1. Skoda 38k, a 40k BMW 320i, 7.1s do 100 i manja potrosnja ?!
    Za ovo ne bih dao vise od 20k.
    (BrZ, 18. maj 2021 23:28)

    # Link komentara

  2. Kako to mislite ,,češka'' ? Jel isto tako ,,srpski'' Fijat ? Za one neupućene - Škoda je nemačka , kupio je WF ( folcfagen) pre desetak godina .
    (darko, 18. maj 2021 13:25)

    # Link komentara

  3. Dobar komad auta.Cena nije preterana,pogotovu ako je oko 34.000 evra. Ali recimo,pogledatai KIA pro ceed 1.6 T-GDI GT turbo Shooting Brake automatic, benzin od 204 KS.Cena 28.000 evra,opako izgleda,sa odličnim performansama i sa par stvari više od opreme.Obrtni je 265 Nm.Stvar ukusa i izbora.Teško bih se odlučio,samo posle probnih vožnji.VW-Škoda ljubiteljima možda neće biti za poređenje.Vozim Octaviu 1.6 tdi,ne službenu.Komentari.?
    (nesha, 9. maj 2021 19:27)

    # Link komentara

  4. @Zero1
    Škoda ima bogatiju istoriju, pričam o vremenu pre drugog svetskog rata, od mnogih proizvođača automobila, od gotovo svih japanaca, korejanaca naravno, pa čak i nekih nemaca.
    (Velja, 27. april 2021 09:02)

    # Link komentara

  5. U krivinama je kao vodeni krevet....
    (Mita, 21. april 2021 16:35)

    # Link komentara

  6. Nije ruzna ni spolja ni unutra, 245ks na 1320kg tezine = zver ali opet ima nesto Skodasto sto me odbija, ne mogu da definisem. Valjda njihova istorija i status jeftinog vozila za mase.
    (Zer01, 18. april 2021 23:44)

    # Link komentara

  7. Otkud stalno ta tvrdnja "Škoda i Audi ne postoje kao firme". I jedna i druga firma postoji, može lako da se proveri. I stalno se to ponavlja i stalno se to demantuje u komentarima i opet sve u krug par nedelja kasnije.
    (T, 16. april 2021 22:42)

    # Link komentara

  8. @Cinik
    Vi gospodine imate veoma veliki kompleks zbog Audija. a to je samo zato što vi vozite Golf 4 TDI ili BMW 3 star 20-tak god kom već zarđali pragovi a vaš komšija vozi deset godina mlađi Audi.
    (Gagi, 16. april 2021 14:31)

    # Link komentara

  9. Najznacajnije divizije i podruznice Volkswagen Grupe (Volkswagen AG):
    - Audi AG
    - Bentley Motors Ltd
    - Groupe VOLKSWAGEN France s.a kojoj pripada Bugatti Automobiles S.A.S.
    - Porsche Zwischenholding GmbH koji je vlasnik od Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG (skraceno Porsche AG)
    - Jetta - kineski proizvodjac nastao u kolaboraciji Volkswagen AG sa kineskom firmom FAW
    - SEAT S.A. zajedno sa svojom sportskom divizijom CUPRA
    - Škoda auto a.s.
    - TRATON SE (kamioni i autobusi)
    - Volkswagen Nutzfahrzeuge (VW laka komercijalna vozila)
    - Volkswagen Passenger Cars (VW automobili)

    Najznacajnije divizije i podruznice Audi AG:
    - Audi Sport GmbH
    - Automobili Lamborghini S.p.A. u cije vlasnistvo su vremenom dodati Ducati Motor Holding S.p.A. i Italdesign Giugiaro S.p.A.

    Najznacajnije divizije i podruznice od TRATON SE:
    - MAN SE koji je vlasnik od MAN Truck & Bus SE i VWCO (Brazilski proizvodjac kamiona i autobusa)
    - Scania AB

    Medjutim, 31,3% svih akcija Volkswagen Grupe (Volkswagen AG) odn 53,3% akcija sa pravom glasa je u vlasnistvu Porsche Automobil Holding SE (skraceno Porsche SE), firme u vecinskom vlasnistvu familije Porsche-Piëch.

    Sto se inace sve lako nadje na internetu tako da nema potrebe za pisanjem gluposti.
    (DC, 16. april 2021 13:58)

    # Link komentara

  10. Audi AG je firma registrovana u Ingolstadtu i jedna je od 'subsidiary' odn podruznica Volkswagen Grupe. Audi AG ima niz svojih divizija i podruznica, kao npr Ducati, Italdesign Giugiaro i Lamborghini. Pod Audi AG pripada 13 fabrika sirom sveta, npr u Ingolstadtu (A4/A5) ili Neckarsulmu (A6/A7/A8). Generalni direktor je Markus Duesmann a Marc Lichte je direktor dizajna. Za razliku od Škoda Auto koja se potpuno oslanja na R&D (razvoj) od drugih clanica VW Grupe, Audi AG ima sopstveni razvojni tim koji je kroz istoriju bio zasluzen za mnoge inovacije kao npr quattro, potpuno aluminijumsku platformu koriscenu za A2 i A8, DSG menjace i mnostvo drugog. Audi AG je unutar VW grupe odgovoran za MLB platformu, V6 i vece motore, pogon i menjace za uzduzno postavljene motore itd.

    Trenutno cela VW grupa koristi tri glavne platforme za (skoro) sva vozila: MQB koja potice iz VW a koja ide u Seate, Skode, skoro sve VW i manje Audije (A1/A3/Q2/Q3). Potom MLB koju je razvio Audi a koristi se u A4/A5/A6/A7/A8/Q5/Q7/Q8, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Macan/Cayenne i VW Touareg. MSB platformu je razvio Porsche AG a na njoj su bazirani Panamera, Bentley Continental i Flying Spur. Trenutno strucnjaci iz Audi AG i Porsche AG zajednicki rade na Premium Platform Electric (PPE), odn platformi za elektricna vozila koja ce biti u upotrebi unutar VW grupe za veca i luksuznija vozila od onih koja su na MEB platformi koja dolazi od VW, a koristice je naravno Audi i Porsche.
    (DC, 16. april 2021 13:22)

    # Link komentara

  11. @Cinik: Opet lazes narod, dokle vise. Je li to iz neznanja ili zlobe?

    Škoda Auto a.s. postoji kao firma i registrovana je u Českoj odn u Mladoj Boleslavi, da se lako proveriti. Škoda Auto a.s. je 'subsidery' odn podruznica Volkswagen Grupe, isto kao sto je Škoda Auto Deutschland GmbH podruznica od Škoda Auto a.s. Škoda Auto a.s. ima svog generalnog direktora (Thomas Schafer) i svoj odbor direktora. Ima sopstvene divizije (Škoda Motorsport) i svoje podruznice. Ima svoj dizajnerski tim koji trenutno vodi Oliver Stefani. Tri fabrike u Českoj pripadaju pod Škoda Auto a.s.: U Mladoj Boleslavi se proizvode Fabia, Octavia, Kamiq, Karoq, Scala i Enyaq; u Kvasiny se proizvode Superb, Kodiaq, Karoq i SEAT Ateca dok fabrika u Vrchlabi pravi menjace za celu Volkswagen grupu. Jedna od Škodinih podruznica, Škoda Auto India Pvt Ltd ima dve svoje fabrike u Indiji gde se prave Rapid, Octavia i Superb. Tako da pravno gledano, Škoda Auto a.s. i te kako postoji.
    (DC, 16. april 2021 13:02)

    # Link komentara

  12. Zivot je previše karatak da bi se vozila škoda
    (Milos, 16. april 2021 12:15)

    # Link komentara

  13. @gagi. Sinko, podsetio bih te da je I-serija BMW-a velikim delom napravljena od recikliranog materijala.Posebno interijer.
    Prilično sam siguran da aluminijum koji "Audi" koristi takođe dolazi iz reciklaže....
    O ružnoći ili lepoti je izlišno raspravljati jer je to krajnje subjektivna stvar.Meni je recimo lepa.
    Šta reći o luzerima koji je voze ? Iskreno,voleo bih da sam ja za vreme svog bivstvovanja u Srbiji bio takav luzer koji kupuje auto od 30k eura. Da sam bio baš takav luzer siguran sam da ne bih ni odlazio iz Srbije i posto dijaspora...
    P.S.Za" smrad unutra" postoji rešenje i zove se mirisna jelkica.Ako to ne pomogne probaj sa sapunom i zubnom pastom.
    (Čeki opinionista del cazzo, 16. april 2021 10:24)

    # Link komentara

  14. Nisam baš razumeo samo ovo za nedostatak adaptivnog tempomata, da li postoji kao neka opcija uz doplatu, ili čak ni tad.
    Pošto mi u standardnoj Oktaviji dosta smetaju prilično neudobna sedišta, ova iz ovog testiranih modela deluju baš obećavajuće.
    U svakom slučaju, ovo sve izgleda dobro, ali i prilično skupo (37k). Koliko mi se čini Civic R je 42k ili 44k.
    Čini mi se da, kada se pogledaju te performantnije verzije iz slične kategorije (mada je Oktavija već dosta produžena) I30 N mi deluje kao najbolja kupovina za sad (oko 31k) uz prilično dobru opremu, bez nekih potrebnih doplata.
    Ukoliko neko ima drugačije mišljenje po ovom pitanju, baš bih voleo da pročitam, samo bih molio bez onoga, ovo je kanta ono je kanta, nego sa nekim malo jačim argumentima, ukoliko je ikako moguće. Osim motora, na cenu utiče i dodatna oprema.
    (posmatrač, 16. april 2021 09:37)

    # Link komentara

  15. @mr.wolf
    Kad se nešto pravi od otpada, od recikliranog materijala to je nus produkt u ovom slučaju to je Škoda.
    Unutra smrdi, spolja ružna al može da služi kao prevozno sredstvo.
    Kupuju je uglavnom firme i retki luzeri koji bi da voze Audi ili VW pa nemaju dovoljno para.
    (Gagi, 16. april 2021 07:41)

    # Link komentara

  16. A kad smo već kod toga , uskoro ( 40-60 dana) u firmu stiže "Oktavija " hibrid sa 205 ks. Karavan, normalno. Plaćena je preko 30 k eura.Već sam je prenotirao za probnu vožnju. Preneću vam utiske .
    (Čeki opinionista del cazzo, 15. april 2021 20:43)

    U SLO je taj 1,4 plug-in hibrid skuplji oko 9.000 evra od 1,5 TSI (33.150-24.194 €). Sigurno se brzo to isplati.
    Ako u Srbiji karavan oktavija ambišn 1,5 TSI košta 23.256, lako je pretpostaviti koliko će kod nas biti 1,4 plug-in. Biće "plus" oko 9.000e.
    Šteta samo što kod nas ambišn, kao srednji nivo opreme, nema ni onaj običan tempomat. Ili zadnje parking senzore. A o radarskom tempomatu i ostalim elementima opcionog Travel Assist paketa (od 1.200e) i drugim elemntima aktivne bezbednosne opreme da i ne govorim.
    (Travel Assistant, 15. april 2021 23:25)

    # Link komentara

  17. @mr wolf

    Prijatelju, koji su to materijali u škodi i vw na strani škode? U najboljem slučaju mogu biti isti, ali svi znamo da nisu isti. Počev od zvučne izolacije pa dalje. Jedino ako si gledao klot vw I full škodu. Uzmi iste nivoe opreme pa uporedi. Kažem, može biti eventualno isto, ali da je bolje... Nemoj da se lažemo.
    (supa, 15. april 2021 22:53)

    # Link komentara

  18. @C I N I K
    Jel to neki problem, jedinstven slučaj u auto industriji ili šta već?
    (ciga, 15. april 2021 20:07


    Nije jedinstven primer to je radio i Fiat ali nije bio bas uspesan, radi i PSA, prema tome samo pisem da tehnicki i pravno, Skoda ( ko ni Audi) ne postoje ko posebne firme, a narocito je tesko napisati da je rec o Ceskoj firmi..
    Ali ok treba cestitati VW svakako..
    (C i n i k, 15. april 2021 22:22)

    # Link komentara

  19. @mr.wolf

    Dobar je Superb, ali nijedan ekvivalentni model nije bolji od Pasata. To je jednostavno tako. Kao što Pasat nije bolji od A4. Ne znam čemu potreba da se uzdiže Škoda. Jedino je bolja ako se upoređuje L&K verzija sa klot Pasatom.
    (Almejda, 15. april 2021 22:14)

    # Link komentara

  20. "Škoda " je OK.Nije cool ali je OK.
    245 ks na 14 kvintala mase.
    Sasvim dovoljno za dobar provod.
    Kada si unutra i biješ je po gasu nisi ni svestan da voziš "Škodu".A i da si svestan kakve to veze ima ,posebno ako znaš da bi ovakav auto bio bolji od 95 % voznog parka u Srbiji.
    Hoću da kažem da bih je rado posedovao i još radije vozio.
    A kad smo već kod toga , uskoro ( 40-60 dana) u firmu stiže "Oktavija " hibrid sa 205 ks. Karavan, normalno. Plaćena je preko 30 k eura.Već sam je prenotirao za probnu vožnju. Preneću vam utiske .
    (Čeki opinionista del cazzo, 15. april 2021 20:43)

    # Link komentara

  21. Škoda je nus efekat od VW , niskobudžetno prevozno sredstvo kao što su Dačija, Lada, Fiat i pitam ove što je dižu u nebesa da li su se nekad provozali u nekom luksuznijem Pežou, Citroenu, Alfi, da ne pominjem Nemačke premijum brendove...
    (Gagi, 15. april 2021 12:06)

    Prosta stvar. Kakav crni nus produkt. Pasat B7 vs Superb .... isto godiste. Kvalitet materjala na strani Skode. Paleta motora ista, dizajn stvar ukusa. Oktavija je pravi na platformi golfa pa je uporediva sa Jetom.... Nebo i zemlha... u korist Oktavije.
    To sto ti zivis jos u '97 je nesto pa deseto.....
    (mr.wolf, 15. april 2021 20:18)

    # Link komentara

  22. @C I N I K
    Jel to neki problem, jedinstven slučaj u auto industriji ili šta već?
    (ciga, 15. april 2021 20:07)

    # Link komentara

  23. Pobješnjela Škoda
    (djox2, 15. april 2021 18:33)

    # Link komentara

  24. Pre bi uzeo polovnu alfu gulietu 1.7 tbi 235 ks ona je oko 10.000 a ima i za 15.000 alfa romeo giulia 2.0 ti sa 280 ks ja nisam verovao koliko taj auto izgleda mocno uzivo
    (ngx, 15. april 2021 12:20)

    i jos ne mozes vjerovati kako tj auto gubi na cijeni...
    malo baciti pogled na mobile.de
    Octavia RS 2018ta i Gulia 2018 (179 konja) razlika je mozda samo 1000-2000€ u korist Gulie,po meni jako mala razlika u cijeni a vizualno Skoda nema sanse pored Gulie,to samo govori kako cijena pada Guliji i da jako puno gube,ocito nije sve u dizajnu.....
    (Inntal, 15. april 2021 17:18)

    # Link komentara

  25. Ceska limuzina?
    Samo se proizvodi u Ceskoj inace je nemacka firma u svakom pogledu, i mehanickom i finansijskom...
    (C i n i k, 15. april 2021 17:11)

    # Link komentara

  26. Jeli to Ostavia RS (Raketa Srpska) koja kupe oni kojima je SuperBre postao prespor pa ima treba nešto besnije da pokažu kakvog macana voze.
    (Chkoda, 15. april 2021 12:53)

    # Link komentara

  27. "Danas Škoda Octavia 1,0 TSI 81 kW/110 ks 6G u Style nivou opreme košta 21,396 EUR. Srećna kupovina."
    (Captain Mile, 15. april 2021 10:10)

    Pročitah malo pre na netu vest i komentare o rezultatima prodaje u Nemačkoj njihov TOP 10. Ako se porede prvi kvartal 2021 sa prvim kvartalom 2019, oktavija je pala sa prodajom (ali ne kao golf, koji je pao neverovatnih 48%). No, neki iz TOP 10 su čak skočili sa prodajom u istom periodu (Passat, Corsa i BMW serije 3).Očito je da ni Nemci u novoj Oktaviji više ne prepoznaju dobru kupovinu, dok je novi Golf prava tržišna propast. Škoda je izgleda samo još u Srbiji dobra kupovina ali uglavnom samo za korisnike budžeta RS.
    (iskreni poklonik brenda, 15. april 2021 12:30)

    # Link komentara

  28. Pre bi uzeo polovnu alfu gulietu 1.7 tbi 235 ks ona je oko 10.000 a ima i za 15.000 alfa romeo giulia 2.0 ti sa 280 ks ja nisam verovao koliko taj auto izgleda mocno uzivo
    (ngx, 15. april 2021 12:20)

    # Link komentara

  29. Škoda je nus efekat od VW , niskobudžetno prevozno sredstvo kao što su Dačija, Lada, Fiat i pitam ove što je dižu u nebesa da li su se nekad provozali u nekom luksuznijem Pežou, Citroenu, Alfi, da ne pominjem Nemačke premijum brendove...
    (Gagi, 15. april 2021 12:06)

    # Link komentara

  30. Cene su postale nereqlne. Clio za 20k skoda za 37 ajde bezi
    (majde, 15. april 2021 11:24)

    # Link komentara

  31. Bravo! Više ovakvih tekstova nam treba, više ovakvih automobila! A ne da pišete o nekakvim Dacijama i francuskim polu-proizvodima.

    Ovo je pravi muški auto, stabilan, startan, brz! Uzmete ga u crnoj boji i put je vaš!
    (Djuro, 15. april 2021 09:46)

    Automobili su proslost. Znas kakav helikopter moze da se nabavi za nesto malo vise para.
    (QwertyDGB, 15. april 2021 11:23)

    # Link komentara

  32. (Captain Mile, 15. april 2021 10:10)

    Pa ne prodaju se konji na kilo, ima tu jos stosta na autu da vredi.
    (objavite pls, 15. april 2021 10:53)

    # Link komentara

  33. Sa mehanikom uvek prati Golfa odgovarjuce generacije, i to je OK(nadam se.da je i kod ove tako, jer VW voli da uvali staru mehaniku po novoj ceni) dizajn je dosta lepsi od prethodne sa 'duplim' farovima, mada glavni problem je losa standardana oprema i jaka cena... cuj, Skoda 30000e...smesno....
    (jo, 15. april 2021 10:37)

    # Link komentara

  34. Godina 2013/2014
    Škoda Octavia VRS 2.0 TSI 6G 220ks/350Nm, cena 20,900 EUR

    Godina 2020/2021
    Škoda Octavia VRS 2.0 TSI 6G 245ks/370Nm, cena 32,112 EUR

    Kalkulacija:
    25ks više u novoj VRS košta 11,214 EUR ili 448,56 EUR / 1 ks

    Danas Škoda Octavia 1,0 TSI 81 kW/110 ks 6G u Style nivou opreme košta 21,396 EUR

    Srećna kupovina.
    (Captain Mile, 15. april 2021 10:10)

    # Link komentara

  35. Bravo! Više ovakvih tekstova nam treba, više ovakvih automobila! A ne da pišete o nekakvim Dacijama i francuskim polu-proizvodima.

    Ovo je pravi muški auto, stabilan, startan, brz! Uzmete ga u crnoj boji i put je vaš!
    (Djuro, 15. april 2021 09:46)

    # Link komentara

  36. Ih sad kad dođu eksperti :)
    Espresso i Seven days spremni.
    (olo, 15. april 2021 09:14)

    # Link komentara

  37. Ovako nešto pre 20-ak godina nisu mogli da sanjaju ni profi trkači, a sad evo ga i na ulicama Srbije po ceni koja nije nedostižna
    (Cile Mile, 15. april 2021 08:47)

    # Link komentara

  38. Da je danas testiraju na NCAP ne bi joj pomogla sva ova slova u nazivu i teško da bi dobila više od tri zvezdice a mozda i samo dve jer nema više bezbednosne opreme od novog sandera.
    (Travel Assistant, 15. april 2021 07:54)

    # Link komentara