Mercedes opozvao S klasu

Mercedes-Benz S klase dobar deo automobilske javnosti (s razlogom) smatra najboljim automobilom na svetu.

Pošaljite komentar
  1. Ипак сви спортски аутомобили имају електро летве тако да претпостављам да је то све до подешавања, што значи да иако можда у обичном ауту не доприносе квалитету вожње, то не значи да не могу да доприносе у скупљим и бољим аутомобилима и њиховим перформансама.
    (објавите ми коментар, 24. januar 2021 16:48)

    Na žalost, ne doprinose. Imao sam priliku da probam... ne valja. Da, puno je bolje nego na "običnim" automobilima, ali i puno lošije nego klasična hidraulična letva.
    (Mr Majestyk, 26. januar 2021 15:24)

    # Link komentara

  2. Mikica
    Ne znam za automobile, ali kod kamiona se kvari glava volana. Konkretno kod Iveco EuroCarga hidraulicna glava volana koju proizvodi TRW je boljka i rijetko kojeg zaobidje problem sa curenjem. Cak i prepakivanje nije rjesenje, jer se problem ponavlja vrlo brzo. Ispravnu, a polovnu, je veoma tesko naci jer je trzena roba...
    (Srđan BL, 25. januar 2021 13:14)

    # Link komentara

  3. "bolesni skot@" Na kućište zupčaste letve sam mislio kada sam rekao da je od livenog aluminija, naravno da sama letva nije od aluminija. Ja sam inače dipl. ing. , nemoj preda mnom da se praviš pametan.
    (Mikica, 25. januar 2021 09:43)

    # Link komentara

  4. Brine me zema koji je dobio pismo a nema ko da mu prevede!
    (KUD Idijot, 24. januar 2021 22:32)

    # Link komentara

  5. Mikica, 24. januar 2021 07:36)

    Mikice, sine, cev letve je od aluminijuma, a letva je od čelika i nazubljena je... da je od aluminijuma, ne bi izdtžali zupci ni 15 minuta... razmisli kad lupetaš a ne znaš, niti si ikad video, a kamoli servisirao letvu (menjao platične delove ako se pojavi luft i dihtunge)...
    Ljudi ne znaju pa ti daju pluseve, jbm li ga iz kog razloga...
    Inače čovek servisira servo pumpe koje koštaju preko 500 evra, za 150-200 evra u Zemun Polju...
    (Bolesni skot, 24. januar 2021 20:08)

    # Link komentara

  6. Kad evropski ili japanski proizvodjac povlaci neki tip vozila to je
    obavezno udarna vijest na CNN i ostalim mejnstrim medijima pa se
    desava da je bitnije sto Mercedes,VW ili Toyota povlaci 2ook vozila
    nego aktuelna situacija u Siriji, na bliskom istoku...a onda poslije
    par dana usput jave da GM ili Ford povlace neki tip vozila.
    , obicno pise na dnu ekrana "GM recall 1m vozila" pa ko procita, procita.
    Par dana poslije 9/11 su javljali da Toyota povlaci 300k vozila a iduce
    sedmice citamo na CNN "GM recall 1.2 milion vehicle".
    (Generalic, 24. januar 2021 19:11)

    # Link komentara

  7. Servo letve se više, na žalost, uopšte ne ugrađuju, a one koje imaju asistenciju elektromotorom su potpuno unakazile osećaj u vožnji. Ne znam šta si hteo da kažeš time da "brže reaguju". Letva je brza onoliko koliko je projektovana da bude, a što prepozna po broju okretaja volana od jednog do drugog kraja. Servo asistirana letva ima na raspolaganju pritisak hidraulične tečnosti sve vreme dok motor radi i asistencija je dostupna u svakom trenutku. Na elektromotornim letvama kompjuter aktivira asistenciju, svakako više nego dovoljno brzo. Ni na jednoj vozač ne može da primeti kašnjenje servo sistema.

    Moderne, elektro-servo letve su samo podobne zbog ekologije (smanjuju potrošnju goriva, moš misliti) i zbog različitih modova vožnje, da bi se milenijalci osećali kao u video igri.

    Da, hoću da kažem da nemaju nijednu prednost u odnosu na klasičnu hidrauličnu servo letvu.
    (Mr Majestyk, 24. januar 2021 08:04)

    Имам ауто и са електро летвом и са сервом и без икакве помоћи и апсолутно се слажем са чињеницом да електрична летва не омогућава (бар на обичном аутомобилу) довољно јасан осећај где су границе и какав је контакт са подлогом. Ипак сви спортски аутомобили имају електро летве тако да претпостављам да је то све до подешавања, што значи да иако можда у обичном ауту не доприносе квалитету вожње, то не значи да не могу да доприносе у скупљим и бољим аутомобилима и њиховим перформансама.
    (објавите ми коментар, 24. januar 2021 16:48)

    # Link komentara

  8. gagi4@ Šta si hteo da kažeš svojim odgovorom? Da im svi horski aplaudiramo jer su priznali grešku (dobavljač)! E pa neću! To im je perjanica (tek je počela proizvodnja) i na njoj se ovakve stvari ne smeju dešavati i zato je blam, hteo ti da nađeš opravdanje. Gde je bila njihova kontrola kvaliteta? Daš 6-to cifrenu vrednost za vozilo i onda imaš ovo, ako to nije blam, onda ne znam šta jeste i sa tog stanovišta porediti Fiat i Mercedes je neukusno. Taj isti Mercedes, je po pričama, do sada imao solidnih problema sa pojedinim modelima, ali nije hteo da radi opoziv. Čak je po tim pričama i jedan od top menadžera bio smenjen. Inače ima jedna drugi nemački auto koncern koji opozive neće da radi i ovde je božanstvo.
    (www, 24. januar 2021 16:15)

    # Link komentara

  9. Odgledah SAT i recenziju S klase.

    Mogu reci samo jedno- nikad necu zaboraviti sta sam video. Pre svega mislim na enterijer. Ko u Enterprajzu iz 78.
    Samo fali dr Spok i Klingonovci il kako vec...

    Zabezeknut.
    (ime, 23. januar 2021 22:15)

    Šta kažu, ima li warp?
    (M+S, 24. januar 2021 14:02)

    # Link komentara

  10. 'Oće to kod njih i da otpadne zadnji desni točak iako nema spone na potpuno novom automobilu. Ima jedan srbadin srećom ostade živ.
    (XXL, 24. januar 2021 12:53)

    # Link komentara

  11. Nikad se nece praviti modeli kao 80tih i 90tih vise!
    (pera, 24. januar 2021 07:37)

    i ne treba.

    10% vas koji ovo čita je živo samo zahvaljujući asistenciji kompjutera a da toga niste ni svesni.

    vi koji žalite za tim vremenima još uvek možete da nađete dvicu u prodaji, benzinac naravno.
    (jaretina, ako se plašite tehničkog u junu, za vas je bajs/bas, 24. januar 2021 12:03)

    # Link komentara

  12. nekada su prototipovi vozila prelazili milion km po raznim bespucima,raznim klimama od Afrike do Arktickog kruga i sve sto je trebalo da se proveri,testirano je. Danas se urade kompjuterske simulacije umesto tih milion km,uz to trziste i menadzment te tera da zbog konkurencije sto pre izbacis nov model i zato se ovo desava. Pa koliko su odlagali Golf 8 i opet ima bagova. Nikad se nece praviti modeli kao 80tih i 90tih vise!
    (pera, 24. januar 2021 07:37)

    I ti nikad neces vise imati 20 godina !
    (mr.wolf, 24. januar 2021 10:29)

    # Link komentara

  13. Danas se ugradjuju letve pokretane servo pumpom i letve pokretanje elektromotorm. Ove potonje se ugradjuju u skuplje automobile i brže reaguju na pokret volana od servo pumpi...
    (Bolesni skot, 23. januar 2021 20:33)

    Servo letve se više, na žalost, uopšte ne ugrađuju, a one koje imaju asistenciju elektromotorom su potpuno unakazile osećaj u vožnji. Ne znam šta si hteo da kažeš time da "brže reaguju". Letva je brza onoliko koliko je projektovana da bude, a što prepozna po broju okretaja volana od jednog do drugog kraja. Servo asistirana letva ima na raspolaganju pritisak hidraulične tečnosti sve vreme dok motor radi i asistencija je dostupna u svakom trenutku. Na elektromotornim letvama kompjuter aktivira asistenciju, svakako više nego dovoljno brzo. Ni na jednoj vozač ne može da primeti kašnjenje servo sistema.

    Moderne, elektro-servo letve su samo podobne zbog ekologije (smanjuju potrošnju goriva, moš misliti) i zbog različitih modova vožnje, da bi se milenijalci osećali kao u video igri.

    Da, hoću da kažem da nemaju nijednu prednost u odnosu na klasičnu hidrauličnu servo letvu.
    (Mr Majestyk, 24. januar 2021 08:04)

    # Link komentara

  14. nekada su prototipovi vozila prelazili milion km po raznim bespucima,raznim klimama od Afrike do Arktickog kruga i sve sto je trebalo da se proveri,testirano je. Danas se urade kompjuterske simulacije umesto tih milion km,uz to trziste i menadzment te tera da zbog konkurencije sto pre izbacis nov model i zato se ovo desava. Pa koliko su odlagali Golf 8 i opet ima bagova. Nikad se nece praviti modeli kao 80tih i 90tih vise!
    (pera, 24. januar 2021 07:37)

    # Link komentara

  15. Mercedes je odprilike do kraja 20 veka (prvih 100 godina postojanja) proizvodio isključivo automobile sa upravljačkim mehanizmom tipa "pužna glava". U 21. veku prešli su na jeftiniji sistem "zupčasta letva" , koji tradicionalno koriste proizvođači jeftinih auta, pod izgovorom da je to "preciznije" -gluposti.
    -Pužna glava je od kovanog čelika, na vrhu ima jedan mali vijak gde se po potrebi može poništiti "luft" ako se pojavi. To je neuništiv sklop , večan, nikada se nikome nije pokvario. Jednostavno ne može da se pokvari taman ga macolom mlatili.
    Ovi što rastavljaju aute u delove nikada nisu prodali nikome "pužnu glavu" ali "zupčastu letvu" teško ćete naći kod njih, sve su rasprodate.
    -Zupčasta letva je od livenog aluminija, rogobatne konstrukcije, sa gumenim gaćama na sve strane. Jeftino kilavo i problematično rešenje koje se lako raskanta i procuri, i kome onda obično nema pomoći osim zamene. Dodatni problem sa zupčastom letvom je što kad se (po pravilu) raskanta, pusti opiljke u hidrauliku volana i na taj naćin upropasti i servo pumpu volana.
    (Mikica, 24. januar 2021 07:36)

    # Link komentara

  16. Svako ima razlicite ukuse. Za mene koji zivim daleko od domovine je najbitnije da je automobil udoban, prostran i da mozes da prelazis ogromne razdaljine bez veceg zamaranja. Zato je po mom misljenju ovo najbolji model na svetu. Ali mislim da je predhodna s klasa bila lepsa i bolja.
    (PowerRanger, 24. januar 2021 06:54)

    # Link komentara

  17. Made in P F C!
    (Kontras, 24. januar 2021 05:38)

    # Link komentara

  18. Bar se ne zapali kao vecina novih BMW-a.
    Ako je za utehu
    (Pravedni, 23. januar 2021 19:15)

    Tebi je najveca uteha sto ti je lobanja ventilisana i puna gnojavih smrdljivih cireva, pa nemas cime da se tesis...
    (Zurkolomac, 24. januar 2021 02:59)

    # Link komentara

  19. Prethodna je bila bolja.
    (Dior, 23. januar 2021 23:01)

    # Link komentara

  20. Ooooo, polovan a nooov.... Ovo je sprdnja! Das 150 000 i vise i moras novog da ga vozis na opravku i da se nadas da to nije jedina greska.
    (kaokakao, 23. januar 2021 22:29)

    # Link komentara

  21. S obzirom da su priznali gresku i uradili opoziv ne moze im se previse zameriti. Gledajuci ugled i cenu mozda malo i moze ali niko nije savreen cak ni S klasa.
    (veliko B, 23. januar 2021 22:24)

    # Link komentara

  22. Platiš najbolji auto na svetu više od 100 000 evra a ono prodali auto sa problemom na volanu. Bruka i sramota. A besplatna popravka nikada ne može da ispravi tu bruku.Ona ostaje zauvek.
    (Mirijevac, 23. januar 2021 22:18)

    # Link komentara

  23. Odgledah SAT i recenziju S klase.

    Mogu reci samo jedno- nikad necu zaboraviti sta sam video. Pre svega mislim na enterijer. Ko u Enterprajzu iz 78.
    Samo fali dr Spok i Klingonovci il kako vec...

    Zabezeknut.
    (ime, 23. januar 2021 22:15)

    # Link komentara

  24. Kad se u komentarima pominju jugići i tesle kojima otpadaju branici na kiši i tako opravdava kvar upravljačkog sistema na autu od 150+ hiljada evra. Neverovatno...
    (Cole, 23. januar 2021 21:47)

    # Link komentara

  25. Lojpur Mile, 23. januar 2021 15:48

    Mile, njemu je akumilator u gepeku, znas... pssth...

    Ovo sto se desava na ovom sve tu nije istina, kao i to sto mu branik otoada kada prodje kroz vodu. To se desava na Tesli model S. Isto psssth, da ne cuje niko...
    (2 Glup Ana, 23. januar 2021 21:28)

    # Link komentara

  26. Mikice, sinko... Postoje dve vrste tzv. glave volana. Jedna je puž, sa jednim zupčanikom na stubu volana, sa drugim u školjci, tj. kutiji i koji pomera spone levo-desno. Ovaj sistem, zbog nepreciznosti, (nekoliko prenosnih poluga) više se ne koristi na putničkim vozilima.
    Drugi, savremeni, je zupčasta letva. Toje cev sa nazubljenom letvom koju takodje pokreće zupčanik na stubu volana. Obezbedjuje precizno upravljanje, ali bez serva je volan teži za okretanje od "puža". Danas se ugradjuju letve pokretane servo pumpom i letve pokretanje elektromotorm. Ove potonje se ugradjuju u skuplje automobile i brže reaguju na pokret volana od servo pumpi...
    A to se tiče ovog slučaja sa mercedesima, verovatno se radi o tzv. upornim sponama koje drže, tj. vezuju elemente vešanja za platformu po uzdužnoj osi...Što je prosto neverovatno!!!
    Lep pozdrav...
    (Bolesni skot, 23. januar 2021 20:33)

    # Link komentara

  27. Nedavno je mr.Jang iz Kanade prvi uzviknuo :"Ljudi, car je go ". A onda je dodao da neće da ga proda i prenese problem na nekog drugog .Ceo naš problem sadržan je u drugojc rečenici. To je definicija naše stvarnosti,mentaliteta i bitisanja...Zato i jesmo tu gde smo ...Zato je mr.Jang majstor .
    Zato smo mi dizali u nebesa šlosera i zato smo to i ostali - šloseri.
    (Čeki opinionista del cazzo, 23. januar 2021 18:43)

    Prijatelju, dok je bio šloser, mi bejasmo gospoda... a kad on ode, ponovo postadosmo šloseri...
    (Bolesni skot, 23. januar 2021 20:16)

    # Link komentara

  28. Bar se ne zapali kao vecina novih BMW-a.
    Ako je za utehu
    (Pravedni, 23. januar 2021 19:15)

    # Link komentara

  29. Upropastise S-klasu sa ovim uvlacecim bravama i televizorom od 50 inca.
    Ipak je to konzervativan auto, za ljude koji su uspeli u zivotu. Cista klasika. Svejedno, rado bih je posedovao. Nepobediva.
    (Kobaja Grande, 23. januar 2021 19:06)

    # Link komentara

  30. Ljudi su profesionalci, šta reći?
    Sećam se, jedan prijatelj je svojevremeno izvezao našeg novog yuga i posle nedelju dana provalio da mu prokišnjava. Kad ga je odvezao u servis, pitali su ima li još šta? On kaže da za sada nema, ali zar i to nije previše, tek ga je uzeo a već prokišnjava. Na to mu je majstor iz servisa rekao: "Ih, pa pre neki dan je jedan tako izvezao auto iz radnje i odmah ga uvezao u servis. Morali smo odmah da mu menjamo glavu motora." Novom autu menjaju glavu motora? Takav je izašao iz radnje?
    Svega ima, zaista, ali je uvek pitanje kako će proizvođač da reaguje. Eto kod nas se sasvim normalno desi da ti prodaju nešto neispravno.
    Trenutno tražim da kupim nešto ne novo, ali novije, pošto su propisi sve oštriji. U međuvremenu se vozim iznajmljenim autorent-ovim autom i razmišljam o tome šta bih kupio. Ni sam ne znam, za ovakvu mečku svakako nemam, ali mi je drago kad čujem da su i dalje takvi profesionalci.
    Svaka im čast!
    (Slavko, 23. januar 2021 18:54)

    # Link komentara

  31. Nedavno je mr.Jang iz Kanade prvi uzviknuo :"Ljudi, car je go ". A onda je dodao da neće da ga proda i prenese problem na nekog drugog .Ceo naš problem sadržan je u drugoj rečenici. To je definicija naše stvarnosti,mentaliteta i bitisanja...Zato i jesmo tu gde smo ...Zato je mr.Jang majstor .
    Zato smo mi dizali u nebesa šlosera i zato smo to i ostali - šloseri.
    (Čeki opinionista del cazzo, 23. januar 2021 18:43)

    # Link komentara

  32. "zupčasta letva volana" - ha ha ha ha ...
    Pravi mercedesi nemaju zupčastu letvu volana nego imaju "glavu volana". To je nešto što traje večno i što je razlikovalo mercedes od druge "boranije".
    Poslednja S-klasa sa glavom volana je w140 , Maybach w240 , E-klasa w124 , SL 129 , CLK 208 , C 202 .
    Svi posle njih imaju zupčaste letve (kao VW , Opel , Yugo itd...).
    Na ovom primeru se jasno vidi gde je prekretnica kod mercedesa kad je u pitanju bezkompromisna kvalitetna proizvodnja i konfekcijska proizvodnja.
    (Mikica, 23. januar 2021 18:34)

    # Link komentara

  33. Kakav blam...
    (www, 23. januar 2021 15:45)

    Blam bi bio, da se prave blesavi, kao neki drugi, i da cekaju da ti se auto pokvari, pa ti onda kazu; "neiskustvo u upotrebi vozila", kao meni sto su rekli u Fiatu, a ja 30 godina za volanom kamiona, autobusa i putnickih vozila! Ne postoji vozilo koje nije izaslo iz proizvodnje, a da u pocetku nije imalo nekih nedostataka, medjutim, samo veliki i ozbiljni i odgovorni proizvodjaci, priznaju gresku i pozovu kupce da je isprave!
    (gagi4, 23. januar 2021 18:29)

    # Link komentara

  34. daleko je merc od najboljeg itd,puno kvarova,opozivi u velikom broju,servis u bg konstantno pun,kod glavnog distributera,kaskaju oni za bavarcem debelo,imaju dobar marketing pa ljude zaglupe.
    (sasa, 23. januar 2021 18:06)

    # Link komentara

  35. Da li mozete da zamislite da S klasi otpadne zadnji branik zbog prolaska kroz vodu, i da oni jednostavno kazu "sranja se desavaju", kao sto je to rekao najbogatiji covek sveta?

    Ne mogu ni ja...
    (Ono sto se desava na ovom svetu nije istina, 23. januar 2021 17:44)

    # Link komentara

  36. Prepoznata greška, kupci informisani, MB snosi troškove servisa. Šta treba još bolje i profesionalnije da urade?
    S klasa ipak ostaje najbolji serijski automobil svih vremena.
    (gloria, 23. januar 2021 17:25)

    # Link komentara

  37. А у Србији опуштено, влада ради на Ауди.
    (Фактор мира и стабилности, 23. januar 2021 17:18)

    # Link komentara

  38. Gledam na YouTube pre neki dan emisija sat čini mi se a čovek ga ladno uporedi sa Bentlijem
    (ee, 23. januar 2021 17:07)

    # Link komentara

  39. Delovi za šasiju, nekog drugog jeftinog karoseriste, a ko je taj nećemo saznati, greškom su ugrađeni u ORIGINAL vozilo.
    A verovatno je šef računovodstva hteo da smanji cenu proizvodnje zbog nedostatka para.
    Ima toga kod svih proizvođača, i greške i nedostatka para.
    Ali je najčešće UŠTEDA.
    (Radovan, 23. januar 2021 16:51)

    # Link komentara

  40. Bitno da bioskop nisu zaboravili da ugrade.
    (oks, 23. januar 2021 16:39)

    # Link komentara

  41. da promene ove kvake, jer se lome. a i ne smeš ostaviti ključeve unutra jer se sam zaključava. A kad mu se isprazni akumulator(ako duže stoji npr.) ne možeš otključati kola jer su mu kvake uvučene, a ključ se uvlači ispod brave. Može da se otvori gepek, ali ne možeš ući u kabinu.
    (Lojpur Mile, 23. januar 2021 15:48)
    Ivaj se model otkljuva i putem telefona.
    A to da se zakljucava sam kad su kljucevi unutra je laz. Vec decenijama postoji feature u svim modelima auta koji ne dozvoljwva da se vozilo zakljuca ako su kljucevi u kabini.
    (achtwn, 23. januar 2021 16:28)

    # Link komentara

  42. Bravo za Mercedes.
    Samo veliki i profesionalni priznaju gresku, ali i otklanjaju je.
    Na žalost VW i njegovi brendovi to nisu.

    Kengur efekat se pojavljuje na 1.5tsi motorima i oni ništa.
    (Neko sa iskustvom, 23. januar 2021 16:15)

    # Link komentara

  43. I da promene ove kvake, jer se lome. a i ne smeš ostaviti ključeve unutra jer se sam zaključava. A kad mu se isprazni akumulator(ako duže stoji npr.) ne možeš otključati kola jer su mu kvake uvučene, a ključ se uvlači ispod brave. Može da se otvori gepek, ali ne možeš ući u kabinu.
    (Lojpur Mile, 23. januar 2021 15:48)

    # Link komentara

  44. Kakav blam...
    (www, 23. januar 2021 15:45)

    # Link komentara

  45. Profesionalizam
    (fensi_lik_vracar, 23. januar 2021 15:42)

    # Link komentara

  46. možda i oni dobiju savet da prodaju kola
    (jaretina, ako se plašite tehničkog u junu, za vas je ba(j)s, 23. januar 2021 15:40)

    # Link komentara

  47. Ovo me potseti na onog čoveka iz Kanade sa S klasom..
    skoro je bio clanak.
    (Radijator, 23. januar 2021 15:03)

    # Link komentara