Supertest: Dacia Sandero Stepway (1. deo)

Novi Sandero Stepway stigao je u redakciju Auto magazina na tromesečni supertest! Iako je i dalje među najjeftinijim automobilima na našem tržištu, više nije auto na kome se štedelo na opremi, materijalima, voznim karakteristikama, i što je najvažnije, na bezbednosti.

Pošaljite komentar
  1. Nije mi jasno zašto više koriste te doboš kočnice...
    (Mita, 12. mart 2022 23:44)

    # Link komentara

  2. @Srećko, 14. novembar 2021 16:56

    Kad proveriš vizuelno vozilo da li je udarano ili ne znaćeš i kakve airbagove ima. Proveriti danas debljinu farbe ili sloj gita nije nikakav problem, tamo gde odstupa (deblji sloj) je velika verovatnoća da je udaran, čak i uređaji kojima to proveravaš uopšte nisu skupi. Koliko god vešt farbar bio ne može sakriti svoj rad. Pri izradi automobila, proizvođači koriste alate uz pomoć kojih ne dolazi do oštećenja boje na vrhovima zavrtanja i šrafova. Večina mehaničara ne raspolaže ovakvim alatima te je prinuđena na to da ošteti pričvršćivače prilikom vađenja što je lako primetno. Dalje ako kupuješ vozilo iz uvoza (EU) imaš sajtove za proveru vozila uneseš VIN broj i on ti izbaci sve izveštaje o vozilu (ukoliko ih je bilo, sa slikama naravno)ova usluga se plaća, ali je korisna - probaj [link] npr. Mogućnost prevare je uvek moguća ali ako proveravaš na pravi način teško da će ti takve stvari promaći.
    (DEjan, 15. novembar 2021 09:51)

    # Link komentara

  3. Za Dejana i Stosona.

    Sve vam pada u vodu jer ne znate da li su vam ispravni airbegovi.
    Samo kod novog su 100% ispravni. Ćao.
    (Srećko, 14. novembar 2021 16:56)

    # Link komentara

  4. (Dejan, 14. novembar 2021 08:18)

    Vi ste majstor da izvrćete stvari. Tvrdite da je bolja kupovina polovnog auta od nove Dacie. Onda pošaljete link sa Daciom. Ma dajte vi taj auto koji je mnogo bolji od nove Dacie a polovan je (4-5 g.) i malo je prešao po ceni nove Dacie. Toga nema i vi to znate ali se pravite blesavi. Ustvari vi ovde samo tražite pažnju jer verovatno nemate sa kim da podelite svoja iskustva pa ovde tražite potvrdu i ispravnost svojih odluka. Nov auto vam je kiselo grožđe pa ostavljate komentare ne bi li sebe ubedili da je polovan auto bolji od novog a još ako se nađe neki istomišljenik i da vam zapravo onda ste uspeli u da se ubedite. Ako vam to toliko znači, evo u ime svih koji su vam dali minuse na svaki vaš komentar, ja vam kažem da ste u pravu. Vi ste EKSPERT za kupovinu polovnih automobila koji su bolji od novih. A sad ona čuvena replika iz našeg filma: "..super, ti si naš idol...aj pali sad".
    (Stosone, 14. novembar 2021 10:18)

    # Link komentara

  5. @Stosone, 13. novembar 2021 19:54

    Poštovani gospodine da li vi uopšte znate šta hoćete sa svojim komentarima? Evo ponavljate se. Sad PONOVO kažete ovo je tekst o Daciji i zašto niste ostavili link za to vozilo ili tog cenovnog ranga? Koji sam vam PRVI link ostavio u svojim komentarima? Pa UPRAVO za Daciju Stepway. I koji je vaš odgovor bio? Pa zašto ste postavili link za tog krša što ne za neko premijum vozilo. To su bile vaše reči zar ne? Ono što ste tražili dobili ste. Dokazao sam vam ono što sam i govorio te smatram da je svaka dalja komunikacija nepotrebna i izlišna. Želim vam prijatan dan.
    (Dejan, 14. novembar 2021 08:18)

    # Link komentara

  6. (zeleni_zub, 13. novembar 2021 21:56)

    Apsolutno ste u pravu, ali da zanemarimo tu činjenicu da su ti automobili tada bili manje plaćeni nego što sada koštaju novi modeli, opet je gotovo nemoguće naći automobil sa malom km. upola cene čak i novog modela. Ali čovek zapeo pa ne popušta. Šta ćete, nekima je lakše uterati u du..e nego u glavu.
    (Stosone, 13. novembar 2021 23:01)

    # Link komentara

  7. Ako neki model kao nov košta 40.000, a danas kao polovan košta 22.500, da li to znači da je izgubio približno 50% vrednosti, ako znamo da je 2017-te, kada je kupljen kao nov plaćen 32.000?
    Dakle da li mi ovde upoređujemo cenu polovnog danas naspram cene novog danas, ili cenu polovnog danas i cenu novog na dan kad je kupljen (onda to i nije baš 50%)

    P.S. Čitanje ove rubrike, me je baš lepo vratilo u detinjstvo i na priču o dva jarca na brvnu.
    (zeleni_zub, 13. novembar 2021 21:56)

    # Link komentara

  8. (Dejan, 13. novembar 2021 17:04)

    Na žalost opet izvrćete stvari. Tekst je posvećen testu Dacia modela. Na komentar da je čovek kupio novu vi kažete da ste za otprilike toliko novca kupili polovan sa boljom opremom i da je to bolja kupovina. A sada nam postavljate oglase od po 22000€, nemojte da ste na kraju i maliciozni. Ja taj cenovni rang i ne gledam. Lepo sam vam i ranije naglasio, dajte linkove automobila koji su novi 20000€ a posle 4-5 god. koštaju 10000€ i pri tom imaju malu kilometražu. To je taj cenovni rang, takvih nema i vi ste toga svesni pa pokušavate stvari da relativizujete i kompenzujete time što postavljate oglase modela koji polovno koštaju kao dve i više Dacie. Za trenutak sam pomislio da možda i imate dobre namere ali ste me demantovali i razuverili.
    (Stosone, 13. novembar 2021 19:54)

    # Link komentara

  9. Niko nije reko da ćete ih naći gomilu. Ostavio sam vam link za Stepway, ostavio sam vam link za Pasata
    Evo još nekih primeraka:
    [link]
    Ovaj je 4 godine star pa je 2500 skuplji od pola cene i sa 58kkm je
    [link]
    Ovaj je isto četiri godine star skuplji je za 1000 od pola cene i sa 38600 km na satu
    [link]
    Ovaj je tri godine star malo je ispod pola cene sa 88kkm
    [link]
    Ovaj je tačno pola cene slabije varijante pasata sa 62kkm na satu.
    Pa se pitam kako ih ja to nalazim a vi ne?
    Sve najbolje vam želim. U zdravlju i veselju da potrošite tu Daciju i opet novu ako Bog da da kupite!
    (Dejan, 13. novembar 2021 17:04)

    # Link komentara

  10. (Dejan, 12. novembar 2021 19:42)

    Po oglasima ih ima - što sam vam i dokazao, e sad kakvi su,

    To je ključna rečenica, kakvi su? Oni koji su upola cene uglavnom nikakvi. Sada sam gledao oglase i nisam ih ni našao bez obzira što vi tvrdite da ih ima. Recimo: Kia ceed 1.6 atmo. 2016 g. 13000€, to nije pola od novog, Megan 2017 g. 1.6 atmo 13000€, nov ne košta 26000€, Fiat 500L 2016 g. 1.4 atmo 9100€ svi znamo koliko je nov oko 13000€, Fiesta 2017 g. 1.1 atmo 8300€, trenutno nov 13000€. Logan 2016 g. 1.2 atmo 7000€, nov oko 11000€, mada po vama Dacia ne dolazi u obzir ni kao nova. Eto, ja opet nisam našao nijedan da je upola cene novog. Tvrdnje vam ne piju vodu, a ni odnos pluseva i minusa ispod naših komentara. Toliko o tome.
    Želim vam da u zdravlju vozite vaš polovan (a nov) auto. Pozdrav.
    (Stosone, 13. novembar 2021 08:00)

    # Link komentara

  11. Stosone, 12. novembar 2021 18:16

    Kao što rekoh i ranije svako je kovač svoje sreće i svaka roba ima svoga kupca. I ja sam se nagledao dosta njih pre negoli sam kupio svoj automobil, i isto tako nekoliko njih pre njega takođe. Niko ne kaže da je lako kupiti polovan a dobar automobil i to niko ne spori uostalom ne bih ga tražio toliko dugo. Kada ste vi kupovali automobil vi ste znali otprilike šta tražite t.j, zadali ste sebi neki parametar i crtu ispod koje nećete ići, pa ste tako usmerili i potragu. Koliko sreće ste imali u istoj to samo vi znate. Svako ima pravo na svoje mišljenje da li automobil gubi pola svoje vrednosti nakon 5 godina. Vi ste uporni da ne, ja sam uporan da da, i možemo ovako do besvesti. Po oglasima ih ima - što sam vam i dokazao, e sad kakvi su, to kao što sam i ranije rekao je za proveru na licu mesta, pa kako vam se posreći.
    (Dejan, 12. novembar 2021 19:42)

    # Link komentara

  12. (Dejan, 12. novembar 2021 14:55)

    Pa da, opet izvrćete stvari i uzimate ono što vam odgovara. Niko ne spori da svako ima pravo na svoje mišljenje, i vi i svako drugi. U komentarima ovde je bilo komentara da je bolji Fiat Tipo za sličan novac, bilo je predloga i za Citroen C3 kao bolja kupovina i ja nikada ne bih replicirao na takav komentar, čak ni na vaš da niste decidirano rekli da je REALNO da auto star 5 godina gubi pola svoje vrednosti, to jednostavno nije tačno i to ne možete da tvrdite na osnovu ličnog iskustva ma kakvo bilo. Pogotovo što sam ove godine od februara do kraja maja intenzivno tražio auto za moje roditelje, i ne samo ja već i moj brat. U tih četiri meseca sam se nagledao svega i svačega samo nisam nigde našao ono što je vama realno. U to vreme je i komšija tražio auto za suprugu, iskustva apsolutno ista. I sad su svi drugi ludi a vi pametni pa nas ubeđujete u nešto što ne postoji. Razmislite ko bi kupovao nov auto da za četiri-pet godina može da uzme isti takav sa malom km. za duplo manje para. Svi bi čekali da oni "glupi" kupe nov auto i posle par godina ga prodaju vama (nama, kako god želite) "pametnima" i izgube pola novca. Evo ja vas ponovo pitam, da li biste vi to uradili? Naravno da ne bi. Apsolutno imate pravo na mišljenje i za iznošenje stavova i iskustva ali neke stvari prosto nisu istinite i na njih treba ukazati. To je bio moj motiv da ostavim kometar. A koji su vaši motivi ne znam, ako ste hteli da se pohvalite, evo ja vam kažem, svaka čast.
    (Stosone, 12. novembar 2021 18:16)

    # Link komentara

  13. @Stosone, 12. novembar 2021 10:20

    Opet da se vratim na svoj prvi komentar. Citiraću prvu i zadnju rečenicu istog, Prva je: "Svako je kovač svoje sreće, i svaka roba ima svog kupca" A zadnja je: "Opet ponavljam svakom po volji"
    Onda ste u celu priču ušli vi i počeli neku raspravu samnom koja ne razumem uopšte kuda vodi. Svako od nas ima pravo na svoje mišljenje i ni jedan od mojih postova nije bio namenjen nekakvoj edukaciji ili ubeđivanju bilo koga da je ono što sam ja uradio ispravno, ili što je on uradio ispravno. Komentar je bio čisto moje iskustvo. Vi ste čak svojim prvim komentarom napali mene da vozilo koje sam kupio ne postoji!!! Kad sam ponudio argumente jednostavno ste ignorisali činjenicu, i prebacili priču na nešto sasvim drugo! Ko je hteo da razume šta sam napisao razumeo je, ko nije nije, i možemo razmenti hiljadu poruka bezpredmetno je. Prijatan vam dan!
    (Dejan, 12. novembar 2021 14:55)

    # Link komentara

  14. (Dejan, 12. novembar 2021 08:03)

    Tako sam i mislio, čim vam se ukaže na činjenično stanje vi izvrćete stvari. Tek sada vidim da vam je namera da vi kao ispadnete mnogo mudri, jer eto vi ste za pola cene dobili dobar i maltene nov auto, a svi koji kupe nov auto su "glupi" pa ste vi došli da ih na komentarima naučite kako je polovan auto bolji nego nov. A i sada ste nas uverili da baš i ne znate kako funkcioniše tržište polovnih automobila pa kad vidite oglas vi odmah mislite da je taj auto odličan. I to za čas, za deset minuta na internetu, mnogo ste naivni ili zlonamerni. Mislite da ste pametniji od ostalih pa nas mudro savetujete kako treba proveriti dokumentaciju a čak i da se auto odveze u servis na kontrolu. Ajde...ma mi to nismo znali dok nas VI niste prosvetlili. Nemojte gospodine potcenjivati inteligenciju drugih ljudi. Svi koji kupuju polovan auto to već znaju i rade ali niko ne nalazi polovne automobile u odličnom stanju za male pare, toga nema ili ga ima nako jako retko da je na nivou statističke greške. Povrh svega, ničim izazvani ste vaš prvi komentar ostavili kao repliku na komentar čoveka koji je potpuno realno ocenio kupovinu nove Dacie sa svim očekivanjima koje je imao ali nekim manama koje nije. Zašto imate potrebu, kada već ne vozite Daciu, da ostavljate komentare vezane za taj brend i tvrdite kako je REALNO da se kupi dobar auto sa molo km. za malo para. Nije realno a to vam potvrđuje i broj pluseva i minuseva ispod naših komentara. Nisu ljudi glupi.
    (Stosone, 12. novembar 2021 10:20)

    # Link komentara

  15. @Stosone, 11. novembar 2021 22:28

    Ja vas zaista ne razumem gospodine? Da li treba ja sada treba da počnem pretragu pa da vam se za nekih 9 meseci javim na ovom istom portalu (pod uslovom da još bude postojao) i odgovorim kako sam našao super auto?! Blic pretragom sam vam samo dokazao da postoje vozila stara 5 godina sa ne tako velikom kilometražom koja imaju cenu koja je oko polovine cene novog automobila, što vi kategorički pobijate. Da li ta vozila imaju neku falinku? Pa to je na vama kao kupcu da odete i proverite. Prvo dokumentaciju (ako vlasnik istu poseduje - čuva),a ako ste baš zaiteresovani za kupovinu i smatrate vozilo dobrom prilikom da ga o svom trošku odvezete u ovlašćeni servis na proveru, pa ako se pokaže dobrim - kupite ga. To što vi ne razumete (ili ne želite da razumete) napisano je već neka druga priča! Prijatan dan vam želim i iskreno se nadam da sam vam sada sve dovoljno pojasnio.
    (Dejan, 12. novembar 2021 08:03)

    # Link komentara

  16. (Dejan, 11. novembar 2021 17:49)

    Realno je da ste vi potpuno konfuzni. U jednom komentaru kažete , a to može i da se proveri dole u komentarima, kako ste na blic, za 10 min. našli passat koji je dobra kupovina i da kada bi malo duže tražili našli bi još dobrih kandidata. A posle u sledećoj rečenici kažete kako nije lako naći auto mlad sa malom km. i da ste vi imali puno strpljenja i truda pa čak 9 meseci tražili takav auto. Odlučite se više. Da li ih ima na klik u oglasima ili se mukotrpno traže devet meseci? Ja i dalje tvrdim da nije REALNO da auto star 4-5 godina sa malom km. izgubi pola cene od novog ali vi, mamerno ili slučajno pokušavate da poturite tezu da ih ima i da su svi u zabludi koji kupuju nov auto jer eto za samo deset minuta pretrage puni oglasi automobila sa malom km. upola cene. Ja opet ne sporim da ste vi možda našli takav auto, ali to je jako jako retko i ne nalazi se za samo deset minuta gledanja oglasa. Ne obmanjujte ljude, nisu glupi.
    (Stosone, 11. novembar 2021 22:28)

    # Link komentara

  17. @Stosone, 10. novembar 2021 18:10

    Realno je da sam vam ponudio dokumentaciju za svoje vozilo - prećutali ste!
    Realno je da sam vam ostavio link za Daciju u pola cene sa malom kilometražom - rekli ste što tog krša što ne neko premijum vozilo!
    Realno je da sam vam ostavio link za premijum vozilo - rekli ste pa ovo je dva puta skuplje od Dacije i sa velikom kilometražom je! (kao 89kkm je "velika" kilometraža)
    Realno je da vi ne znate u stvari šta želite
    Realno je da je ovo počelo da liči na Cirkus Kolorado
    Realno je da ovde zaustavim jer znate već ko popušta.
    (Dejan, 11. novembar 2021 17:49)

    # Link komentara

  18. Gospodine Dejane, sada sam oonovo pažljivo pročitao vaš komentar i izdvojio sledeću rečenicu:

    "Jer realno automobil za nekih 5 godina izgubi pola svoje vrednosti još uvek je relativno nov, sa malom kilometražom, i mislim da se više isplati u smislu bezbednosti od nove Dacije".

    Vi i dalje mislite da je REALNO da auto izgubi polovinu cene posle 4-5 godina sa pređenih 40-50000 km. Pa ako je REALNO da toliko izgubi zbog čega je potrebno toliko truda strpljenja i devet meseci traganja za nečim što je REALNO trebalo bi da je uobičajeno. Pozdrav i sve najbolje.
    (Stosone, 10. novembar 2021 18:10)

    # Link komentara

  19. @Stosone, 10. novembar 2021 11:38

    Poštovani gospodine moraću ipak da učinim iznimak. Jer da ste veoma pažljivo pročitali moj prvi post primetili bi ste da sam upravo napisao da takvih automobila (kao moj) ima jako malo ali da se uz strpljenje može naći takav primerak. Tako da ja nisam pisao da je moj slučaj pravilo, već je upravo svojim prvim postom naznačen kao izuzetak do koga se došlo velikim strpljenjem i mukotrpnom pretragom. Tako da vaš poslednji post zaista nema nikakvog smisla. Prijatan dan i sve najbolje vam želim.
    (Dejan, 10. novembar 2021 15:33)

    # Link komentara

  20. Neverovatno je loše po pitanju bezbednosti.Te godine (2021) kada su na NCAP testirani sadašnji Sandero i Logan (koji su ocenjeni samo sa 2 zvezdice), niko ne samo da nema gori od njih ili da je kao oni, već nema niko ni sa 3 zvezdice.Sledeći najgori (prvi iznad Sandera) ima 4 zvezdice.Eto kolika je razlika u bezbednosti.Sad,nije to svakome važno,jer neko i nema porodicu.
    (NCAP, 3. novembar 2021 15:07)

    Slažem se. Moja deca u to neće sesti.
    (Savo, 4. novembar 2021 10:28)

    Ne bih ja u tu dačiju ni tudju decu. Svaki ljudski život je jednako vredan i dragocen.
    (Miloš, 10. novembar 2021 13:32)

    # Link komentara

  21. (Dejan, 10. novembar 2021 06:45)

    Gospodine Dejane, problem i jeste u tome što vi iznosite svoje iskustvo ali na način kao da je to pravilo. Vaš slučaj je izuzetak koji NEPOTVRĐUJE pravilo. Ja sam u svom životu kupio sedam polovnih automobila i koliko kod tom prilikom gledao i tražio ja nikada nisam naišao na auto star par godina sa malom km. i upola cene od novog. Ako se takav auto i pojavi na oglasima njemu obično nešto fali, ili je imao havariju ili neku drugu boljku. I za razliku od vas to nije samo moje iskustvo već iskustvo svih ljudi sa kojima razgovaram na tu temu. Stavite se vi u poziciju prodavca, kupili ste "onog" passata za 35000€ prešli sa njim 50000km. i posle par godina ga prodate za upola cene. Da li bi ste to uradili? Ja svakako ne bih a i većina koju znam. E sad koji su motivi ljudi, koji su spremni da "bace" pola auta posle par godina, ja zaista ne znam ali iz iskustva znam da su motivi uglavnom nečasni jer tim automobilima po pravilu nešto fali. Vi ste imali sreću i kupili dobar auto za "male" pare ali nemojte to pretstavljati kao najnormalniju stvar jer to nije i ne može biti. Po vama takvih automobila ima iza svakog ćoška a ti jednostavno nije tačno. Imajte širinu u svojim pogledima i shvatite da slučaj pojedinca nije prosek onoga što se dešava u društvu. Neko kada pročita vašu potragu za autom bi se samo nasmejao i rekao: "da bacim skoro godinu dana života jureći polovan auto? ma idi...ode život". Sto ljudi sto ćudi.
    (Stosone, 10. novembar 2021 11:38)

    # Link komentara

  22. I dalje na delu portala o automobilima obožavam komentare braće Srba, ekonomskih tigrova i stručnjaka sveznologa za automobilsku industriju, dizajn, bezbednost i ergonomiju.Odličan presek mentaliteta i mentalnog stanja nacije.
    (Oddball, 10. novembar 2021 08:56)

    # Link komentara

  23. @Stosone, 9. novembar 2021 21:36

    Što se komunikacije tiče vodio sam je u onom tonu i maniru kako ste se vi ophodili prema meni. Ja sam samo navodio svoje lično iskustvo u kupovini automobila koje ste vi u početku negirali govori da ja živim nekom drugom univerzumu i pišem bajke (i pored ponuđenih dokaza). Ne sumnjam da velika većina nas nema vremena da mesecima traži automobil, ali pretpostavljam da ni stari sopstveni ne ode tako brzo pa pretraga treba da krene faktički sa oglašavanjem svog starog vozila. Da li će se kockice uklopiti pa vi naći željeni auto baš u trenutku kada ste prodali stari je stvar sreće. Nekom se ostvari a nekom ne. Nisam ja tražio kako vi kažete "sveti gral" već samo najbolje moguće za svoj teško zarađeni novac, i za to sam bio spreman da istrpim, i neko vreme bez automobila. Nov automobil me nije interesovao jer zaista za nekih 5-6 godina oni izgube oko pola svoje vrednosti. Svi dobro znamo da su jedno početne cene koje gledamo u oglasima a savim drugačije su one za koje se vozilo zaista proda. Mislim da ću se na ovome zaustaviti i neću vam dalje replicirati.
    (Dejan, 10. novembar 2021 06:45)

    # Link komentara

  24. (Dejan, 9. novembar 2021 16:33)

    E to je sad već normalna komunikacija. Poštovani gospodine Dejane, ja sam samo reagovao na vaš komentar kako je glupo kupiti auto sa 2 zvezdice na testu sigurnosti i da za taj novac može da se nađe auto star 4-5 god sa pređenih 40-50 000 km. Kada sam odgovorio da je to gotovo nemoguće vi ste poslali link sa Daciom. Posle toga postavljate link sa passatom od 17 000 ₹. Ja nisam uspeo da nađem nijedan auto koji košta oko 20 000€ nov a da se prodaje za 10 000 ₹ kao polovan star 4-5 god. sa malom km. Ja ne sumnjam da ste vi možda uspeli da takav auto u nekom trenutku kupite ali razmislite da li prosečan građaninu ove zemlje ima toliko vremena da traži takav auto. Ja ne mogu da kupim drugi auto dok ne prodam onaj koji posedujem a takav je slučaj sa većinom ljudi u mom okruženju. Većina ljudi nema vremena da mesecima juri oglase, obilazi grad u potrazi za tim nekim autom koji je "sveti gral" po vama. Većini ljudi se smuči potraga za autom i raznorazni prodavci, preprodavci koji ih varaju i ubeđuju kako je njihov auto najbolji i najlepši sve dok ne odu da ga vide uživo ionda obično sledi razočaranje. Mnogi od njih se i opeku prilikom kupovine polovnog auta jer kasnije ulažu veliki novac da ga dovedu u stanje da im bude siguran i pouzdan. I meni se smučila potraga za autom kada sam kupovao sebi a bogami i skoro kada sam roditeljima tražio neki auto. To je prava muka. Zato oni koji imaju približno novca da kupe nov auto oni ga kupuju pa makar i Daciu.
    (Stosone, 9. novembar 2021 21:36)

    # Link komentara

  25. @Stosone, 9. novembar 2021
    Poštovani gospodine ja vas sada zaista ne razumem. Kad sam postavio link za Daciju vi ste doslovce rekli što stavljam link za taj "krš" kako ste vi rekli, i tražili da postavim link za neki ozbiljniji premijum auto. Sad kad sam postavio link za Pasata vi kažete pa postavili ste link za automobil koji košta kao dve Dacije. Mislim doista ne znam šta želite i šta hoćete daljom prepiskom. Ja nigde nisam rekao da je lako naći automobil kakav sam naveo u svom prvom postu i kakav sam ja sebi lično kupio. Nije ga lako, naći i nije zaista lako svaki dan visiti po raznim portalima - oglasima tražeći odgovarajući automobil. Napomenuo sam postavljajući link za pasata da je to "blic" pretraga od svega 10-tak minuta i da ona ne može u datom trenutku dati najpovoljniji ishod (ali je kao što ste videli sa linka našao sam vrlo solidno vozilo). Ja sam za svojim vozilom bio u intezivnoj potrazi od septembra 2016 pa do maja 2017 kada sam ga napokon našao, otišao, video, pregledao dokumentaciju, probao i kupio i nikad se nisam pokajao.
    (Dejan, 9. novembar 2021 16:33)

    # Link komentara

  26. (Dejan, 8. novembar 2021 20:31)

    Prijatelju, ti ovde stavljaš linkove automobila koji koštaju kao dve Dacie i kažeš da za novac nove Dacie može da se kupi auto star 4-5 godina sa malom km za okvirno 10 000₹. Ja sam sad gledao oglase i nešto ih nema u tom venovnom rangu. 500L koji je nov oko 13000₹ sa malom km. prodaju za 9000-11000₹. To nije pola cene. Megan star 4 god. na oglasu 13000₹, pa on je pre godinu dve dana toliko koštao nov kada je bio odlazeći model. Može da se nađe dobar auto sa malom km. ali teško za male pare. Taj passat koji si ti postavio je već blizu 100000 km a to u poređenju sa novim autom je ipak razlika. Njega već čekaju ozbiljni servisi i ulaganja a ko kupi nov auto taj je miran barem 4-5 godina. Zaboravljaš i da ljudi koji kupuju Daciu nemaju para da održavaju skup auto. Lako je kupiti auto ali ga kasnije treba održavati. Da je moguće naći polovan auto sa malom km. sam ti ja najbolji primer. Ako ćeš mi verovati ja sam kupio auto sa pređenih samo 5000 (i slovima pet hiljada km.). Nije bio upola cene i da, taj auto je Dacia a ne neki koji ima 5 zvezdica na testu.
    (Stosone, 9. novembar 2021 00:12)

    # Link komentara

  27. @Stosone, 8. novembar 2021 10:01

    Ponudio sam ti kompletnu dokumentaciju za svoje vozilo. Bez tvog odgovora. Evo kažeš da nađemo neku skuplju varijantu. Pa da uzmemo npr Pasata koji je neki etalon u Srbiji za vozila D segmenta. Nov je u cenovnom rangu između 34.000 i 40.000 Eura na oglasima ih imaš i za manje od u pola cene u zavisnosti od kilometraže evo recimo ovaj je 2016 godište košta 17.000 i ima 89kkm na satu.
    [link]
    I pazi ovo je samo pretraga na "blic" znači kad bih ovo pratio danima, mesecima i samo jedan model automobila verovatno bih došao do i povoljnije cene i povoljnije specifikacije (u smislu godišta, kilometraže i novca). Sve je samo stvar strpljenja u pretrazi ako si se nameračio na
    kupovinu određenog modela.
    (Dejan, 8. novembar 2021 20:31)

    # Link komentara

  28. 11.9s do 100km/h neprihvatljivo u 2021. godini
    (GTI, 8. novembar 2021 12:02)

    # Link komentara

  29. (Dejan, 7. novembar 2021 15:05)

    Pa gde nađe Daciu "krša" na oglasu. Ti je pljuješ kako to ne valja a ovamo šalješ link sa Daciom. Što ne posla link nekog premijum modela za upola cene a 5 godina starog. Inače si verovatno išao da gledaš taj auto pa znaš kakav je. Iz ovoga se vidi da troluješ i prićičaš bajke. Svako ko je nekada kupovao polovan auto zna da kada ode da pogleda auto uživo to obično nema vaze sa onim što je video na slikama u oglasu. Ja mogu isto tako da ti pošaljem link isto sa Daciom starom 6 god. za 6000 € a nova koštala oko 9 000 €.
    (Stosone, 8. novembar 2021 10:01)

    # Link komentara

  30. Slažem se. Moja deca u to neće sesti.
    (Savo, 4. novembar 2021 10:28)

    Ali će sesti u neki sa placa kome ne rade erbegovi ali je na testu imao 5 zvezdica.
    (Vladislav, 7. novembar 2021 19:35)

    # Link komentara

  31. @Stosone, 7. novembar 2021 12:01

    E što volim ove što "sve znaju" i trpaju se svuda. Izvoli ostavi svoj mejl pa da ti skeniram i pošaljem svu dokumentaciju svog auta. Imam sav istorijat automobila počev od kupoprodajnog ugovora i izdatog računa auto kuće kada je bio nov, i naravno kupoprodajnog ugovora kada sam ga ja kupio i naravno kopiju uplatnice o prenosu sredstava na prodavčev račun što će reći potvrda kolio sam ja vozilo platio. Iz njih dve se izračuna koliko procenata je vozilo izgubilo na vrednosti.
    Evo ti uostalom i oglas za konkretan model o kome se ovde piše - Stepway sa 50kkm, 2016 godište (da ne trolujem)
    [link]
    Pa ti vidi jer auto u pola cene ili nije? Razmisli malo pre nego što ostaviš komentar i ne piši ga tek da bi nešto napisao i pravio se "pametan"!
    (Dejan, 7. novembar 2021 15:05)

    # Link komentara

  32. Za zemlju sa realnom platom od 330 eura i jednim od najlošijih voznih parkova u Europi mnogo ste izbirljivi..
    (Nikada više Fiat, 7. novembar 2021 13:04)

    # Link komentara

  33. (Dejan, 5. novembar 2021 14:04)

    U kom univerzumu auto 5 godina star sa kilometražom do 50 000 km. izgubi pola vrednosti. To možeš da pričaš nekome ko nije gledao oglase i nije kupio polovan auto nikada u životu. Takvi automobili su prava retkost i oni se prodaju rodbini, prijateljima ili kolegama a na oglase dolaze jako retko. Ako i dođe na oglas preprodavci ga kupuju dok ti nisi ni video oglas i odmah cena ide gore. To o čemu ti ovde pišeš je bajka za decu.
    (Stosone, 7. novembar 2021 12:01)

    # Link komentara

  34. @Nnidza, 5. novembar 2021 12:20
    Svako je kovač svoje sreće i svaka roba ima svog kupca. To su neki osnovni postulati. Ja samo postupio drugačije od vas. Uzeo sam polovan automobil star 4 godine sa 48kkm na satu (tada još uvek u garanciji) sa dokazanom istorijom (kupljen nov u Srbiji, servisiran isključivo u ovlašćenom servisu - sve provereno i dokazano i u papirima i elektronski). Sad takvih automobila je zaista malo u ponudi, ali sa druge strane gledano ne kupuješ automobil kao kutiju cigareta ili žvaka - svaki dan. Potrebno je strpljenje, i na takav auto je uvek moguće "naleteti". Jer realno automobil za nekih 5 godina izgubi pola svoje vrednosti još uvek je relativno nov, sa malom kilometražom, i mislim da se više isplati u smislu bezbednosti od nove Dacije. Opet ponavljam svakom po volji!
    (Dejan, 5. novembar 2021 14:04)

    # Link komentara

  35. @Savo
    Moje dete se vozi. Ja nemam novac za 5*. Prosto, treba ti 25000€ za tako nešto. To su prvi automobili koji na testu iz 2021 imaju 5*. Ne misliš valjda da bilo koji auto iz prethodne 2-3 ili više godina ima 5* na novom testu? I za polovni sa 4* ti treba bar 20+ hiljada evra. Toliko o testu... I uzgred, znaš li gde je podbacio i koje kriterijume ne zadovoljava? Ja pogledao, vozim ga sad...
    (Nnidza, 5. novembar 2021 12:20)

    # Link komentara

  36. Neverovatno je loše po pitanju bezbednosti.Te godine (2021) kada su na NCAP testirani sadašnji Sandero i Logan (koji su ocenjeni samo sa 2 zvezdice), niko ne samo da nema gori od njih ili da je kao oni, već nema niko ni sa 3 zvezdice.Sledeći najgori (prvi iznad Sandera) ima 4 zvezdice.Eto kolika je razlika u bezbednosti.Sad,nije to svakome važno,jer neko i nema porodicu.
    (NCAP, 3. novembar 2021 15:07)

    Slažem se. Moja deca u to neće sesti.
    (Savo, 4. novembar 2021 10:28)

    # Link komentara

  37. [link]

    Potpiusujem sve što je kolega naveo. Vozim je već 6 meseci, isti srednji paket opreme(ali bez gasa). Na listu primedbi bih dodao možda i malo neprecizan menjač, i potrošnju u gradu koja se ne skida ispod 7.8 litara.

    Za moje potrebe, auto je odličan.
    (Bobi, 4. novembar 2021 07:03)

    # Link komentara

  38. Vozim Dačiu Stepwaya evo već desetu godinu, zaista nemam zamerke nikakve, ostaće auto u porodici. Problem je što je Dačia izgubila svoju prepoznatljivost, da za malo novca da robustan auto, izgubila je tu relativnu prednost u odnosu na druge. Pre 10 godina nije bilo nikakve dileme, par hiljada je bila jeftinija od konkurencije u cenovnoj klasi. Sad je izgubila i apsolutnu, ali i relativnu prednost. Na stranu inflacija, jednostavno ako neko već ima da plati 15K za Dačiu, imaće i 16, 17 za neku drugu marku, tu je mala razlika. Inače, SVI proizvođači beleže ozbiljan pad prodaje ako se porede sa prepandemijskim nivoima, pa i Dačia, porast relativnog udela prodaje Dačie može značiti i da je Evropljanima opala kupovna moć.
    (Ljuba, 3. novembar 2021 20:13)

    # Link komentara

  39. @NCAP nije tesko proveriti. 72% putnici, 70% vozač, 41% pešaci i 40 % line assist. Ima automatsko kočenje ali nema praćenje trake. Koliko drugih vozila to ima u serijskoj opremi pa čak i novih starijih modela. Ne kazem da je dacija super ali nije ni tako loše. Koliko bi imala zvezdica Škoda za srpsko tržište. Sigurno je bolja od većine polovnjaka, barem je sve novo.
    (Aleksandar, 3. novembar 2021 16:58)

    # Link komentara

  40. Neverovatno je loše po pitanju bezbednosti.Te godine (2021) kada su na NCAP testirani sadašnji Sandero i Logan (koji su ocenjeni samo sa 2 zvezdice), niko ne samo da nema gori od njih ili da je kao oni, već nema niko ni sa 3 zvezdice.Sledeći najgori (prvi iznad Sandera) ima 4 zvezdice.Eto kolika je razlika u bezbednosti.Sad,nije to svakome važno,jer neko i nema porodicu.
    (NCAP, 3. novembar 2021 15:07)

    # Link komentara

  41. Ljudi ne shvataju da se euro ncap test menja i da to što dačija sada ima 2 zvezdice je bolje nego kod pojedinih starijih automibila sa 5. Grande punto je 2005 imao 4 ili 5 zvezica a kada je 2017 ponovo testiran imao je 0. Sada testovi pored jačine karoserije testiraju i razne elektronske sisteme za prevenciju sudara u svim opremama. Dacija je na platformi novog klia tako da je kariserija sigurno ok ali nema neke od tih sistema u osnovnoj opremi. I pored toga ima automatsko kočenje sto većina polovnjaka nema. Škoda je recimo za naše tržište imala manje sigurnosne opreme nego za evropu tako da njene zvezdice ovde ne važe. Većina polovnjaka koji se ovde uporedjuju sa dacijom bi kao punto imalo 0 zvezdica kada bi se sada testirali.
    (Aleksandar, 3. novembar 2021 12:21)

    # Link komentara

  42. kažu da se u Srbiji prodalo već pet hiljada ovih novih sandera od čega četiri hiljade i devet stotina u osnovnoj opremi i bez klima uređaja
    (samo novo, 2. novembar 2021 15:05)

    # Link komentara

  43. Dačiju uglavnom negativno komentarišu ljudi koji nikad neće kupiti nov auto. Ipak je tih 12000 evra prevelika suma velikoj većini naših vozača. Sa druge strane, neko voli da kupi auto u salonu, ne polovnjak. Ko ima za novi BMW, kupiće njega. Ko nema, kupiće Sandera. Svaka roba ima svoga kupca, uveren sam da će biti najprodavaniji, barem kada su fizička lica u pitanju.
    (Nišlija, 2. novembar 2021 13:58)

    # Link komentara

  44. Svaka cast za sitnice, opremu, ... na kraju i za cenu.
    No da u 21. veku imas samo 2 zvezdice na NCAP testu sudara,
    koji je uzgred pri smesnim brzinama jer ljudi danas na putu divljaju.
    (Janko, 2. novembar 2021 12:55)

    # Link komentara

  45. @ Dzoni “ to coveku toliko minusa dajete kad je ovo tacno. Vozim 500L-a sa istim motorom, taj 1.4 atmo benzinac fijatov je prastari motor. Izdrzljiv, pouzdan, ali prilicno slab, puno trosi goriva a i trosi i ulje.”


    Eto vidis razlicita iskustva … Ja ga vozim sluzbenog i odusevljen sam potrosnjom. Da je slab- jeste, kilav je do bola, da trosi ulje - trosi i to mi je jedina zamerka (prosto bi mi bilo strasno da kupim nova kola i vozim se sa flasom ulja u gepeku).
    Ali sto se potrosnje tice oko 5.5-6.5L na otvorenom (mahom autoput 120-130 KM/h) i oko 7.5l po Beogradu- meni je to fenomenalno spram velicine auta I toga sto deluje aerodinamixan kao stara PKB trafika za virsle. Odlican auto za taj novac.
    (Djorke, 2. novembar 2021 12:14)

    # Link komentara

  46. Ovaj sandero je večni auto. Daš za njega 14500, voziš ga 7-8 godina, hoćeš da ga prodaš da bi uzeo nov auto i, ko bi ovo hteo da kupi? Ko bi dao nekoliko hiljada teško zarađenih evra za izakani trocilindraščić od 1000 kubika s turbom? Odgovor je, niko normalan.

    Zato je ovo večni auto, jer kad ga kupiš, nikom više nećeš moći da ga prodaš.
    (018, 2. novembar 2021 11:21)

    # Link komentara

  47. neki dan sam pročitao da je novi Sandero opozvan po drugi put do sada i to zbog rizika od požara jer ima neki defekt na dovodu goriva
    (opoziv, 31. oktobar 2021 19:56)

    Dobro si pročitao,svuda je to pisalo,a sadašnjim opozivom za sada nije obuhvaćena i ova TNG izvedba
    (Marko, 2. novembar 2021 10:19)

    # Link komentara

  48. Mrtvački sanduk na točkovima.
    Da li je jos neko vozilo te godine kada je testiran i novi sandero ostvarilo samo dve zvezdice za bezbednost?
    Lako je mačkama kada imaju devet života.
    (Život je samo jedan, 2. novembar 2021 08:21)

    # Link komentara

  49. Sa nekom boljom opremom i da auto koliko toliko lici na auto od ovog i FIAT Tipa/500L boljeg izbora nema. Ja sam uvek pre za stari FIATov 1.4 16v u kombinaciji sa TNG nego za ove novotarije sa tri cilindra- nijedan proizvodjac se sa takvim motorima nije proslavio, ali danas nekog velikog izbora i nema. FIAT(Tipo) mi je, mozda, za trunku bolji izbor od Dacie jer i u ne tako skupim paketima opreme dolazi i sa alu 16/17, aut klimom, nav itd... ovaj trik sa ratkapnama koje lice na alu felne koriste i talijani na Pandi, ali trik ostaje samo trik...
    (jo, 2. novembar 2021 01:35)

    # Link komentara

  50. zašto je ukinuta ona verzija od 11 hiljada što je bila bez klima uredjaja?
    ta jedino i da je imala smisla jer ovo i jesu samo kola za grad a tuda ti i treba samo neka olupina
    (Milanče, 1. novembar 2021 23:42)

    # Link komentara

  51. @challenger
    U tom citroenu je pure tech 1.2 i ima 3 cilindra.
    (kimi R, 1. novembar 2021 20:23)

    # Link komentara

  52. Odličan auto. Vozim ga već 6 meseci i nisam uočio nikakve promene u odnosu na prvi dan. Elektronika na zavidnom nivou. Dobio sam i više nego što sam očekivao. Kao vozaču B i C kategorije sa 28 godina iskustva mogu samo pohvaliti Daciu za ovaj model. Ispunjene su moje želje koje su bile uslov za kupovinu i to: 7 L prosek potrošnje benzina u BGD pri svakodnevnoj vožnji i skoro uvek u špicu, potrošnja od 5,6 L na autoputu testirano do Grčke i nazad, 16.000 i nešto sam platio prvu registracij, 5 god. garancija na sve, 6. god. garancija na limariju, SOS taster greškom aktiviran samostalno je pozvao servisni centar u GR i tom prilikom se javila ljubazna grkinja sa pitanjima da li smo dobro i o kakvom problemu se radi i dr. Još uvek sam u fazi testiranja i videćemo za dalje. Za sada je sve OK i sigurno se nećete pokajati.
    (Danijel, 1. novembar 2021 19:28)

    # Link komentara

  53. Jel ima brate neka krntija za 5 hilj.evra da se vozi sirotinja a sad je i dakija postala mercedes treba platiš 12 hilj za rumunski krš
    (Caki, 1. novembar 2021 18:05)

    # Link komentara

  54. Do 15.000 najbolje Citroen C3. Super udoban, zgodan za grad i ima 4 cilindra. Mani me ovog 3 cyl smeća. Ili, za 15,000 možete uzeti NOV NOV NOV BMW F30
    (Challenger, 1. novembar 2021 17:40)

    # Link komentara

  55. Voznja sa Daciom je kao seks sa crnkinjom.I crnkinja odlicno "vozi" ,ali ne zelis da te komsije vide snjom.
    (Mercedes, 1. novembar 2021 12:46)

    Pitanje za redakciju: Zasto tolerisete ovakve rasisticke komentare i objavljujete ih?
    (Iggy, 1. novembar 2021 15:45)

    # Link komentara

  56. Mnogi ovde pljuju Dačiju, a ja se sa istom lepo navozah...
    (hehe, 1. novembar 2021 15:15)

    # Link komentara

  57. Voznja sa Daciom je kao seks sa crnkinjom.I crnkinja odlicno "vozi" ,ali ne zelis da te komsije vide snjom.
    (Mercedes, 1. novembar 2021 12:46)

    # Link komentara

  58. @Domaćin

    Ima sa cvt imas na oglasima kod nas.
    (dezon, 1. novembar 2021 11:36)

    # Link komentara

  59. Hyundai i20,1.2 84 KS, 4 cilindra, klasika atmosferac,od 13.000 €
    (Ivan, 1. novembar 2021 11:01)

    # Link komentara

  60. Komentari o Daciji na srpskim portalima su odličan dokaz o funkcionalnoj nepismenosti većeg dela nacije. Toliko se njih uhvatilo za dve zvezdice na testu bezbednosti a da se niko nije potrudio da barem pročita ako ne i razume šta te dve zvezdice zapravo predstavljaju.
    (DC, 1. novembar 2021 10:55)

    # Link komentara

  61. Tipo je ipak za ovaj Sandero Mercedes....a slična im je cena.
    (Smuleco, 1. novembar 2021 10:50)

    # Link komentara

  62. @Gillespie: Sandero nekad beše oko 8000,a sada? - Sada ne znamo pošto se ne prodaje kod nas.
    Sandero Stepvej je bio negde oko 10000, ovaj je dakle skuplji za oko 1000e (gledamo početni model), što i nije mnogo s obzirom na motor (jači) i opremu (bogatiju).
    (dzigi, 1. novembar 2021 09:18)

    # Link komentara

  63. Pišite vi šta hoćete, ovoj auto će da napravi haos na Evropskom tržištu.
    (Passat 560000, 31. oktobar 2021 14:47)

    DA, BUKVALNO...
    (Gandalf Beli, 1. novembar 2021 09:09)

    # Link komentara

  64. "Taj 1.4 u Tipu je stari dizajn motora i kao nov dosta ulja troši."

    Sto coveku toliko minusa dajete kad je ovo tacno. Vozim 500L-a sa istim motorom, taj 1.4 atmo benzinac fijatov je prastari motor. Izdrzljiv, pouzdan, ali prilicno slab, puno trosi goriva a i trosi i ulje. Ne bunim se za moje potrebe je u redu, ne vozim puno a za grad mi odlican.
    U sustini ovde uvek ista prica - nov auto neke socijalne marke (Dacia, Fiat), ili polovan auto bolje klase i vise opreme polovan 5-6 god.
    Moj stric, penzioner, uzeo Daciu Sondero klotaru, covek ne zna nista o autima, majstori ga x puta zenzuli.... Njemu je Dacia odlican auto - sedne, vozi i ne razmislja, evo 3 godine samo mali servis i nista vise. A i meni manja muka da ne moram stalno da mu uskacem oko pomoci sa autom. Takva Dacia ima svoje mesto na trizstu, mozete svi da pricate sta hocete ali ako se pogleda broj prodatih auta, ne vidim da grese. Bio u Francuskoj, nisam verovao koliko Dacia sam video.
    Elem, poptuno je besmisleno tvrditi da je bolji novi npr Tipo ili Sandero, ili polovan iz uvoza 5 godina sa dobrom opremom (i misterioznim brojem km) auto. Svako bira sta zeli. Ja sam uzeo 500L novog jer nisam imao para za polovan - uzeo nov na kredit, otplatio ga, samo mali servisi, ne razmisljam. Pre imao 5 god polovnog Renoa, em sam morao odmah kesh na ruke da isplatim, em me posle cekalo i zamena guma (gume bile lose pri kraju), punjenje klime, sitniji kvarovi (podizaci)... Stalno nesto sitno i to me izludjivalo.
    (Dzoni, 1. novembar 2021 08:59)

    # Link komentara

  65. Ugrabih zadnji voz 2018. opel korsa 1.4 lanac nov 11000e. Ovo sada boga pitaj ubise nas sa marzama.
    (AJA, 1. novembar 2021 08:27)

    # Link komentara

  66. Стижу возачи шкоде да кажу како боља половна октавија и не може га нико натерати у дачију.

    Комплексне особе.
    (Gugu beba, 1. novembar 2021 08:25)

    # Link komentara

  67. Za ovog sto bi da kupi corolu, ne postoji vise benzinac sa 4 celindra, presli su na 3.
    Jedino polovan da nadjes...
    (Cvrc, 1. novembar 2021 08:14)

    # Link komentara

  68. Gledao sam i 500l, ok je, ali mislim da cu kupiti corolu. 17.500, maksimalna bezbednosna oprema, motor cetri cilindra, i na kraju TOYOTA.

    Nazalost, gresis! Korola vise nema cetri cilindra, novi motori idu sa tri i 125ks, a cena startuje od 17500. Jeste, Tojota je odlicna, ali im ta tri cilindra nisu trebali!
    (peca, 1. novembar 2021 08:09)

    # Link komentara

  69. Izgleda sasvim pristojno. Ne znam šta se ljudi lože, spolja gledano, izgleda savremenije i modernije od recimo Opel Corse, pa i novog Swifta. Unutra je jasno da je budžetski automobil, ali opet za taj novac ne može se više ni očekivati.
    Neko je napisao da je gledao Daciu od 14.000, ali se ipak odlučio za Corolu od 17.500 eur. Odluka na mestu, Toyota Corolla je sigurno bolji automobil od Sandera, ali to je 25% razlike u ceni, to zaista nije malo.
    Takodje, Daciu možete kupiti i za 11-12k, mislim da nema još puno automobila koji se mogu kupiti novi za tako malo. Ogroman je rast cena svih novih automobila, čak i onih najmanjih. Pa pristojno opremljeni Yaris recimo košta 16.500 eur, a o čuvenom Golfu ne vredi razmišljati bez 30k eura u džepu. Kod takve konstalacije cena možda i jeste najpametnije čekati i kupiti najjeftinije.
    (Reziel, 1. novembar 2021 07:58)

    # Link komentara

  70. ... svaka čast na inovacijama i novo je novo, ali nebi dao moju Astru dizel 2002. za nijednu Dačiju ni uz doplatu!
    (Dik, 1. novembar 2021 07:36)

    # Link komentara

  71. Vozim istu Dečiju, isti motor sa plinom ali sa srednjom opremom. Da pomognem savetima i utiscima:
    1. Srednja oprema nema platno na vratima i tabli. Kompletna plastika, rezbarena tako da podseća na platno. Nema ni metalne bravice, metalni sjajni okvir oko menjaca, ali i oko ventilatora. Klasični "koturcici" za pojačavanje i smajenje ventilacije nisu bas nekog kvaliteta. Blago labavi.Nema ogledalca na "roletnama" ni kod vozača a ni kod suvozača.Drzača za kese kod suvozača na ovom nivou opreme nema, bas kao ni 2. USB-a kod menjača. Ovo nisam znao, očekivao sam i razočaralo me je.
    2. Realna potrošnja plina je od 8 do 10,5l u zavisnosti od rute i pre svega korišćenja klima uredjaja. U bocu staje tačno 40l plina. Dovoljno za 420-510km voznje. Najčešće završi na malo ispod 500km. Odlično vuče na plin, ako neko brine. Ovo su i bila moja očekivanja.
    3. Auto ima snagu da naglo ubrza kada je u pokretu. Malo je lenj pri startu. Malo, ne kažem da je loš. Daleko od toga. Ne toleriše brzine kao što piše u testu. To ne, i bio je problem naviknuti se na povremena gašenje. Prosto, ne možeš trećom preko ležećeg na 20km/h. Teško da će da toleriše polazak iz druge. Ali kada navikneš ide odlično.
    4. Auto je zaista tih za B klasu. U gradskoj "nečujan". Na auto putu na 100km/h 2000obrtaja, 130km/h 2600-2700 obrtaja (u šestoj). Pliva.
    5. Continental letnje, Lassa zimske gume. 12900€. Ako nekog interesuje kredit (2000€ učešće, dinarski kredit, 18400 dinara rata, 7 godina)
    6. Nisam se pokajao.
    (Nnidza, 1. novembar 2021 07:32)

    # Link komentara

  72. Trziste zeli obican Sandero. Znam troje koji nece Logan, a nemaju za Stepway. Ako ja znam troje, koliko li zainteresovanih ima u celoj Srbiji?
    (Pravedni, 1. novembar 2021 07:19)

    # Link komentara

  73. Zanima me samo,koliko ljudi bi stvarno kupilo ovo vozilo,kada bi ste im dali na ruke 14.500 evra? Mislim 1 od 10.Ostali bi,ako već žele gradski auto, ali sa 4 cilindra,kupili 2-3 godine polovan krcat opremom,sa pravim alu-felnama i pravom lajsnom na vratima,a ne nalepnicom i sa plastičnom oblogom na prtljažnom rubu i dobili bi 3-kraki volan i još pride adaptivni tempomat i pravu rez.gumu.Posebno što polovni gradski automobili te starost nisu prešli mnogo km.I na kraju - upalite klimu na ovom Sanderu od 999 kubika.Pravi doživljaj od vožnje.A što se tiče oduševljenja izgledom istog-pogledati novu Seat Ibiz-u.
    (nesha, 31. oktobar 2021 21:00)

    Po meni za 15k samo novo. Mozes i pristedeti jos par hiljada pa imati vise izbora. Ja stvarno ne razumem logiku kupovine polovnog vozila kod nas za 15k, pa to je cista kocka. Razumem preko ko kupi, tamo ima pouzdanih auto kuca gde se dobija garancija i slicno, cak se automobili od par godina mogu kupiti direktno od ovlascenog dilera. Ali u Srbiji da das nekome 15k za polovan auto je ludilo, jedino neki sto je kupljen nov u Srbiji ali njih nema puno. Svi znamo sta se ovde radi, uvesce nekog lesa sto je bio taksi ili slicno kojeg su platili neke smesne pare, vratice kilometrazu i prodace za 15k. E sad ko voli da se kocka onda je to dobra opcija za njega…
    (miki, 1. novembar 2021 06:32)

    # Link komentara

  74. Evo ja trzim auto, nov, i to ovako izgleda. Ne znam sta da mislim o ovom autu. Da lepo izgleda, ali kosta 14.500e. Mislim da je mnogo. Gledao sam i 500l, ok je, ali mislim da cu kupiti corolu. 17.500, maksimalna bezbednosna oprema, motor cetri cilindra, i na kraju TOYOTA. Ne patim od marke, mator sam za to, nije bitno ni sta sad vozim, ali misli da je corola najracionalnija kupovina. a ovo toyota velikim slovima samo zbog trajnosti, tradicije, verovatnoce da cu malo posecivati servis, zelje za normalnoscu...
    (boris, 31. oktobar 2021 22:46)

    Corrola je sa 3 cilindra nova.
    (Cobe, 1. novembar 2021 02:36)

    # Link komentara

  75. Najbolji Sandero do sada ali i najskuplji. Problem je pre svega sigurnost. Dve zvezdice za sigurnost je za mene neoprostivo malo. Pogotovo kada se ima u vidu da za 1000-2000 eura vise ima jasno boljih automobila sa 5 zvezdica. Razlika u ceni je trenutno 5-15%, izmedju Sandera i nekih automobila C segmenta za uporednu opremu (bolje opremnjen Sandero kao srednja klasa kod drugih automobila).
    2009. godine sam kupio novog Sandera 1.4 atmosferac, sa najvecom opremom, sve ukupno 9.000 eura. Gledao sam jos i I30 ali je on tada bio oko 13.000 eur. Razlika je bila dovoljno velika a ja dovoljno siromasan da odaberem Sandero. Sada to vec ne bi imalo smisla. Naveo sam I30 jer sam ih tad uporedjivao, ne hvalim posebno I30 prosto je bio medju najeftinijima.
    Da sadasni Sandero ima 4-5 zvezdica za sigurnost, zaista bi bio solidan izbor. Ovako ispade da nisu stedeli na tehnici ali jesu na sigirnosti putnika?!?! Verovatno procena da kupci to manje vide.
    (Gradjanin, 1. novembar 2021 01:20)

    # Link komentara

  76. @Sumeca tableta

    Najjaci komentar, priznajem, ponovo sam ga procitao, bas sam se nasao u toj poziciji, prijatelj me pitao sta da kupim za "toliko" para. Generalno, zanimaju me automobili, ali kad mi je to pitanje postavio, dobro sam se zamislio. Sto se tice novih automobila oko 13000E, moj izbor Fiat 500L, zasto, zato sto mislim da je najbolji odnos cene kvaliteta. Dacija je lepo nacrtana, verujem da ce lepo da sluzi, ali Daciju bi' gledao, ali na kraju uzeo Fiat 500L bas zato sto se srafi kod nas u Srbiji, inace zaista smatram da je Fiat 500L kvalitetniji automobil od ove Dacije.
    (Luka Laban, 1. novembar 2021 00:27)

    # Link komentara

  77. Kod TSI puca lanac.
    (zaboravljen., 31. oktobar 2021 15:16)
    TSI od druge generacije (tj. od 2011-2012) ima kaiš koji se menja na isto koliko i plivajući kod dizela. Verujem da je sličan napredak i kod drugih proizvođača
    (QwertyDGB, 1. novembar 2021 00:01)

    # Link komentara

  78. jos nesto da dodam, posto ovde ljudi brkaju ''ne tako dobar auto'' sa kompleksima voziti isti! ne, to nije isto, ne menjajte teze! Dacia Sandero ne vredi 10.000-14.000 evra i tacka! Jeste ok, normalan auto i nista vise! tablet od 7 inca, drzac telefona i dnevna led svetla ne mogu zameniti ono sto je bitno i cega nema ovaj auto, a to je: bezbednost, agregat, komfor u voznji, vozna dinamika..Za ove pare to je sve naopako kao i ovaj svet sto je postao, pa izgleda da je Sandero i proizvod ovog sveta u kome zivimo!
    (zikapn, 31. oktobar 2021 23:42)

    # Link komentara

  79. Najveća mana Dacije je ta što uopšte postoji. Najveća vrednost Dacije je u tome što postoji. Njena, Dačijna egzistencija, je pokazatelj osiromašenja Evrope i rapidnog pada standarda. Takodje, Dačija je lakmus papir, kako se obezvredii, u zadnjih 30. godina, ljudski rad. Dacia je evropska Tata, jeftin auto koji pruža utehu da smo dobro, jer smo nešto novo kupili i da smo "još u igri" koja se zove život. Sve dok se vode ovakve debate na forumima oko ovakvih automobila, to je znak da smo u fazi bolesti. Nestanak ovakvih kanti iz naših života, znači da je oporavak društva počeo.
    (Sa 22 si tropa, 31. oktobar 2021 23:35)

    # Link komentara

  80. Ja ne znam s kim se to vi družite i ko su vam komšije, ako je blam voziti nešto što nije neki "premium". Bolje da menjajte sebe (da vas nije briga) ili da menjate komšije/prijatelje (malo teže). Uglavnom, auto koji vozite vam je najmanji problem.
    (vrach, 31. oktobar 2021 23:03)

    # Link komentara

  81. ...trenutno vozim Dacia Logan 1.6b CNG 2005 godiste na km satu 320000km,nije se zakasljala za sve ovo vreme,uplatio Logan 1.o eco G confort paket 14000 eur,rok isporuke prolece 2022...
    (Sone68, 31. oktobar 2021 20:51)

    Trenutno Dačiju.. A inače kao voziš Majbaha?
    (aalborg, 31. oktobar 2021 22:57)

    # Link komentara

  82. Ljudi aj da se ne lazemo! Auto je sasvim prosecan i to je to. Vise od toga ne! Svako ko kupi novi auto sa trocilindarskim turbo motorom a pritom zeli da ga vozi 10-tak godina taj pojma nema o automobilima. 2 zvezdice na kres testu, motor koji treba cuvati i maziti kao svoje dete, i sve to preko 12.000?! Fiat Tipo fejslift 1.4 95 ks je mama za ovo, al ajd..
    (zikapn, 31. oktobar 2021 22:57)

    # Link komentara

  83. Meni je najveca mana dacije uvek bio dizajn, pogotovu unutra. plasticni odlivak na instrument tabli isto kosta i ako je najlepsi i najruzniji. nikad nisam pipnuo plastiku ni na jednom autu al odmah primetim ako je ruzno, a dacia je realno uvek bila ruzna.
    (raks, 31. oktobar 2021 22:48)

    # Link komentara

  84. Evo ja trzim auto, nov, i to ovako izgleda. Ne znam sta da mislim o ovom autu. Da lepo izgleda, ali kosta 14.500e. Mislim da je mnogo. Gledao sam i 500l, ok je, ali mislim da cu kupiti corolu. 17.500, maksimalna bezbednosna oprema, motor cetri cilindra, i na kraju TOYOTA. Ne patim od marke, mator sam za to, nije bitno ni sta sad vozim, ali misli da je corola najracionalnija kupovina. a ovo toyota velikim slovima samo zbog trajnosti, tradicije, verovatnoce da cu malo posecivati servis, zelje za normalnoscu...
    (boris, 31. oktobar 2021 22:46)

    # Link komentara

  85. @HanSolo
    Fiat nikad nije bio bolji od Renaulta ali od Dacie jest. Ko vozi klotare Dacie kaci se glupost da je Dacia Reno. Nit je Reno, nit je Seat VW. Hvali Reno drzi se klotare Dacie.
    (Zivorad, 31. oktobar 2021 22:38)

    # Link komentara

  86. Baš su otišle u nebo cene svega, pa i vozila. Sandero nekad beše oko 8000,a sada? Katastrofa,kako nam obezvrediše rad za kratko vreme. Nije Dačija loša, svi koji je imaju je hvale, jedino sto mi deluje da je zavrsna obrada nekako nekvalitetna. "Nas" 500 l deluje mnogo kvalitetnije!
    (Gillespie, 31. oktobar 2021 22:11)

    # Link komentara

  87. @XXL
    Neka je,bar danas zemlja gde se nešto proizvodi nije problem.
    (kimi R, 31. oktobar 2021 21:37)

    # Link komentara

  88. ...trenutno vozim Dacia Logan 1.6b CNG 2005 godiste na km satu 320000km,nije se zakasljala za sve ovo vreme,uplatio Logan 1.o eco G confort paket 14000 eur,rok isporuke prolece 2022...
    (Sone68, 31. oktobar 2021 20:51)
    i tako.....prodje život vozeći dačiju ....
    plus na svu bedu....sa 1.6 na 1.0....
    (Tomy Čubura, 31. oktobar 2021 21:22)

    # Link komentara

  89. @ Master Yoda

    Normalno da ima mnogo boljih i skupljih kola od Dacie. Ima takodje i losijih, a takodje skupljih.
    Nema medjutim boljih, a jeftinijih.
    Svako moze da bira sta mu se svidja. Problem je samo kad se ljudi debelo zaduzuju, samo da bi komsija video sta se vozi. Takvih je po Srbiji jako puno. Razlika je sto ni od jednog Nemca nisam nikada nista lose cuo o Daciji, Pezou, Seatu, Skodi... U Srbiji ako ne vozis Mercedes, BMW, Audi... sie luzer. Nije to samo u vezi kola, i farmerke mora da su Leviske, patike adidas.
    Kazem, svako ima pravo da izabere sta hoce.
    Ja govorim iz licnog iskustva (10-ak kola u zadnjih 30- ak godina), i za mene je Dacia odlicna , a kao sto se vidi i ne samo za mene.
    (danko68, 31. oktobar 2021 21:21)

    # Link komentara

  90. Pravo auto za Srbsku sirotilju.
    (Tole, 31. oktobar 2021 17:20)
    Nije. To je auto koji je bolji nego nov, košta samo deseti deo cene novog, i u koji se ugrađuju no nejm delovi jer su original prevara a i skupi
    (Hadžija, 31. oktobar 2021 21:18)

    # Link komentara

  91. Pravo auto za Srbsku sirotilju.
    (Tole, 31. oktobar 2021 17:20)
    Nije. To je auto koji je bolji nego nov, košta samo deseti deo cene novog, i u koji se ugrađuju no nejm delovi jer su original prevara a i skupi
    (Hadžija, 31. oktobar 2021 21:17)

    # Link komentara

  92. Ovaj test je pun netačnih informacija. Primera radi, piše "U svakom slučaju, u ponudi su tri paketa opreme od 10.990, 11.690 i 12.990 evra."

    Nije istina. Baznjak je ukinut, i sada su samo dva paketa, od 11.990 i 13.090, pri čemu je sa ovog višeg paketa opreme "skinuta" automatska klima" ( ona je sada samo opcija, od 210 evra ).
    Ima i još izmena u paketiranju i cenama nekih opcija (npr, sada je skuplja i navigacija i košta 290 evra ).
    (katalozi i cenovnici ..., 31. oktobar 2021 21:11)

    # Link komentara

  93. Zaboravio sam da dodam da je u onim brdovitim bespućima kroz Albaniju bilo dosta "premijuma" pored puta koji su ili prokuvali ili su im se zapalile kočnice ili lamele. Tada sam video šta znači nov auto.
    (Boki, 31. oktobar 2021 21:07)

    # Link komentara

  94. Zanima me samo,koliko ljudi bi stvarno kupilo ovo vozilo,kada bi ste im dali na ruke 14.500 evra? Mislim 1 od 10.Ostali bi,ako već žele gradski auto, ali sa 4 cilindra,kupili 2-3 godine polovan krcat opremom,sa pravim alu-felnama i pravom lajsnom na vratima,a ne nalepnicom i sa plastičnom oblogom na prtljažnom rubu i dobili bi 3-kraki volan i još pride adaptivni tempomat i pravu rez.gumu.Posebno što polovni gradski automobili te starost nisu prešli mnogo km.I na kraju - upalite klimu na ovom Sanderu od 999 kubika.Pravi doživljaj od vožnje.A što se tiče oduševljenja izgledom istog-pogledati novu Seat Ibiz-u.
    (nesha, 31. oktobar 2021 21:00)

    # Link komentara

  95. Za ovu varijantu sa manuelnim menjačem nema podatka da li ima zakačaljku na kočnici za lakše kretanje na uzbrdici!?
    (kognitivna disonanca, 31. oktobar 2021 16:26)

    Ima. Mnogo dobra stvar. Za neke koji su pitali da li ima snagu sa 4 osobe i prtljagom na uzbrdici da odgovorim: ima. Letos nas 4 i prtljag išli u Sarandu. Ko je bio zna o čemu pričam.
    (Boki, 31. oktobar 2021 20:59)

    # Link komentara

  96. @kimi R - taj Tipo je takođe 'turčin' kao i moja Tempra ... pozz ...
    (XXL, 31. oktobar 2021 20:57)

    # Link komentara

  97. ...trenutno vozim Dacia Logan 1.6b CNG 2005 godiste na km satu 320000km,nije se zakasljala za sve ovo vreme,uplatio Logan 1.o eco G confort paket 14000 eur,rok isporuke prolece 2022...
    (Sone68, 31. oktobar 2021 20:51)

    # Link komentara

  98. Posedujem ovaj auto 4 meseca i prešao sam sa njime malo više od 9000 km. Auto je drugi u porodici (prvi je 2 godine stariji i 2.5 puta skuplji). Ovo su moja iskustva:
    Oprema koja je ugrađena u ovaj auto je odlična - prepoznavanje znakova, automatsko kočenje, automatska klima, solidan multimedijalni sistem sa intuitivnim grafičkim menijem, navigacija, dovoljno USB priključaka, upozorenje na mrtvi ugao, kamere i 4x parking senzori, sva četiri elektropodizača prozora, modularni krovni nosači,... Pre neki dan me je iznenadila činjenica da auto poseduje senzore pritiska u pneumaticima. Zaista iako sam uzeo najskuplju verziju nisam očekivao sve te stvari.
    Motor je dobar - lepo vuče, traži malo veći broj obrtaja da bi povukao bolje. Sve u svemu 6. brzinom izlazi uz Bubanj potok. Vozim ga isključivo na plinu i na otvorenom ga držim na 2900-3200 obr/min ili 140-150 km/h. U tim radnim uslovima potrošnja mu je oko 9.2 lit/100km plina. Slična mi je potrošnja i u gradu.
    Udobnost je stvar koju mogu najmanje da pohvalim ali sam u startu to i očekivao (za konfor i duža putovanja tu mi je 1. auto)

    Sve u svemu, da ponovo imam mogućnost izbora da li da uzmem ovaj auto ili neki auto iz više klase sa 150.000+ pređenih km i 8-9 godina, jednostavno ne bih menjao izbor.
    (Mile, 31. oktobar 2021 20:18)

    # Link komentara

  99. Sad krece cena registracije da se gleda prema godistu umesto prema kubikazi......tako da tih 900 kubika macku o rep, 15 godina stara mecka sa 3000 kubika euro4 i kraj.
    (Trt, 31. oktobar 2021 20:10)

    # Link komentara

  100. Mozete vi da pricate sta god hocete, ali, steta je sto na trzistu nema vise ovakvih automobila, i to onih jos jeftinijih i jednostavnijih. Nekada si mogao da kupis nov auto za 6-7 hiljada i sta je tome falilo? Losa plastika, materijali? E bas me briga za to! Meni takav treba kao drugi auto, da zena moze na posao, a da je nov, jeftin za odrzavanje, za voznju, registraciju, da se vozi tu po gradu, i koga je briga u tom slucaju, za kvalitet plastike? Pre nekoliko godina je mogao za 6 hiljada da se kupi nov Sevrolet Spark, eno, moj komsija ga jos vozi! Coveku zavrsava potrebu i idealan mu je. Kad to pogledam, ova Dacija je preskupa, zato i kazem da su nam potrebni jeftini automobili, a ko hoce premijum, neka kupi, ko mu brani.
    (peca, 31. oktobar 2021 19:58)

    # Link komentara

  101. neki dan sam pročitao da je novi Sandero opozvan po drugi put do sada i to zbog rizika od požara jer ima neki defekt na dovodu goriva
    (opoziv, 31. oktobar 2021 19:56)

    # Link komentara

  102. Iskreno, 14.000 eur za auto B segmenta. Ne vidim tu neku povoljnost. Za isti novac nudi se Fiat Tipo u najvisem paketu opreme koji ipak pripada C segmentu i to medju prostranijima u C segmentu. Gepek 420 litara spram Sanderovih 320. Vise prostora na zadnjem sedistu, duze medjuosovinko rastojanje, siri.....i nadasve ima 17 inca alu felne za razliku od ovih celicnih strukturalnih koje je novinarska ekipa pokusala vesto da upakuje u onu pricu "manje je vise".
    (Bane, 31. oktobar 2021 19:48)

    # Link komentara

  103. danko68, 31. oktobar 2021 18:19)

    Dragi Danko, pokusavas da nas ubedis, da nemci kao trenutno najveci inovatori u auto industriji, ljubitelji dobrih, mocnih automobila hrle da kupe Daciu od 999 kubika i tri cilindra, koju moras da vracas u drugu brzinu ako ides uzbrdo a u autu je vise od od dve osobe!
    (Master Yoda, 31. oktobar 2021 19:34)

    # Link komentara

  104. 2019. kupio Fiat Tipo HB 1.4 benzin, 95 ks, 6 brzina, street oprema, metalik boja za 11500 evra. Mnogo lepši i bolji od Dacije koja nije loša, ali ne bih je vozio.
    (Neko, 31. oktobar 2021 17:51)

    Taj 1.4 u Tipu je stari dizajn motora i kao nov dosta ulja troši.
    (sladoledsmesom, 31. oktobar 2021 19:33)

    # Link komentara

  105. Ne znam kakav je ovaj u Dacia-i, nadam se da veze nema sa ovim TCe sr... iz Klija.
    (Vlada, 31. oktobar 2021 17:53) 

    Preporučujem (+3)
    Ne preporučujem (-4)


    Evo (4) kolege ciji Resoi srcu ulje. Ajmo, sledeci?
    (Vlada, 31. oktobar 2021 19:21)

    # Link komentara

  106. ....premijum markom Xiaomi. HAHAHAHAHA zamalo da se zadavim kad sam procitao, svaka cast an duhovitosti
    (Mikele, 31. oktobar 2021 19:11)

    # Link komentara

  107. Ova Dacija je na platformi najnovijeg klia. Pre toga su uvek koristili stariju platformu. Auto je lep, koristi modernu tehnologiju, verovatno ce biti pouzdan, ima povisen clirence pa se lakše penje po trotoarima. Za gradski auto skoro pa idealno i da je kojim slucajem znacka VW umesto dacija ovde bi se pričale druge priče. Lično vozim fokusa 1.0 ecoboost koji je teži i auto ide sasvim pristojno. 170NM je lepa cifra. Mnogo bolje od firminog fijata 500l 1.4 koga isto cesto vozim. Nisam probao ali ocekujem da i Dacija sa ovim motorom ide pristojno i malo troši. Za ovu cenu Tipo je jedini konkurent Daciji ali 1.4 atmosferac je stvarno mnogo trom.
    (Aleksandar, 31. oktobar 2021 19:07)

    # Link komentara

  108. 2019. kupio Fiat Tipo HB 1.4 benzin, 95 ks, 6 brzina, street oprema, metalik boja za 11500 evra. Mnogo lepši i bolji od Dacije koja nije loša, ali ne bih je vozio.
    (Neko, 31. oktobar 2021 17:51)

    Fiat Tipo lepši od Dacia Stepveya??
    Madlen Olbrajt lepša od Monike Beluči.
    (Ajgor, 31. oktobar 2021 19:06)

    # Link komentara

  109. 2019. kupio Fiat Tipo HB 1.4 benzin, 95 ks, 6 brzina, street oprema, metalik boja za 11500 evra. Mnogo lepši i bolji od Dacije koja nije loša, ali ne bih je vozio.
    (Neko, 31. oktobar 2021 17:51)

    Fiat nikad nije bio bolji od Renaulta.. Baš nikad!
    (HanSolo, 31. oktobar 2021 19:03)

    # Link komentara

  110. @Fanovi Dacie su slični fanovima Xiaomi-ja po strastvenoj posvećenosti brendu kojeg obožavaju.
    (bakicar, 31. oktobar 2021 13:55)

    Pa zato što su oba brenda apsolutni pobednici u kategoriji odnosa uloženo/dobijeno, ako kupujete samo racionalno, bez trunke emocija, Xiaomi i Dacia su izbor 10/10, logika je ista u obe kategorije. Inače nemam ni Daciu ni Xiaomi, ali tržišni uspeh oba je za svako poštovanje. Konkretno je ovaj auto za tražene pare izvanredan i to niko racionalnim argumentima ne može da ospori. Kamo sreće da je Srbija takav deal sklopila sa Renaultom kao Dacia umesto što su nas sahranili sa ovim buđavim FIAT-om koga niko normalan ne kupuje u svetu, za razliku od Dacie koja ruši sve rekorde prodaje.
    (Rodion Gataulin, 31. oktobar 2021 17:25)

    Što se tiče Xiaomi, apsolutno si u pravu, sve dok ne posetiš forume i vidiš na šta se sve ljudi žale. Kontrola kvaliteta im je kao u Zastavi, pa kako koga ubode.
    (maxy, 31. oktobar 2021 18:50)

    # Link komentara

  111. Interesantna stvar je da i kad bi vecina nas imala za novu Daciu vrv velika vecina je ne bi kupila i sigurno za taj novac moze da se nadje dobar auto. Zanimljivo je da od kada pratim automobile i clanke o automobilima i posle dugo godina danas da me neko pita koji auto bi kupio za 10000eur ne bi znao da mu dam brz odgovor i vrv opet bi poceo da citam ispocetka. Mozda zato sto nemam 10000 a nije ni bitno. Uzdravlje.
    (Sumeca tableta, 31. oktobar 2021 18:40)

    # Link komentara

  112. Vec 5 godina vozim Daciu ovde po Hamburgu, i imam samo pozitivna iskustva. Ranije sam vozio uglavnom Mercedesa i VW, i mogu reci da je prelazak na Daciu bio dobra odluka. Cena nabavke, cena odrzavenja, mali gubitak vrednosti...
    Uglavnom se vozim po gradu, a imao sam i duze ture. Beograd, Barselona, Rim...
    U Nemackoj je Dacia sve prisutnija, i to nema veze sa ekonomskom situacijom. Lozenje na brendove je odlika kompleksa nize vrednosti, a Balkan je tu u samom vrhu.
    MOGU da si priustim BMW, Audi, Mercedes...ali NE moram. To je razlika.
    (danko68, 31. oktobar 2021 18:19)
    Dobro inti sad hoces da kazes da nema razlike, da je zavrsna obrada kod Dacie, plastika, dizajn, kvalitet materijala isti kao kod premium brendova. Naravno da voznja premium brenda podrazumeva i statusni simbol kao i uzivanje u voznji, ali ako si ti uspeo da ubedis sebe da je to isto i da je dacia cak bolja onda ti nista u zivotu nece tesko pasti.
    (Master Yoda, 31. oktobar 2021 18:38)

    # Link komentara

  113. Vec 5 godina vozim Daciu ovde po Hamburgu, i imam samo pozitivna iskustva. Ranije sam vozio uglavnom Mercedesa i VW, i mogu reci da je prelazak na Daciu bio dobra odluka. Cena nabavke, cena odrzavenja, mali gubitak vrednosti...
    Uglavnom se vozim po gradu, a imao sam i duze ture. Beograd, Barselona, Rim...
    U Nemackoj je Dacia sve prisutnija, i to nema veze sa ekonomskom situacijom. Lozenje na brendove je odlika kompleksa nize vrednosti, a Balkan je tu u samom vrhu.
    MOGU da si priustim BMW, Audi, Mercedes...ali NE moram. To je razlika.
    (danko68, 31. oktobar 2021 18:19)

    # Link komentara

  114. Komsija ima Clio 1.2 TCe, simpatican autic, ali vise mu trosi ulja nego benzina. Remontovao turbinu, menjao gumice ventila, sto kaze narod "izuo se". Malo se smirilo (0.5l/1000km), ali srkne za 1000 koliko moj atmosferac 1600cm3 za ceo interval od zamene do zamene. Ali Reso lepse vuce u niskim obrtajima (ispod 3500), preko ovaj atmosferac hvata korak ali i dalje turbo bolje ide. Ne znam kakav je ovaj u Dacia-i, nadam se da veze nema sa ovim TCe sr... iz Klija.
    (Vlada, 31. oktobar 2021 17:53)

    # Link komentara

  115. 2019. kupio Fiat Tipo HB 1.4 benzin, 95 ks, 6 brzina, street oprema, metalik boja za 11500 evra. Mnogo lepši i bolji od Dacije koja nije loša, ali ne bih je vozio.
    (Neko, 31. oktobar 2021 17:51)

    # Link komentara

  116. Jedino sto mi smeta kod ovakvih testova je sto ni jedna losa tacka nije navedena. Ne verujem da je Sandero TOLIKO dobar.
    (David Kennedy, 31. oktobar 2021 17:50)

    # Link komentara

  117. To je jedno djubre od kola, i tako ga treba gledati, to je to za te pare ok, ali ne treba praviti hvalospeve od Dacie, sada ce da krene lavina pljuvacine po meni.
    (Master Yoda, 31. oktobar 2021 17:26)

    # Link komentara

  118. @Fanovi Dacie su slični fanovima Xiaomi-ja po strastvenoj posvećenosti brendu kojeg obožavaju.
    (bakicar, 31. oktobar 2021 13:55)

    Pa zato što su oba brenda apsolutni pobednici u kategoriji odnosa uloženo/dobijeno, ako kupujete samo racionalno, bez trunke emocija, Xiaomi i Dacia su izbor 10/10, logika je ista u obe kategorije. Inače nemam ni Daciu ni Xiaomi, ali tržišni uspeh oba je za svako poštovanje. Konkretno je ovaj auto za tražene pare izvanredan i to niko racionalnim argumentima ne može da ospori. Kamo sreće da je Srbija takav deal sklopila sa Renaultom kao Dacia umesto što su nas sahranili sa ovim buđavim FIAT-om koga niko normalan ne kupuje u svetu, za razliku od Dacie koja ruši sve rekorde prodaje.
    (Rodion Gataulin, 31. oktobar 2021 17:25)

    # Link komentara

  119. Pravo auto za Srbsku sirotilju.
    (Tole, 31. oktobar 2021 17:20)

    # Link komentara

  120. "Iako je i dalje među najjeftinijim automobilima na našem tržištu, više nije auto na kome se štedelo na opremi, materijalima, voznim karakteristikama, i što je najvažnije, na bezbednosti."
    ne, uopste se nije stedelo... resili su da bude najjeftiniji onako, eto da subvencionisu i pomognu buduce kupce?!
    Da se razumemo, ovo je auto za one koji automobile razlikuju samo po boji i kojima to u zivotu i u svakodnevom koriscenju apsolutno nije bitno. Vlasnici i sadasnji i buduci uzivajte u svojim daciama ali uzdrzite se hvalospeva o kvalitetu i prodaji u EU... Ko se imalo razume ovo ni ne gleda. Auto za ljude koji traze najeftinije i nista vise od toga.
    Najjeftinija garderoba cipele i bitno lidl da je blizu, a clanak kao da je testiran Lexus.
    Postedite me odgovora o sipkama u gsp i "lesevima sa zapada"...
    (Realan, 31. oktobar 2021 16:56)

    # Link komentara

  121. @ bakicar
    Slabo si upućen ti kad uporedjuješ pristojnu marku Daciju sa premijum markom Xiaomi.
    (Xiaomi je danas svetska klasa, 31. oktobar 2021 16:55)

    # Link komentara

  122. Evo ga auto za siromaheee.
    (Neca Zvezdu Keca NZK, 31. oktobar 2021 16:44)

    # Link komentara

  123. Ne znam kakve su Dacije ali poprilicno dobro drze cene kao polovne,cak poneki modeli su poprilicno skupi,nisam vozio,pa ne zalazim u kvalitet.
    (kralj, 31. oktobar 2021 16:41)

    # Link komentara

  124. @xxl
    Još lepši automobil za skoro iste i za isto ne zahtevne je Fiat Tipo.
    (kimi R, 31. oktobar 2021 16:29)

    # Link komentara

  125. Negde sam pročitao da postoji i verzija sa CVT menjačem, pa se pitam da li ide sa ugrađenim TNG!? Za ovu varijantu sa manuelnim menjačem nema podatka da li ima zakačaljku na kočnici za lakše kretanje na uzbrdici!?
    (kognitivna disonanca, 31. oktobar 2021 16:26)

    # Link komentara

  126. Zamolio bih komentatore da ne lupaju ni na jednu stranu. Znaci nemojte da je bez veze hvalite ili napadate. Bilo bi dobro da se javi neki vlasnik i da podeli utiske.
    (Pera, 31. oktobar 2021 16:20)

    # Link komentara

  127. @kizza
    Placen je za 1500 eura vise od Dacie, toliko smo mogli, tako da svaka cast na kupovini BMW-a.
    (Toza Vampir, 31. oktobar 2021 15:49)

    # Link komentara

  128. Respect za Daciu ali sa ovom motorizacijom, neka hvala. Nema 1.5 dCi, dajte barem 1.3b pa cemo razmatrati. Inace Renault ima srece jer azijski proizvodjaci nemaju iz nekog razloga zelju da se takmice u Evropi u klasi jeftinih automobila. Koliko bi se prodalo Dustera da se moze kupiti Hyundai Creta za skoro iste pare, motori dizeli 1.5 i 1.6 bolja zavrsna obrada, bolji dizajn ili kada bi Honda ponudila svoj City za pare Dacie Sandero. Inace uvijek bolje jeftinije novo nego dizelcina vise klase sa pola miliona km.
    (Argon, 31. oktobar 2021 15:47)

    # Link komentara

  129. Jeftin auto a sasvim solidan, takav je nekad davno bio Golf - narodni auto, Dacia i ima takvu ulogu, zato po meni, ko nije gadljiv na brend, sto da ne?
    VW je takvu ulogu bio namenio Skoda/i, ali danas Skoda uopste vise nije jeftina, zato proracunati ljudi ovaj auto biraju pretezno kao 2.u porodici a dobar je i za sluzbene svrhe.
    (C i n i k, 31. oktobar 2021 15:41)

    # Link komentara

  130. Interesantan članak. Lepo napisan.
    Hvala
    (kvasac, 31. oktobar 2021 15:18)

    # Link komentara

  131. "za pogon zadužen isključivo trocilindarski turbo-benzinac zapremine 999 kubika"
    Fordov ecoboost i PSA puretec ima problema zbog "mokrog" zupcastog kaiša. Kod TSI puca lanac. Ovaj konkretan ima problem sa potrosnjom ulja. Ne bih kupio benzinac sa ovim "savremenim" motorima na duže staze. Ako dođe do havarije,nema popravke nego zamena. Ovi benzinci su postali koplikovaniji i od dizela.
    (zaboravljen., 31. oktobar 2021 15:16)

    # Link komentara

  132. Na početku tromesečnog testa ste počeli da ga poredite sa Lamborghinijem. Smanjite malo PR doživljaj. Inače, ok auto za te pare, ali ovakva poređenja u testu više odbijaju nego što privlače potencijalne kupce. Nadam se da neće po običaju biti SF priča o potrošnji. Takođe me zanima ima li automatika u opciji.
    (Domaćin, 31. oktobar 2021 15:02)

    # Link komentara

  133. Na srpskom dačija forumu ima tema "Ostala vozila članova".
    Tu, osim što možete da pročitate šta vlasnici dačija kupe "pored dačije" ( npr najnoviju Toyotu Yaris Stella 1,5 za 14,3 k), možete da pročitate i šta neki vlasnici dačija kupe posle dačije (npr novi pežo 301, novi Mitsubishi ASX, novi Renault Kadjar, Tucson i sl. ).
    I niko od članova foruma ne pljuje one koji kupe nešto drugo. Ne kažu im da su budale jer svojim postupcima pokazuju da za razumne ljude postoje i druga vozila koja mogu biti odlična, a da se ne zovu dačija. Doduše, tamo među članovima foruma nema prodajnih savetnika dačije, a ni eventualnih dačija botova, već su svi samo normalni ljudi.
    (da primetim...., 31. oktobar 2021 14:56)

    # Link komentara

  134. Najnoviji Dacia modeli u kombinaciji sa Eco-G motorom na gas su odlicna kupovina.
    Umesto Sandera, za manje porodice je svakako bolji izbor Logan Eco-G, zbog gepeka od 500 litara. Cena je 12.190eur sa klimom, isplati se samo tako.
    Svakako ce pravi bingo biti novi karavan Jogger, koji stize na prolece. Gepek od 700 litara je prosto nepobediv.
    (Kobaja Grande, 31. oktobar 2021 14:49)

    # Link komentara

  135. Pišite vi šta hoćete, ovoj auto će da napravi haos na Evropskom tržištu.
    (Passat 560000, 31. oktobar 2021 14:47)

    # Link komentara

  136. @toza vampir
    A koliko ste platili tog Hjundaija i30?
    I ja sam tako gledao ovu Daciu pa na kraju se odlučio za BMW, presudilo je što je bolji auto..
    (kizza, 31. oktobar 2021 14:30)

    # Link komentara

  137. 9000e maksimalno
    (dejan lazarica, 31. oktobar 2021 14:10)

    # Link komentara

  138. Fanovi Dacie su slični fanovima Xiaomi-ja po strastvenoj posvećenosti brendu kojeg obožavaju.
    (bakicar, 31. oktobar 2021 13:55)

    # Link komentara

  139. Realna cena mu je 6 hiljada evra, sa full opremom dostiže do 7 hiljada evra. Sve preko toga ko plati je bacio pare. Ipak su daleko od konkurencije još uvek, ali za svako poštovanje je napredak koji su napravili.
    (wolf, 31. oktobar 2021 13:53)

    # Link komentara

  140. Na stranu što je IPAK izbačeni dizel ekonomičniji (probajte, na autoputu, sa 4 osobe i malo prtljaga, NIKAD ne troši manje od 10 l gasa ili 8-9 l benzina) i što su opcije prilično skupe (sve se naplaćuje!) - ipak su opasno ispravili greške iz prošlosti te napravili vrlo pristojan automobil, moderan i atraktivan koji se na kraš testu, nažalost, pokazao prilično loše, tek 2 zvezdice, pa preporučujem roditeljima sa malom decom da još jednom razmisle.
    (Safet, 31. oktobar 2021 13:45)

    # Link komentara

  141. Kako stoji na crash testovima?
    (ljusa, 31. oktobar 2021 13:44)

    # Link komentara

  142. Po meni, za srpske uslove i plate, vise nego odličan auto!:) Uzgred, ima sve što i Klio, a jeftiniji par hiljada evra.
    (Smuleco, 31. oktobar 2021 13:38)

    # Link komentara

  143. Izbacili 1.5 dci da ne ugroze clio i da više para zarade na jeftinom trocilindrašu. Ko voli nek izvoli!
    (Sony, 31. oktobar 2021 13:19)

    # Link komentara

  144. Svaka čast, malo je falilo da kupimo ovaj auto, najviše nas je okrenula garancija kod Hyundai i30 koja je 7 godina.
    (Toza Vampir, 31. oktobar 2021 13:13)

    # Link komentara

  145. Lep automobil ko nije zahtevan i kome ne radi Google mašta.
    (XXL, 31. oktobar 2021 12:34)

    # Link komentara

  146. Jedno upozorenje za sve one koji iz nekog razloga ne žele da poseduju Dačiju. To se velikim slovima NE SME reći jer automatski postajete komplexaš kako se to popularno ovde kaže. Nemojte reći da niste upozoreni.
    (mile ®, 31. oktobar 2021 12:33)

    # Link komentara