Ujedinjuju se Dacia i Lada

Ideja je da se sinergijom i deljenjem mehaničkih platformi ove dve kompanije naprave profitabilniji modeli u kompaktnom i segmentu SUV vozila srednje veličine.

Izvor: B92, revijahak.hr
Pošaljite komentar
  1. ja sa moju daciju presao oko 550 hiljada kilometara
    samo ulje i filteri
    (dacija iznad svega, 13. april 2021 23:38)

    I to ne samo ulje, nego cak suncokretovo ulje iz radnje koje posle mozes da koristis za przenje, a filtere mozes i sam kod kuce napravit od medicinskih gaza i vate
    (GuGa, 15. april 2021 09:10)

    # Link komentara

  2. @Nebitno, vi u Bosni nikako da naučite da je reč "auto" muškog roda, a ne srednjeg. Kaže se "rumunski auto", a ne "rumunsko auto".
    (rebro, 14. april 2021 23:14)

    # Link komentara

  3. [link]

    Pa vi stavite svoju glavu i decu u ovaj krš.
    Zapamtite, samo jednom u životu je dovoljno da se desi nešto što ne treba, a kod ovako lošeg auta dovoljno je da idete 60kmh i svi u vozilu ginu. Završnu obradu i užasan kvalitet enterijera da ne pominjem, posle 100.000km sve lupa i trese. Vozio 4x4 Duster službeno 7 dana, tu kantu ne mogu da opišem, mozak mi se odmorio kada sam ga zamenio za jednog francuza (da ne reklamiram nikoga). Dačija je najverovatnije najgore vozilo koje možete da kupite na tržištu, a ovi što ga hvale ne znam šta su pre toga vozili i da li su ikada u bolji auto seli. Iako vozim isključivo nova vozila, pre bih kupio provereno polovno vozilo iz više klase staro do 5 godina, koje je kupljeno u SALONU automobila (a ne na pijaci u Šapcu) jer je kvalitetnije i višestruko bezbednije od svake nove Dačije.
    (nekoNBG, 14. april 2021 21:44)

    # Link komentara

  4. Vidim u komentarima kako daster ima lepsi enterijer i komfor od dosta automobila u svojoj klasi..ja ne znam sta ste vi vozili ali nema vece smeće od dastera! Plastika i zavrsna obrada ne postoje..a da ne pricam o nekom dizajnu. Auto nije los sa sporedne puteve i ala zlatibor planine. Mada mu cena nije mala uopste. Za te pare i dodatak od 2 somao mozes uzeti mnogo bolja kola!
    (Dragan, 14. april 2021 21:00)

    # Link komentara

  5. Do 10km/dan - peske, prevoz, taxi
    Do 20 km/dan - punto, sandero, panda, polo itd
    Do 40 km/ dan - 500l, duster, kia ceed, i30
    Do 80 km/ dan - dizel 500l, oktavia, golf
    Preko 100 km/dan samo bezbedan auto, sto noviji i veci. Voziti puno po srb putevima je velik rizik, gledajte samo sto sigurniji auto, jbo eventualne troskove odrzavanja, nisi kupio zivot na vojnom otpadu. To je moja logika, auto vishe nije liksuz vec pitreba, kao frizider u kuci. Kurchenje pred komsilukom, a i njihovo cenjeno misljenje, me ne zanima.
    (Samo po potrebi, 14. april 2021 20:44)

    # Link komentara

  6. Daster parira mnogim jačim modelima i po komforu i po snazi motora ali i po kvalitetnoj unutrašnjosti. Provodim u proseku i preko 8 sati za volanom. I brza na autoputu, i sigurna van asfalta, i pogon 4x4 po potrebi. Ne znam na šta to imaju zamerku ljudi koji nisu imali priliku da je voze i upoznaju..... No to je valjda naš mentalitet. Narod koji je 50 godina menjao oblik maske na jugu komentariše.... Narod kojem je golf II još uvek najbolji auto.......
    (Dejan Reljić, 14. april 2021 17:14)

    # Link komentara

  7. Pa ne bih vozio rumunsko auto pa makr isao peske celi zivot!
    (Nebitno, 14. april 2021 05:29)

    Pa sa takvim stavom ces i ici samo peske, neces imati para ni za bicikl.
    (ha ha, 14. april 2021 15:02)

    # Link komentara

  8. @Stosone Ne poredi se cena klot Dustera 1.0 sa Suzukijem 1.4, već Dustera 1.3 sa sličnom opremom. Pa nije auto samo kutija već i sadržaj u njoj.
    (I dalje je preskupa, 14. april 2021 08:32)

    Sve sam ja to lepo uporedio još prošli put, i dokazao ti ali ti iz nekih svojih razloga imaš potrebu da se javljaš na vesti o Dacia modelima i iznosiš neistine. Ti izvlačiš opremu iz modela koja ide u prilog Suzukiju a sakrivaš prednosti iz Dacia modela i time pokušavaš da dokažeš nedokazivo. Ne pominješ da taj Suzuki u 2021 god. ima samo taj jedan pogonski agregat, a "krš" od Dacie čak 4, ne pominješ da Suzuki sa ekranom osetljivim na dodir i navigacijom košta na akciji preko 20 000€ a Duster 17400. A kad prođe akcija koštaće i preko 21000€. Pa niko nije lud da za 100 din. u radnji kupi rumunsku čokoladu ako toliko košta poznata švajcarska čokolada. Uostlom prodajni rezultati i u Evropi i u Srbiji govore da je dačija daleko po prodaji ispred Suzukija ne zato što je bolja, već zato što je pouzdana i JEFTINIJA.
    (Stosone, 14. april 2021 13:41)

    # Link komentara

  9. Pokušavam da razumem zbog čega se neko odluči za Logan, umesto za Focusa, Golfa, Volvo ili Mercedes. Danas kada postoji lizing kao usluga koja vam može omogućiti kupovinu na 6-7 godina, retki su oni koji kupuju novo vozilo a da ne razmotre da doplate još malo pa da kupe nešto iz više klase.
    (Igor78, 13. april 2021 15:50)

    A najređi su oni koji se prvo pitaju kakav auto im STVARNO treba i shvate da im "nešto iz više klase" uopšte NE treba, nego im jeftiniji i skromniji auto sasvim pokriva potrebe za prevozom.

    Moj primer: prelazim vrlo malo kilometara godišnje (manje od 10.000) jer moja žena ima problema sa zdravljem i jedine "duže" vožnje su do naše kuće na selu u blizini Beograda. Dakle, auto mi ne treba mnogo, ali kad mi treba, onda mi stvarno treba. Taksi nije rešenje.

    Idealno rešenje za mene bio bi car sharing, ali toga u Srbiji nema i neće uskoro biti, naročito ne na selu u Srbiji.

    Pošto pravim malo kilometara, trebao mi je POUZDAN auto o kojem neću da razmišljam. Dakle, sammo novo, ništa polovnjak, čak ni "dobar".

    Iako mi novac nije nikakav problem, bilo mi je prosto glupo da puknem 20-30 kiloevra za auto koji će najveći deo vremena stojati parkiran na trotoaru ispred stana ili u garaži u kući na selu.

    Isprobao sam par modela i na kraju završio sa Sanderom Stepway. Model iz februara 2017, benzinac, koštao me je okruglo 10.000 evra, savršeno odgovara mojim potrebama i prezadovoljan sam njime!
    (Krokus, 14. april 2021 12:54)

    # Link komentara

  10. T, 13. april 2021 20:09) odličan komentar!
    Ima nas dosta koji automobil volimo kao hobi, ali to i dalje ne sme da naruši suštinu: da li vam je automobil potreban!?

    Ako jeste, onda se ne radi ni o parama za održavanje polovnog krša koji je lepši od logana i udobniji (dok se ne pokvari), nego o tome možete li sebi da priuštite da ostanete bez auta u bilo kojem trenutku, najčešće apsolutno nepredviđeno i bez najave!? U smislu da baš tada imate i vremena, a i para za to što je neplanski iskrslo na vašem premijum kršu!

    ja upravo nisam toliko bogat, a i živci su mi suviše istanjeni da bih mogao da podnesem prečeste posete majstorima filozofima, i zato je dacija mila mama i vozio bih je novu uvek radije nego da kupujem polovno.

    Pravi gospodin ne gleda kalendare golih žena iznad kanala u radionici dok čeka da mu majstor po 100ti put reši "neku sitnicu" na njegovom super premijum brendu u odnosu na daciju.!!!
    (ns ja, 14. april 2021 12:41)

    # Link komentara

  11. Kako smo se mi kao zemlja sebe unazadili...
    Dacija posluje odlicno, pravi razne nove modele, proizvodi elektricne aute.
    Sve je ovo mogla i Zastava, samo da nismo vecito protiv tog zapada.
    Ovako 0.
    Necu ni komentarisati cinjanicu da su rumuni u EU a mi ne.
    Da se vratite u 80te i probate da objasnite roditeljima kako ce izgledati buducnost ove zemlje, ne bi vam verovali.
    (Marko, 13. april 2021 14:28)

    Kakve veze ima Dačija sa nama, i priča o nama kakve veze ima sa Dačijom?
    I kako smo mi to protiv "tog Zapada", jesmo ih možda bombardovali, rasturili im države i otcepili teritorije?
    (Ekspo, 14. april 2021 11:39)

    # Link komentara

  12. Vidim ima mnogo poznavaoca dacija modela ovde. Vidim da ima i mnogo zluradih komentara i podsmevanja. Samo jadnik, slepac i kompleksas moze da se podsmeva daciji. Samo slepac ne vidi koliko je dacija napredovala poslednjih 15-ak godina. Ovo samo pokazuje koliko smo kao drustvo zaostali i ostali zarobljeni u nekim proslim vremenima.
    Elem, vozio sam daciu logan jedno vreme u taksiju (1.6 mpi), odlican motor, odlican auto. Iz razgovora sa kolegama i gazdom taksi udruzenja shvatio sam da se mnogo bolje pokazala u eksploataciji od drugih "izvikanijih" marki. Imao sam priliku da me vozi taksista u rusiji u daciji logan (reno logan kod njih) sa predjenih 944 hiljade kilometara. Mislim da je 1.4 mpi motor bio. Kaze da motor nije otvaran nikad i da je trap komplet radjen 2 ili 3 puta. Kaze jos i da ima jedna kod njih koja je presla milion km i nije otavaran motor, da je samo posle te kilometraze pocela da trosi malo vise ulja...
    Inace saradnja dacije i lade vec odavno postoji. Kao sto sam vec napisao iznad, dacija logan se u rusiji prodaje kao reno logan. Lada largus je zapravo dacia logan mcv kod nas i tako dalje...
    (vozac62, 14. april 2021 10:33)

    # Link komentara

  13. Rusi dolaze,nadam se da ce Autorentdoo u svojoj ponudi imati avaj auto da ga vozim.
    (Vojkan, 14. april 2021 10:32)

    # Link komentara

  14. imam Daciu Dustera od 2011 godine,nista ama bas nista na njoj nije riknulo,redovan servis i sve je ok...Uglavnom se vozi po krš putevima,presla je oko 230 000,odrzavanje,registracija,ekonomicnost sve 10 ;) Sad jbg plastika i lim,ali je zverka...Na poslu vozim Ladu nivu,po mocvarama i svemu nemogucem za normalno auto,jede ono blato i ne staje...Tako da jedva cekam ovaj model...
    (Nikola, 14. april 2021 09:06)

    # Link komentara

  15. @Stosone Ne poredi se cena klot Dustera 1.0 sa Suzukijem 1.4, već Dustera 1.3 sa sličnom opremom. Pa nije auto samo kutija već i sadržaj u njoj.
    (I dalje je preskupa, 14. april 2021 08:32)

    # Link komentara

  16. Nije uvek ni veličina bitna nekad je i sreća ali eto pre bih kupio Fiat nego Jeep.
    (10ka, 14. april 2021 00:08)

    Fiat i Jeep su kao Dačija i Reno, tj to je isti auto samo je oprema drugačija
    (QwertyDGB, 14. april 2021 07:56)

    # Link komentara

  17. Ne poznajem nikoga ko vozi Dacia brend pa me zanima nekoliko stvari čisto iz profesionalnog ugla.
    - Koliko prelaziš KM godišnje?
    - Kada kažeš nije bilo značajnijih kvarova, koji su to "beznačajni" kvarovi
    - Ako dobro računam, vozio si Logan 8-9 godina, šta si u tom periodu menjao od, kako kažeš, dotrajalih delova?
    Pozdrav
    (Igor78, 13. april 2021 12:01)

    Igore,
    ja sam vozio Stepway-a 6 godina i prešao nešto preko 145.000km. Išao je od juga Grčke do svih zemalja u okruženju i svake godine par puta na neku od planina u zimskom periodu.

    Za to vreme sam promenio samo ono što se redovno menja i ništa se nije pokvarilo.

    Zamenio sam ga staro za novo i na proceni vrednosti su mi naši jedan kvar koji nisam primetio, pregorela mi jedna od dve sijalice iznad zadnje tablice.

    To je bio 1.5dCi motor sa kojim je potrošnja bila oko 4 litra na 100km. Na relacijskim vožnjama van auto puta (npr. do CG i nazad) sam imao rekord od nešto preko 1200km sa jednim rezervoarom.

    Zadovoljan sam i prezadovoljan kako je odradio svojih 6 godina. Uzgred, prodadoh ga sa fabričkim akumulatorom.
    (Boki, 13. april 2021 15:22)

    Evo iz ugla vozača službenog automobila Dacia Sandero 1.5

    Za nešto više od 4 god prešao sam 245.000km po raznim putevima centralne i jugozapadne Srbije. Ko je samo jednom prošao zna kakvi su putevi.

    Jedino šta je na automobilu zamenjeno za to vreme je nosač motora i desno rame. Toliko.

    Da ne govorim o starom Sanderu koji je prešao 350.000km i zamenjeni spone i ramena...
    (Nnnn, 14. april 2021 07:08)

    # Link komentara

  18. A moja dacija 650 kkm i ni ulje nisam menjao
    (vladimir, 14. april 2021 07:08)

    # Link komentara

  19. Kakav gigant! Čuvaj se, mercedese! :)
    (Palermo, 14. april 2021 06:15)

    # Link komentara

  20. @Amos Dundee
    Hoćemo merit samo dužinu kilometraže, ništa drugo?
    (Dejo, 14. april 2021 06:15)

    # Link komentara

  21. duplo golo
    (stele, 14. april 2021 06:03)

    # Link komentara

  22. Pa ne bih vozio rumunsko auto pa makr isao peske celi zivot!
    (Nebitno, 14. april 2021 05:29)

    # Link komentara

  23. Dobar potez. Minus i minus daju plus pa će tako i ova 2 krša možda nešto iole normalno da iznedre.
    (Western Devil, 14. april 2021 03:29)

    # Link komentara

  24. Hoce se zvati Dala ili Ladcia?
    (Monster, 13. april 2021 19:59)

    Zvaće se DaDa ;)
    (Princ od Poblaća, 13. april 2021 23:06)

    Ladacia XD
    (cholak, 14. april 2021 02:53)

    # Link komentara

  25. Najbolji auto je onaj najbezbedniji. Nikada nisam gledao koliko troši i koja je marka nego samo bezbednost. Ko je preživeo udes zna šta pričam. Lično sam video sudar Fiat 500-fića noviji i Grand Cherokee. Jeep je prešao preko preko fićinog ćoška i bukvalno uzleteo. Jedva smo povadili ljude iz Jeep a najviše su pomagali ovi iz fiće. Nije uvek ni veličina bitna nekad je i sreća ali eto pre bih kupio Fiat nego Jeep.
    (10ka, 14. april 2021 00:08)

    # Link komentara

  26. Dajte novu Zastavu
    (Boris, 14. april 2021 00:07)

    # Link komentara

  27. ja sa moju daciju presao oko 550 hiljada kilometara
    samo ulje i filteri
    (dacija iznad svega, 13. april 2021 23:38)

    # Link komentara

  28. Hoce se zvati Dala ili Ladcia?
    (Monster, 13. april 2021 19:59)

    Zvaće se DaDa ;)
    (Princ od Poblaća, 13. april 2021 23:06)

    # Link komentara

  29. Ako kupuješ auto da se prevezeš od tačke A do tačke B i da prođeš što jeftinije onda i Dačia završava posao. Ako si ljubitelj automobila onda teško da će ti Dačija izmamiti osmeh kad sedneš za upravljač. Ja iskreno ne bih vozio Dačiju pa makar mi je poklonili, ali ukusi su različiti.
    (Djoka iz NY, 13. april 2021 21:50)

    # Link komentara

  30. 2015e osnovni S kros je koštao kao osnovni Duster, 12.000. Danas, osnovni S kros, na još uvek aktuelnom sniženju košta 17.400, spram Dusterovih 17.440 koliko je proud tce130, koji po motoru i opremi odgovara, i dalje sa jednim jastukom manje,i bez aktivnog tempomata.
    (Priznajem, Dačija je trenutno skuplja,

    Opet iznosiš neistine. Na zvaničnom sajtu euro sumara najjeftiniji S kros kpšta 17400 € a najskuplji 23650 €. Na zvaničnom Dacia sajtu najjeftiniji Duster košta 13240 € a najskuplji sa dizel motorom košta 17640 € . Toliko o tome kako ta dva automobila koštaju isto.
    (Stosone, 13. april 2021 21:46)

    # Link komentara

  31. Auuuuu, a rusoljupci u neverici. Gledaju i očima ne veruju. Kako bre ruska pravoslavna braća da svoj ponos daju NATO agresoru? Pa šta je ovo ljudi?
    (La la iz Banata, 13. april 2021 21:36)

    # Link komentara

  32. ... Primera radi, 2015e je Duster sa 4 jastuka i dobošima pozadi koštao kao S kros sa 7 i diskovima. Danas je isti odnos cena.
    (Dačia, preskupa za ono što nudi, 13. april 2021 16:25

    Ovaj čovek redovno pokušava da obmanjuje javnost iznoseći neistine kako Suzuki košta isto kao Dacia. To sam već jednom ovde dokazao upoređujući trenutne cenovnike na zvaničnim sajtovima jedne i druge marke. Razlika je oko 5000 € između ta dva modela uz činjenicu da Suzuki u osnovnoj opremi ima 7 a Daster 6 vazdušnih jastuka. Ali on je nepopravljiv i iznova iznosi neproverene informacije.
    (Stosone, 13. april 2021 20:02)

    2015e osnovni S kros je koštao kao osnovni Duster, 12.000. Danas, osnovni S kros, na još uvek aktuelnom sniženju košta 17.400, spram Dusterovih 17.440 koliko je proud tce130, koji po motoru i opremi odgovara, i dalje sa jednim jastukom manje,i bez aktivnog tempomata.
    (Priznajem, Dačija je trenutno skuplja, 13. april 2021 21:16)

    # Link komentara

  33. Mi smo u firmi imali službenu Daciu Logan. Klotiran skroz, ali je izgurao preko 120 hiljada km teškog iživljavanja ko god bi se dočepao volana.
    Motor ekstra pouzdan i štedljiv, gepek ogroman (vazda pun kablova, džakova svega i svačega...)....
    Možda nije lep, ali dobra kupovina jeste.
    Mene je jedino žmigavac nervirao, ima neki specifičan zvuk.
    (dule, 13. april 2021 21:10)

    # Link komentara

  34. @Dačia, preskupa za ono što nudi

    za jednog okorelog sofera samo najbolje.
    (zmitjkoe, 13. april 2021 20:44)

    # Link komentara

  35. Iskreno da moram vozio bih daciu, sta je tu je. Samo da moram...
    (ime, 13. april 2021 20:42)

    # Link komentara

  36. Auto iz Nemačke a ženu iz Bosne,nećeš pogrešiti.
    (bbdf, 13. april 2021 20:41)

    # Link komentara

  37. "ovi što pričaju da je dacia dobar auto ocigledno nikas nista drugo nisu vozili. "
    Zavisi kako definises "dobar". Ja sam vozio mog Logana 13 godina. Nisu se sedista raspala, daleko od toga. 10 godina nisam imao nikakvih kvarova, osim (nemackog) radija. Posle sam zamenio spone i crkla mi je pumpa za gorivo. Zamenio sam posle 12 god i set kvacila ali to je vise do mene nego do auta. Nista polovno sto sam mogao da kupim za te pare kad sam kupio Logana ne bi moglo da traje toliko dugo bez kvarova i popravki. Da li bi mi bilo udobnije u nekom polovnom luksuznijem automobilu? Sigurno da. Da li bih imao vise problema? Da. Da li bi bilo skuplje redovno odrzavanje, gume i slicno? Bilo bi. I nije pitanje para koje bih ostavljao za auto, za toliko bih imao, vec je pitanje svrhe - nije da ja ne volim automobile, ali za pare koliko je kostao Logan ja ne bih dobio nista specijalno interesantno. To bi i dalje bila ili neka konfekcija ili nesto staro u potpunom raspadu. Nisu to pare za koje ces da kupis polovnu Korvetu pa da kazes "jeste skupo, jeste neprakticno, jeste staro ali je Korveta". Kupovina polovnog Golfa 4 mi bas i nije bio neki cilj zbog kojeg bih se jurio sa majstorima. Inace sto se tice Dacije, izgledala je potpuno asketski - iako je zapravo bila u "full" opremi; sedelo se u njoj prilicno visoko, visok krov, visok klirens, veliki gepek, bila je izuzetno prakticna. Odlicno je radila posao dok je dete bilo beba. Ja mislim da je to ispala odlicna kupovina.
    (T, 13. april 2021 20:09)

    # Link komentara

  38. Očekujem jedino da Lada poskupi posle ovog.
    (Pera, 13. april 2021 20:06)

    # Link komentara

  39. Presipanje iz šupljeg u prazno. Pa oni su odavno Reno Nisan Lada Dačija Micubiši. Novu Lajku nisam probao, a rumunski poluproizvod ne zadovoljava moje potrebe (40tak kkm godišnje) iako sam je uvek razmatrao pri kupovini. Primera radi, 2015e je Duster sa 4 jastuka i dobošima pozadi koštao kao S kros sa 7 i diskovima. Danas je isti odnos cena.
    (Dačia, preskupa za ono što nudi, 13. april 2021 16:25

    Ovaj čovek redovno pokušava da obmanjuje javnost iznoseći neistine kako Suzuki košta isto kao Dacia. To sam već jednom ovde dokazao upoređujući trenutne cenovnike na zvaničnim sajtovima jedne i druge marke. Razlika je oko 5000 € između ta dva modela uz činjenicu da Suzuki u osnovnoj opremi ima 7 a Daster 6 vazdušnih jastuka. Ali on je nepopravljiv i iznova iznosi neproverene informacije.
    (Stosone, 13. april 2021 20:02)

    # Link komentara

  40. Vozio sam sandera 1.4. Benzin - plin fabricki landirenco. Do 120000 plin lepo radio posle poceo sve vise da zeza sa diznama tako da sam njega izbacio i ubacio poljski plinski racunar i dizne za 200 evra ukupno. Nakon toga radio kao sat, nova poljska dizna 10 evra za razliku od landirenco u tom trenutku 90 evra. Elem, vozio sam ga do 153000 ,7 godina i prodao. Bio je kao nov u svakom mogucem smislu. Od estetskih stvari jedino mu je volan bio oguljen, jbg tako je fabricki los, na svakom sanderu je bio takav. Limarija nova, kasko je bio osiguran, tako da sitnija parking cesanja po bg su redovno sredjivana u ovlascenom servisu.Motor kao nov, ni gram ulja nije pustao a i na 15000 pri menjanju i dalje se zuti ulje, malo tamnije nego novo ali i dalje zuto. Od vecih kvarova menjao sam poluosovinu koja je nova kostala 43000 (realno preskupo), zamenska od 6-7000 dinara kod mene nije radila posao, originalna jeste. To je jedini veci kvar ostalo menjani jednom diskovi i 3 puta plocice i samo redovni mali i veliki servisi.

    Da rezimiram svi mi znamo sta je bmw i mercedes ali novi bmw i mercedes a kupiti za 10000 evra polovni bmw od X km ili novi auto to je stvar ukusa i dzepa. Neko prosto nema zivaca za servise a i novac ako ga u.ere taj “sjajni” polovni bmw. Sa dacijom novom je siguran da nece imati takvih problema, samo redovni servisi i vozi. Dacija je skroz pristojan auto i iskreno mnogo vise cenim takav auto na putu znajuci da je sigurno odrzavaniji nego raspad zapadnjak, od njih bezim, prvenstveno zato sto ih vecinom, ne svi, voze nabedjeni likovi i misle da im samo krila fale da polete a da li ce stati kad zatreba u meni izaziva sumnju. :-)
    (Dzoni, 13. april 2021 20:01)

    # Link komentara

  41. Hoce se zvati Dala ili Ladcia?
    (Monster, 13. april 2021 19:59)

    # Link komentara

  42. ovi što pričaju da je dacia dobar auto ocigledno nikas nista drugo nisu vozili. stedelo se na svakom mogucem koraku. plastika, elektronika, prevoji, spojevi, kao da se vozis u metalnom kovcegu. na sedistu propadnu ivice posle 50k... mehanicki se ne kvari. zamisli jos i da se kvari nov auto. pa u bmwa ili audija 20 godina starog a ocuvanog da sednes to je svemirski brod za stepwaya i logana
    (perica, 13. april 2021 19:14)

    # Link komentara

  43. @Amos Dundee
    Npr moj šurak je prešao preko 200k bez nekog redovnog održavanja, pa ga je prosledio dalje, po Novom Sadu ima taksista koji su prešli 500k i dalje ih voze, tako da ne vidim šta je tvoj audi specijalan...
    (novikorisnik, 13. april 2021 19:14)

    # Link komentara

  44. Jos im samo Ziguli i Trabant hvale ovaj fale...
    (Elektro Žiguli, 13. april 2021 19:13)

    # Link komentara

  45. @igor78: Tako ne radi matematika mali Đokice. U tih 250000 bi trebao 2 velika servisa da uradiš i barem 10 malih. Mali servis za B klasu ti je preko 400€, veliki je oko 800-1200. To ti je oko 6000€ ako ne i više. I to je za period od 10 godina 12000-25000km godišnje.
    B-Klasa nikako nije u gabaritima Logana. Za početak, Logan ima prtljažnik od preko 500 litara što je klasa Oktavije, za 20-30% više od B-Klase. Opadanje cene je toliko nerealan parametar koji ne pokazuje ništa.

    Prvo, voleo bih da vidim budalu koja će ti dati 9000 za B klasu sa 250.000 km; možeš da dobiješ samo lopatu i mapu gde da je zakopaš. A drugo, tu što ti "prodaješ" tehnologija je iz 2008 godine. U Loganu barem dobiješ prethodnu generaciju Renoove tehnologije uz neke nove komponente.
    I nemoj mi pričati da je auto iz 2015, sve u njemu je iz 2008 samo našminkano drugačije na ekranu.
    (Rynchinoi, 13. april 2021 19:02)

    # Link komentara

  46. Ko isfrustriran? Ja sam Audijem starim 18 god. stigao i u Saint Tropez sa zarucim malu pa se spustio na Zakintos, iste godine u soping u Milano, par puta do Beca, Zagreba, Beograda a na zimu na skijanje u Zermatt. Samo na Majorku sam morao avionom i to sam gledao posto je trakekt. Godisnje prelazim sa njim 50.000. Ima li koji junak sa Dacijom da mjerimo kilometrazu? Il da ne kazem Ladom??
    (Amos Dundee, 13. april 2021 18:39)

    # Link komentara

  47. Splačia crapster je jedan od mojih omiljenih modela
    (Mare, 13. april 2021 18:24)

    # Link komentara

  48. Sta je sledece, Wartburg i Trabant prave super sportski auto? (koronarius, 13. april 2021 12:05)

    To već postoji i zove se Wartburg 313 sport, a postoji i 311/3 coupe.
    (Mr Majestyk, 13. april 2021 13:51)

    Ne! Wartburg 353 WR. A zaporožec je imao anlaser motor ruskog tenka. Naravno šala.
    (Лuster, 13. april 2021 18:14)

    # Link komentara

  49. Ja sa postovanjem gledam na Daciu . Otkako sam imao prilike u krugu svojih poznanika d9biti sve pohvale na racun iste nakon visegodisnje ekploatacije od vise stotina hiljada kilometara. Pouzdana kola , jeftina , dugotranja. Samo se neznalice i lose i formisani smeju Dacia kolima. Pitajte i kako se Duster pokazao. Top.
    (RCZ, 13. april 2021 18:03)

    # Link komentara

  50. Bljak
    (Ivana, 13. april 2021 17:58)

    # Link komentara

  51. Našla krpa zakrpu
    (lala, 13. april 2021 17:56)

    # Link komentara

  52. Hoće li biti Lačija ili Dada 😃
    (Aleksa_Valjevac, 13. april 2021 17:48)

    # Link komentara

  53. I još da se sklapa u Kragujevcu i eto belaja na drumu.
    (dragan bb,

    Dobri moj, da je srece da sklapamo Logan ili Sandero u Zastavi. Pocetna cena je oko 10.000 E za Logam, da se pravi kod nas bio bi jos jeftiniji, uz subvenciju staro za novo i na rate, mnogi od nas bi prvi put u zivotu seli u nov auto, koji bi kostao manje od 10K evra ako bi se sklapao kod nas... Dobri moj, ziv mi bio
    (Luka Laban, 13. april 2021 17:48)

    # Link komentara

  54. @ igor78...pa da ti objasnim tvoju nedoumicu. Ljudi se odlucuju da kupe Logana zato sto kosta 12.000 evra. Mislis da mi ne znam sta valja i sta je bolje. Plate male i nekako skupis da kupis nov auto, plus sto tije jeftinije odrzavanje u odnosu na automobile od 25.000 wvra. Covek se vodi logikom da je bolje da vozi nov automobil koji je jeftiniji za odrzavanje. Eto nadam se da si shvatio
    (ilke kv, 13. april 2021 17:44)

    # Link komentara

  55. Баш ме брига шта пише на хауби, битно је само: да мало кошта, мало троши, да је поуздан, да је удобан, да је стсртан, да је еластичб, да је конструктивно чврст, да се не квари и да су му резервни делови јефтини.
    (Фактор мира стабилности, 13. april 2021 17:07)

    # Link komentara

  56. Taksisti prelaze po milion kilometara sa tim Dačijama a ovde se neki podsmevaju.
    (svašta, 13. april 2021 16:32)

    # Link komentara

  57. Isfrustrirani vozaci njemackih polovnjaka? Pa ako je iko isfrustriran, to su vozaci ovih jeftinih marki, jer u svakom komwntaru pominju BMW, VW, Audi...
    (Jovan, 13. april 2021 16:28)

    # Link komentara

  58. Ja se sa mojom Dačijom lepo navozah, jednostavan i pouzdan auto a kompleksaši kojima "auto mora da bude iz Nemačku" neka voze šta hoće, neka zidaju kuće majstorima.
    (Pozdrav anti-Dačijancima, 13. april 2021 16:27)

    # Link komentara

  59. Presipanje iz šupljeg u prazno. Pa oni su odavno Reno Nisan Lada Dačija Micubiši. Novu Lajku nisam probao, a rumunski poluproizvod ne zadovoljava moje potrebe (40tak kkm godišnje) iako sam je uvek razmatrao pri kupovini. Primera radi, 2015e je Duster sa 4 jastuka i dobošima pozadi koštao kao S kros sa 7 i diskovima. Danas je isti odnos cena.
    (Dačia, preskupa za ono što nudi, 13. april 2021 16:25)

    # Link komentara

  60. Ova "Dada" izgleda kao "Duster" na stereoidima... što mu dođe kompliment !
    (Čeki opinionista del cazzo, 13. april 2021 16:24)

    # Link komentara

  61. DADA?
    (made in serbia, 13. april 2021 16:11)

    # Link komentara

  62. (Zdrav razum, 13. april 2021 13:03)

    U tvom komentaru ima svega osim "zdravog razuma" kako ti u potpisu stoji.
    To što nezadovoljstvo sopstvenim životom projektujete na one koje ne poznajete dovoljno govori o vašem karakteru i drugim problemima.
    Nemam nikakav problem sa vozačima Dačije samo ne poznajem nikoga, pa se drznuh da postavim čoveku direktna pitanja, koja su sasvim normalna za nekoga ko nije nakrivo nasađen. a pride radim u marketingu, pa imam profesionalnu deformaciju da me zanima kako ljudi razmišljaju, eto mog problema!

    Pokušavam da razumem zbog čega se neko odluči za Logan, umesto za Focusa, Golfa, Volvo ili Mercedes. Danas kada postoji lizing kao usluga koja vam može omogućiti kupovinu na 6-7 godina, retki su oni koji kupuju novo vozilo a da ne razmotre da doplate još malo pa da kupe nešto iz više klase.

    A još ređi su oni koji stvarno znaju da koriste razum, koji mogu da shvate da postoji i drugi ugao gledišta i da njihov način razmišljanja ne mora da bude ispravan. Takvi obično naprave sjajne stvari u životu, dok oni koji već sve znaju provedu život u frustraciji.
    (Igor78, 13. april 2021 15:50)

    # Link komentara

  63. Zadovoljan sam i prezadovoljan kako je odradio svojih 6 godina. Uzgred, prodadoh ga sa fabričkim akumulatorom.
    (Boki, 13. april 2021 15:22)
    Realno je slična priča kod svih koji se odluče za Dačiju. Od 100-150.000KM pređu za 6-7 godina, ne očekuju previše i to je to, zadovoljni su. Inače, Dačija je jeftina zato što se u nju ugrađuju komponente na čiji razvoj nije potrošen novac (te komponente su razvijane za prethodne generacije drugih brendova, ponajviše Reno), kao što je dCi motor na primer. Kada oduzmete luksuznu opremu i neke rafinirane detalje (na primer, loša je zvučna izolacija naročito pri većim brzinama), jasna je ciljna grupa.
    Svako dobro.
    (Igor78, 13. april 2021 15:34)

    # Link komentara

  64. Jel se sećate Volge koja je pretvorena u šinsko vozilo?
    Pre 40 godina stojimo negde na rampi, ja sa zadnjeg sedišta čekam da vidim voz, i onda prođe TO. Ništa me do danas nije tako zapanjilo, a video sam svašta...
    A sad ova vest. Ne mogu da iščekam tog kentaura.
    (Zema, 13. april 2021 15:27)

    # Link komentara

  65. Са Логаном пре продаје прешао 135.000 км ( Босна,Грчка'Лефкада,Бугарска).Због лоших путева у Србији замена виласте осовине која за дачију није скупа и замена батерије и оквира кључа који се исхабао и купио код приватника нови овир за 500 дин. јер је у дацији 3 пута скупље. Хвала Богу на Дастеру ниједан квар сем три замене сијалица ( кратка светла). До сада прешао 125.000 км.
    Увек сервиси у овлашћеном сервису и све записано у свеску. Чак пишем и потрошен новац за замену уља и филтера.
    Поздрав за све скептике и исфрустриране љубитеље немачких половњака.
    (Рајко Четник, 13. april 2021 12:31)
    Ok, jasno. Nisam skeptik ni fan nemačkih polovnjaka, već iz neke druge priče.

    Čisto me zanima koliko nam se razlikuju potrebe/očekivanja, ne ulazeći u finansijske mogućnosti. Vaše shvatanje je racionalno, prelazite umerenu kilometraži i verujem da vozila iz premium segmenta smatrate nepotrebnim luksuzom.

    Pogledajte iz drugog ugla. Novi Logan košta 12.000 EUR, a imate novu B-klasu, u tim gabaritima koja košta 26.000 EUR. Nakon 120.000km, Logan će koštati 4.500EUR, dok ćete B-klasu sa pređenih 250.000KM prodati za 9.000 EUR.
    Dakle, Logan je koštao 7.500EUR na 120.000KM za 5 godina, što je 6,25 eurocenti po KM.

    B-klasa je koštala 17.000ERU na 250.000KM za 5 godina, što je 6,8 eurocenti po KM. Skoro isto! A vaše telo i mozak će vam biti zahvalniji ako 500km bez prekida izvezete u B-klasi umesto u Loganu.
    (Igor78, 13. april 2021 15:26)

    # Link komentara

  66. Ne poznajem nikoga ko vozi Dacia brend pa me zanima nekoliko stvari čisto iz profesionalnog ugla.
    - Koliko prelaziš KM godišnje?
    - Kada kažeš nije bilo značajnijih kvarova, koji su to "beznačajni" kvarovi
    - Ako dobro računam, vozio si Logan 8-9 godina, šta si u tom periodu menjao od, kako kažeš, dotrajalih delova?
    Pozdrav
    (Igor78, 13. april 2021 12:01)

    Igore,
    ja sam vozio Stepway-a 6 godina i prešao nešto preko 145.000km. Išao je od juga Grčke do svih zemalja u okruženju i svake godine par puta na neku od planina u zimskom periodu.

    Za to vreme sam promenio samo ono što se redovno menja i ništa se nije pokvarilo.

    Zamenio sam ga staro za novo i na proceni vrednosti su mi naši jedan kvar koji nisam primetio, pregorela mi jedna od dve sijalice iznad zadnje tablice.

    To je bio 1.5dCi motor sa kojim je potrošnja bila oko 4 litra na 100km. Na relacijskim vožnjama van auto puta (npr. do CG i nazad) sam imao rekord od nešto preko 1200km sa jednim rezervoarom.

    Zadovoljan sam i prezadovoljan kako je odradio svojih 6 godina. Uzgred, prodadoh ga sa fabričkim akumulatorom.
    (Boki, 13. april 2021 15:22)

    # Link komentara

  67. Pljuvači, ne morate da kupite!


    Neću ni ja...
    (Zeolit, 13. april 2021 15:21)

    # Link komentara

  68. LADACIA...???
    (SRBIN, 13. april 2021 15:10)

    # Link komentara

  69. Koji raspad...
    (Surovoiskrenaosoba tzv.realista, 13. april 2021 14:45)

    # Link komentara

  70. Rade na novoj Volgi,biće teška 17 tona i ići će na ugalj.
    (Kosta, 13. april 2021 14:41)

    # Link komentara

  71. Kako smo se mi kao zemlja sebe unazadili...
    Dacija posluje odlicno, pravi razne nove modele, proizvodi elektricne aute.
    Sve je ovo mogla i Zastava, samo da nismo vecito protiv tog zapada.
    Ovako 0.
    Necu ni komentarisati cinjanicu da su rumuni u EU a mi ne.
    Da se vratite u 80te i probate da objasnite roditeljima kako ce izgledati buducnost ove zemlje, ne bi vam verovali.
    (Marko, 13. april 2021 14:28)

    # Link komentara

  72. Ipak necu da kupim.
    Sačekaću da upare Trabanta i Moskviča.
    To ce bude azdaja.
    Vredi čekati.
    (Komša, 13. april 2021 14:03)

    # Link komentara

  73. Koja pljuvačina hejterska...

    ...a biće to odlična, konkurencija!
    (Pop, 13. april 2021 13:56)

    # Link komentara

  74. Sta je sledece, Wartburg i Trabant prave super sportski auto? (koronarius, 13. april 2021 12:05)

    To već postoji i zove se Wartburg 313 sport, a postoji i 311/3 coupe.
    (Mr Majestyk, 13. april 2021 13:51)

    # Link komentara

  75. jos da ubace lanciu u paket i eto ti ga na.
    (key and peele, 13. april 2021 13:48)

    # Link komentara

  76. Dačla.
    (Ljubisa livac, 13. april 2021 13:47)

    # Link komentara

  77. zio 15 godina Nivu. Kupili je novu 1991.god,trošila kao tenk,prolazila svuda,pucale ruke od teškog volana...ali nikad se nije pokvarila,niti izdala na terenu. Praistorija u tehnološkom smislu,ali završavala posao za relativno male novce.
    (Gruja, 13. april 2021 12:

    Da, limarija truleks meraklija, jeftina plastika, nikad namenjati. Proces truljenja počinje na proizvodnoj traci.
    (Predrag Marković Forest, 13. april 2021 13:44)

    # Link komentara

  78. @Igor78
    Već sam se javljao na ovu temu.
    Dacia je pravljena na tehnologiji proveravanoj decenijama i zaista se malo kvari.
    Postoji i ali, a to je kriminalno loša bezbednost.
    Kupio sam je iz nekog svog inata i zahvaljujući sreći preživeo u teško oštećenom automobilu udarenom pozadi i nabačenom na automobil ispred.
    Moguće da su novi modeli bezbedniji, ali u moju garažu nikad.
    Za malo mlađe vozače da znaju , bezbedonost je najvažnija osobina automobila.
    (milan, 13. april 2021 13:28)

    # Link komentara

  79. @ broj 1
    Lačija
    (Bože..., 13. april 2021 13:22)

    # Link komentara

  80. uzgred, ovi iz francuske su trebali prvo da se raspitaju koliko rumuni mrze ruse. da su pitali i saznali, ne bi im ovako nešto palo na pamet. brzo će se rumuni ratosiljati rusa, hvala bogu, neće ovo dugo potrajati, mark my words.
    (CryptoYaretina, 13. april 2021 10:52)

    Uzgred , ako se neko mrzi to su francuzi i nemci pa eto ti simbioze opela i psa
    (MARSUPILAMI, 13. april 2021 13:15)

    # Link komentara

  81. Ne poznajem nikoga ko vozi Dacia brend pa me zanima nekoliko stvari čisto iz profesionalnog ugla.
    - Koliko prelaziš KM godišnje?
    - Kada kažeš nije bilo značajnijih kvarova, koji su to "beznačajni" kvarovi
    - Ako dobro računam, vozio si Logan 8-9 godina, šta si u tom periodu menjao od, kako kažeš, dotrajalih delova?
    Pozdrav
    (Igor78, 13. april 2021 12:01)

    Koja cinicna pitanja verovatno od onog sto pripada klasi ljudi koji vozi dotrajali krs iz Nemacke, koji je vozila baba sa jednom kracom nogom do pijace. Naravno dizlo.

    Evo ja cu kao vlasnik Dacie da ti pojasnim sta su beznacajni kvarovi - nismo menjali plivajuci zamajac, dpf filter, menjac, generalnu radili na motoru, lepili nebo. Sitni kvarovi su - sijalica, redovno servisiranje delova koji se trose tipa - paknovi, diskovi, svecice, itd. (pogledaj uputstvo bilo kog proizvodjaca automobila koji dobijes uz auto kad kupis nov - MNOGO delova spada pod potrosne delove i menjaju se redovno). Tako barem kazu u servisnoj knjizici izenjeri koji su projektovali automobile. E sad ako Vi znate bolje od njih, onda gresim.

    Mi vozaci Dacie ne prolazimo godisnje nista, drzimo ih u garazi i samo ih popravljamo. Kvare se dok sede u garazi. Meni su se cak i gume izlizale od stajanja u garazi i nevozenja. Cudo jedno.

    Nadam se da sam ti pomogao u tvojim malicioznim pitanjima pravim odgovorima.
    Uzdravlje i gledaj svoja posla i pusti ljude da voze sta zele i smatraju da treba da voze. Live and let live!
    (Zdrav razum, 13. april 2021 13:03)

    # Link komentara

  82. Kao nekad clan Kluba ljubitelja Lade Nive i sa iskustvo od oko 150 hiljada kilometara od cega bar 30 hiljada van asfalta moram da napomenem da se sluzbena Niva koju voze tri vozaca a niko posteno ne odrzava umnogome razlikuju od privatne nive kupljene nove.
    Ali stoji da se kvartalno za nesto mora ici kod majstora. Za tih 10 godina pored 9000e datih za novu i plin potrosio sam oko 7000e za redovne servise i vanredne kvarove i jedno 4 seta guma.
    To da je ona nema ravnog u prolasku po terenu je obicna mitomanija ali kad neko ne zna za bolje onda najbolje da je to tako.

    Bilo bi lepo ako Dacija i Lada uspeju da naprave recimo dabl kab malo jace sasije sa 4 x 4 pogonom i reduktorom za neku cifru do 20 hiljada evra.
    Kako je Duster benzinac 4x4 vec na 20500e (kad se pojavio bio je oko 16000e) tesko da ce to da bude a ako cenom odu gore bolje da se ne muce.
    Inace kad sam u Grckoj i cujem otpozadi da dolazi neki auto kojem sve klopara to je uvek Duster.
    (Aleksa Pufta, 13. april 2021 13:01)

    # Link komentara

  83. @“Ovo je san svih srba United Dacia & Lada samo ćute i Googleaju kako bi bili 'Inn' ...…..
    (XXL, 13. april 2021 11:32)”

    Како би били крчма?
    (А. Петров, 13. april 2021 12:51)

    # Link komentara

  84. Kako god da se zove ne može se tu očekivati ništa spektakularno...
    (Sale, 13. april 2021 12:50)

    # Link komentara

  85. @оће то, qwert: Lada Largus?
    (DC, 13. april 2021 12:48)

    # Link komentara

  86. Staru platformu Renaulta preuzme Dacia, 
    (Kobaja grande)

    U slučaju novog Stepveja korišćena je najnovija Renoova platforma.
    Pozdrav.
    (Boki, 13. april 2021 12:34)

    # Link komentara

  87. 1,7. Имам одлично искуство и увек купујем само нов ауто и то бензинце. Са ова два аута нисам имао ниједан озбиљан квар, све се сводило на замену дотрајалих делова.
    Троше мало више ( око 8 л/100 км), али све има своју цену.
    Што би рекао Гидра:Благодарим.
    (Рајко Четник, 13. april 2021 09:39)

    Ne poznajem nikoga ko vozi Dacia brend pa me zanima nekoliko stvari čisto iz profesionalnog ugla.
    - Koliko prelaziš KM godišnje?
    - Kada kažeš nije bilo značajnijih kvarova, koji su to "beznačajni" kvarovi
    - Ako dobro računam, vozio si Logan 8-9 godina, šta si u tom periodu menjao od, kako kažeš, dotrajalih delova?
    Pozdrav
    (Igor78, 13. april 2021 12:01)
    Za to vreme promenio je dva motora i tri šasije,24 gume.
    (Bljuzgo Drpović, 13. april 2021 12:33)

    # Link komentara

  88. Hahahahaahahaahahhaaahhahah
    (Velislav Glavaš, 13. april 2021 12:32)

    # Link komentara

  89. (Igor78, 13. april 2021 12:01) # Link komentara
    Са Логаном пре продаје прешао 135.000 км ( Босна,Грчка'Лефкада,Бугарска).Због лоших путева у Србији замена виласте осовине која за дачију није скупа и замена батерије и оквира кључа који се исхабао и купио код приватника нови овир за 500 дин. јер је у дацији 3 пута скупље. Хвала Богу на Дастеру ниједан квар сем три замене сијалица ( кратка светла). До сада прешао 125.000 км.
    Увек сервиси у овлашћеном сервису и све записано у свеску. Чак пишем и потрошен новац за замену уља и филтера.
    Поздрав за све скептике и исфрустриране љубитеље немачких половњака.
    (Рајко Четник, 13. april 2021 12:31)

    # Link komentara

  90. hi- hi...
    (singrrr!, 13. april 2021 12:31)

    # Link komentara

  91. Renault planira da Dačia i Lada dele iste platforme a prave različite automobile.Dačia bi bila namenjena pretežno zapadnom tržištu dok se Lada dobro kotira na domaćem i istočnom tržistu.Ko zna možda se Lada vrati i na zapad obzirom da su Nemci (Lada Deutschland) prošle godine pisali peticiju za to.
    (desko, 13. april 2021 12:26)

    # Link komentara

  92. I još da se sklapa u Kragujevcu i eto belaja na drumu.
    (dragan bb, 13. april 2021 12:23)

    # Link komentara

  93. Na kraju ce se izroditi u Trabanta, ili u Zaporozca.
    (Safo, 13. april 2021 12:17)

    # Link komentara

  94. Zvaće se Dada?
    (Broj 1, 13. april 2021 

    Jel to Lada? Dada


    Ma nista bez Moskviča.
    (Komša, 13. april 2021 12:11)

    # Link komentara

  95. Ladacia.
    (lebovitz, 13. april 2021 12:08)

    # Link komentara

  96. cekaj jel nije ovako nastala alfa ?
    (konkretan, 13. april 2021 12:06)

    # Link komentara

  97. Sta je sledece, Wartburg i Trabant prave super sportski auto?
    (koronarius, 13. april 2021 12:05)

    # Link komentara

  98. Vozio 15 godina Nivu. Kupili je novu 1991.god,trošila kao tenk,prolazila svuda,pucale ruke od teškog volana...ali nikad se nije pokvarila,niti izdala na terenu. Praistorija u tehnološkom smislu,ali završavala posao za relativno male novce.
    (Gruja, 13. april 2021 12:05)

    # Link komentara

  99. Mitološko bice u najavi. Eh da je Causesku ziv, pa sa Gorbacovom da ga poteraju kroz sibirska bespuca. Kakva bi to reklama bila.
    (koronarius, 13. april 2021 12:04)

    # Link komentara

  100. Браво за потез, пре 15 година сам купио Дачиа Логан 1,6 , затим га заменио 2015. Дачиа Дастером 1,6 и планирам следеће године да га заменим Лада Нива Травелом 1,7. Имам одлично искуство и увек купујем само нов ауто и то бензинце. Са ова два аута нисам имао ниједан озбиљан квар, све се сводило на замену дотрајалих делова.
    Троше мало више ( око 8 л/100 км), али све има своју цену.
    Што би рекао Гидра:Благодарим.
    (Рајко Четник, 13. april 2021 09:39)

    Ne poznajem nikoga ko vozi Dacia brend pa me zanima nekoliko stvari čisto iz profesionalnog ugla.
    - Koliko prelaziš KM godišnje?
    - Kada kažeš nije bilo značajnijih kvarova, koji su to "beznačajni" kvarovi
    - Ako dobro računam, vozio si Logan 8-9 godina, šta si u tom periodu menjao od, kako kažeš, dotrajalih delova?
    Pozdrav
    (Igor78, 13. april 2021 12:01)

    # Link komentara

  101. To ce biti kao da Mile Ulemek ozeni Tesu Tesanovica
    (Amos Dundee, 13. april 2021 11:59)

    # Link komentara

  102. Lačia?
    (svetozar33, 13. april 2021 11:53)

    # Link komentara

  103. rs@ Da si imao prilike da vidis koliko Dacia auta imas u Cirihu i Zenevi, ne bi verovao!!! Vise nego kod nas!!!
    Tako da postoje veoma imucni i obrazovani ljudi na zapadu koji kupuju nove Dacia.
    (Komsa lala, 13. april 2021 11:51)

    # Link komentara

  104. Lacia
    (Mike, 13. april 2021 11:51)

    # Link komentara

  105. Dada ili Lacia?
    (evera, 13. april 2021 11:47)

    # Link komentara

  106. Zvace se Dala?
    (jest, 13. april 2021 11:46)

    # Link komentara

  107. Penzosi u ekstazi...
    (Sotir zvani đubre staramajko, 13. april 2021 11:45)

    # Link komentara

  108. Udružuju se Kurta i Murta.
    (Aleksandar, 13. april 2021 11:40)

    # Link komentara

  109. Zvace se Dada... ili Lačija...
    (el-Kidoo, 13. april 2021 11:36)

    # Link komentara

  110. Znači nastaje DADA 1.3 SPECIJAL... ?
    (stanke..., 13. april 2021 11:33)

    # Link komentara

  111. Ovo je san svih srba United Dacia & Lada samo ćute i Googleaju kako bi bili 'Inn' i kao ono znaš brate Bembara, Audi itd. samo dok nađem ključeve od Dačije ili Lade tu negde po džepovima sam ga zaturio ...
    (XXL, 13. april 2021 11:32)

    # Link komentara

  112. @Zar vec ne dele platforme?
    Koliko znam Logan i Daster imaju svoje verzije sa znackom Lade.
    (ZMN, 13. april 2021 09:48)

    Логан и дастер се у Русији продају под брендом Рено а не Лада.
    (оће то, 13. april 2021 11:30)

    # Link komentara

  113. Ako pokupe najbolje od Nive I Dacije I to naprave jeftino,tj.za pristojne novce, bice to pristojna kupovina novog automobila,pogotovo za ljude kojima nije bitno nista osim izdrzljivog auta I klima uredjaja.
    (kralj, 13. april 2021 09:57)

    Šta to Dacia može dobro da pokupi od Lade?
    Lada je krš nad krševima.

    U firmi sam godinama vozio Nivu i desetine puta ostao u kvaru sa njom a dobili smo je novu.
    Lamele nisu mogle da izdrže 15 - 20 000 km.
    Istina je da nikada nisam ista zaglevljen sa Ladom ali uglavnom je vožena po ravnim oranicama i utabanim poljskim putevima gde se ni Jugo 45 ne bi zaglavio.
    Trošila 15 i više litara benzina posle ugradili plin u Ovlašćenom servisu posle 10 000 km izgoreo klip rađena generalka na 40 000 km.

    priče o Ladi kao pouzdano autu su samo plod nistalgije za nekim davnim vremenima kada se nije znalo za bolje od Zastave i Lade.
    (Elekričar, 13. april 2021 11:25)

    # Link komentara

  114. Obrni okreni Reno. Zovi ga Arkana ili kako hoćeš. Iskreno Dačija ima korektna vozila. Jedini problem je što su svi proizvodjači podigli cene, pa tako i Dačija. Prvi stepvej koštao ispod 9000.
    (Jare u mleku, 13. april 2021 11:20)

    # Link komentara

  115. Reno je vrlo ozbiljna firma za evropsko trziste.Pametno su investirali u Daciu i Ladu.Istocna Evropa i pored toga sto su gotovo sve drzava u EU je jos uvek platezno manje sposobna od zapada EU.
    (ovde, 13. april 2021 11:16)

    # Link komentara

  116. Zar vec ne dele platforme?
    Koliko znam Logan i Daster imaju svoje verzije sa znackom Lade.
    (ZMN, 13. april 2021 09:48)

    Logan se u Rusiji prodavao sa značkom Renoa.
    (qwert, 13. april 2021 11:14)

    # Link komentara

  117. Šta to ima Lada da deli, Fiatove platforme iz 60ih :D
    (Dem0, 13. april 2021 11:13)

    # Link komentara

  118. Bravo, od dva loša, biće jedan dobar... Valjda, jbg:)
    (Smuleco, 13. april 2021 11:10)

    # Link komentara

  119. sve je to renault... za pauperizovane.
    (neutralni fe, 13. april 2021 11:00)

    # Link komentara

  120. Pa dobro majku mu jbm, pa zar hoćeš da naljutiš Đuru? Pa zar je "integrativni" toliko lepši od "sastavni"? Hajde lepo reci za koga radiš?
    (Ilija Čvorović, 13. april 2021 10:58)

    # Link komentara

  121. dream team.


    uzgred, ovi iz francuske su trebali prvo da se raspitaju koliko rumuni mrze ruse. da su pitali i saznali, ne bi im ovako nešto palo na pamet. brzo će se rumuni ratosiljati rusa, hvala bogu, neće ovo dugo potrajati, mark my words.
    (CryptoYaretina, 13. april 2021 10:52)

    # Link komentara

  122. Iskreno,za ljutu muku i jedan i drugi.
    (jovan, 13. april 2021 10:46)

    # Link komentara

  123. Staru platformu Renaulta preuzme Dacia, a staru platformu Dacie preuzme Lada.
    Trenutno u Rusiji imate proizvodnju modela Lada Largus, koja je u stvari Dacia Logan MCV prve generacije.
    Obzirom da je brend Lada povucen iz Evrope, ovde ce se prodavati samo Dacia.
    (Kobaja Grande, 13. april 2021 10:46)

    # Link komentara

  124. "Ako pokupe najbolje od Nive I Dacije I to naprave jeftino"
    Pa ne mozes da ukrstis dve platforme koje nemaju veze jedna sa drugom. Sva nova vozila ce biti na Renoovim plaformama. Mozes da napravis neki miks, npr. da stavis neke nebitne delove sa jednog auta na drugi, farove npr. i slicno. Stavljanje jednog motora u na drugu kontrstrukciju vec nije naivan poduhvat.
    (T, 13. april 2021 10:45)

    # Link komentara

  125. Zamsili kupis auto koji su napravili lada i dacia, da li postoje ljudi koji bi kupili tako nesto
    (rs, 13. april 2021 10:40)

    # Link komentara

  126. Hahaha dacia i lada, dvije najvece sklopocije u auto industriji
    (cole, 13. april 2021 10:36)

    # Link komentara

  127. Zvaće se Dada?
    (Broj 1, 13. april 2021 10:04)

    # Link komentara

  128. Ako pokupe najbolje od Nive I Dacije I to naprave jeftino,tj.za pristojne novce, bice to pristojna kupovina novog automobila,pogotovo za ljude kojima nije bitno nista osim izdrzljivog auta I klima uredjaja.
    (kralj, 13. april 2021 09:57)

    # Link komentara

  129. Ruka ruku hvata...igra brat do brata...
    (drmezni piljota, 13. april 2021 09:49)

    # Link komentara

  130. Zar vec ne dele platforme?
    Koliko znam Logan i Daster imaju svoje verzije sa znackom Lade.
    (ZMN, 13. april 2021 09:48)

    # Link komentara

  131. Браво за потез, пре 15 година сам купио Дачиа Логан 1,6 , затим га заменио 2015. Дачиа Дастером 1,6 и планирам следеће године да га заменим Лада Нива Травелом 1,7. Имам одлично искуство и увек купујем само нов ауто и то бензинце. Са ова два аута нисам имао ниједан озбиљан квар, све се сводило на замену дотрајалих делова.
    Троше мало више ( око 8 л/100 км), али све има своју цену.
    Што би рекао Гидра:Благодарим.
    (Рајко Четник, 13. april 2021 09:39)

    # Link komentara

  132. Lada nastavlja da živi kao zaseban brend u Rusiji, ovo sa Dacijom je mutant Lade.
    (analitik, 13. april 2021 09:32)

    # Link komentara