Tesla S Plaid radi pod vodom? VIDEO

U teoriji, lakše je voziti električno vozilo pod vodom nego vozilo s SUS motorom. YouTube kanal Chillin‘ with Chet je odlučio da sprovede teoriju u praksu, pokušavajući da vozi Teslu Model S Plaid ispod 2 metra vode.

Pošaljite komentar
  1. A ti pametan verovatno nemaš ni za taj najlon kojim je obložena rupa, a tri godine bi ti račun za vodu izlazio na nos, da ne spominjem bager.
    (La la iz Banata, 17. septembar 2021 15:31)
    Nisi pogodio, nisi ni blizu, ali nije ni bitno. Zamisli sada da je neko sa njegovom inteligencijom, recimo baš on, rođen ovde umesto u razbojničkom raju kao što je Amerika. Da li bi on tada imao za vodu? Eto, mogao si i ti da prodaš par lanaca, što zemlje, što zlatnih, kupiš auto i uradiš isto. Da li bi ti zaradio isto koliko on od njegove gluposti? Ne čini to, odmah da znaš: ne bi zaradio ništa. Ovaj će možda i zaraditi zato što je Amerikanac, zato što ima milijarda dresiranih idiota koji gutaju sva američka govna, zato što ste na njih navikli i tražite još. Jedno od najgorih je baš to da se nečija pamet ili nepamet meri količinom (ne)zarađenog novca. Čak i da ne ulazimo u polemiku šta je to stvarno "zarađen novac".

    A evo neću ni ja da spominjem bager.
    (Looking Forward, 17. septembar 2021 20:47)

    # Link komentara

  2. Извређао си човека, а ниси размислио. Он ово ради да би био гледан. Ако нешто докаже супер ако не ништа. Вероватно има милионе прегледа, зарадиће добре паре, и смишљаће нову глупост.
    (Гиле, 17. septembar 2021 08:35)
    Bilo je u afektu. Jeste, u pravu si, potpuno sam prenebregao da debili imaju sopstvene protokole komunikacije, svoje shvatanje smešnog i/ili korisnog. Lako me iznervira kad neko svesno, i njemu očigledno pravi materijalnu štetu bez ikakvog uvida ili izgleda da bude svrsishodno. Takvi postupci i jesu onaj "default" debila.
    Korist i njegov cilj koji pominješ, da zabavi hiljade i milione drugih takvih debila ja stvarno nisam ni razmatrao jer ne vidim ni svrhu zabavljanja debila. Da li je zabavljeni debil išta manje debilan jer je zabavljen? Da li je išta manje opasan ili štetočina? Nije, nije i nije. I dokon debil predstavlja veliko rezidentno & latentno zlo kako za okolinu, tako i za sredinu, ali i ovakav vid zabave debilima provereno donosi nove ideje. I ovaj je prvo gledao neke takve, a onda došao na ideju da i on može tako da prihoduje unosno.

    Ume da bude vrlo opasno i kad inteligentni dobiju nekakvu ideju. Ni ideje genija nisu uvek i sve plodonosne. U takvoj situaciji i ambijentu, poslednje što treba je da se popularišu kretenske ideje autentičnih kretena, kakav je bez trunke sumnje ovaj gospodin.

    U moju odbranu ide samo da je uvodni članak pisan ozbiljno, razmatrajući neke aspekte te ideje. A da je debil iz ilustracije samo to: ilustrativni debil.
    (Looking Forward, 17. septembar 2021 16:44)

    # Link komentara

  3. Američki glupan i njegova "matematika". ....

    (Looking Forward, 17. septembar 2021 01:44)

    Zamisli kako je glup, onako baš američki. Toliko je glup da može da kupi auto od 130k dolara, američkih, da plati bager da iskopa rupetinu u zemlji, obloži je folijom, napuni vodom i utera nov auto od 130k dolara u vodu. A ti pametan verovatno nemaš ni za taj najlon kojim je obložena rupa, a tri godine bi ti račun za vodu izlazio na nos, da ne spominjem bager.
    (La la iz Banata, 17. septembar 2021 15:31)

    # Link komentara

  4. (Looking Forward, 17. septembar 2021 01:44)
    Извређао си човека, а ниси размислио. Он ово ради да би био гледан. Ако нешто докаже супер ако не ништа. Вероватно има милионе прегледа, зарадиће добре паре, и смишљаће нову глупост.
    (Гиле, 17. septembar 2021 08:35)

    # Link komentara

  5. Američki glupan i njegova "matematika". Pre svega je morao da reši problem točkova, odnosno guma. Bilo da je koristio gume bez vazduha, bilo da postojeće napuni vodom. Gume su najniža tačka i najniži plovak, to se ne sanira dodatnim tegovima jer koliko god da ih stavi, ti tegovi su iznad ta četiri plovka. Čak i da ga potopi, takvo vozilo (plovilo) će biti nestabilno i neće moći da se kreće po dnu.
    Ima dva načina kako ovaj problem da se reši. Prvi: da po dnu ide samo pogonski agregat za kog je kabina vezana teleskopskim nosačima, bilo da plovi po površini ili iznad nje. Očigledno, takvo rešenje je za pliću vodu.
    Drugi način je da automobil leti ispod vode kao avion, s tim što je potrebna mnogo manja brzina nego avionu jer je i voda mnogo gušća od vazduha. To je opet primenjivo samo u dubljim vodama, jezerima i morima. Takav "automobil" bi se konstrukcijski razlikovao od "kopnene varijante" toliko da to više ne bi ni bio automobil nego mini podmornica.
    (Looking Forward, 17. septembar 2021 01:44)

    # Link komentara

  6. Za 3K možeš samo da dobiješ trotinet i nogu u dupe!
    (Sima Kosmos, 16. septembar 2021 21:17)

    # Link komentara

  7. a kako izgleda fosil za 3k€? nikako, ko i ta tesla, izlupano i izubijano.

    ići će 100km, ali ne brini. posao budućnosti u srbiji je battery refresh-er, malo sa AliE, malo domaće iz jadra, za 2k€ da ga vrati na 90%. za 5k€ ne možeš fosil da nađeš koji će tako dobro ići bez kvarova.

    biće sve ok, videćete. srpska dovitljivost nema granica. i eto vam besplatan savet za budući posao i biznis plan. kad se obogatite da kažete: hvala jaretina.
    (samo jaretina, može i mangulica, 16. septembar 2021 16:08)

    # Link komentara

  8. Čekaj, test je rađen u slanoj morskoj vodi?
    (Eksplozija u najavi, 16. septembar 2021 15:50)

    # Link komentara

  9. @Jaretina,Mangulica
    Na sta ce liciti Tesla od 3000e i koliko ce ici?
    (Slaba baterija, 16. septembar 2021 14:31)

    # Link komentara

  10. Sjajno, sada jaretina može da potera jariće u ovome, pa kroz rečicu i pravo u zavičaj - na vrh čuke. Zna čovek kako se živi - ceo dan albanska salata na stolu i mobilni u ruci dignut visoko, da pusti trolu.
    (Miško mesar, 16. septembar 2021 14:21)

    # Link komentara

  11. Najjači utisak na koji je meni ostavio ovaj video je što nisam ovako bogat da mi je toliko dosadno i da ne znam šta ću sa parama pa da radim ovo što su oni radili.
    (samo kažem, 16. septembar 2021 14:02)

    kad bude koštao 3k€ moći ćeš priuštiti si ovakav test. na dunavu, pa do velikog ratnog ostrva. samo ne više od 5 putnika, da ne potone.
    (samo veliko ratno ostrvo, 16. septembar 2021 14:11)

    # Link komentara

  12. Najjači utisak na koji je meni ostavio ovaj video je što nisam ovako bogat da mi je toliko dosadno i da ne znam šta ću sa parama pa da radim ovo što su oni radili.
    (samo kažem, 16. septembar 2021 14:02)

    # Link komentara

  13. Znaci da prodam gliser i kupim Teslu?
    (fensi_lik_vracar, 16. septembar 2021 13:50)

    # Link komentara

  14. braćo, zavolećete tesle, čak i više nego golf u piku slave. samo je potrebno da počnu stizati sa cenom od 3k€.
    (samo jaretina, može i mangulica, 16. septembar 2021 13:00)

    # Link komentara