1. @mile, ja nisam rekao da je radnicima Skode lose. Nego da je Skoda rastocena u potpunosti, da ti radnici zapravo rade za VW. Tako da kada kazes da Skoda cveta, treba u stvari da kazes VW cveta. Mada je i to diskutabilno kada znas da imaju 200 milijardi evra duga, a 220 milijardi prihoda godisnje, sa stopom profita od 2%. No da ne ulazimo i u tu pricu. Poenta mog prvog komentara na koji si replicirao je bila da Fiat, ma kako lose radio neke stvari, nije izbrisao neke bitne karakteristike svojih podbrendova, sto bi drugi veliki koncerni sigurno uradili, vodjeni profitom. Takodje, za tebe je cvetanje cisto prodaja, cega bilo. Za mene je cvetanje izbacivanje nekih dobrih tehnickih resenja, jer to trazim od svojih automobila. I zadovoljan sam sto Italijani i dalje to mogu da postignu. Ako nastave sa ovako losom prodajom, narocito AR, definitivno ce se u nekom trenutku odluciti da obustave proizvodnju i ugase brendove, ali za sada se drze. I to se drze odlicnim proizvodima. Pustimo Stellantis da proba da oporavi prodaju, pa da vidimo gde ce sve zavrsiti. Dobra tehnicka osnova svakako postoji
    (Lancia Delta, 21. jun 2021 12:51)

    # Link komentara

  2. @Lancia Delta
    Nisi shvatio, ja nisam za ukrupnjavanje tržišta po bilo kom pitanju pa tako i automobilskom. Ono što sam ja rekao je nešto što je činjenica jedni cvetaju drugi propadaju. Svidelo se to tebi ili ne. Idi u Mladu Bolesavu pitaj radnike Škode kako im je loše pod VW-om. Mnoge stvari se ne sviđaju ni meni, pa nemogu ništa protiv njih.
    (mile, 21. jun 2021 12:27)

    # Link komentara

  3. @mile, napisao si da svako koga preuzme VW procveta. To je tacno samo ako posmatras prodajne brojke. Ali to su prodajne brojke VW, a ne tog brenda. Sustinski taj brend postoji samo kao znacka. Ako mislis da su ukrupnjavanje i monopol dobri za kupce, za kvalitet na trzistu, generalno u svakoj grani industrije, onda mislim da ne razumes kako trgovina i slobodno trziste funkcionisu. Iz perspektive kupca automobila, zelim da imam sto veci izbor. Zato mislim da je bolje da AR i Lancia ostanu pod italijanskom upravom, i da uz bolje finansije za razvoj i ustede u nabavci komponenti u okviru Stellantisa, mogu i da budu profitabilniji
    (Lancia Delta, 21. jun 2021 10:35)

    # Link komentara

  4. @Lancia Delta
    Da li ima nešto netačno što sam ja napisao? Nokia je imala strašan razvoj, nezavisna jaka patenata na pretek i gde je sada kakva korist od svega nabrojanog? Svaka budaletina na svetu zna šta je trgovina. Ako prodaješ ima te, ako ne nema te i kraj tu se sve završava,a ne"po meni nije tako"koga briga šta je po tebi. Tržište diktira a ne ti, kao ni ja.
    (mile, 21. jun 2021 09:04)

    # Link komentara

  5. @mile, cekaj, ubacio si se u pricu sa time da niko koga je preuzeo VW nije propao. Pitam te kako to da nisu propali, kada nemaju vise nikakvu autonomiju u dizajnu i razvoju automobila, vec sve preuzimaju od nadredjene firme, i samo lepe svoj znak. Bukvalno skines znak Skode sa motora i ispod pise VW. Ja ne vidim da je to dobar put za AR i Lanciu, jer bi tako vremenom izgubili svoju sustinu, isto kao i Skoda. I sad umesto da das neki kontra argument, konstruktivnu raspravu, pises mi kako se pravim pametan. Da li ima nesto netacno da sam napisao u pogledu Skode?
    (Lancia Delta, 20. jun 2021 21:43)

    # Link komentara

  6. @Lancia Delta
    Puno se praviš pametan,a izgleda si samo još jedan mudrijaš od silnih ovde.
    (mile, 20. jun 2021 16:05)

    # Link komentara

  7. Davne 2003 vozio sam Lanciu- novu- glavobolja od auta. Sve oko motora je bilo specijalno cak i onaj antifrizkoji se sipa jedino u maserati i ferari. Odrzavnje jako skupo i parkticno neopravljivo auto cak i kodmalog sudara. Secam se za brisace sam dao 150 EUR- a Bosovi u istoj klasi bili 20 EUR- sve na njoj je bilo preterano skupo- secam se za promenu zupcastog remena morali su skinuti pola auta .i to su fino i naplatili... i jos da kazem— nemoguce ju je bilo prodati kao polovno- niko je nije hteo.. zato su i propali. Inace je bila zver od 200 ks - i mogla je autobanu da ide 230 kmh. Necujna- bosovi zvucnici- sportska sedista—- ali dzaba kada ne moze da traje- to je bilo novo auto- kako je bilo onim koji su je kupili kao polovno—- mogu samo da zamislim taj nighmare.
    (Dragan, 20. jun 2021 12:54)

    # Link komentara

  8. @mile, e ako ti tako kazes, sa takvim autoritetom, onda mora da je sigurno tako. Nego ne rece sta bi na kraju sa Skodom... Jel i ona propala? Ili je biti jeftiniji VW od VWa vrhunac uspeha u auto industriji?
    (Lancia Delta, 20. jun 2021 10:32)

    # Link komentara

  9. Ali znate li šta je najgore po istu tu Lanciu - Stellatis. Tu su sada skupljene sve osrednje evropske (i par američkih marki) koja su jedna drugoj teska konkurencija. Tu ima more brendova i modela i mislim da će se iskristalisati par najprofitabilnijih i u njih će se najviše ulagati, plašim se da tu neće bitni mesta ni za Lanciu ni za Alfu.
    (Srba, 20. jun 2021 08:57)

    # Link komentara

  10. @Lancia Delta
    Da propali su koliko god ti mudrovao ovde.
    (mile, 19. jun 2021 18:50)

    # Link komentara

  11. @mile, moj nick je moj omiljeni automobil. Nalazimo se i auto sekciji, ne znam sta ti tu bode oci. Ti tvrdis da Skoda nije propala od kada ju je preuzeo VW. Ja tvrdim da Skoda postoji samo kao ime, jer im je celokupna tehnologija iz VW, dizajn im je diktiran odozgo, prakticno nista svoje nemaju. Za mene je taj brend propao, jer postoji samo u vidu znacke prelepljene preko znacke VW. Sa druge strane, Alfa i dalje ima svoje razvojno odeljenje, projektuju vrhunske sasije, upravljanje, oslanjanje, fenomenalan dizajn, itd. Dakle, iza njiihove znacke stoji i njihov, opipljivi proizvod. Za mene nijedan brend koji i dalje izbacuje vrhunska tehnicka resenja ne moze da bude propao
    (Lancia Delta, 19. jun 2021 12:12)

    # Link komentara

  12. @Lancia Delta
    Tvoj nick dovoljno govori o navijaju. Propadanje nema ugao gledanja, ili prodaješ i živiš ili ne prodaješ i propadaš bilo da su krompiri ili u ovom slučaju automobili.
    (mile, 19. jun 2021 08:30)

    # Link komentara

  13. @mile, umem da citam, to je dovoljno. Kada pises navijacki komentar, pnda mogi da pretpostavim da imas i takav stav. To sto se nesto ne prodaje kao nesto drugo, ne znaci da je tehnicki losije napravljeno. Valjda ti je to jasno. Propadanje je isto pitanje ugla gledanja, naveo sam ti dva primera
    (Lancia Delta, 18. jun 2021 20:14)

    # Link komentara

  14. @lancia Delta
    Da li se mi poznajemo,kada ti znaš kako ja gledam na stvari ? Ne,ja ne gledam navijački nego sa otvorenim očima onako kako jeste bar trenutno.Kako će biti,e to ti ne znaš kao što ne znam ni ja.Moraćemo sačekati da vreme pokaže.
    (mile, 18. jun 2021 15:33)

    # Link komentara

  15. "Like" ko je posle "potkompaktni krosover" zažalio što je čitao vest..
    (F31, 18. jun 2021 07:47)

    # Link komentara

  16. @mile, ti kao i vecina ljudi, posmatras stvari navijacki, pa onda to projektujes i na mene. Nisam rekao da je VW omrazen, stvarno nemam razloga da mrzim bilo koji brend. Niti sam rekao da im pod Fiatom cvetaju ruze. Jednostavno, i Alfa i Lancia imaju neke svoje specificnosti koje ih cine onim sto jesu. Da ih je preuzeo bilo ko sem Fiata, sigurno se ne bi trudio da te specificnosti zadrzi, vec bi ih integrisao u svoju postojecu platformu, i samo nalepio znacku. Dobar primer ti je Skoda, ali najbolji je Lamborghini. Urus je potpuno isti auto kao Touareg, nikakve tu ekskluzivnosti nema, ali i dalje nosi znacku bika. To je mozda trenutno dobro za radnike Lamba, sigurno je dobro za vlasnike VAG, ali na duze staze rastace samu sustinu brenda. Ne bih voleo da se to desi i drugim italijanskim proizvodjacima. Konkurencija je dobra stvar za nas kupce, a pogotovo za one koji malo vise uzivaju u voznji
    (Lancia Delta, 18. jun 2021 04:31)

    # Link komentara

  17. @lancia Delta
    Možda bi i bili konfekcija,ovako nisu više ništa.Niko koga je taj omraženi VW preuzeo nije propao,a kod Fiata vidimo kako cvetaju ruže.
    (mile, 17. jun 2021 22:40)

    # Link komentara

  18. Može, ali sutra
    (Vesna, 17. jun 2021 21:30)

    # Link komentara

  19. Ne znam da li može, ali itekako zaslužuje! Čak i da mnogo više volite Nemce i Japance, niste istinski ljubitelj automobila ako vam bar malo ne bi bilo žao da Alfa i Lancia propadnu.

    Problem je Fiatov katastrofalni marketing, a ja se lično bojim da je tržište prezasićeno.

    Primera radi, Alfa Giulia je realno bolji automobil nego Alfa 159 kad je izašla, ali se manje prodaje. Stelvio je fantastičan SUV, ali se opet ne prodaje dobro. Tu je problem Fiatov očajni marketing, ali i činjenica da su drugi proizvođači uspeli da "ukradu" deo kolača.
    Kao alternativa Nemcima u Evropi su tu pre svega Jaguar i Volvo. Lexus je delimično prisutan, a od skoro i Genesis. Svi nude vozila koja pucaju na luksuz i premijum.
    E sad Alfa tu uvek može kao i do sada da se pozicionira kao "sportskiji" konkurent BMW-u. Ali iskreno ne znam šta se Lancia da radi. Ako je pretvore u sportski brend (što Lancia i jeste zbog reli istorije), biće konkurent Alfi, a ako probaju da udaraju na komfor i luksuz, imaće neviđeno tešku konkurenciju. Jedino da prave vrlo pristupačne luksuzne automobile koji će biti lepši od Korejaca. I da ponekad kao Toyota izbace neki lud auto za zabavu (Yaris GR je tu! Hoćemo novu Deltu!)


    Ja se iskreno nadam da će prežveti, i da ćemo u budućnosti moći da ih viđamo po ulicama pored sve dosadne konfekcije.
    (pravdazala, 17. jun 2021 20:33)

    # Link komentara

  20. @Cica Miloje, care, Fiat je Alfu preuzeo 1986 godine. Ta 75ica je poslednji auto razvijen dok je AR bila nezavisna firma, proizvodnja je zapocela 1985. Svi ostali modeli su bili razvijeni pod Fiatom. Alfa je imala, i jos uvek ima, svoj R&D i razvija sopstvene sasije, benzince, cak i TCT menjac, ali je to sve pod pokroviteljstvom i finansiranjem Fiata. Da bi raspravljao o stilskim figurama, treba prvo da budes svestan svih cinjenica. Ovo sto pises podseca na otvoren prozor na promaji.
    (Lancia Delta, 17. jun 2021 20:28)

    # Link komentara

  21. Ma kakav krosover Lancia je pojam italijanske elegancije i stila i samo tako nesto sme da proizvodi
    (Ivan, 17. jun 2021 20:13)

    # Link komentara

  22. Dolazi vreme EV i nekih sasvim novih brendovi. Malo sadašnjih će preživeti
    (Milan, 17. jun 2021 19:57)

    # Link komentara

  23. Cica Miloje, a kako je taj nesrecni Fiat uopste dosao u poziciju da kupi Alfu u Lanciu, ako su one bile na tako neslucenim visinama pre preuzimanja? Ili ce prešlo biti da su i jedni i drugi imali pogresnu strategiju i nisu imali snage da se probiju na trzistu, pa im je i cena pala? Meni se cini da ih je Fiat spasao, jer da su nastavili sami sada ih vise ne bi bilo. Ili jos gore, preuzeo bi ih VW ili neki Kinezi, pa bi odavno bili konfekcija

    Ajd" tek da nešto napišeš... Pa Alfa je do Fijata imala modele 75, 155, pa 156, 166....a od Fijata samo 147 i 159...Ne račinam GT i Breru jer su kupei...
    Uzgred ko je rekao da je Alfa bila "na tako neslućenim visinama"...? To ti kao dodje nekakvo poentiranje... stilska figura... šta li?

    '
    (Lancia Delta, 17. jun 20)
    (Čiča Miloje, 17. jun 2021 16:38)

    # Link komentara

  24. Moze al isto ko ovaj raspad na prvoj slici pored nje.
    (Djunta, 17. jun 2021 15:26)

    # Link komentara

  25. Nekako uz Italijane ne ide premijum brend. Jeste da Maserati i Alfa Romeo su blizu toga ali oni su više sportski modeli, kao i Ferari i Lamborgini. Jedino Lancia može da malim poboljšanjima u kvalitetu dođe do konkurencije za takvo nešto. Napraviti limuzine visokog kvaliteta!
    (Sun ce, 17. jun 2021 14:59)

    # Link komentara

  26. @(Čiča, 17. jun 2021 11:52)

    Boli istina pa se trigerujes. Ne vidim da si iskomentarisao nista vezano za vest o Lanciji nego si dokon pa bi da se svadjas sa ljudima u komentarima.
    Internet mafijas.
    (da, 17. jun 2021 14:57)

    # Link komentara

  27. @Cica Miloje, a kako je taj nesrecni Fiat uopste dosao u poziciju da kupi Alfu u Lanciu, ako su one bile na tako neslucenim visinama pre preuzimanja? Ili ce pre biti da su i jedni i drugi imali pogresnu strategiju i nisu imali snage da se probiju na trzistu, pa im je i cena pala? Meni se cini da ih je Fiat spasao, jer da su nastavili sami sada ih vise ne bi bilo. Ili jos gore, preuzeo bi ih VW ili neki Kinezi, pa bi odavno bili konfekcija
    (Lancia Delta, 17. jun 2021 13:47)

    # Link komentara

  28. U ovom trenutku moraju prvo da izaberu segment(e) sa kojim će krenuti. To je najteži deo posla... Lako je danas napraviti auto ...
    Inače i Lanču i Alfu su sahranili ovi iz Fijata... Kada su ih preuzeli tada je počeo pad!
    (Čiča Miloje, 17. jun 2021 12:22)

    # Link komentara

  29. Moze.
    Da malo prepakuju Peugeot 508, ucine ga elegantnijim i prodaju pod imenom Dedra.
    Da prepakuju Peugeot 308 u novu Deltu.
    A proizvodnju modela Ypsilon da prebace u Srbiju, da se vozimo za manje od 10.000eur :)
    (Kobaja Grande, 17. jun 2021 11:57)

    # Link komentara

  30. Nema pravog poznavaoca automobila koji ne bi voleo da se ovo desi!
    Nadam se da ce uskoro izaci novi modeli.
    Pustite me ovih zatucanih komentara sto se loze na Nemce i misle da pripadaju Patriciji, a ustvari klasicni Plebejci.
    (Da, 17. jun 2021 09:56)

    Prvo, nauči da pišeš. Viša klasa a nepismen, ne ide ti to.

    Drugo, bolje Plebejci u VW nego Periferci u Stilu 98 godište uz priču o "italijanskoj ekskluzivi".
    (Čiča, 17. jun 2021 11:52)

    # Link komentara

  31. Možda.Ali u ovom trenutku su na periferiji.
    (Dragan, 17. jun 2021 11:48)

    # Link komentara

  32. Mogu da naprave bez problema povrat Lancie. Lancia luksuz po normalnoj ceni, Alfa sportsko odeljenje a Fiat nisko budzetni modeli. Jednom Citroenu ne treba DS. Pezo i Opel Da se nadju izmedju Citroena i Lancie po cenama. Od najeftinijeg do najskupljeg Fiat, Citroen, Opel, Pezo pa Lancia. Pri tome ako se uzme da Ferari moze da preuzme Alfu. E sad ako se uzme da Fiat ima u SAD Krasler i Jeep, nek njihovo dileri krenu sa prodajom svih gore navedenih i uspeh je zagarantovan.
    (Totalnonebitan, 17. jun 2021 10:58)

    # Link komentara

  33. Kako bih volio da Lancia uspije. Od svih automobilskih marki koje su se ugasile, Lancie mi je najviše žao .Tavares je podigao Peugeot i Citroen do zavidnih visina,pa juče baš vidim novu Mokku uživo,odavno se nisam okrenuo za nekim Opelom da razgledam.Vjerujem u Stellantis.
    (Treta, 17. jun 2021 10:34)

    # Link komentara

  34. Sa ovakvim dizajnom, nikad
    (Pravedni, 17. jun 2021 10:01)

    # Link komentara

  35. Nema pravog poznavaoca automobila koji ne bi voleo da se ovo desi!
    Nadam se da ce uskoro izaci novi modeli.
    Pustite me ovih zatucanih komentara sto se loze na Nemce i misle da pripadaju Patriciji, a ustvari klasicni Plebejci.
    (Da, 17. jun 2021 09:56)

    # Link komentara

  36. Njet
    (NR, 17. jun 2021 09:51)

    # Link komentara