti sa onima koji imaju kvačice na prva dva slova. Da li i to ukidate?
    Recimo ča Čačak. Ili još bolje: PZ i PŽ. Požega i Prizren. Aj sad napravite varijantu za oba mesta. Još veći apsurd što su kombinacije 2 slova 3 broja 2 slova male pa u BG sad imaš registraciju sa 4 broja. Ili su brojevi manji ili je tablica fizički veća. Da li je to po po zakonu dozvoljeno?
    (Levi ulaz, 3. avgust 2022 19:29)

    # Link komentara

  18. Ја то немам! Ал нај жалије што немам (Ш,Ћ,Ђ,Ж,Љ)! Упс погршио сам, ово је ипак ЕУРопа ђе се пише хрватскиом латиницом! А да заборавих! Ми “тежимо” истима, а успут деремо обичан народ!
    (Милоје, 3. avgust 2022 18:06)

    # Link komentara

  19. ... pod hitno pokrenuti građansku peticiju! Ovo je pitanje građanske jednakosti i prava... ako nam nije dozvoljeno da biramo oznake tablica, a dodele nam takve koje imaju sada sporne znakove, znači da nismo imali pravo izbora. Dakle, troškove greške može i mora da snosi jedino država tj. zakonodavac koji je ranje propisao sporne znakove, a sada ih ispravlja i to o trošku korisnika koji nije ima pravo izbora ... nje ovo Loto, pa da neki imaju dobitak, a neki nemaju sreće... Bagro jedna birokratska...
    (Orač, 3. avgust 2022 17:53)

    # Link komentara

  20. zamislite nekoga ko ima firmu i flotna vozila... desetine tablica sa spornim oznakama? Pa nije on birao te tablice, nije ovo loto. pa da neko prođe džabe, a neko nema sreće! Ovo se kosi sa mnogo zakona, ovo mora odmah da se reguliše i svima koji su već platili za zamenu tablica,vrati novac! Država je kriva, ne korisnik, ne građanin.... Vučiću pomagaj sad!
    (Orač, 3. avgust 2022 17:48)

    # Link komentara

  21. Vanja LFC, 03. avgust 2022 09:47)

    U Švajcarsko država ne otima... Na referendum da se svima povećaju plate, gradjani rekli NE...
    Zamisli sad Srbiju... I Srbe...
    (Čika Boško, 3. avgust 2022 17:36)

    # Link komentara

  22. nemilosrdno maltretiranje gradjana od strane izuzetno neinteligentne udbaske birokratije. I tako vec 75god,

    Itekako je, prijatelju, inteligentna i lukava ta biroktratija... Na svetu pokvarenije nema!
    (Čika Boško, 3. avgust 2022 17:31)

    # Link komentara

  23. A zašto se svake godine menja saobraćajna dozvola...?! Kad postoji nalepnica, koju dobijaš svake godine pri produženju registracije???
    Milioni evra se slivaju u državnu kasu iz džepova gradjana. Da bar znamo na šta troši država i njen vlasnik te pare!
    (Čika Boško, 3. avgust 2022 17:29)

    # Link komentara

  24. I to o trošku države...? Ili samo lupam...?
    (Čika Boško, 3. avgust 2022 17:23)

    # Link komentara

  25. to treba da plati strucnjak koji je to smilsio pa je spojio nasa slova i engleska. Treba obesiti te "strucnjake". Gledam gore u zarkovu kod METROa stavil isad ono moderno kruzni tok. Tu prolaze kamioni i autobusi, voleo bi da vidim kako da autobus udje u kruzni tok a da ne zahvati obe trake. Kod men ispreed naselja isto, proalze tesk ikamion isa prikolicama nema sanse da prodju a ne zagaze preko trotoara i ne pregaze ostvo u sredini. Cak n iveci automobil ine mogu da prodj ua da ne opkorace obe trake. Bas me intersuej koj istrucnjak mzoe tak oda proracuna. Treba ga obesiti na banderu na sred kruznog toka za primer. Tako je kad se psoao dobija po stranackom principu a ne po znanju. sto ne odu ti nasi politicari na primer da se lece on ii familija kdo lekara kojima su date diplome
    (e, 3. avgust 2022 17:14)

    # Link komentara

  26. Da li bar Sada razumete zasto se zovu Napredna stranka ?!
    (Stanko -obicaji su stariji od zakona !, 3. avgust 2022 16:29)

    # Link komentara

  27. Evo mog предлога.
    Slova A, E, J, K, M, O, T su ista u oba pisma. A tu su i B, P, C, X iako ne znače isto - koga briga? Ukupno 11. Format 2 broja - 2 slova - 2 broja je već 1.2 miliona brojeva. Još je 1.2 miliona format 4 broja - 2 slova i još 1.2 miliona format 2 slova - 4 broja: dovoljno je 3.6 милиона. Dođe li dotle i kombinacije sa 4 slova i 2 broja dodaju još 3.6 miliona.
    Оznake gradova treba da su dvostrane и двојне. Strana koja se nosi u našoj državi je ћирилична! Logična a dovoljno drugačija od drugog grada. Ima samo Ћићевац = Ћи и нема Ђиђевца са Ђи, једино што се мора избећи.
    A sa druge strane tog posebno napravljenog dela tablice je EU kompatibilni latinični naziv. Okrene se pri izlasku iz države i nosi po Evropi, a kad se vratiš vratiš и ћирилицу. Kako to izgleda fizički? Само је прво слово дупло, у два "lista"! Kada okreneš tu gornju stranicu tj. prvo slovo grada преврнеш као страницу књиге, појави се испод ње прво латинично ЕУ слово. А како кад страницу преврнеш удесно ono prekrije 2. ћирилично slovo grada tada se pojavi ono што је било ispod сада kao друго latinično slovo града - EU kompatibilni ispis. Додатно је подлога ћириличног написа нпр. светлоплава, да нема никакве забуне.
    Свака таблица више него уникатна. Издаје се једном, заувек. Šabac je ША a latinicom SH. Ljig je ЉИ a latinicom LI. Свих 11 су ћирилична слова, као и слова градова, свих 30. U EU je SH 37-JE- 20 a код нас је ША 37-ЈЕ-20. CH 2871-PT je ЧА 2871-РТ а ZA AO-7226 je ЗА АО-7226.
    (Helios, 3. avgust 2022 16:27)

    # Link komentara

  28. "Meni su poslednja slova na tablicama KI pa mi pod H piše 2028? Zašto?
    (Brik, 3. avgust 2022 09:27)"

    Objasnili odavno - "to je rok trajanja tablice, 7 godina". Posle toga, moraju da se menjaju. Ovde tablice za kola traju kraće od sladoleda, mora neko da uzme lovu, nema ljutnje :):):)
    (Tja..., 3. avgust 2022 15:38)

    # Link komentara

  29. Moraju da se menjaju tablice .
    Napad na Srbe i Srbiju ?
    Sta kaze gospodin predednik ?
    (db sa sela, 3. avgust 2022 15:09)

    # Link komentara

  30. Ovo je sitnica. Svaka ovakva stvar je sitnica. A kad skupis sve ove sitnice na gomilu, shvatas da ti se neko pos**ava na zivot svakog dana.
    (T, 3. avgust 2022 14:41)

    # Link komentara

  31. Ja nemam ta slova srećom, ali ovo je takva nepravda prema tim ljudima. Njihovu grešku da ljudi plaćaju, strašno.
    Pa nisu oni tražili ta slova, bagro jedna.
    (Alien, 3. avgust 2022 14:13)

    # Link komentara

  32. Na zapadu građanin nema obavezu zamene ni jednog jedinog dokumenta koji još uvek ima važnost. Sve tablice su zamenjene tako što je automobil promenio vlasnika ili građanin promenio adresu stanovanja. Svaki pasoš, lk, vozačka važi do isteka bez obzira na promenu obrasca. Sloba je prvi počeo kada su nas naterali da menjamo tablice i saobraćajne jer su mnogi prelepljivali petokraku na tablici sa srpskom zastavom, a vladajuća klika pravdala "ugrožavanjem bezbednosti saobraćaja".
    (Sofronije, 3. avgust 2022 14:01)

    # Link komentara

  33. U mnogim zemljama EU tablice uopšte nemaju oznaku gradova! I obicno su u formatu
    1234 ABC....

    Nema nikad vise promene tablica. Niko ne zna odakle je auto. Auto zauvek ima iste tablice. Pri prodaju auta u drugi grad nema promene tablica sto direktno povećava prodaju polovnih auta...

    U našem slučaju ne bi bilo problema sa ČA I CA.... mogu da ne stave X i Y a ni nasa slova i to je to.... rešeni svi problemi.

    Samo treba zajednička baza podataka za tablice...
    (Balkanicum, 3. avgust 2022 13:51)

    # Link komentara

  34. nemilosrdno maltretiranje gradjana od strane izuzetno neinteligentne udbaske birokratije. I tako vec 75god, a ljudi samo beze i beze. Sta cemo sada kada vishe nemamo ko da popuni prazna radna mesta? Sta predlazu drugovi iz udbe kojima je bila krilatica "Ako ti se ne svidja ti idi odavde", imaju li neki plan? Ja imam plan, ali bih prvo od njih krenuo, konacno...
    (Luka Laban, 3. avgust 2022 13:22)

    # Link komentara

  35. Uzmeš u ruke motku, natopiš je organskom materijom neprijatnog mirisa i...
    (halefizikahapelaminazifovski, 3. avgust 2022 12:01)

    # Link komentara

  36. Diskriminacija istocnih Evropljana !
    (Pajdo, 3. avgust 2022 11:44)

    # Link komentara

  37. Mi koji imamo ''X'' i brojeve 3 i 7 - nas ce dogodine po usima. Valja da surak od zaovinog pasenoga kojekakvih ministara ima posla svake godine po malo, ne treba biti alav - par miliona u dzep, malo li je na ovu skupocu.
    (UnrealEngine, 3. avgust 2022 11:22)

    # Link komentara

  38. Ja sam to morao da uradim još prošle godine. Necerocatno mi je bilo da drzavnu gresku moram ja da platim. I platio sam i napustio državu. Mislim da je ovo bila kap koja je prelila čašu.
    (Gorolom, 02. avgust 2022 23:51)

    Kuku i lele nama za tobom, ne znam kako cemo dalje...
    (Sasa, 3. avgust 2022 00:42)

    @Sasa
    Kao prvo, nisam siguran da li se obraćam Saši (sa kvačicom) ili Sasi (bez kvačice); tako da mi se ne uzme za ozbiljno taj detalj.

    Zato je i Srbija tu gde jeste.
    Ne shvataš li, naivni sunarodniče, da svaki od nas koji je preko, a otišao je zbog sličnog razloga, je u stvari jedan manje koji misli svojom glavom u našoj Srbiji.

    A ti jado naš, znaš li zašto imaš glavu? Meni izgleda da ti jedino služi kao čaktar; dok u magnovenju klimoglava odobravaš bulaznosti politike oko sebe.

    I zaista, kuku i lele nama za tobom i takvima kao ti; jer iskreno ne znam kako će Srbija dalje...
    (ErikTheViking, 3. avgust 2022 11:14)

    # Link komentara

  39. Ovo nije slučajno. Planski se ide na to da se autohtono stanovništvo maksimalno iziritira od strane postkomunističkih birokrata da bi u jednom momentu “kap prelila času” i da bi ti ljudi prvom prilikom pobegli glavom bez obzira iz Srbije u kojoj su rodjeni. Ovo stanovništvo se “menja” migrantima sa Bliskog Istoka i iz drugih delova Azije, Afrike, itd. Pogledajte samo na internetu “Replacement Theory” i to je upravo ono što se dešava zadnjih par godina. Zašto? Očigledno forsiranje multikulturalizma od strane Duboke Države, želja za nasilno promeni etnički pejzaž Balkana da bi se utopili sa Zapadom. Ali mi nismo bili kolinisti, nismo ubirali plodove kolonizma, i zašto onda moramo da ispaštamo kolonističke posledice? Multikulturalizam u praksi ne funkcioniše, to najbolje znamo mi u Americi. Ujedno, samo pogledajte bratske narode poput Srba i Hrvata koji se ne podnose zbog nekih minornih razlika, a kamoli potpuno etnički i kulturno različiti narodi, različitih jezika, boje kože, religije, nasledja,percepcije medjuljudske dinamike, itd.
    (ArizonaOrthodox, 3. avgust 2022 07:33

    Ovaj ima podrum za slucaj udara asteroida ili dolaska vanzemaljaca. A ljudi-gusteri gledaju u neverici...
    (Samo kazem, 3. avgust 2022 10:51)

    # Link komentara

  40. Ma i treba. Malo je 8, trebali su 16 hiljada da mu naplate. Samo vi svi cutite i glasajte.
    (jk, 3. avgust 2022 10:18)

    # Link komentara

  41. A u Svajcarskoj su vam jos uvek vazece tablice izdate pre 70 i vise godina. Zbog takvih stvari su oni tu gde jesu a mi tu gde smo.
    (DC, 3. avgust 2022 10:10)

    # Link komentara

  42. Svude u svetu drzava otima od gradjana. Ali u Srbiji su sa tablicaman zaista preterali. Ajde malo, neke nove ideje. Recimo, taksa na sve ravne krovove ili doplata za dokumenta gde je ime i prezime duze od 5 slova. Saraj malo.
    (Vanja LFC, 3. avgust 2022 09:47)

    # Link komentara

  43. djavo kad nezna sta da radi baca zar materi u p.cku tako i ova nasa drzava.
    (banacanin, 3. avgust 2022 09:37)

    # Link komentara

  44. Meni su poslednja slova na tablicama KI pa mi pod H piše 2028? Zašto?
    (Brik, 3. avgust 2022 09:27)

    # Link komentara

  45. Kompromis! Kompromis!
    (yamakagashi, 3. avgust 2022 09:26)

    # Link komentara

  46. Pa fino reče čojek...ne moraju, ali moraju!
    (NK, 3. avgust 2022 09:19)

    # Link komentara

  47. Samo ne mogu da shvatim zašto se toliko insistiralo na baš 3 broja i dva slova.
    (Srboljub, 2. avgust 2022 23:12)

    Па зато што је то исто као 3 броја и 3 броја. А сада када избацимо ова слова са квачицама, онда схватимо да је боље са 3 броја и 3 броја. Али се зато лова ѕавртела по нечијем џепу. А математика? Па то је исто ко логика, непостојеће.
    (mr, 3. avgust 2022 09:13)

    # Link komentara

  48. @(Бојан, 2. avgust 2022 23:45)

    To ne menja činjenicu da se na tablicama nalaze samo latinična slova. Osim toga, niste u pravu za Ruse, oni imaju na tablicama i slova koja se nalaze samo u latinici (R, D, S...). Ja sam naveo te tri zemlje ali ima ih još, Ukrajima i sve zemlje bivšeg SSSR.
    Poenta je da je internacionalno pravilo da na tablicama treba da budu samo latinična slova, nevezano koje pismo se koristi u toj zemlji. To pravilo poštuju svi, pa zašto ne bismo i mi koji imamo i latinicu kao srpsko pismo. Podsećam, i latinica i ćirilica su srpska pisma
    (Zacvo, 3. avgust 2022 09:11)

    # Link komentara

  49. Svakom od ovih koji traže pare za njihove greške metak po sred čela!
    (Petar, 3. avgust 2022 08:52)

    # Link komentara

  50. taj trošak bi trebao lično Koferće iz svog džepa da plati. postoje valjda još tragovi i njegove izjave da su ta slova ok i da će zauvek važiti i sl. dok je bio tzv ministar je kumovao ovoj gluposti da se uvede.
    (DrKadzija, 3. avgust 2022 08:51)

    # Link komentara

  51. To je sve maslo Dacica i negove SPS ekipe dok je on bio ministar unutrasnjih poslova. Nekompetencija, inacenje i pravljenje nepotrebne stete su specijalnost Dacica i njegovih partijskih drugova!
    (pera, 3. avgust 2022 08:39)

    # Link komentara

  52. U Danskoj vozim auto i nemam nikakvu nalepnicu, niti saobracajnu dozvolu. Imam samo vozacku dozvolu koju mogu na telefonu da drzim kao aplikaciju i tablice na kolima. Sta ce nam saobracajna dozvola i nalepnica kad preko tablice sve moze da se vidi u sistemu? Tehnicki se radi svake dve godine, a nova kola su izuzeta od tehnickog pregleda prve cetiri godine!
    (Spearman, 3. avgust 2022 08:39)

    # Link komentara

  53. Službeni auto sam zvao "đipsilon".
    (Zema, 3. avgust 2022 08:34)

    # Link komentara

  54. Onaj mozak koji je na prvom mestu smislio upotrebu ć, č, w, y, š, ž, đ verujen da je avanzovo do zamenika ministra ili šta već...
    (Zagor, 02. avgust 2022 21:17)

    Taj mozak je i predvideo broj kombinacija, pa su BG table otišle na četiri cifre, a sve druge ostale na tri. Taj mozak je odlučio da je sasvim u tedu da neko ima dodatni trošak, a neko ne.
    (Zeolit, 3. avgust 2022 08:31)

    # Link komentara

  55. Kao prvo, to sto pisete ovde i praznite se, samo vam daje privid da vam je lakse. U ozbiljnijim drzavama narod se buni na drugi, ozbiljniji nacin. E tada zakonodavac mora da im se pokloni i poslusa narod inace zna sta ih ceka.
    Kao drugo, vecina uopste ne shvata koji je cilj zamene slova sa kvacicama pa tako i postavljate pitanja o W, X, Y itd. Razlog je nemogucnost naplate parkinga po gradovima, jer se preklapaju ć i č sa c, kao i š, ž, i ostali. Takve tablice mogu da se parkiraju u nedogled, jer nemaju svi telefoni tu tastaturu. Boli njih uvo za EU, da ih boli zamenili bi ČA od Čačka, Ć od Ćuprije itd
    (ZnaOnKoSam, 3. avgust 2022 08:15)

    # Link komentara

  56. Mene samo brine zabuna koju prave vozači iz Šapca i Sente (ŠA i SA).
    Ne razumem koji je genije smislio da Senta bude SA, kad je mogla da bude SE ili SN, i tako ne bude sličnosti sa ŠA.
    (Mladen, 3. avgust 2022 07:50)

    # Link komentara

  57. Ovo nije slučajno. Planski se ide na to da se autohtono stanovništvo maksimalno iziritira od strane postkomunističkih birokrata da bi u jednom momentu “kap prelila času” i da bi ti ljudi prvom prilikom pobegli glavom bez obzira iz Srbije u kojoj su rodjeni. Ovo stanovništvo se “menja” migrantima sa Bliskog Istoka i iz drugih delova Azije, Afrike, itd. Pogledajte samo na internetu “Replacement Theory” i to je upravo ono što se dešava zadnjih par godina. Zašto? Očigledno forsiranje multikulturalizma od strane Duboke Države, želja za nasilno promeni etnički pejzaž Balkana da bi se utopili sa Zapadom. Ali mi nismo bili kolinisti, nismo ubirali plodove kolonizma, i zašto onda moramo da ispaštamo kolonističke posledice? Multikulturalizam u praksi ne funkcioniše, to najbolje znamo mi u Americi. Ujedno, samo pogledajte bratske narode poput Srba i Hrvata koji se ne podnose zbog nekih minornih razlika, a kamoli potpuno etnički i kulturno različiti narodi, različitih jezika, boje kože, religije, nasledja,percepcije medjuljudske dinamike, itd.
    (ArizonaOrthodox, 3. avgust 2022 07:33)

    # Link komentara

  58. Ovo samo potvrdjuje činjenicu da ovo u čemu živimo ni ne liči na pravnu državu. Gradjani snose troškove za koje je odgovoran “neki” birokrata koji je doneo odluku kako da izgledaju registarske tablice. Osim što je protivzakonito i protivustavno da gradjani jedne države snose odgovornost za greške koje je napravila državna administracija, još gore je to što kompletan trošak snose samo oni kojima su, ne njihovom krivicom, dodeljene “pogrešne”, a ostali sa “više sreće” ništa ne plaćaju. Ovo je nevidjeni skandal i mislim da gradjani zaštitu svojih prava treba da zatraže pred domaćim sudovima, a ako ni to ne urodi plodom, obratiti se medjunarodnim institucijama. Mislim da ovako nešto nikada nije vidjeno ni u jednoj državi na svetu.
    (cinjenica, 3. avgust 2022 07:31)

    # Link komentara

  59. Uvek se pitam koji je um smislio oznake sa kvačicama? Čovek imao problem jer su ga na jednoj granici savatali jer nije navodno platio kaznu. Njegova auto oznaka SA (Senta) a S sa kvačicom Šabac. Policajac zabeležio SA. Isto je i sa VŠ (Vršac) i VS (Vrbas). Drugo. Brojevi su tanki i mali.
    (Mehanika fluida, 3. avgust 2022 07:24)

    # Link komentara

  60. Pre 2 godine morao da menjam tablicu zbog W,pitam onoga na tehnickom sto kad je to latinicno slovo on kaze mora,plus saobracajna.Kaze morace i oni sa kvakicama,kad ja jos i danas vidjam te tablice??!.Svarno ako smo velemajstori u necemu to je otimamje para i maltretiranje sopstvenog naroda.
    (Peki, 3. avgust 2022 07:23)

    # Link komentara

  61. Danas ć,č,š... sutra ćemo menjati na grbu jer nisu u skladu sa ko zna čim, prekosutra onaj deo gde je srb što je plavo, e baš to ćemo menjati jer više vuče na ljubičasto i tako u nedogled, malko harača da se prikupi, ako ako valja se. Gle ja sam pisao tekst sa č, š, ć ups... greška
    (kgh, 3. avgust 2022 07:20)

    # Link komentara

  62. Koliko je ova odluka glupa??? Ostaju oznake gradova - npr. ČA, BĆ, BČ - a sklanjaju se slova sa kvačicama. W i Y se takođe sklanjaju, a X ostaje. Ima li 2 grama mozga tamo gde se donose ovakve odluke?
    (toota boogarin, 3. avgust 2022 07:14)

    # Link komentara

  63. Ajd sa "kvačicama" al zašto W i Y? Evropa je puna tablica sa W i Y, moja francuska tablica sadrži Y (tablice koje počinju sa W su probne tablice u Francuskoj).
    (Ja, 02. avgust 2022 23:34)

    zbog tih probnih....
    (borivoje surdilovic, 3. avgust 2022 07:13)

    # Link komentara

  64. Neka trošak zamene tablica snosi onaj ko je i upisivao slova sa kvačicama. Ja u stvari nisam ni želeo da imam kvačice na slovima, zato ko ih je stavljao neka snosi troškove. Kakva je sada to diskriminacija? Znači oni koji nemaju kvačice nemaju taj trošak. Neee možda je to neko smislio samo da bih uzeo pare od naroda. A tablice bez kvačica su verovatno dobijali oni koji su neka rodbina stranačka. Sramota i jad. Nisu ni svesni da je ovo jedna od mnogih sitnica koje iritiraju ovaj narod i da su deca sve manje patriote i da će se sve ovo obiti o glavu vašoj državi.
    (trosak, 3. avgust 2022 07:12)

    # Link komentara

  65. Plus ste placali kazne za parkiranje ako je ukucano u telefonu CA umesto ČA... npr...
    (Cosa, 3. avgust 2022 07:06)

    # Link komentara

  66. Ja odem u policijsku stanicu pre 3 meseca ..tamo na tabli pisu racuni za novu tablicu i saobracajnu..napisem odem uplatim ..cekam 3 sata na salteru jer od 10 saltera uvek rade 2 ili samo 1 (zasto je onda uopste pravljeno 10 ??) i kad stignem na red gospodja mi ljubazno kaze to ti stari racuni ne vaze vise sad se to placa na tehnickom ..Kazem pa kod vas stoji u hodniku na tabli..kaze pa sto nisi pitao ,kakve veze ima sto pise oni vise ne vaze??Znaci to sto pisalo ne vezi nego sam trebao da cekam 3 sata da nju pitam pa tek onda da uplatim pa da dodjem opet da cekam 3 sata.
    ONda sve iz pocetka idi na tehnici pa opet cekaj 3 sata..pa onda idi u poresku i narodnu banku pisi tamo zahtev da ti vrate pare jer njima otisle te pare ..NBS mi vratila u roku od 2 dana 1700 dinara..ali poresko eto 3 meseca proslo JOS MI NISU VRATILI PARE...
    (dzo, 3. avgust 2022 06:53)

    # Link komentara

  67. Ako sam već morao da izamenim tablice prosle godine...Zaśto sam stare tablice morao da vratim u MUP!? One su moje vlasnistvo.Ja sam ih platio prilikom registracije kada sam ih dobio pre 7 godina?
    (ABC, 3. avgust 2022 06:26)

    # Link komentara

  68. Šta je sa slovom X?
    (munze, 3. avgust 2022 05:49)

    # Link komentara

  69. Je li može neko da mi objasni po kojem principu registarske tablice imaju ĆČĐŠŽ i WXY u Srbiji? Sva sreća pa naučniku koji se nalazi iza ove ideje nije palo na pamet da pomiješa ćirilicu i latinicu. Mislim, svi su natpisi na ćirilici i onda dođe neki genije i stavi ti WXY na tablice?! Turbo folk nije zaobišao ni saobraćajne oznake
    (Skippy, 3. avgust 2022 05:11)

    # Link komentara

  70. Moram da priznam da mi nije jasno naše izmišljanje tople vode. Zašto uopšte imamo latinična slova na tablicama? Postoje zemlje koje su članice EU, a ne koriste latinični alfabet. Njihove tablice koriste znakove koji postoje i u njihovom (ćiriličnom ili grčkom) alfabetu i u latinici. Izrael ima više stanovnika i više automobila nego Srbija, pa koriste samo brojeve na registracijama. Jedina latinična slova su auto oznaka države (IL), ali im to nije smetalo da hebrejskim pismom napišu naziv države ispod toga. Te tablice su potpuno u skladu sa propisima EU. Ali tu smo gde smo. Da odgovorim onom iz Čačka, mislim da se njegove ČA tablice neće menjati, ukoliko ne postoje tablice CA (a ne postoje). Cela ujdurma je da je danas moguce da imamo tablicu ČA 123 ČT, tablicu ČA 123 CT i tablicu ČA 123 ĆT. Ako neko u inostranstvu upisuje te tablice - on će ih sve upisati na isti način (CA 123 CT), pa ovde možemo da nagađamo o kome se radi. Sa druge strane, "ČA" kao oznaka mesta će uvek biti upisano kao "CA".
    (Zok1, 3. avgust 2022 04:48)

    # Link komentara

  71. pa nek ukinu onda i X, kad vec ukidaju Y. Nema logike X bez Y.
    (sixfixx, 3. avgust 2022 04:47)

    # Link komentara

  72. Gradjani i trebaju da plate. Da sledeci put bolje razmisle kada dobiju poziv za glasanje. Mozda niste birali slova, ali ste birali onog kod Vam je ista i dodelio.
    (Stavros, 3. avgust 2022 04:21)

    # Link komentara

  73. Imam dva automobila i ni na jednom sporne kvačice, ali smatram da je nepravda prema ljudima koji naknadnu izmenu propisa treba da plate. Kad smo dobijali tablice, niko nas nije pitao kakve hoćemo. Ovo je neviđeni bezobrazluk, samo što je već uobičajen pa nije neviđen.
    Neće to naravno nikada platiti onaj koji je zasrao, ali osnovni red nalaže da bar svi platimo jednako, tojest iz budžeta. To je NAŠ budžet, a ne ove ili one vlade ili ministra. I ovaj sada jednako bahato se odnosi prema našem budžetu kao i budala koja je napravila "problem".
    (Cinique, 3. avgust 2022 02:28)

    # Link komentara

  74. .. imam pitanje, da li u ovoj državi postoji advokatska kancelarija koja bi bila dovoljno kadra da organizuje sve oštećene građane po ovom pitanju i da tuži državu za nastale troškove koji padaju na teret istih tih građana?
    (Orač, 3. avgust 2022 02:08)

    # Link komentara

  75. zašto građanin da plaća državnu grešku?
    (Orač, 3. avgust 2022 02:04)

    # Link komentara

  76. Koliko će to koštati idiote koji su te kvržice smislili i dozvolili?!
    (Mare, 3. avgust 2022 01:59)

    # Link komentara

  77. Tako treba dok ima budala da placaju naplacujte sve zivo! I onda se ovi skolovani pitaju zasto nigde nema posla za njih pa da je neko skolovan i obrazovan uvodio nove tablice drzava bi kalirala ihahaj para za zamene ćčwy kod nas se definitivno isplati biti budala
    (Gojko, 3. avgust 2022 01:30)

    # Link komentara

  78. Na Kosovu su Srbima bar ponudili džabe menjanje tablica, ovi naši samo otimaju…
    (pljackaj drzavo, 3. avgust 2022 01:23)

    # Link komentara

  79. Strašno je to što nismo mogli da biramo tablice bez kvačica, a sad ih menjamo o svom trošku. Bruka i sramota!
    (Novosadjanin, 3. avgust 2022 01:14)

    # Link komentara

  80. Nego mene žici interesuje u čemu je i gde je problem sa slovima Č ć š d x w y kad imate brdo oznaka gradova sa KŠ, VŠ, ĆU, BČ, šta će oni da rade, jel i oni trebaju da izbace kvacice iz oznaka gradova ili to važi samo za poslednja dva slova.
    (Igor, 2. avgust 2022 23:28)

    Nije problem Č Ć Š i Đ - problem nastaje kada se ta slova pomešaju i zamene sa C C S i D. Drugim rečima, sasvim OK je da je oznaka za Ćupriju ĆU, jer nema grada koji ima oznaku CU. Međutim, mi imamo ŠA i SA, BĆ i BČ, VS i VŠ, PZ i PŽ - e to će takođe morati da se menja, samo da ovi genijalci to ukače, nisu još, ali može sledeće godine za još 8000 RSD. I naravno razne kombinacije svih ovih slova nakon brojeva.

    Dakle, neko u inostranstvu za ŠA123ŠĐ kuca SA123SD i to je sasvim u redu, ali problem kod nas je što neko sasvim drugi ima tablicu SA123SD, ili ŠA123SĐ, itd. Potencijalno, može biti desetak automobila sa takvom registarskom oznakom, zbog čega svako od njih može imati neprijatnosti u inostranstvu, ako je samo jedan napravio neki problem i nije ga regulisao...

    A što su ukinuli W i Y - pa bože moj, kad se ukidaju srpska slova, daj da ukinemo i ova amerikanska, može nam se, a i znate li vi koliko je to puta 8000 dinara...

    Ja pamtim reči tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Dačića koga su pitali za to još onomad kada se saznalo za te genijalne ideje i kada su ljudi provalili šta će da se desi, on reče šeretski "e pa kad uđemo u EU onda ćemo da menjamo tablice." Eto, čisto da se podsetimo.
    (Miloš, 3. avgust 2022 01:01)

    # Link komentara

  81. sta se cudite pa to je glavna industrija ove zemlje svako malo zamena licnih, pasosa, tablica,saobracajnih... tu je lova
    (genijalac, 3. avgust 2022 00:49)

    # Link komentara

  82. Ja sam to morao da uradim još prošle godine. Necerocatno mi je bilo da drzavnu gresku moram ja da platim. I platio sam i napustio državu. Mislim da je ovo bila kap koja je prelila čašu.
    (Gorolom, 02. avgust 2022 23:51)

    Kuku i lele nama za tobom, ne znam kako cemo dalje...
    (Sasa, 3. avgust 2022 00:42)

    # Link komentara

  83. zasto to iz svog dzepa ne plati genije koji jeuveo ta slova?
    dokle ce narod da placa greske nesposobnih politickih poltrona?
    (V for Vendetta, 3. avgust 2022 00:40)

    # Link komentara

  84. Ovo treba da plati onaj ko je i uvodio tablice ,pojedinac programer koji nije razmišljao.
    Isto je sa nasilnim promenama nivih ulica posle 50 godina onaj ko je predložio novi naziv da snosi lično sav trošak.
    (Marko, 3. avgust 2022 00:38)

    # Link komentara

  85. Imamo najružnije tablice u Evropi.
    (long rider, 3. avgust 2022 00:22)

    # Link komentara

  86. Tablice i dalje imaju kvačice zbog imena gradova. Živo me interesuje da li ako su izdali VŠ-123AB da li se neko setio da ne izda VS-123AB. Garantujem da postoje duplikati napravljeni na ovaj način. Ovo nije naivno zbog plaćanja putarine u inostranstvu. Imamo kombinacije VŠ/VS, PŽ/PZ, BČ/BĆ, ŠA/SA.
    (T, 3. avgust 2022 00:20)

    # Link komentara

  87. Onaj mozak koji je na prvom mestu smislio upotrebu ć, č, w, y, š, ž, đ verujen da je avanzovo do zamenika ministra ili šta već...
    (Zagor, 2. avgust 2022 21:17)

    Sećam se kad je u emsiji SAT tim povodom gostovao neki tamo direktor ili šta je već u sekretarijatu za saobraćaj pri MUP-u, i pita ga lepo Mirko Alvirović zašto su uveli tu mešavinu naših slova i engleskog alfabeta, a ovaj ležerno odgovori:
    - Mogli su da budu i kružići, kvadratići i trouglići, bitno je da svako vozilo ima tablicu sa jedinstvenim nizom znakova kako bi moglo da se identifikuje!

    Sećam se koliko su problema imali ljudi sa SMS porukama za parkiranje u BG, dok na kraju ti "programeri" nisu uspeli da omoguće podršku za Unicode.



    Ne može W i Y, a moze slovo X?
    (Samo pitam, 2. avgust 2022 21:55)

    Taksistima je dodeljeno TX na kraju, pa navodno ne može onda to slovo X da se uskrati ostalim vozilima. Eto, ja imam X, pa ne moram da menjam tablice :)
    Inače, to X može da se čita i kao ćirilično "H".


    Inače su najpametniji u BiH, toliko se svađaju političari, ali su pametno napravili tablice - od slova se koristi samo onih 7 koja se isto pišu na latinici i ćirilici velikim slovima (A, E, J, K, M, O, T).
    Tablice uvedene još 2009. godine, tako da je bar po ovom pitanju BiH daleko ispred nas!
    (Veliki brat, 3. avgust 2022 00:04)

    # Link komentara

  88. Ja sam to morao da uradim još prošle godine. Necerocatno mi je bilo da drzavnu gresku moram ja da platim. I platio sam i napustio državu. Mislim da je ovo bila kap koja je prelila čašu.
    (Gorolom, 2. avgust 2022 23:51)

    # Link komentara

  89. Svi vi koji biste uveli ćirilčne tablice pogledajte Bugare, Grke pa i majku Rusiju. Svi oni, ioako nemaju latinično pismo, imaju latinične tablice.
    (Zacvo, 02. avgust 2022 21:48)


    За Грчку не знам, али Бугарска и Русија не користе страно писмо на својим таблицама, већ користе сопствена ћирилична слова и то само она која су иста са латиничним. Тако, технички се нису одрекли својих азбука, него се једноставно прилагодили. Латинично им је једино RUS и BG, тј. ознака државе.
    (Бојан, 2. avgust 2022 23:45)

    # Link komentara

  90. Slovo Q ne postoji zato što je slično sa O i to je prepoznao zakonodavac zamlje od koje smo prepisali zakon. Nakon prepisivanja neko je bio kreativan i dodao Ć Č i Đ ne shvatajući suštinu prepisanog.
    (Miloš, 2. avgust 2022 23:40)

    # Link komentara

  91. Ajd sa "kvačicama" al zašto W i Y? Evropa je puna tablica sa W i Y, moja francuska tablica sadrži Y (tablice koje počinju sa W su probne tablice u Francuskoj).
    (Ja, 2. avgust 2022 23:34)

    # Link komentara

  92. ... zašto jednostavno, kad može komplikovano a o trošku građana ...
    (S, 2. avgust 2022 23:32)

    # Link komentara

  93. I da i ne.
    Bugari na primer koriste ćirilicu ali samomu kombinaciji slova gde su slova jednaka u ćirilici i latinici.
    Recimo bugarsko C na tablici je zapravo oznaka za Sofiju
    BA je Varna CB je Sliven itd...

    Za Ruše iGrke je tačno da koriste svoj alfabet.

    Nego mene žici interesuje u čemu je i gde je problem sa slovima Č ć š d x w y kad imate brdo oznaka gradova sa KŠ, VŠ, ĆU, BČ, šta će oni da rade, jel i oni trebaju da izbace kvacice iz oznaka gradova ili to važi samo za poslednja dva slova.
    Iskreno malo je imbecilna ova uredba a o nacinu naplate ne redu ni pominjati, klasična pljačka.


    Svi vi koji biste uveli ćirilčne tablice pogledajte Bugare, Grke pa i majku Rusiju. Svi oni, ioako nemaju latinično pismo, imaju latinične tablice.
    (Zacvo, 02. avgust 2022 21:48)
    (Igor, 2. avgust 2022 23:28)

    # Link komentara

  94. Pa ja mislim da Dačić otvori koferče i plati sam ko čovek jer je on bio genije pa smislio ovo! Ministar!
    (u srcu mome, 2. avgust 2022 23:25)

    # Link komentara

  95. Mene je taj harač orobio još pre neku godinu, imao sam Y.
    Naravno da troškove treba da snosi država, a može i još konkretnije: Ivica Dačić da odgovara, kao i zbir mudraca koji je uopšte uveo ĆČŠ i slične varijante. Mora da postoji na nekom papiru potpis genija koji je to predložio! Zašto se ne insistira na personalizovanoj krivici/odgovornosti?
    Dačiću, plaćaj!
    (Al, 2. avgust 2022 23:25)

    # Link komentara

  96. 8000 za šta lopovčine što sam platio da mi date tablica
    (Mandjup, 2. avgust 2022 23:14)

    # Link komentara

  97. Značenje prelazi sa č na c, ne obratno. Da bi c čitao kao č prvo moraš poznavati č.


    Bar da imaju neko znacenje, nego nista
    (pryka, 2. avgust 2022 21:19
    (Ustaše, 2. avgust 2022 23:13)

    # Link komentara

  98. Sav taj haos je uveden jer nije bilo dovoljno kombinacija sa tri broja i dva slova za sve automobile koji su trebali da budu registrovani u Beogradu. Tek kasnije su najpre zbog taksista uveli 4 cifre i dva slova i onda je moglo da se izbaci to W, Y i Č, Ć…
    Samo ne mogu da shvatim zašto se toliko insistiralo na baš 3 broja i dva slova.
    (Srboljub, 2. avgust 2022 23:12)

    # Link komentara

  99. lopovi namerno su stavili ta slova da bi kasnije dodatno opljačkali narod !!!!To samo u Srbiji ima y mi i fale ćutimo ko ovce
    (Mandjup, 2. avgust 2022 23:10)

    # Link komentara

  100. Imam flešbek kao da se ovo već dogodilo... zar ovo nije bilo pre više godina? Kako sad bre opet kvačice?
    (ZokiZoki, 2. avgust 2022 23:08)

    # Link komentara

  101. Stvarno je bezobrazno od drzave da trazi da se plati ova budalastina.
    Mnogi od nas su se cudili sto je neka budala uopste i uvela upotrebu slova sa kvacicama kada za to nije bilo potreba!
    Dakle , ponavljam, sramotno!
    (Dragan, 2. avgust 2022 22:52)

    # Link komentara

  102. A zasto ne objavite i da je polisa poskupela za 22 posto?
    (darko, 2. avgust 2022 22:48)

    # Link komentara

  103. Važno da su polisu podigli za nekih 25%,o tome se ćuti, niko ništa ne spominje. Samo otimaj.
    (dovla, 2. avgust 2022 22:43)

    # Link komentara

  104. Nismo ih mi ni birali...zasto mi placamo birogratsku gresku?
    Ja sam platio...hocu pare nazad...nisam birao slovo W u registraciji.
    (Goxy, 2. avgust 2022 22:43)

    # Link komentara

  105. A sledeće godine će X da ukidaju
    (Horezu, 2. avgust 2022 22:42)

    # Link komentara

  106. Pa nisam ja hteo ć, lopovi.
    (Vozač, 2. avgust 2022 22:37)

    # Link komentara

  107. Treba da plati genije koji je to zamislio i sproveo u delo i oni koji su tome aminovali.
    (Milosav, 2. avgust 2022 22:36)

    # Link komentara

  108. A niko se nije setio da promeni stari, neustavni grb s tablice. Srbija od 2011 ima novi grb!!!
    (Che, 02. avgust 2022 21:03)

    Pa to ide kasnije, za 8000 dinara ti zamene tablicu i miran si ohoho godina XDD
    (Cholak, 2. avgust 2022 22:15)

    # Link komentara

  109. Tada je Dacic bio pametni ministar unutrasnjih dela...bas ga je sdelao
    (mizar, 2. avgust 2022 22:14)

    # Link komentara

  110. Zamena spornih tablica je morala da bude besplatna na teret drzave jer je drzava kriva.
    (POPE, 2. avgust 2022 22:12)

    # Link komentara

  111. Ja imam tablicu sa Ž i rok važenja 9999. Šta je sa takvim slučajevima? Nije bila takva saobraćajna, ali sam menjao adresu i prošle godine dobio novu saobraćajnu, bez zamene tablica koja ima Ž na sebi.
    (KD-urgent, 2. avgust 2022 22:12)

    # Link komentara

  112. Ok za ove sa kvačicama ali ove da W i da Y, to je samo bonus za državu.
    (466453, 2. avgust 2022 22:11)

    # Link komentara

  113. Није ми јасно да ли су само ови који смишљају правила у вези саобраћаја "генијалци" у земљи Србији или су нам све институције такве. Али су ови некако највидљивији: глупости око структуре таблица, важење саобраћајне дозвола, технички прегледи, којекакви папири и сертификати за све и свашта (за плинске уређаје, фарове, фолију за стакла, куке за вучу...), измене закона сваки час...
    Само смишљају нове хараче за возаче.
    (sempervivum, 2. avgust 2022 22:08)

    # Link komentara

  114. A koliko ce kostatiti tiho puskupljenja polisa?
    (nenad, 2. avgust 2022 21:58)

    # Link komentara

  115. Ne može W i Y, a moze slovo X?
    (Samo pitam, 2. avgust 2022 21:55)

    # Link komentara

  116. Ako se dobro sećam Dačić je bio ministar policije kada su uvodili ove tablice i on je lično insistirao na slovima sa kvačicama, tako da…
    (sasha, 2. avgust 2022 21:55)

    # Link komentara

  117. То би требала држава да плати, јер за такву глупост и идиотизам треба да сноси трошкове онај ко их је и проузроковао!!! Кад неко у исти кош стрпа слова страног алфабета и слова са квачицама, која су као наша, и кад неко то аминује, онда треба и да плати!!! Тај неко је држава, а не људима наметати трошкове, зато што је неки чиновник који је предлагао био глуп и непромишљен...и неписмен!!!
    (Бојан, 2. avgust 2022 21:49)

    # Link komentara

  118. Svi vi koji biste uveli ćirilčne tablice pogledajte Bugare, Grke pa i majku Rusiju. Svi oni, ioako nemaju latinično pismo, imaju latinične tablice.
    (Zacvo, 2. avgust 2022 21:48)

    # Link komentara

  119. To je sramota!
    Promenu tablica sa takvim slovima trebalo bi da plate oni koji su to odobrili za upotrebu. Znaju se imena ljudi koji su to predložili, znaju se imena onih koji su to odobrili. Gospodo, vreme je da Vi platite svoju praznoglavost. Što bi neki političar rekao: "Spreman sam da prihvatim odgovornost."
    (Dušan Bjelanović, 2. avgust 2022 21:48)

    # Link komentara

  120. Jos jedna pljacka...
    (Deda Kreza, 2. avgust 2022 21:47)

    # Link komentara

  121. Evo ja sam registrovao auto na cacanske table pre par dana, nisam imao nikakav dodatni trosak.
    (Xli, 2. avgust 2022 21:47)

    # Link komentara

  122. Svi smo znali kada su uvecena slova sa kvacicom na tegistraciji da ce morati da se menjaju
    (masinista, 2. avgust 2022 21:45)

    # Link komentara

  123. Nego neka plati onaj ko je i prvobitno doneo takav zakon....
    drzava znaci a da onaj ko ga je pisao, predlozio i usvojio ode na par godina u Zabelu zbog zaj@#$% naroda.
    (trt, 2. avgust 2022 21:43)

    # Link komentara

  124. @Che
    Pa cekaj prvo da uzmu pare za prekucavanje 80% svih izdatih tablica, pa ce da prekucavaju za grb, pa kada ujemo u EU onda treba i zvezdice da se stave. Znas kako kazu stari za budalu ima posla i na svadbi.
    (eh, 2. avgust 2022 21:38)

    # Link komentara

  125. to je kao kad su gradski mangupi primoravali nekog da kupi ciglu zavijenu u novine,čisto zezanje građana. Pa ko mu je izdao tu tablicu i zašto građanin kojeg niko nije pitao koje slovo želi mora da plati zamenu,koji je to rezon? Za mene je to nasilje,bahatost i bezobrazluk!
    Trebalo bi da se zameni besplatno uz izvinjenje građaninu za izgubljeno vreme jer ga ono dodatno košta.
    (x ray, 2. avgust 2022 21:37)

    # Link komentara

  126. На све могуће начине завлачите руку у народне џепове. Ви сте одредили изглед таблица и сада то не ваља. Претпостављам да ће следећи пут бити замена таблица јер ће се прећи на ћирилицу, па ће се неко сетити да је то у супротности са европском директивом па ће се враћати на латиницу, затим ће се мењати грб на таблицама, и тако у круг. Хохштаплери пљачкашки
    (Дрндоје, 2. avgust 2022 21:37)

    # Link komentara

  127. treba da bude besplatno.

    posto su bili tako pametni
    (Niški, 2. avgust 2022 21:35)

    # Link komentara

  128. Totalna nebuloza....može u prva dva slova grada..ne može posle...znači ČA*011-CA može, ali ČA*011-ČA ne može....
    (Aleksandar, 2. avgust 2022 21:34)

    # Link komentara

  129. A niko se nije setio da promeni stari, neustavni grb s tablice. Srbija od 2011 ima novi grb!!!
    (Che, 2. avgust 2022 21:03) # Link komentara

    To za dve godine kad bude bolje. Prvo surutka da se uzme, onda kajmak!
    (Burazer, 2. avgust 2022 21:32)

    # Link komentara

  130. Neka plati onaj ko ih je dozvolio i izdao narodu nesto sto ce morati ponovi da plaća. Svasta.... da platim istu stvar dva puta zbig gebijalnosti sns stručnjaka
    (ZnaOnKoSam, 2. avgust 2022 21:32)

    # Link komentara

  131. A da nam nije neka druga drzava izdala tablice sa tim slovima?! Znaci 7 godina sam vozio sa nevazecim tablicama...
    (Vemo, 2. avgust 2022 21:30)

    # Link komentara

  132. Da li to vazi samo za poslednja dva slova ili vazi i za naziv grada... Na primer, sta cemo mi kojima je registracija ČA ( Čačak )...
    (Tor, 02. avgust 2022 21:06)

    Polako prijatelju, za dve godine će se i toga setiti pa će i to od naroda naplatiti
    (Neizjasnjen, 2. avgust 2022 21:24)

    # Link komentara

  133. a šta će ovi iz Čačka, Ćićevca, Ćuprije, Čente...???
    (samo kazem, 2. avgust 2022 21:20)

    # Link komentara

  134. Bar da imaju neko znacenje, nego nista
    (pryka, 2. avgust 2022 21:19)

    # Link komentara

  135. Ko će u zatvor zbog pljačke građana?
    (Gg, 2. avgust 2022 21:17)

    # Link komentara

  136. Onaj mozak koji je na prvom mestu smislio upotrebu ć, č, w, y, š, ž, đ verujen da je avanzovo do zamenika ministra ili šta već...
    (Zagor, 2. avgust 2022 21:17)

    # Link komentara

  137. Uvesti ćirilične tsblice i rešiti se crtica i kavačica.
    (Komša, 2. avgust 2022 21:15)

    # Link komentara

  138. a od toga ko im je izdao te tablice i refundiranja,ništa???
    ko da je neko namerno tražio tablice s kvačicama?
    samo mlati po slami
    (printer, 2. avgust 2022 21:07)

    # Link komentara

  139. Da li to vazi samo za poslednja dva slova ili vazi i za naziv grada... Na primer, sta cemo mi kojima je registracija ČA ( Čačak )...
    (Tor, 2. avgust 2022 21:06)

    # Link komentara

  140. A niko se nije setio da promeni stari, neustavni grb s tablice. Srbija od 2011 ima novi grb!!!
    (Che, 2. avgust 2022 21:03)

    # Link komentara

  141. Zivimo u latinskom svetu,bivšem Rimskom carstvu :(
    (vrko, 2. avgust 2022 21:00)

    # Link komentara