1. @kvarežma
    Evo zbog tebe salon radi i noću!

    Dobro reče za ovaj auto: LAĐA! Retka tačna konstatacija od tebe, izrečena u vidu omaške. Dešava se i najboljima, bez brige.

    Za subvenciju si naravno slagao, jer za Camry-ja nema subvencije. Bar ne za nivo opreme koji je u test vozilu.
    Pozdrav iz noćnog salona.
    (hm, 22. mart 2021 00:32)

    # Link komentara

  2. @HM odličan za flotne kupce i taksiste (kad ne bi bilo vozila sa TNG), a obični vozači uštedu videti neće - naprotiv lišavaju se kupovine luksuznijeg vozila da bi "štitili" životnu sredinu. Računica nije tu za hibridni Camry. Kod nas takva "direktorska" limuzina za početak mora da tuče bar 200 na autoputu, a ovaj auto to ne može uopšte - a predstavljate ga kao tehnološki najnapredniji agregat na tržištu. U tom cenovnom rangu ima bržih, udobnijih automobila, a i boljih za vožnju od te lađe.

    Uštedu od subvencija je uzeo diler sebi i još to predstavlja kao "akcijsku cenu". Kao vrhunac bezobrazluka su komentari na forumima u kojima nipodaštavate ljude koji vam skrenu pažnju na nedostatke vozila.

    Inače najviše volim u toku vikenda da vam ostavim komentare, pošto salon ne radi pa ne možete da odgovorite. ;-)
    (Kvarežma, 14. mart 2021 11:29)

    # Link komentara

  3. @rebro
    Ček da vidim da li sam razumeo..Znači ti si zaključio da ja ne znam da auto na hibridni pogon troši naftu/benzin? Mislim da tvoj komentar ne zslužuje odgovor. I ovo što sam napisao je previse.
    (hm, 13. mart 2021 10:51)

    # Link komentara

  4. @hm, ček da vidim da li sam razumeo. Znači ti si društveno odgovoran ako kupiš hibrid ili električni auto, a ja nisam ako kupim dizel ili benzin. Pritom je isti proizvođač u pitanju. Čuješ li ti sebe majstore?
    Koliko se potgroši nafte da se naprave 4 penumatika? Elita prenela svoju odgovornost na krajnjeng potrošača i ti sada misliš da si društveno odgovoran.
    Čisto da znaš - bez nafte nema života, a ti slobodno misli kako si društveno odgovoran. Naftu i dalje trošiš samo ne znaš.
    (rebro, 11. mart 2021 23:54)

    # Link komentara

  5. Dobar auto, ali nije ni blizu premijum segmenta, naročito sa ovim ekranom iz Toyote korole.
    (Igor, 11. mart 2021 09:09)

    # Link komentara

  6. @Kvarezma
    Na pogrešnoj adresi si. Moja veza sa Toyota salonima je samo u tome što servisiram automobile kod njih, i to dok su u garanciji. Van garncije, postoje i druge opcije.
    Inače, za tvoju informaciju, budući da Camry-ju nisi ni prišao, reč je o ODLIČNOM automobilu. U njegovom cenovnom rangu sigurno o jednom od boljih izbora.
    (hm, 8. mart 2021 13:43)

    # Link komentara

  7. Imam taxi u Kanadi.U nasoj kompaniji pola taksija su Camry Hybrid a druga polovina Prius. Mozda imaju dva Ford Fusion Hybrid. Prvi Camry mi je presao 625000KM do 400000 nema kvarova sem promjeni pakni posle 100000km i redovne promene ulja.Ovaj drugi ima sada 360000km i tek se razradio, neki taxsisti su prelazili i po 800000 mada je prosek oko 550000km. Toliko od mene
    (Miki, 7. mart 2021 18:08)

    # Link komentara

  8. Pa kad ne bi izmišljali bajke ne bih ni ja bacao hejt, aj nesretni "novinari" što ne smeju da pisnu, nego ste počeli iz salona da ordinirate komentarima. Jadno, pogotovu za ovo malo tržište. Ne mislim samo na vas iz Toyote, proširila se priča.

    U svakom slučaju ne možeš gotovo nikome u Srbiji prodati priču o ekologiji za 10-15 hiljada evra više, oborite marže još pa ćemo da pričamo...
    (Kvarezma, 4. mart 2021 16:50)

    # Link komentara

  9. @Kvarežma
    Šefe, ovo postaje već neumesno. Iznosiš neistine i hejtuješ. Vozi bre dizelaše (i sam još uvek imam jednog u porodici, daleko od toga da nisam svestan i njihovih prednosti), a onaj malobrojni društveno odgvorniji i platežno dovoljno sposobni deo pučanstva, pusti na miru da uživa u vožnji hibrida. Nisi ti seo u Toyotinog hibrida, a Camry si video samo u prolazu.
    (hm, 4. mart 2021 11:04)

    # Link komentara

  10. Lakše malo Toyotini autoboti, Corolla sa 1.6 motorom ide do 200 km/h, a Camry sa hibridom do 150 km/h. Neki veći teret ili prikolica, to je misaona imenica.

    Džaba vam hibridi moji prodajni savetnici, TDI vuče malo bolje. Aj uzdravlje, pa se čitamo ponovo kad ponovo počnu da dele "subvencije" od naših para za vaše proizvode...
    (Kvarežma, 4. mart 2021 08:05)

    # Link komentara

  11. @(Molder, 28. februar 2021 19:10): “U SAD može svašta da prodje...” vidi ovako: u USA prolazi samo kvalitet, a iz tog razloga nema “Evropljana”, (VW u tragovima) sem premijum modela. Ovde se vozi 3X više u proseku nego u Evropi, a to zahteva kvalitet, a nema niko luksuz da malo-malo ide kod mehaničara. Budi ti meni živ i zdrav sa takvim razmišljanjem.
    (XYZ, 4. mart 2021 03:10)

    # Link komentara

  12. @(Molder, 28. februar 2021 19:10): “U SAD može svašta da prodje...” vidi ovako: u USA prolazi samo kvalitet, a iz tog razloga nema “Evropljana”, (VW u tragovima) sem premijum modela. Ovde se vozi 3X više u proseku nego u Evropi, a to zahteva kvalitet, a nema niko luksuz da malo-malo ide kod mehaničara. Budi ti meni živ i zdrav sa takvim razmišljanjem.
    (XYZ, 4. mart 2021 03:10)

    # Link komentara

  13. Najkvalitetniji auto na svetu.. Tačka.
    (HanSolo, 01. mart 2021 19:46)

    I tako ce ostati dok postoji ova planeta..AMIN!!!??????
    (SRBIN, 4. mart 2021 03:04)

    # Link komentara

  14. Programer, već sam u komentarima na temu ovog testa napisao da sam vlasnik Camry-ja i mislim da sam kompetentniji od dosta komentatora da kažem koju u vezi ovog auta, te ću te ispraviti. Neće Camry, pri 130km/h na autoputu preći iznad 5,5 l/100 km, provereno! Ostalo se slažem sa Tobom. Mislim na konstantan rad hibridnog sistema, pa i na autoputu. A neki komentatori su pročitali po koji tekst, videli po neki primerak na ulici i ovde prosipaju svoje "znanje". Naravno, sa polazne tačke da su Toyotina vozila dosadna, da su rugobe, slaba motorizacija, bla, bla... Sazna smo čak i da je Toyota lenja. Pionir u hobridnoj tehnologiji se naprasno ulenjio. Gorive ćelije i vodonik razvije ne znam ko? U stvari, znam, ali su i dalje dosadni, rugobe su, pa lenji su.
    (hm, 3. mart 2021 18:10)

    # Link komentara

  15. Najbolji su oni koji komentiraju, a nisu pročitali tekst niti vozili auto niti se vozili u autu.
    Tako jedan tvrdi da baterija ne pomaže na autocesti. I da nema veze što su povećali maksimalni raspon tj. omjer CVT mjenjača.
    I tako taj "loš" auto troši 5 litara pri 130 km/h. A zamisli sada kada inžinjeri Toyote shvate da uopće nisu koristili bateriju na autocesti pa ju uključe jer su ovdje pročitali da je beskorisna auto će trošiti 2 litre pri 130 km/h! Tako da hvala vam na izuzetnom znanju i objašnjenju kako u Toyoti nemaju pojma.
    To je tako kada neke glave nisu evoluirale od Golfa 2 dizel.
    (Ivan ZG, 3. mart 2021 12:06)

    # Link komentara

  16. (Kvarežma, 2. mart 2021 12:01) # Link komentara

    Da si ikada seo u noviju generaciju hibrida znao bi da i na auto putu sistem najpre puni bateriju, a zatim je ukljucuje po potrebi i na taj nacin elektro motorom "dodaje" pogon. Sistem radi non-stop.


    U praksi - recimo da 2.5 benzinac u Camru-ju na oko 130km/h na auto putu sa 218ks trosi oko 6-7 litara u proseku.
    Benzinac slicne kubikaze i bez hibrida u istim uslovima trosi dva-tri litra vise. Reci cu ti da kolegin BMW 520 benzinac slicne snage u istim uslovima trosi oko 9, cisto da ti bude jasnije

    Da si vozac - to bi znao!

    Pozdravlja te cika programer.
    (Programer, 3. mart 2021 10:32)

    # Link komentara

  17. Kvarežima
    Pravi definitivno... Iako nije vezano uz ovu temu, valja spomenuti.
    Da si (a i ostali) procitao kakav je komentar je ostavio u rubrici posvecenoj nasem filmu koji je posljednjih dana dizao dosta prašine oko nekih istorijskih desavanja bio bi ti jasniji nacin razmisljanja doticnog.
    (Srđan BL, 2. mart 2021 19:31)

    # Link komentara

  18. @IvanZG

    CVT-u su dodali "virtuelnu" brzinu i "rastegli ga"? Ne pravi ljude ovde budalama. CVT nema brzine, mogu virtuelnih da ih dodaju 77, to je u praksi samo pitanje zvuka. Pogotovu je imbecilno napisati da virtuelna brzina dodaje nešto u performansama. Normalno da zuji, takav je mehanizam. Na autoputu nema pomoći hibridne baterije, ali je tegliš sa sobom hteo ne hteo. Koliko je veća potrošnja zbog toga je pitanje (kažu neki i da je mnogo veća nego što Toyota želi da prizna, lično mislim da nije 40%, ali jeste veća), činjenica je da mu je brzina ograničena da se ne bi oštetila baterija.
    (Kvarežma, 2. mart 2021 12:01)

    # Link komentara

  19. @molder
    Dakle, Camry je toliko tehnički nesavršen auto, da može da prođe samo kod kupaca na nivvou jednoćelijskih organizama. Ok, saznali smo nešto novo.
    A argument o samo jednom motoru je očekivan i neistinit. Za neka tržišta u ponudi imaju i 2.0, 2.5 VVT-i, 3.5 VVT-i, a zašto su se za Evropu odlučili samo za hibridni 2.5, ima sigurno dovoljno razloga. Menadžment jednog od svetskog lidera u prodaji putničkih vozila nije u stanju da valjano osmisli svoj nastup na različitim tržištima, nego ćemo ovde na forumu da im objasnimo šta treba da rade.
    (hm, 2. mart 2021 11:05)

    # Link komentara

  20. @ivan ZG
    Jel opet po starom dobrom običaju pišeš iz ličnog iskustva?
    (ciga, 2. mart 2021 10:59)

    # Link komentara

  21. Ovo je najbolji auto u klasi. Po ugrađenoj tehnologiji. Ovoliki auto nevjerojatne udobnosti i tišine vožnje sa ubrzanjem od 8,3 sekunde do 100 i potrošnjom koja ne prelazi 6 litara ma gdje ga vozili. Bez dima, buke i jutarnjeg buđenja susjeda. Samo krene bez šuma.
    Omiljeni auto taksista koji prelaze i 500.000 km prije nego promijene auto!
    Auto koji se u SAD-u prodaje bez ikakvih problema sa 300.000 km jer se baš fino razradio i proda se vrlo brzo.
    Novi redizajn je ublažio ekstravagantnost prednjeg dijela i temeljito redizajnirao centralnu konzolu tako da sada dosta ljepše izgleda. I da u seriji nakon redizajna ima skoro svu modernu sigurnosnu opremu (adaptivni tempomat i sl.) od bazne opreme.
    Sve u svemu da li se nekome sviđa ili ne je stvar ukusa, ali ova tehnologija hibrida koju ima Toyota je toliko superiorna da ostali izgledaju smiješni.
    I da ovo je novi 2,5 litreni motor, a ne iz 2013. Stari se nije najbolje snalazio na autocesti jer je radio u visokim okretajima pa je patila potrošnja. Novi je dobio brzinu više (7 virtuelnih brzina) i sam CVT je jako "rastegnut" tako da sada niti nema buke ni povećane potrošnje.
    (Ivan ZG, 2. mart 2021 09:51)

    # Link komentara

  22. @(miki NS, 1. mart 2021 22:05)

    Ne razumem. 190cm sam visok i sedeo sam u ovom autu i skroz normalno sedim. Ja sad ne mogu ni ostatak komentara da uzmem za ozbiljno, vec ga posmatram kao hejterski. Ne bih se bunio za jedan camry, mada kad bih kupovao verovatno bih gledao nesto drugo.
    (Harambe, 2. mart 2021 06:03)

    # Link komentara

  23. @(Molder, 28. februar 2021 19:10): ja sam siguran da se ti o “motorizaciji” informišeš u “Kupusovom listu”. Vidim da si pokupio puno informacija i sa YouTube, gde su oni u stvari sprdali takve kao ti da bi dobili sto više pregleda (plavuša sa Teslom i neka tamo gospodja koja ne zna gde joj je motor). Svašta čovek može na ovom portalu da pročita u komentarima.
    (XXX, 2. mart 2021 01:11)

    # Link komentara

  24. Jututunska juhahaha:

    U "normal" režimu ubrzanja su iznenađujuće snažna. Reakcija na komandu gasa i isporuka snage je trenutna, kao kod čisto električnog automobila.

    Nikakav turbo ne može da mu parira, pogotovo u kombinaciji sa CVT menjačem.

    Pitanje za pisca ovog PR teksta, da li ste nekada vozili automobil koji je 2.0 benzin sa turbo punjacem i nekim DSG, AT9 ili AT8 menjacem, mada je za Camry i svaki dizel sa 2.0 motorom raketa kada je ubrzanje iz bilo koje brzine u pitanju. Skicanje CVT menjaca kada se pritisne gas malo jace ne bih ni pominjao.

    Bio na probnoj voznji bas ovakvog automobila, nema tu nista od ubrzanja da smo na cisto, a udobnost, pod uslovom da niste visi od 180cm inace su sedista previse plitka i necete moci lepo da se smestite i uzivate u duzoj vozni, recimo do Beca ili Minhena, i niza potrosnja donekle imaju smisla
    (miki NS, 1. mart 2021 22:05)

    # Link komentara

  25. Pa nije Tojota kriva što evropski a posebno balkanski vozači nemaju nikakvu tehničku kulturu i što ne znaju dalje od nosa. Doduše tu je i agresivna kampanja nemačkih i francuskih proizvođača koji plaćaju većinu automagazina i emisija koje se bave automobilizmom. Ko misli svojom glavom, prvo se informiše a sad bar u doba interneta nije problem, pa onda kupi auto. Većina ,ponavljam,nema tehničku svest na tom nivou i zato kupuju ono što im kaže drugi.
    (Alex, 01. mart 2021 14:54)
    Mislim da je upravo obrnuto. Nece evropljani da kupuju auta sklepana od komponenti koje se prodaju na svim kontinentima, bez ikakvog prilagodjavanja odredjenim trzistima. Da ne govorimo o karoseriji razvijenoj za samo jedan motor, sa presmijesnim mjenjacem i multimedijom iz pretprosle decenije. Da pouzdano mora biti, to stoji jer razviju sistem i isti sistem ugradjuju u sve modele po 10-15 god. Tako sa motorima i drugim komponentama.
    (Transformer, 1. mart 2021 21:26)

    # Link komentara

  26. (Alex, 01. mart 2021 14:54)

    Tako je.
    (Toyota fan, 1. mart 2021 21:01)

    # Link komentara

  27. Najkvalitetniji auto na svetu.. Tačka.
    (HanSolo, 1. mart 2021 19:46)

    # Link komentara

  28. @NemanjaBB

    Realno, ovaj model su trebali da testiraju pre jedno godinu dana...
    (hm, 1. mart 2021 19:45)

    # Link komentara

  29. @Pravedni
    Kod Camry-ja prednji branik ti je razgrtač za sneg, a Coroli svaka čast, jedino njen dizajn ti je prihvatljiv. Koliku realno razliku između prednjeg branika Camri-ja i Corolae uočavaš?
    (hm, 1. mart 2021 19:44)

    # Link komentara

  30. Ovo je model koji je pre restilizacije. Mogli ste bar model za 2021. da testirate..
    (NemanjaBB, 1. mart 2021 16:11)

    # Link komentara

  31. Svaka cast na clanku,izuzetno napisano. Ziva istina sve .
    (Shone, 1. mart 2021 15:54)

    # Link komentara

  32. Da je Camry neki vauuuuuuu od vozila, ne bi u Evropi prošle godine bilo prodato samo 9.119 komada.
    Smešne cifre. Kao i hvalospevi dilera u komentarima na ovu vest.
    (statističar, 1. mart 2021 12:29

    Pa nije Tojota kriva što evropski a posebno balkanski vozači nemaju nikakvu tehničku kulturu i što ne znaju dalje od nosa. Doduše tu je i agresivna kampanja nemačkih i francuskih proizvođača koji plaćaju većinu automagazina i emisija koje se bave automobilizmom. Ko misli svojom glavom, prvo se informiše a sad bar u doba interneta nije problem, pa onda kupi auto. Većina ,ponavljam,nema tehničku svest na tom nivou i zato kupuju ono što im kaže drugi.
    (Alex, 1. mart 2021 14:54)

    # Link komentara

  33. Znate sta je mnogo gore od ruzne toyote? Kad moram pri povratku iz Nemacke u 4 ujutru u sred nigde u Madjarskoj da zovem 24/7 podrsku na putu i da izgubim minimum 3-4 sata jos dok mi se ne resi problem. Eto, to mi je nekako mnogo gore od ruzne toyote.
    (Harambe, 1. mart 2021 13:29)

    # Link komentara

  34. Da je Camry neki vauuuuuuu od vozila, ne bi u Evropi prošle godine bilo prodato samo 9.119 komada.
    Smešne cifre. Kao i hvalospevi dilera u komentarima na ovu vest.
    (statističar, 1. mart 2021 12:29)

    # Link komentara

  35. Nije problem grdobni dizajn i bedni materijali i prekidači iz 2000-tih u enterijeru. Problem je što to ova ekipa plaćenih komentatora prodaje raji kao neki premium. Jednostavno nije, Toyota ima premium automobile, pod Leksusovim bedžom.

    Evropljani su navikli na lepši enterijer i štedljive dizelaše. Hibridi gube poentu na autoputu, što se stidljivo provuklo kroz ovaj hvalospev. Eko norme se moraju poštovati i Toyota ima najpouzdaniji hibrid na tržištu. Ipak ima razloga zašto to kupci u Srbiji ne prepoznaju - najviše se kupuju polovnjaci od 10 godina starosti, a hibrid nosi sa sobom previše problema upravo nakon tog perioda. Druga stvar je što taksisti imaju jeftiniju i ekološki prihvatljiviju opciju bez baterija - ugradnju gasa.

    Na kraju, moja lična zamerka Toyoti kao vozaču je što prave beskrajno dosadne automobile. Mimo GR Yarisa nisu izbacili niti jedan originalan proizvod za entuzijaste (Supra - BMW, 86 - Subaru BRZ).

    Makar da unajme Mazdine dizajnere, pa da čovek kaže da to liči na premium iako su performanse mlake. Ružni (kako kome, ali...) automobili, beskrajno dosadni, ali pouzdani. Hyundai je na putu da ih potpuno pokida, imaju N performance za svaki model, imaju hibride, dct, turbine, ev, rade na dizajnu. Toyota je lenja.
    (Kvarežma, 1. mart 2021 10:50)

    # Link komentara

  36. ne shvačam vlasnike Nemaca koji Japancima zameraju dizajn.
    (ja, 90210, 28. februar 2021 20:53)

    shvati da nije svako ljubitelj hentai i mange.
    ako imaš fetiš na ogromne oči i japanku sa crncem to je tvoj legitiman izbor koji ne mora svako da voli.
    (jaretina, ne brinite braćo, svaki EV postaće punoletan, kriterijum za kupovinu biće zadovoljen!, 1. mart 2021 08:53)

    # Link komentara

  37. Vala za te pare neces uzeti Pasat GTE, cena na sajtu kod naseg uvoznika je tacno 54683€, znaci Camry plus preko 20000€
    (Misa, 28. februar 2021 14:37)

    Pa nije on mislio da uzme tog Pasata novog, nego polovnog kad mu cena dođe na cenu novog Kamrija :)

    Inače, ista je priča kad pomeneš nov auto u cenovnom rangu 16-20k evra, odmah počnu priče kakav za te pare može da se kupi Audi A4, Pasat... Može, ali polovan. A neće svako da vozi polovan auto.

    U SAD možeš i Kadilaka da voziš, ali ako si ga kupio polovnog (osim ako je oldtajmer), neće te gledati ni izbliza onako kao da si ga kupio novog, a te će te gledati kao čudaka ako si ga platio toliko da si mogao da kupiš solidan nov auto.



    Onaj ko je sebe ubedio da mu je auto najbolji nacin da se diferencira od proseka ima ozbiljnu krizu identiteta.
    (Spiclov, 28. februar 2021 17:50)

    kakva glupost, znači svi treba da vozimo jugo ili golf kako bi dokazali da NEMAMO krizu identiteta?
    (jaretina, ne brinite braćo, svaki EV postaće punoletan, kriterijum za kupovinu biće zadovoljen!, 28. februar 2021 19:27)

    Pa eto, tebi ne vredi ni da voziš Majbaha, ti si rešio da se "izdiferenciraš" potpisom - ali, da je bar neki pametan potpis ili neka mudrost, nego... bolje da ne kažem šta.


    Nije problem kad čovek uspe u biznisu, ima znanje, pamet, inteligenciju, dobru porodicu, pa priušti dobar auto.
    Ali je problem kad kupi auto, a firma u kreditima, radnici na minimalcu, a on glumi nekog uspešnog biznismena!
    (Veliki brat, 1. mart 2021 02:36)

    # Link komentara

  38. Mogli su da stave manju bateriju, kao da je neki skuter.
    (Stefan, 1. mart 2021 00:24)

    # Link komentara

  39. @ Uros
    Ni ja nista ruznije nisam video.
    Ne mora da kupi niko nemackog mrstavca, ali brate praviti Razgrtac za sneg od branika, dno dna. I sve dok je Toyota ruzna, cast Coroli, ona na nesto i lici, ce me odbijati.
    Jedan je zivot, zar da se gadim na nesto sto sam kupio?
    Kao sto nikada necu svariti ni jedan nov Mitsubishi, tako i ovu spodobu od Kamrija.
    Amerikanci srpskog porekla udavise kako je Kamri naj naj naj. A dok nisu presi Atlanski okean, kleli su se u Golfa keca
    (Pravedni, 28. februar 2021 21:47)

    # Link komentara

  40. Sigurno nije toyota lepsa spolja i iznutra od evropljana al je bolja u tehnoloskom smislu.Kad je toyota pravila hibrid vozila...O pouzdanoscu necemo da pricamo.
    Glavna razlika izmedju japanaca i evropljana je sto kod japanaca ne placate znak...
    (Zox, 28. februar 2021 21:01)

    # Link komentara

  41. ne shvačam vlasnike Nemaca koji Japancima zameraju dizajn. Aj da si vlasnik Paganija, Lance ili Alfe. Što Hantington u "Clash of nations" kaže, Japan je kontinent za sebe, iako u Aziji. Pratite malo svet, Gundam, gejše, Shinkansen ?. ceo svet ih razume osim naših Golf kutijaša. Ne vidimo preko brda.

    inače Amer može da odabere umesto Camryja Nissan Maximu. To je bio svetski auto dok je prodavan i u EU, komšo je u garaži držao Maximu sa 3.0 V6.
    (ja, 90210, 28. februar 2021 20:53)

    # Link komentara

  42. Fantastican automobil, u svakom pogledu! Meni, licno, je cak i estetski privlacan, jer se bitno razlikuje od svega onog za cim pati prosecan gradjanin nase zemlje! Pouzdanost je dokazana odavno, hibridna tehnologija nedostizna za sve ostale, udoban, komforan, mala potrosnja a pri tom ide odlicno, i ono najvaznije, ne trosi smrdljivi dizel! Kada bih mogao da izdvojim toliki novac za auto, Kamri bi bio moj izbor!
    (rani, 28. februar 2021 20:50)

    # Link komentara

  43. Meni tako nesto u buducnosti ima smisla, za sada mi benzin ok dok ga politicari ne proteraju. Argument da je cisto el. auto za grad pada u vodu jer retko ko ima privatnu garazu u takvoj situaciji. Ovako nekakav hibrid, pa cak i nesto kao prius moze doci u obzir
    (Splavar, 28. februar 2021 20:02)

    # Link komentara

  44. @hm
    Japanci u Evropi uglavnom imaju problem zato što su im automobili uglavnom nisu usmereni ka evropskom tržištu, a uz to imaju teže konkurišu i sa cenom zbog carina. U Americi je totalno drugačije pa recimo jedan maleni Subaru ima duplo veću prodaju od VW-a, a da ne govorimo o Toyoti.

    Ipak, ovaj auto je, uprkos nekim nedostacima, toliko mudar izbor u svojoj klasi da bi to mogao da malo promeni u Evropi.
    (Dragan Miladinovic, 28. februar 2021 19:40)

    # Link komentara

  45. kele
    Pa kupi Toyotu, niko ti ne brani...
    (Srđan BL, 28. februar 2021 19:34)

    # Link komentara

  46. Ko hoce pouzdan ,udoban ,prostran ,auto koji malo trosi i ne kvari se cesto ,onda je ovo za njega.Odnos cena kvalitet je sasvim ok.O ukusima normalno ne treba raspravljati ,svaka roba ima svoga kupca.Jedino mana ovog vozila je , ne leci komplekse.
    (profesor, 28. februar 2021 19:33)

    # Link komentara

  47. Onaj ko je sebe ubedio da mu je auto najbolji nacin da se diferencira od proseka ima ozbiljnu krizu identiteta.
    (Spiclov, 28. februar 2021 17:50)

    kakva glupost, znači svi treba da vozimo jugo ili golf kako bi dokazali da NEMAMO krizu identiteta?
    (jaretina, ne brinite braćo, svaki EV postaće punoletan, kriterijum za kupovinu biće zadovoljen!, 28. februar 2021 19:27)

    # Link komentara

  48. @Hm
    Prodavati model automobila sa samo jednim motorom,jednim pogonom,jednim oblikom karoserije je tragicno,cak i Lada i Zastava su inovativniji od toga.Zar treba uporedjivati njene konkurente u klasi koliko mogucnosti i opcija imaju,bezbroj.U SAD moze svasta da prodje,cak se i nas Jugo prodavao u desetine hiljada primeraka,oni su trziste koje ima potpuno sizofrene oscilacije,a velikoj vecini kupaca tehnicko obrazovanje je na nivou jednocelijskog organizma.Nije nepoznata prica da je jednoj gospodji stao auto,a da ona pojma nije imala da joj je motor pozadi,ili primer lepe plavuse koja pokusava da sipa gorivo u Teslu.Svaka Tojota zaostaje u voznoj dinamici za evropskim modelima,ocajne su u svakom pogledu a uopste nisu jeftine,neka resenja su neoprostivo uzasna,iz iskustva pricam,ali treba mnogo vise mesta za to...
    (Molder, 28. februar 2021 19:10)

    # Link komentara

  49. Ovo je motorizacija iz "Lexsusa IS 300 h" koji se pravi od 2013 god.!!!
    Poštujem "Toyotu" ,ali ovo nije inovativno ni u naznakama...Verovatno je cilj prodavati hibridne sklopove u većim brojkama jer sa cenom od 50K eura za "Lexsus IS 300 h" nije da se baš ubijaju od prodaje u Evropi. Sa cenom od 30-tak K eura, "Camry" je ozbiljna tema za razmišljanje...možda je i favorit za one koji traže ekološki prihvatljiv auto koji je pouzdan ,štedljiv i prostran.
    (Čeki opinionista del cazzo, 28. februar 2021 18:56)

    # Link komentara

  50. Generalno mi se svidja ovaj model.. ali... unutrasnjost bi mogla biti modernija i ljepsa. Sto se tice tehnike, pouzdanosti, isplativosti, tu sam siguran da je na visokom nivou. Meni se vise svidja njegov brat Lexus ES300h, ali sta da se radi, taj je minimalno 10.000€ skuplji :)
    (Bojan, 28. februar 2021 18:33)

    # Link komentara

  51. Na istom sajtu izbacuje mi Golf VIII, star godinu sa 1.500km na satu , za 27.000. Toliko o skupoći Toyote.
    (kele®, 28. februar 2021 18:06)

    # Link komentara

  52. @Molder
    Hteli su npr. da u Americi prodaju između 300 i 400.000 primeraka godišnje. U Evropi, Toyota ni sa jednim modelom nije uspevala da parira pre svega nemačkim proizvođačima, ali su tu i sigurno će sa Camry-jem otkinuti deo kolača u D segmentu. Zašto je tako, mogli bi naširoko da analiziramo. Mogli bi da analiziramo i koji model je u D segmentu, u sličnom cenovnom rangu, bolja opcija od Camry-ja.
    Međutim, bilo bi korektno navesti bar neki od argumenata u čemu to Camry toliko zaostaje za evropskim proizvođačima, a ne ovako paušalno sasuti takvu tvrdnju. Da li možda zaostaje sa hibridnom (inače IV generacije) tehnlogijom?
    (hm, 28. februar 2021 17:51)

    # Link komentara

  53. Ja nista ruznije u klasi nisam video. Zar Toypta kao najveci proizvodjac na svetu ne moze da kupi dizajnera? Japanski Manga stripovi i crtani filmovi imaju jak uticaj na dizajn Toyote, ali to ne znaci da su globalno popularni, zar 1 ne mogu da naprave normalan branik i zadnja svetla?
    (Uros, 28. februar 2021 12:58)

    Vi sto ste se navikli na nemacke mrstavce trebalo bi i da ostanete verni njihovim brendovima. Toyota pravi univerzalni dizajn koji malo oscilira a prodaje se sirom sveta. Po principu, nekome kupus, nekome meso, u proseku sarma. Daje rezultate jer cilja na najzahtevnije trziste koje trazi pre svega odnos cena-kvalitet pa sve ostalo. Oni koji hoce da se diferenciraju u drustvu mogu to da urade diplomom prestiznog univerziteta, karijerom, skladnom porodicom, dobrotvornim radom idr. Onaj ko je sebe ubedio da mu je auto najbolji nacin da se diferencira od proseka ima ozbiljnu krizu identiteta.
    (Spiclov, 28. februar 2021 17:50)

    # Link komentara

  54. A meni je bas onako lep. Doduse ja imam 2015g. A i juri ko raketla. A sto malo trosi...
    (EZeljko, 28. februar 2021 17:18)

    # Link komentara

  55. Od kad se ova Toyota kao i sestra joj Lexus ES ovde u Stokholmu ne postoje drugi taxi automobili. Potpuno su preuzeli tržište taxi automobila...
    (Iggy, 28. februar 2021 16:59)

    # Link komentara

  56. (pera, 28. februar 2021 09:55)
    moderno imas kod nemca i francuza, pa izvoli..

    (Rodion Gataulin, 28. februar 2021 11:18)
    imas sesvise po BG-u, NI-u i jos nekim gradovima, odes jednom godisnje, svratis do Meka i to je to..

    (1,5 D-4D, 28. februar 2021 11:26)

    brate dal si ti normalan, jel znas uopste koji "auto" uporedjujes sa ovim..

    (Boki, 28. februar 2021 12:44)
    ti kupi vw i dok cekas u servisu na 4 opoziv od kad si ga kupio taman igraj igrice po ekranima jer za drugo i ne sluze..
    (zikapn, 28. februar 2021 15:40)

    # Link komentara

  57. Za tolike pare ipak biram pravi plugin hibrid, recimo VW Pasat GTE.
    50km samo na struju i DSG menjac je ipak mnogo bolja varijanta od Toyotinog obicnog hibrida i bezdusnog menjaca.
    (Kobaja Grande, 28. februar 2021 10:46)
    Vala za te pare neces uzeti Pasat GTE, cena na sajtu kod naseg uvoznika je tacno 54683€, znaci Camry plus preko 20000€
    (Misa, 28. februar 2021 14:37)

    Pa njemu je to isto para, 20000 gore dole... i ja tako uhvatim sebe da mislim da je 5 miliona i 8 miliona isto. Ni jedno ni drugo ne mogu da imam...
    (uchimata, 28. februar 2021 15:30)

    # Link komentara

  58. Autor teksta je na čudan način iskazao cenu Camry-ja. Testirao je Premium paket, a iskazao je cenu za bazni, Style. Takođe, i subvenciju od 2.500 eur vezao je za bazni model, jer je samo taj paket (zbog točkova 17") ispunjavao uslov emeisije CO2 ispod granice od 100 g/km. Preostala tri paketa, pa i testirani kao najviši paket opreme, nisu ispunjavali uslov jer im je, uz točkove 18", emisija CO2 101 g/km.
    Inače, kao vlasnik ovog automobila (istina u korak nižem paketu opreme), mogu da se složim u gotovo svemu ostalom navedenom u tekstu. Počev od potrošnje, preko snage, udobnosti, sve do komfora koji su istaknuti u tekstu. Poseban utisak je neverovatna tišina u autu. I mnoogoo je dobar osećaj kada stojite zaglavljeni u gradskoj gužvi i znate da vas rad vašeg automobila ne košta ništa. Eventualno minimalna potrošnja goriva, ako se na kratko aktivira benzinski motor da dopuni bateriju, što se nešto češće dešava zimi kada je uključeno grejanje. Kada je lepo vreme nema ni toga.
    (hm, 28. februar 2021 15:29)

    # Link komentara

  59. Volim limuzine, camry mi se jako svidja. Sednes, vozis i ne razmisljas.
    (duki, 28. februar 2021 15:25)

    # Link komentara

  60. Ja stvarno ne vidim sta su oni hteli sa ovim vozilom.Jedina pohvala je sto su odlucili da zadrze bar neku limuzinu,ostalo toliko zaostaje za evropskom konkurencijom da je to groteskno.Tako ce i proci,kao Avensis,statisticki cemer i ocaj,nezbiljno vozilo do imbecilnosti...
    (Molder, 28. februar 2021 15:13)

    # Link komentara

  61. @Uros
    Ej druškane, pogrešio si temu. Za pljuvanje se ide na priču o Golfu eno je pored. Japance moraš isključivo da hvališ, nema veze ni ako ne voziš. Ne vozi ni većina ovde, ali se hvaliti mora.
    (ciga, 28. februar 2021 15:12)

    # Link komentara

  62. Ah brate ruzna li je za sve pare. Pa dal ova Toyota zna da napravi lep auto. Ukus Japanaca je stvarno neprihvatljiv za Evropu. Dzaba kvalitet kada moras da vozis ovu rugobu.
    (Koklop, 28. februar 2021 15:09)

    # Link komentara

  63. Mr Bursac, ne moze registracija da bude jeftinija za 114.000. nije 3.0 motor nego 2.5, za 2.5 je registracija 70-80 hiljada u zavisnosti od snage. Tako da ako je sada oko 25k registracija, znaci da je jeftinija za 50ak hiljada rsd.
    Sportski pozdrav!
    (nema na cemu, 28. februar 2021 14:57)

    # Link komentara

  64. Za tolike pare ipak biram pravi plugin hibrid, recimo VW Pasat GTE.
    50km samo na struju i DSG menjac je ipak mnogo bolja varijanta od Toyotinog obicnog hibrida i bezdusnog menjaca.
    (Kobaja Grande, 28. februar 2021 10:46)
    Vala za te pare neces uzeti Pasat GTE, cena na sajtu kod naseg uvoznika je tacno 54683€, znaci Camry plus preko 20000€
    (Misa, 28. februar 2021 14:37)

    # Link komentara

  65. Genijalan i zahvalan auto, preporucujem svima.
    (pamet u glavu, 28. februar 2021 14:11)

    # Link komentara

  66. Odlican. Sveden,smeran,kulturan,kvalitetan.
    A sigurno je da dobro ide.
    (Robi, 28. februar 2021 13:24)

    # Link komentara

  67. @Vlada,

    Nisu, samo 'pravi' hibridi i plug-in hibridi. Znači od BMW-a samo i3. I to pod uslovom da Vlada obnovi tu uredbu.
    (Ajkoc, 28. februar 2021 13:23)

    # Link komentara

  68. Centralna konzola, kao topografska karta, ulivanja Save u Dunav, oči mi se ukrstiśe.
    (Jarić T Živadin®, 28. februar 2021 09:29)

    Veliko ratno ostrvo:)
    (Smuleco, 28. februar 2021 13:19)

    # Link komentara

  69. Lep i dobar auto:)
    (Smuleco, 28. februar 2021 13:18)

    # Link komentara

  70. Ja nista ruznije u klasi nisam video. Zar Toypta kao najveci proizvodjac na svetu ne moze da kupi dizajnera? Japanski Manga stripovi i crtani filmovi imaju jak uticaj na dizajn Toyote, ali to ne znaci da su globalno popularni, zar 1 ne mogu da naprave normalan branik i zadnja svetla?
    (Uros, 28. februar 2021 12:58)

    # Link komentara

  71. Medija uredjaj radi katastrofalno jer kasni, rezolucija je sramota a i cvt za uzbrdo pravi otrov za usi. Ali prosecan sofer i neko ko nije vozio bolje bice odusevljen.
    (Boki, 28. februar 2021 12:44)

    # Link komentara

  72. mnogo ih vidjam po parizu i okolini. baš dosta ih ima. pre svega taxi i uber. meni lično dizajn ne prija, ali ok. verujem da je itekako dobar auto, čak i više od toga.
    (Aleksa78, 28. februar 2021 12:41)

    # Link komentara

  73. Ovo je provereno dobar auto. Nema dileme.
    (zyx, 28. februar 2021 11:33)

    # Link komentara

  74. Nzn al nkd nsm mogao da svarim tu njihovu filosofiju pravljenja auta, tako i ovo, mozda samo kad bi nov kosto 10.000 bih razmislio..
    (C i n i k, 28. februar 2021 11:30)

    # Link komentara

  75. Vmax 180 km/h?
    Bolje je onda kupiti Toyotu Proace City Verso sa 1,5 dizelom. Veći komfor, dokazani Toyota kvalitet dizel motora, ima veću maksimalnu brzinu, a troši manje.
    I ako ovo vozilo (paket opreme sa navigacijom) emituje 101 gr CO2 (po NEDC), onda ne ispunjava uslov za subvenciju (granica je 100 grama).
    Uslov za subvenciju je prošle godine ispunjavao samo paket opreme bez navigacije, baznjak, ne i ostali paketi.
    (1,5 D-4D, 28. februar 2021 11:26)

    # Link komentara

  76. @... I šta Fiat čeka sa hibridima u modelu 500l, to bi bilo super za Brankov most. Beograd je zapušen u čađi.
    (ja, 90210, 28. februar 2021 09:32)

    Onaj ko veruje da je "Beograd zapušen u čađi" zbog drumskog saobraćaja je najblaže i najbezazlenije rečeno, uz stoprocentno uzdržavanje, ekstremno naivan ispod granice prosečne inteligencije. Isti nivo saobraćaja imaš i leti i zimi, pa leti i u proleće nikad te vrednosti zagađenja nemaš, znači u pitanju je NEŠTO DRUGO. E, kad se to DRUGO reši (a to je SVE DRUGO: termoelektrane-toplane, individualna ložišta, "večne vatre" na divljim deponijama, kineska prljava industrija, divlja seča i krađa šuma... itd itd), TEK ONDA neko ima moralno i svako drugo pravo da uopšte ZINE NEŠTO o drumskom saobraćaju što se tiče zagađenja vazduha. DO TADA SIKTER.
    (Rodion Gataulin, 28. februar 2021 11:25)

    # Link komentara

  77. Cena odlična za onoliki auto, kvalitet Toyota veoma poznat i dokazan, čak je i lep auto (većina Toyota nažalost nisu). Ostaje samo za razmišljanje servisna mreža po Srbiji, cene i dostupnost delova i pravilnog održavanja, sve ostalo više nego korektno. Unutra više nego udoban i prostran, čak i luksuzan.
    (Rodion Gataulin, 28. februar 2021 11:18)

    # Link komentara

  78. Opet neke nakaradne promene zakona? Jel su oslobodjeni i mild hibridi poreza na luksuz? Mislim sad ima recimo M440i kao mild hibrid, X5 i slicna vozila od 50000-100000 evra? Jel ce oni sad da placaju 25000 registraciju? Daleko bilo.
    (Vlada, 28. februar 2021 10:52)

    # Link komentara

  79. Za tolike pare ipak biram pravi plugin hibrid, recimo VW Pasat GTE.
    50km samo na struju i DSG menjac je ipak mnogo bolja varijanta od Toyotinog obicnog hibrida i bezdusnog menjaca.
    (Kobaja Grande, 28. februar 2021 10:46)

    # Link komentara

  80. Visoko ruzan, najveca mana mu je ruznoca. Prednji branik moze sa razgrce sneg, a nazad grafika svetala je promasaj veka. Niko nije uradio ruzniji C stub
    (Pravedni, 28. februar 2021 10:42)

    # Link komentara

  81. 35.000€ za Toyotu (jer je na akciji Style oprema za 33.000 i treba da se doplati boja i jos po neka sitnica), a da nije Land Cruiser je ludilo.
    (Transformer, 28. februar 2021 10:32)

    # Link komentara

  82. Na polovnjacima pise 30900e. za takvu motorizaciju i za toliku limuzinu ovo je dobra cena. Znaci da dam moj auto za ucesce i jos 7 godina po 300 i kusur evra mesecno. Al nema rezona kad je godisnja kilometraza 10kkm.
    (uchimata, 28. februar 2021 10:14)

    # Link komentara

  83. ne znam,meni je Toyota sinonim za kvalitet,nije sporno. I sto se tice hibrida,doktori su. Ali zasto su spolja ( izuzev Aurisa) toliko ili bezlicni kao Kamri ili ruzni kao Rav4? I zasto su unutra svi toliko zastarelog dizajna. Ne mislim pri tom na nekakve ekrancine vec kad vidim ove vokane,prekidace,plastike,sve to ne menjaju vec bar 15 godina
    (pera, 28. februar 2021 09:55)

    # Link komentara

  84. Vozio se skoro u taksiju i bas sam zapitkivao vozaca da prenese svoje utiske i potrosnju naravno. Kako vozilo nije bilo od doticnog gospodina vec sluzbeno i kako u njega sipa karticom firme auto se bas ne stedi. Kaze da je po gradu skoro nemoguce prebaciti preko 7 litara, na otvorenom ide do 6, moglo bi i vise ali tada se prelazi 150 na sat sto im je strogo zabranjeno. Automobili su novi pa nema ni kvarova tako da tu nije bilo mnogo toga da se kaze. Sto se tice komfora pozadi ga ima na pretek, dok on kaze da je prednje sediste po njegovom ukusu malo mekse i da bi voleo da ima bolju bocnu potporu. Meni je auto prihvatljivog izgleda mozda nije najlepsi u klasi ali ko jos kupuje toyotu zbog lepote, zna se zasto je ljudi vole i kupuju. Da nam je vise ovakvih vozila a ne onih krosovera i suv modela
    (Komsa, 28. februar 2021 09:47)

    # Link komentara

  85. Camry pun pogodak što se mene tiče. Dizajn dovoljno drugačiji od evropskih proizvođača, a opet bez preterivanja koje možeš naći kod nekih drugih japanaca. Camry nije "lep" kao Mazda6, ali izgleda moćno i jedinstveno.

    Ubrzanja i medju-ubrzanja skroz dobra za klasu u kojoj nastupa, kome treba više, moraće da dreši kesu za nešto skuplje iz Nemačke.

    Unutrašnjost je malo čudnjikava, ali ne mogu da kažem da je ružna.
    U svakom slučaju, da dajem 30-40k eura za novu limuzinu, Camry bi bio u užem izboru. Neko će možda da se žali na cenu, ali pišem već drugi put, bacite pogled na cenovnike, svi su podigli cene lagano, bukvalno u svim klasama...

    Njegov najveći problem će zapravo da bude RAV4, koji ima danas daleko poželjniju formu, ali dobro, proizvodjač kao Tojota, sa tim globalnim obimo prodaje to sebi može da dozvoli.
    (Reziel, 28. februar 2021 09:40)

    # Link komentara

  86. ovo je samo za duge relacije i 1. kola od Rijada do Moskve. ja bi više voleo neka manja kola, ko Tojote u indiji recimo. I šta Fiat čeka sa hibridima u modelu 500l, to bi bilo super za Brankov most. Beograd je zapušen u čađi.
    (ja, 90210, 28. februar 2021 09:32)

    # Link komentara

  87. Bogami ubiše sa prodajom u Evropi [link] napred Toyota.
    (mile®, 28. februar 2021 09:30)

    # Link komentara

  88. Centralna konzola, kao topografska karta, ulivanja Save u Dunav, oči mi se ukrstiśe.
    (Jarić T Živadin®, 28. februar 2021 09:29)

    # Link komentara