Vulin: Bahatim vozačima oduzimaćemo vozila,na što duže

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin apelovao je danas na građane da poštuju saobraćajne propise i vezuju pojas, ističući da je većina smrtnih ishoda u saobraćajnim nezgodama mogla biti izbegnuta upravo vezivanjem pojasa i poštovanjem saobraćajnih propisa.

Pošaljite komentar
  1. Treba uvesti DOZIVOTNO ODUZIMANJE VOZACKE DOZVOLE. Tada ce i najvece budale poceti da razmisljaju. Naravno ako se zakon stvarno primenjuje za sve. Ne moraju svi da voze.
    (Nauta, 5. mart 2021 17:44)

    # Link komentara

  2. Policija treba da malo stoji na semaforu i kažnjava one u prvom redu koji bleje u telefon i onda im treba 5 sekunde da krenu kad se upali zeleno. A onaj iza njega pritiska kvačilo i prebacuje u prvi tek nakon što je ovaj prvi krenuo. I onda ja peti upadnem ponovo u crveno jer je samo četiri uspavanih uspelo da prođe. Idite malo u Nemačku, Fracusku i Italiju pa učite kako se vozi. Osnovno pravilo u saobraćaju je poštovanje prema kolegama vozačima. Nema dremanja za volanom, ko je pod bensedinom nek ide busom.
    (Marko, 4. mart 2021 12:40)

    # Link komentara

  3. sta tacno znaci, za bahatog vozaca "gledaćemo šta objavljuju na društvenim mrežama"? ne razumem. ako podrzavas vladajucu garnituru, onda vise nisi bas toliko bahat i kontra ili sta vec? kakve veze ima tvoj privatni profil sa nacinom voznje? jel on misli da bahati vozaci najavljuju bahatluk na netu, pa on da ih pohapsi jos pre toga? klasican komunista je ovaj vulin. samo bi da otima, kaznjava, propituje i tako dalje. a kad li njega neko da pita za tetku iz kanade, braco?
    (nikola, 2. mart 2021 16:54)

    # Link komentara

  4. Treba obratiti malo više pažnje i na bahate pešake! Niko tu više ne gleda levo desno , pogotovu u gustim gradskim zonama. Čak i na pešačkom prelazu, pa tvoj život je u pitanju, zakon te ne štiti od invaliditeta ili smrti. Žene bre isteruju kolica s detetom na ulicu između dva parkirana automobila i ne pogledaju levo desno i onda taj vozač treba da pati ceo život i da ide u zatvor a nije prekršio ni jedan propis. Nisu samo vozači automobila krivci ali samo oni idu u zatvor!?
    (nije vazno, 2. mart 2021 16:25)

    # Link komentara

  5. Кад имамо овако паметног министра, где ће нам бити крај. Ко се од обичних људи бахати? Они који се налазе тако ће и даље радити. Министре непонављајте те фразе годинама, вероватно сте користили писани говор од раније. Решите бахатост наплатне рапе Бабића, сина Жељка Митровића, разних синова олигарха и политичара. Најлакше је ударати по сиротињу. Али зато ви нисте способни.
    (Горан, 2. mart 2021 12:42)

    # Link komentara

  6. Dok god mi ovde smatrali da je građansko prijavljivanje nasilničke vožnje "drukanje" a ne obaveza svih nas ništa se neće promeniti......
    (Mister No, 02. mart 2021 09:53)


    U jednom većem naselju u Srbiji lik istrese prikolicu punu smeća u kanal za usmeravanje vode prilikom obilnih padavina. Prijavim rođaku čoveka koji je to uradio, a koji je direktno ugrožen, kaže rođa "a šta ću ja sad da radim, ako ga prijavim svi će me smatrati za drukaru".ne prodje mnogo baš to smeće zaustavilo vodu i preusmerilo u naselje, rođin podrum pun vode, sve uništeno sa sve prelepim dvorištem. Rođa i dalje misli da je ispravno postipio, bolje šteta nego da selo priča...
    (ja, 2. mart 2021 12:09)

    # Link komentara

  7. Mislim da bi najviše efekta imalo privremeno oduzimati telefone svima koji ih koriste u automobilu na nezakonit način. Ima zakon, zašto se ne primenjuje? Čemu služi ako se ne primenjuje?

    Dnevno viđam najmanje dvadesetak vozača, uglavnom su žene, koji telefoniraju i voze ili se zabavljaju na semaforu. Dokle god je opravdanje "Pa svi to rade", svi će to i da rade.
    (Aga, 1. mart 2021 22:56)

    Pre 10-ak dana u Lipovici me sustigne neki lik u malo starijem Audiju. Pošto mi se zalepio za branik, mogao sam da vidim da drži mobilni na uvu. Vozili smo tako sve do Petlovog brda, otprilike do skretanja za Metro, što je otprilike 20-25 minuta vožnje. Za celo to vreme lik je neprekidno laprdao u mobilni!!!

    Kod Petlovog brda je prestao, ali nekako se pogodilo da smo i dalje išli u istom smeru i pratio me je još nekih 15 minuta, do Požeške ulice, gde je skrenuo levo. Za to vreme više nije pričao u mobilni, ali na svakom semaforu sam ga gledao kako kucka SMS!

    Ja ne mogu da se setim da sam u životu imao konverzaciju dugu 20 minuta na mobilnom, a najmanje dok vozim! Ne mogu ni da zamislim šta bih sa nekim pričao na mobilnom tokom celih 20 minuta. Ako je tema toliko važna da zahteva duži razgovor, onda je mnogo bolje i produktivnije obaviti to uživo, zar ne?

    Ali ko bi ga znao, možda sam ja čovek zastarelih shvatanja, koji i dalje znatno više ceni konverzaciju uživo, a mobilni mi služi samo da dogovorim mesto i vreme te konverzacije....
    (Papageno, 2. mart 2021 12:08)

    # Link komentara

  8. ono kad ti vulin prica o postovanju zakona i propisa
    (Markonjero, 2. mart 2021 11:13)

    # Link komentara

  9. @genijalac
    Ako smor u gradu vozi 50km/h ili pored skole u zoni usporenog saobracaja i sporije a ti ga pretices onda si ti bahat ili vozis nasilnicki.
    Radim to i ja ali gledam da ne idem preko ogranicenja vise od 20km/h pa ako me radar uhvati nije mi kriv smor a ne mogu da me olese nego mi ide minimalna kazna. Kada je kisa i klizav kolovoz onda se trudim da budem smor i da vozim po ogranicenju.
    U Beogradu jeste problem sto mere brzine na bulevarima sa vise traka gde mozes da vozis slobodno i 70km/h ali pored skola i vrtica nikada nema radara vec samo gledaju prvenstvo pesaka na prelazu ili punu liniju.
    (Aleksa Pufta, 2. mart 2021 10:27)

    # Link komentara

  10. Dok god mi ovde smatrali da je građansko prijavljivanje nasilničke vožnje "drukanje" a ne obaveza svih nas ništa se neće promeniti. Apsolutno ali apsolutno podržavam inicijativu da se omogući slanje video materijala koji svedoči o bahatosti i nasilničkoj vožnji ali ISKLJUČIVO ako će se kažnjavati SVAKO ko je iza volana vozila na snimku, bez obzira na cenu, model, boju stakala i eventualne rotacije na njima.
    (Mister No, 2. mart 2021 09:53)

    # Link komentara

  11. To što Vi postavite radare na ulicu, nije pravo merilo ponašanje vozila.
    Svako naselje ima svoje lokacije gde se nesavesni vozači iživljavaju.
    Radari treba da budu sakriveni kao kod presretača.
    Kako kao "privatna" vozila, tako i sva ostala "maskirana" vozila.
    Kamioni, kombiji ...
    Onog momenta kada postavite tronožac za radar, kao da ste stavili
    svetleću reklamu ... nesavesni vozači obaveštavaju vozače iz kontra
    pravca ... i onda kazni padne neka "zabludela duša", a njih stotine
    na istom mestu ne budu sankcionisani.

    Napraviti internet sajt za prijavljivanje lokacija, gde bi bilo poželjno da se postave "maskirna" vozila sa kamerom i radarima. I da se podaci šalju
    centralizovano, bez uplitanja "lokalaca" da be bi bilo "pomoć prijatelja".

    Jer eto iznenađenja ... pored kakvih "tajkuna" sa besnim kolima, divljačko ponašanje hoće da prikazuju i članovi policije.

    Takođe i kazne ... ako je kazna 5.000 din, onda nema ako plati u 8 dana
    da bude pola.
    (Coyote Nervosius, 2. mart 2021 09:28)

    # Link komentara

  12. Pusti to Vuline.Nego jel izvadi ti onog klinca u Nisu sto zgazio coveka i dete i to na trotoaru?
    (Strokavi mozak, 2. mart 2021 09:23)

    # Link komentara

  13. Al da pođete od vaših službenih vozača.
    (sladoledsmesom, 2. mart 2021 08:54)

    # Link komentara

  14. dodji odma uzmi ali plati sto uzmes!
    (milos, 2. mart 2021 08:52)

    # Link komentara

  15. Cuj pojas... a sta cemo sa neupaljenim svetlima,koji voze samo sa pozicijama,a i one ckilje?!
    Pa preticanje preko pune,pa i preko dve pune...?!
    Pa snimanje sebe i ostalih telefonom za instagram,tiktok...?!
    Pa svetla koja osvetljavaju vise nebo avionima nego put,pa kad ti dodje u susret,oslepi te..?! Ne shvataju kolko je to opasno...
    A problem vam je pojas...a zasto?! Jer ste nesposobni!!!!! Vrlo veoma...
    (Neznan Poznanovic, 2. mart 2021 08:51)

    # Link komentara

  16. ... sve će to da trangelja kao do sada, suština je kako da ukinemo nesposobnu koru od banane državu i uspostvimo neku nalik na normalnu !?
    (Dik, 2. mart 2021 08:26)

    # Link komentara

  17. Voli covek nacionalizaciju pa to ti je. Jos da ubace u zakon i oduzimanje vozila od domacih izdajnika, stranih placenika i saradnika okupatora.

    Sta ce drzavi ti automobili? Da pravi licitacije za pajtase?
    Polja placu za okopavanjem i radnom snagom a kandidata koliko volis.
    to Vulina ne zanima.
    (Aleksa Pufta, 2. mart 2021 08:05)

    # Link komentara

  18. @radijator - niko ko krši zakon, a naročito bahati vozači, nemaju moje sažaljenje. Ja ne mislim da sam drukara ako prijavim bahatog kretena. Mislim da sam uradio časnu stvar.
    (Aca, 2. mart 2021 08:01)

    # Link komentara

  19. Ljudi Vrana Vrani oci ne vadi,svi ovi koji se bahate ili su im roditelji ili neko od familije u politici,policiji ili sudu. Cak ima veliki broj koji su iz kriminogene strukture drzave . Da drzava zeli ,resila bi ona to u roku od mesec dana . Ja sam vozac i po gradovima je sada vise kamera nego znakova . Vide oni sve samo ne zele da reaguju ,po principu ja tebi ti meni. Evo licni primer juce u bulevaru Kralja Aleksanda lik vozi Mercedesa ML suprotnom trakom i prolazi kroz raskrsnicu,i na toj raskrsnici postoji kamera .
    (Zvonko, 2. mart 2021 06:56)

    # Link komentara

  20. Ko može vulina da shvata ozbiljno.
    (sećam se, 2. mart 2021 06:25)

    # Link komentara

  21. I gradjani vama porucuju,da se ne bahatite.
    Prvo licna ODGOVORNOST MINISTRE .
    (Mozda me pamcenje ne sluzi, 1. mart 2021 15:41)

    Pre neki dan na autoputu kroz BG (ogranicenje na tom delu je 80kmh), obisli pod rotacijom crni skupi automobili. Vozili su oko 150 odokativno jer su bas proleteli. Jedan je bio u levoj traci, drugi je vozio po sred linije izmedju dve trake. Prestanite to da radite, ubicete nekog. Znam da vas bas briga, ministri i vozaci ministara, ali ima ljudi koji ce da vam se osvete kada im ubijete nekog. Mislite o tome.
    (Upravo tako, 2. mart 2021 06:21)

    # Link komentara

  22. Ma jok baltazare, nego imaju one telefone, kako ih zovu, burner phones, to nema bluetooth ali zato zarađuje za kola :)
    (olo, 2. mart 2021 06:20)

    # Link komentara

  23. ja ne razumem ko je tu kriv auto ili covek samo su nekad u engleskoj ljudi razbijali masine misleci da su one krive pokret se zvao ludizam po vodji ovaj ce se zvati vulizam
    (ziko, 2. mart 2021 05:48)

    # Link komentara

  24. A šta ćemo sa ANDREOM I STANIKOM, jesu li ubice ADEKVATNO KAŽNJENE ?
    (Neša, 2. mart 2021 04:14)

    # Link komentara

  25. kako se odlucuje ko je bahat, jel bahat onaj sto pretice smora u sred grada koji se vuce kako kornjaca jer mu se ne zuri ili stedi gorivo i da li je bahat taj smor koji se vuce i koci sav narod koji zuri negde ili su bahati ovi sto u desnoj na sva 4 piju kafu u kaficu. hoce se i njima oduzimati vozila.
    (genijalac, 2. mart 2021 01:13)

    # Link komentara

  26. Vulin= DRZAVA TO SAM JA .
    ODUZIMACEMO VOZILA.
    KO TO MI , ministre?
    Po KOJIM MERILIMA ( kada ce te Mitrovicevom sinu oduzeti), po KOM ZAKONU I CIJOJ SELEKCIJI?
    (Mozda me pamcenje ne sluzi, 2. mart 2021 00:57)

    # Link komentara

  27. Ministre,KO TO MI ?
    (Mozda me pamcenje ne sluzi, 2. mart 2021 00:55)

    # Link komentara

  28. Ako hoces da otimas,daj licni primer.
    Nikada nismo saznali sve oko tetke iz Kanade.
    Sta je sa Mitrovicevim sinom.?
    Nece moci ministre.
    Dosta nam je siledzija koji se zaklinju u instuticije- inspektora,notara,izvrsitelja i nedodirljivih.
    (Mozda me pamcenje ne sluzi, 2. mart 2021 00:54)

    # Link komentara

  29. Prvo da se policija pridrzava zakona i reda ! Da se vezu,da ne pricaju na telefon u voznji,da busu uredni,da ne nose suncane naocale,da ne puse,da imaju zakopcane cipele i dugmad,da nisu pijani itd... Dajte jedan sajt gde se takve slike i snimci mogu anonimno okaciti. Odatle treba krenuti u sprovldjenje zakona a onda dalje traziti krivce po razno raznim osnovama i prekrsajima.
    (farsica, 01. mart 2021 22:53)

    kakve to veze ima sa bilo cim ? da li ce neko biti manje bahat ako policajac bude uredan i vezuje pojas... naravno da nece...
    (m, 2. mart 2021 00:42)

    # Link komentara

  30. Ti i deda tako otimo tudje kuće i njive kad je došo?
    (Lala iz Banata, 2. mart 2021 00:34)

    # Link komentara

  31. 2.Омогућити сервис (веб сајт/апликација) гдје сви учесници у саобраћају постају “саобраћајна полиција”.Ко год сними тежак саобраћајни прекршај својом ауто камером може да аплоудује тај снимак на том сервису а након завршетка прекршајног/кривичног поступка одређени (процентуални) износ наплаћене казне се пребаци на рачун онога ко је снимио тај прекршај.

    Klasican srpski cinkaros.
    (Radijator, 1. mart 2021 16:23)

    Kako ces ti mene da zoves manje je bitno. Vazno je da se divljaci obuzdaju.
    (Ledolomac, 2. mart 2021 00:17)

    # Link komentara

  32. 2.Омогућити сервис (веб сајт/апликација) гдје сви учесници у саобраћају постају “саобраћајна полиција”.Ко год сними тежак саобраћајни прекршај својом ауто камером може да аплоудује тај снимак на том сервису а након завршетка прекршајног/кривичног поступка одређени (процентуални) износ наплаћене казне се пребаци на рачун онога ко је снимио тај прекршај.


    Klasican srpski cinkaros.
    (Radijator, 1. mart 2021 16:23)
    Pa vidi,do pre nekoliko godina kada vidim patrolu ili radar,blicao sam ovima u suprotnoj traci da ih "obavestim" ...
    Posto se ljudi postali neljudi,sada mi je cak nekako i drago kada ih nahvataju,ne pada mi napamet da blicnem vise nikom.
    Blizu mi je T.C. Stadion,pogledajte samo kakvi automobili su parkirani na mestima ispred ulaza,gde je rezervisano za invalide i roditelje sa malom decom...
    Gde god da krenem autom,dozivim usput minimum bar 5 sitacija da me neki kreten ne udari,isece ili nekakvo izivljavanje,bahacenje.Da ima mogucnosti da posaljes snimak i dobijes deo nagrade,mislim da bi mi to bio glavni posao.Cak bi se od toga i jako dobro zaradjivalo,imas previse ludaka na ulicama.Postoje zakoni i propisi,ko je isao u auto skolu i naucio ih,dobio je dozvolu,pa ako neko zna sta sme a sta ne sme,zasto onda to radi?Zasto si parkirao na mestu za invalida,zasto vozis zustavnom trakom,zasto vozis 90 u naseljenom mestu kad je dozvoljeno 50,zasto pretices kolonu preko pune linije,mogu do sutra tako.
    (samo da kazem, 1. mart 2021 23:40)

    # Link komentara

  33. evo pocni od Mitrovica i porodice.
    (dr.kadzija, 1. mart 2021 23:35)

    # Link komentara

  34. Mislim da bi najviše efekta imalo privremeno oduzimati telefone svima koji ih koriste u automobilu na nezakonit način. Ima zakon, zašto se ne primenjuje? Čemu služi ako se ne primenjuje?

    Dnevno viđam najmanje dvadesetak vozača, uglavnom su žene, koji telefoniraju i voze ili se zabavljaju na semaforu. Dokle god je opravdanje "Pa svi to rade", svi će to i da rade.
    (Aga, 1. mart 2021 22:56)

    # Link komentara

  35. Prvo da se policija pridrzava zakona i reda ! Da se vezu,da ne pricaju na telefon u voznji,da busu uredni,da ne nose suncane naocale,da ne puse,da imaju zakopcane cipele i dugmad,da nisu pijani itd... Dajte jedan sajt gde se takve slike i snimci mogu anonimno okaciti. Odatle treba krenuti u sprovldjenje zakona a onda dalje traziti krivce po razno raznim osnovama i prekrsajima.
    (farsica, 1. mart 2021 22:53)

    # Link komentara

  36. Ne vozila vec vozacku dozvolu- trajno. Ne moraju svi da voze a ponajmanje bahati vozaci zbog kojih ginu neduzni.
    (Nauta, 1. mart 2021 22:51)

    # Link komentara

  37. U mojoj ulici zivi vozac nekog ministra, ne znam kog, niti me zanima, ali, kada taj covek ide sa posla, ili ide na posao, preporuka svih u naselju je da se na trenutak sklone, zaustave sve svoje aktivnosti, udalje decu, stare i sve svoje kucne ljubimce! Skoda Superb, nova, crna, zatamljena stakla, 4x4, ispunjenje sna svakog dzibera, a tek kako ide, pa to ni oni sto su je napravili, takav test nisu radili! Imam kameru u kolima, ali nikako da se potrefi da ga snimim, ali nadam se tom danu, a onda saljem snimak na sve moguce adrese! Nadam se samo da nikog dotle nece pregaziti!
    (rani, 1. mart 2021 22:22)

    # Link komentara

  38. Na stranu glup predlog, evo mene nešto drugo interesuje kao sociološki fenomen. Jeste li primetili da vozači kola od 50k eur pa na gore OBAVEZNO drže telefon u ruci dok pričaju? Jel nestalo para za paket dodatne opreme sa Bluetooth-om ili ne umeju da pročitaju uputstvo kako se povezuje? U čemu je fora? Neka I ne misle na bezbednost, ali brate udobnije je ne držati telefon u ruci!?
    (baltazar, 1. mart 2021 22:01)

    # Link komentara

  39. Da se slozim sa kamerama mogu i to ovim drzavnim da. Privatnim ne. Iz prostog razloga. Vozac ispred uredno vozi 70km/h na pravcu gde je ogranicenje 50km/h, naglo krece da koci i ako nema ispred radara, policije ili kamere na celih 40km/h. Krecem da kocim i svi iza mene. Krece narod da trubi, vozac iz revolta spusta na 30. Krecemo da ga preticemo a on pokazuje na kameru. Sad smo svi mi bahati a on je uzrok. Koliko ce takvih da bude da bi dobili pare od policije ili osiguranja.
    (Totalnonebitan, 1. mart 2021 20:15)

    # Link komentara

  40. Sto niste Dari Bumbaru oduzeli danas automobil?
    Kome cete oduzimari automobile, samo odabranima?
    (kvazi englez na srpskom, 1. mart 2021 19:58)

    # Link komentara

  41. Nevezivanjem pojasa se ne ugrožavaju drugi učesnici u saobraćaju. Šta je koga briga za mene ds li ću se vezati, glupost zakon.
    (Gagi, 1. mart 2021 19:21)

    # Link komentara

  42. Vozacima u ovoj zemlji treba mnogo psihijatara,stroziji zakoni, uvodnenje kamera u auto, kaznjavanim vozacima, tu stvarno vidis koliko su ljudi pukli , otisli u aut.
    (Kiki, 1. mart 2021 18:35)

    # Link komentara

  43. Pojas koristim bez izuzetka i smatram da će u većini slučajeva smanjiti fatalne povrede i ishode. Doživeo sam da me iseče kamion od 30t pri velikoj brzini, iako u velikom i jakom automobilu ključnu ulogu odigrao je pojas da prođem sa samo malom ogrebotim ruke koja je po inerciji udarila o tablu.
    Ne slažem se sa naplatom kazni za pojas, to treba regulisati preko osiguranja koje ide na teret onog ko nije bio vezan u slučaju udesa.
    Problem bahatih vozača treba zaista rešavati organizovanije i odlučnije, a naročito nasilnika za koje bih uvažio bilo koji dokaz nakon forenzičke validacije.
    Ne zaboravite da žrtva nasilne vožnje možete biti vi ili neko vama blizak, konačno niko ne zaslužuje takvu sudbinu.
    Zato prijava nasilničke vožnje nije cinkarenje već obaveza, a okretanje glave stavlja nas u red saučesnika pa zato i imamo porast kriminalnog i nasilnog ponašanja u svim sferama, a ne samo saobraćaju.
    (wronghouse, 1. mart 2021 18:32)

    # Link komentara

  44. Pre neki dan vidim covek i zena voze dete od 10ak god u krilu od oca koji upravlja vozilom. Kakva kazna njima na treba da primeni? Mali vrti volan a otac salta brzine... U sred bela dana trake pune vozila. Gledam ne verujem.
    (aleks, 1. mart 2021 18:19)

    # Link komentara

  45. Teraj to u zatvor, u kamenolom, šta ti je auto kriv? Da ima čime rodbina da se doveze kad skotu dođe u posetu.
    (Zema, 1. mart 2021 18:03)

    # Link komentara

  46. Klasican srpski cinkaros.
    (Radijator, 1. mart 2021 16:23)

    U CH ti je gradjanska duznost i obaveza da drukas kad uocis prekrsaj. Vidim sve im lose tamo u CH...
    (Vlada, 1. mart 2021 17:57)

    # Link komentara

  47. Bolje da osvetlite ove ulice po okolini Beograda, i širom zemlje, umesto što stavljate kamere na svaki ćošak, zakrpite rupe i naučite ovu decu da voze umesto što im kupujete dozvole. Pa onda kažnjavajte "bahate".
    (Vozač, 1. mart 2021 17:45)

    # Link komentara

  48. evo malopre dupla 14-tica skrece na cisto crveno kod pravnog fakulteta
    (bukule, 1. mart 2021 17:34)

    # Link komentara

  49. Nije naš problem sa bahatim vozačima to što su propisi blagi, već to što se ne primenjuju. Kada maloletnih za volanom BMWa uleti u Dunav sa gomilom tinejdžera u kolima od kojih se neki i udave, i kada se ispostavi da ima 30tak saobraćajnih prijava (i to bez dozvole), onda nije problem u tome što je zakon loš, već u tome što se ne primenjuje. Da je mali prvi put bio novčano kažnjen, a drugi put zatvorski (makar i na 3 dana)... ne bi došlo do toga da nekog ubije. Ovakvih primera ima svakog dana. Kad narod počne da se buni, država samo pooštri zakon, pa ga i dalje ne primenjuje.
    (Bojan, 1. mart 2021 17:16)

    # Link komentara

  50. Koliko je pojas spasio, toliko je korona uzela, a tek će. Ljudi nisu ugrožena vrsta. Na početku 20. veka je bilo 2 milijarde stanovnika, a sad nas ima 8. Šest milijardi je višak koji uništava planetu. Kazne služe samo da država uzima pare.
    (Čistač, 1. mart 2021 17:00)

    # Link komentara

  51. 2.Омогућити сервис (веб сајт/апликација) гдје сви учесници у саобраћају постају “саобраћајна полиција”.Ко год сними тежак саобраћајни прекршај својом ауто камером може да аплоудује тај снимак на том сервису а након завршетка прекршајног/кривичног поступка одређени (процентуални) износ наплаћене казне се пребаци на рачун онога ко је снимио тај прекршај.


    Klasican srpski cinkaros.
    (Radijator, 1. mart 2021 16:23)

    # Link komentara

  52. paradajz-man :)
    (sima-hirosima, 1. mart 2021 16:22)

    # Link komentara

  53. Ajde prvo oduzmite vozilo Mitrovićevom malom, pa malom koji je ubio dete i čoveka u Nišu, pa Babiću...
    (Kiza, 1. mart 2021 15:48)

    # Link komentara

  54. I gradjani vama porucuju,da se ne bahatite.
    Prvo licna ODGOVORNOST MINISTRE .
    (Mozda me pamcenje ne sluzi, 1. mart 2021 15:41)

    # Link komentara

  55. Kako razlikovati prava i lazna policijska vozila,znacke ,rotaciona svetla Ministre?
    Pitam ,samo zbog poverenja.
    (Mozda me pamcenje ne sluzi, 1. mart 2021 15:39)

    # Link komentara

  56. A kada ce doci na red bahatost oko kupovine stana ,?
    Da li ce mo oduzimati stanove zbog laznih informacija o poreklu para?
    (Mozda me pamcenje ne sluzi, 1. mart 2021 15:38)

    # Link komentara

  57. Ovaj nije normalan kskve veze ima imovina (auto) i vožnja, ali to je stari komunista julovac a oni su naučili na otimanje.Ako je vozač zgrešio uzmi mu vozaćku i kazna, a ne auto idiotizam.
    (Milan, 1. mart 2021 15:33)

    # Link komentara

  58. Пошто је био министар одбране без војног рока значи ли то да је сада без положене возачке и када можемо да очекујемо полагање пред камерама, убрзана обука наравно...
    (Филипинац, 1. mart 2021 15:27)

    # Link komentara

  59. Za našu decu

    Mitrović family
    (Tri korne penal za zvezdu, 1. mart 2021 15:26)

    # Link komentara

  60. Po kom paragrafu KZ?
    (Mozda me pamcenje ne sluzi, 1. mart 2021 15:25)

    # Link komentara

  61. Pozdravljamo odluku po džepu kultura se uči preko džepa.
    (Dijaspora, 1. mart 2021 15:20)

    # Link komentara

  62. Ниси ми га ни купио.......
    (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 1. mart 2021 15:12)

    # Link komentara

  63. A jel se bahata voznja i smatra kada vozis svojom trakom,i matori majmun sa plavusicom od 18 godina koja sedi pored njega,krene u tvoju traku da te sece,naravno Audi Q2 neki model?A sirenu ne cuje i to skoro 30 sekundi lezim na njoj.Gleda te telecim pogledom i smeska ti se,znaci je*e u mozak sa smeskom.
    Zao mi je bilo da ostetim svoj auto,a mogao sam,rekoh ma pusti budalu,da bogda mu ******.Kako da ga prijavim i da ga kaznite?Da li mu za to oduzeli auto,ugrozio je mene,moju pokretnu imovinu i moju porodicu.Da ima policije i da je normalna zemlja,kaznili bi ga samo na osnovu snimka,ovde to ne postoji.Tako da je ovaj tekst samo gubljenje vremena i trosenje struje.
    (vozač, 1. mart 2021 15:06)

    # Link komentara

  64. Ova parksa se vec odavno primenjuje u Svajcarskoj.
    Najprije dozvola, pa ako bahati vozac ponovo ucini prekrsaj,
    oduzima mu se i auto.
    (Malo po Svajcarski, 1. mart 2021 15:03)

    # Link komentara

  65. Bahat je i onaj vozač koji stoji na zelenom i čačka telefon, a kad napokon krene, vozi 20 na sat i napravi kolonu iza sebe u nedogled. Onda nekom popuste živci, pa krene da obilazi tu kolonu i eto ti problema. Nije samo kriv onaj koji obilazi. Prosečna brzina u Beogradu mi ne prelazi 25 na sat, a tolika mi je i na biciklu. Užas! Bolje da nauče ljude da voze kako treba, nek uče sve dok ne nauče, a ne da ih uče kako što sporije da krenu na zeleno. I bolje puteve i ulice da poprave i prošire, jer u Beogradu ima rupa sa kojima se družim godinama, a i traka čija je širina ispod svakog minimuma. Bitne su zimske gume, na 25 na sat, a što nema parkinga nigde, to nije bitno, samo plati registraciju i vozi kao baba.
    (Šifrant, 1. mart 2021 15:02)

    # Link komentara

  66. Osim ako voze neku dzipčinu od 50.000 ili više, onda ih ne diramo
    (kaboom, 1. mart 2021 14:50)

    # Link komentara

  67. Ministar se uziveo u ulogu,hoce covek sve da prati I da zalazi u privatnost obicnih gradjana,ocekujem miliciju na vratima,da pita zasto sam pojeo dva kolaca posle rucka,struka kaze samo jedan.
    (kralj, 1. mart 2021 14:49)

    # Link komentara

  68. Ево и неколико предлога од мене,лаика у овим стварима .Ипак не смијем себе ставити у раван са величинама попут Окановића и Вулина.

    1. Озаконити ауто камере.Ако је то до сада било дискреционо право судије,често и изузетак,нека постане правило.Не разумијем какав је то закон који фаворизује рекла-казала и поткупљиве судске вештаке наспрам најбољег могућег доказа којег можете видјети голим оком и то када год пожелите.Наравно треба и ту увести неке стандарде у смислу минимума техничких могућности самог уређаја како би се избегао увоз јефтиних и бескорисних ауто камера Ш категорије квалитета ,произведених у Кини.
    2.Омогућити сервис (веб сајт/апликација) гдје сви учесници у саобраћају постају “саобраћајна полиција”.Ко год сними тежак саобраћајни прекршај својом ауто камером може да аплоудује тај снимак на том сервису а након завршетка прекршајног/кривичног поступка одређени (процентуални) износ наплаћене казне се пребаци на рачун онога ко је снимио тај прекршај.
    3.Набављање уређаја за све саобраћајне полицајце којим би приступали досијеу сваког возача.Да зна са ким тачно има посла.
    4.Пооштравање казни у саобраћају,нарочито за оне са најтежим последицама.
    5.Сваком ко у саобраћају убије или нанесе инвалидитет другом учеснику а утврди се да је био под дејством алкохола или наркотика доживотно забранити управљањем било којег возила на моторни погон.
    (Comment moments, 1. mart 2021 14:46)

    # Link komentara

  69. Ti kad nam kupiš, ti oduzimaj....
    (Goran 973, 1. mart 2021 14:32)

    # Link komentara

  70. Sto ovaj zavisnik Lupeta
    (CRNI, 1. mart 2021 14:32)

    # Link komentara

  71. Trebalo bi saobracajno da otvori portal gde bi ljudi kacili slike bahatih i vozaca koji ne postuju pravila. Ali da objavljuju i slike svojih i drzavnih službenika ! koje ja vidim bar jednom dnevno. Policajac pogotovu komunalac moraju da daju primer jer zasto bi ih ja postovao.
    (Bejoye, 1. mart 2021 14:29)

    # Link komentara

  72. Podrzavam u potpunosti. Jos kada bi vazilo za sve bilo bi super. Po zanimanju sam profesinalni vozac. Retko koja zemlja ima ovako bahate vozace. Svi su nesto kao besni, migavac ne postoji, ako ga ti koristis ne uvazava se. Puna linija kao da ne postoji,sasecaju, izlecu, dzipovima jasu preko ivicnjaka,semafora. Krenem iz Portugala i prvu sirenu cujem u Simanovcima. Pola vozaca je nepismeno i nekulturno, bar sto se saobracaja tice. I uveo bih novcanu kaznu i to masnu za sve koji trube bez razloga, za bili koji vid bahacenja i ispoljavanja sile.
    (Milan, 1. mart 2021 14:28)

    # Link komentara

  73. A bahatim ministrima?
    (Jovan, 1. mart 2021 14:25)

    # Link komentara

  74. Kada će tvoji policajci da poštuju propise? Niti vezuju pojas niti upaljena svetla, a o pričanju telefonom nećemo ni da pričamo. Retko ko od njih i da vozi bez telefona.
    (ciga, 1. mart 2021 14:20)

    # Link komentara

  75. za početak nek i policija ima registrovana vozila.
    (pele, 1. mart 2021 14:17)

    # Link komentara