Test: Škoda Scala 1.6 TDI Ambition

U odnosu na odlazeći Rapid Spaceback, Škoda Scala je daleko ozbiljniji automobil, u svakom pogledu. Više nema status niskobudžetnog modela, naprotiv.

Pošaljite komentar
  1. Koje leseve ovaj narod kupuje pa to je strasno. Pre bi polovonu Hondu kupio nego novu Skodu. A tek dizel sto ne bi kupio...Kad budem penzioner, vozicu ko penzioner, do tada, nervirate me na putu, em smrdite sa tim jeftinim dizelima, em se vucete, vozite na 2000rpm da stedite gorivo, ako je to 40kmh po gradu, onda cete da udavite sve zive sa 40kmh jer se vama ne zuri. Meni kad se ne zuri idem peske ili busom...
    (gradjaninX, 1. decembar 2020 14:27)

    # Link komentara

  2. Pravicete vi te prekidace za klimu iz Golfa 2 od blata, kad svi završe u touchScreen-u u trecem podmeniju kao kod novog Golfa, Oktavije i Leona...
    (Kiloš, 9. novembar 2020 11:15)

    # Link komentara

  3. задњу годину дана а због ове ситуације непланирано возим премиум 1,6 атмо...пре њега углавном дизеле а последњи је био 400 њм и 190 кс...тако да могу рећи да је тај субјективни осећај код дизела израженији и раније видљив али тако и нестаје врло брзо и ненадано...
    иза ових годину дана искуства морам рећи следећу ствар,у бензину је као у сефу,мук.
    потрошња мања у граду 0.5-1 јер је ауто слабији и лакши притом је и бензин јефтинији у овој земљи свеопште логике,о одржавању и евентуалним кваровима да не говорим.
    да ли ми понекад недостаје та тренутна снага?па све мање јер је све више путних праваца-ауто пут а не магистрала...понекад ибарска тражи чисту ситуацију али само ако крећем у претицање које превазилази законска ограничења брзине,мада толико ретко користим такве путеве да то заиста не завређује пажњу а и возим поштујући правила.
    на ауто путу је ствар потпуно иста осим потрошње која иде на руку тих 1-1,5 на страну дизелаша али је цена бензина мања па је и разлика још занемарљивија...
    у граду је ствар јасна,коме се жури и жели да прескаче и ускаче кад је нека фрка свеједно је колико и шта возиш осим ако ниси камиказа.уосталом о томе и не причам нити такве лудаке сматрам за возаче.
    конкретно елантра коју сте споменули има 155 њм и 128 кс,убрзање 10 с тако да моје мишљење иде у правцу да ту има снаге за све нормално.
    нов дизел са 240 њм сигурно није веће кубикаже од елантре и осим ако није неки из б сегмента онда није ни бржи ни стартнији али мање троши.
    позз
    (профа, 6. novembar 2020 11:17)

    # Link komentara

  4. @(профа, 5. novembar 2020 11:07)

    Kad neko ne zna da vozi, onda krene ta prica o Nm, kako dizel ovo, dizel ono. Cepaj mpi benzinjaru kad ti treba do limitera neće ništa da mu bude, samo ga redovno odrzavaj, ošišaće traktore sa duplo vise Nm i sličnom snagom. Da su dizeli dobri, trke bi se vozile samo sa dizelašima.
    (Caran, 6. novembar 2020 01:22)

    # Link komentara

  5. ZA профа, 5. novembar 2020 11:07, nismo svi isti i ako nekada budete vozili auto sa većim Nm, shvatićete o čemu pričam.
    Meni nažalost znači kad auto ima snage za normalnu upotrebu (ne pričam o nekim velikim vrednostima)

    Taj motor u hyndaiju ima, čini mi se nekih 136Nm, što je slabo čak i u odnosu na iste atmosferske benzince 1,6 koji imaju oko 150 do 160Nm (npr. Renault Megane i Seat Leon) - što je takođe slabo i prevaziđeno kad se poredi sa novim tehnologijama.

    Po ceni elantre, sam kupio nov auto(240Nm dizel), dobro opremljen, ali vizuelno sve to mnogo bolje izgleda u elantri.
    Ponižavajuće je kako je elantra troma(isto kao F500L!), i bio je to težak izbor: dobar motor i auto koji se baš lepo i "sportski" vozi ili lep auto!
    A nema se za model koji ispunjava oba uslova...ehh

    Piroški je simpatičan čovek i on radi. Mi koji smo bili lenji da se bacimo u akciju, i napravimo profesiju od hobija, moguće da puno znamo, ako ne i više. Tačno je da je taj auto za te pare odlična kupovina, uz (težak) kompromis - koji je mene odbio

    U SAD se isti auto nudi sa malo jačim benzincem (mislim da je 2.0, opet tromo, ni tamo ne daju mogućnost izbora). Da je takav ovde ponuđen moglo bi se prihvatiti kao dobro izbalansirana kupovina - auto koji nećete ni zbog čega želeti da menjate narednih 10-15, a neko i 20 godina!
    Ko nije nervozan, elantra je "the best smart buy"
    (ns ja, 5. novembar 2020 13:32)

    # Link komentara

  6. @ns ja
    молим Вас за мало појашњење у вези мотора...
    мени његових 130 кс обећава нормална и безбедна убрзања,одржавање путне брзине од 130-140 уз потрошњу до 7 литара...
    бензин се мора знати возити и захтева други приступ у односу на дизел,поготово ако је претходни ауто био дизел...
    чак га је и Ваш суграђанин опасно нахвалио по питању нивоа буке и потрошње(Пирошки)...
    ја сам пробао претходни модел и мени је убрзање апсолутно прихватљиво(око 10 секунди) али се мора "завртети" и радити на мењачу...ипак мислим да нисмо на Мишелуку сваки дан ;-)
    срдачан поздрав...
    (профа, 5. novembar 2020 11:07)

    # Link komentara

  7. jaretina, priprema se zimski menu, 2. novembar 2020 14:21
    slažem se sa vama u vezi priče o kompletnoj završnoj obradi i ukupnoj oceni za elantru, međutim!
    Onaj kome ne smeta leš od atmosferskog benzinca 1.6, biće prezadovoljan elantrom, što se nije desilo i u mom slučaju, na moju veliki žalost! Jer za te pare, automobil je besprekorno opremljen i kvalitetno urađen!

    Ali motor je toliko prejadan da to boli! I što je još gore, kao neki tajni masonski dogovor, zavera "duboke države", šta li, nikako nećete dobiti u ponudi nikakvu opciju za bolji motor, kakav može da se nađe kao opcija u mnogim drugim hyndaijevim modelima!?

    Kad bi to bilo moguće- izbor boljeg motora u elantri - teško da bi se ijedna oktavija više ikada prodala u srbiji (osim ove državne uvozničke mafije), o scali ne bi niko pisao, niti se raspitivao za focus, propao bi golf, dacia bi muku mučila , sve niže i srednje u ponudi bi prestalo da postoji!

    Jedino bi imalo smisla za daleko veće pare kupiti neku premijum klasu auta koji je i znatno bolji. Ne šalim se, ništa kompletnije od elantre nisam provozao za te pare i ništa sramotnije od tog motora u nju nisu mogli staviti!
    (ns ja, 4. novembar 2020 14:10)

    # Link komentara

  8. Vrlo "ambition" tekst.Cena ovog automobila i njegove tehničke i mogućnosti koje nudi u opremi i izgledu kabine su u debeloj nesrazmeri.Platforma "B" segmenta koja je zašla cenovno duboko u "C" pa i u "D" segment.Neko je pomenuo da je do pre koju godinu Superb bio u ponudi na popustu za oko 18.000 i to je istina.Ali sve je to gimnastika VW koncerna, recikliranja ponude modela sa kombinovanjem starih mehaničkih rešenja (menjač, zadnja osovina, prekidači u kabini itd) uz konstantno podizanje cena.Pa ako Golf 8 ima šipku za podizanje haube, koga briga za Scalu i njena rešenja.Zastupnik "Škode" u Srbiji je pored toga, zasolio sve sa skidanjem opreme.Rapid je po svim kriterijumima bio smešna ponuda u svakom smislu.Naslednik je bolji naravno, ali za dodatnih 5000 evra.Ne za 500 evra.Auto za 18.000 evra bez komandi na volanu!!??Genijalno.Onda neko treba da te ubedi da je dosta toga "inovatino" (čep za sipanje tečnosti koji realno vredi 3 evra ili kišobran) kao što su oni prekidači na centralnoj konzoli.Ali na kraju, bez svake sumnje idealan auto za javni sektor, kao i Octavia po sistemu baš me briga za odnos uloženo - dobijeno.
    (nesha, 4. novembar 2020 14:01)

    # Link komentara

  9. Kad vidim ove komande za klimatizaciju koje sam imao na polu 1997 godiste muka mi pripadne.... dal je moguce da nemaju zelju da promene to vec 20 godina.
    (vratite_bmx, 3. novembar 2020 22:45)

    # Link komentara

  10. moron
    Zasto večito nipodaštavaš Škodu? Ja vozim službeni Superb 2 l benzin 4x4 270 konjskih snaga ima ako se dobro sećam. Taj auto ide kao poplava, kvalitetan iznutra. Ja zamerki nemam.
    (Ljubitelj Škode a ne prodajni savetnik, 3. novembar 2020 16:05)

    Ni reč nisam napisao protiv škode, a samo sam ukazao na politiku paketiranja škoda za Srbiju, za koju politiku su odgovorni (zajedno) uvoznik i proizvodjač.
    Nisam ja "kriv" što u istoimenim paketima opreme škode (pod nazivima paketa opreme u Srbiji i okruženju) na sprskim škodama nedostaju neki elementi opreme.
    Da li ti znaš u Srbiji neko novo vozilo C segmenta koje nema tempomat u serijskoj opremi, kao što ga nema nova oktavija Ambition (a Ambition je tradiocionalno srednji paket)? Da nije tužno, bilo bi smešno.
    Ja sam "kriv" što uvoznik meša šta mu je viša, a šta niža klasa u paleti škode, pa mu Scala Ambition ima tempomat, a oktavija Ambition nema tempomat? Ništa nisu naučili iz iste greške sa Rapidom i prethodnom oktavijom?
    Ja sam "kriv" što uvoznik škode krši zakon i piše cene opcionala samo bez PDV-a?
    Ja "kriv" što u istoimenim paketima nekih modela "nedostaju" u Srbiji neki elementi bezbednosne opreme?
    Sve i kada bih hteo (a ne želim), ja ne mogu da učinim zlo brendu u meri u kojoj to može uvoznik. Bez obzira na brend.
    Budi siguran, dok (bilo koji) uvoznik (bilo kog brenda) bude pravio takve "gafove", ja ću na njih da ukazujem.
    (katalozi i cenovnici ..., 3. novembar 2020 19:33)

    # Link komentara

  11. Ovde sve sami strucnjaci u svojoj struci i biznismeni prejaki, svi vozite sluzbene Octavije 2.0tdi i Audije Quattro,hvala vam sto postojite,da nas prosvetlite,hvala sto mogu da ucim od vas i sto imate tako jake firme pa vam daju silne sluzbene automobile i mnogo jake plate,a mi cemo i dalje da idemo biciklom na posao posto smo boranija.
    (Robi, 3. novembar 2020 17:21)

    # Link komentara

  12. moron

    Zasto večito nipodaštavaš Škodu? Ja vozim službeni Superb 2 l benzin 4x4 270 konjskih snaga ima ako se dobro sećam. Taj auto ide kao poplava, kvalitetan iznutra. Ja zamerki nemam.
    (Ljubitelj Škode a ne prodajni savetnik, 3. novembar 2020 16:05)

    # Link komentara

  13. Aut. klima u trecem paketu, zajedno sa alu felnama i pristojnim ekranom navigacije, mozda po nekim mekanim plasticim delom u unutasnjosti zajedno sa nekim motorom koji ne poskakuje po ulici i upotrebljiv je u svakodnevnoj voznji- citaj 1.6 d, sve u kompletu oko 20ak hiljada- nije ni cudo sto sam do sad uzivo video samo jednu!! Fiat Tipo, cak i onaj 1.4 sa 95konja je pojam za ovu nemacku nadmenost...cuj Skoda Skala dizel 20000e, pa nije ona mercedes!!!!
    (jo, 3. novembar 2020 12:27)

    # Link komentara

  14. Jbš mi sve, Zastava 10 ima lepši kokpit, tablu (ok, neračunajući tablet, koga nema)!
    (Smuleco, 3. novembar 2020 11:46)

    # Link komentara

  15. @3210

    Tesko da ce robijati kad je umro krajem proslog veka.
    (betmen, 3. novembar 2020 11:37)

    # Link komentara

  16. Ivan ZG
    Rapid je na staroj Polovoj platformi PQ 24/25, a Scala na MQB kao novi Polo (A0 varijanta platforme). Scala je samo naslijednik Rapida, ali im platforme nisu iste... Novi Polo i Scala dijele dosta elektronike sa Golfom 7... Dostupni su podatci na netu, pa slobodno provjeri sta si napisao... Ono sto se trudis biti, bio sam davno prije tebe...
    (Srđan BL, 3. novembar 2020 09:50)

    # Link komentara

  17. "Iako su isti motor i menjač audi mnogo bolje ubrzava"

    Voleo bih da mi neko objasni kako je to moguce. Mogu da postoje razlike u vesanju i aerodinamici koje bi uticale na ubrzanje, ali bi one trebalo da su prilicno zanemerljive i da covek ne moze da ih oseti.
    (T, 3. novembar 2020 09:25)

    # Link komentara

  18. @Boki, @Sale
    Pa evidentno je na osnovu komentara, potpisa i vremena potpisa da se radi o jednoj istoj osobi koja je uvoznik i preprodavac polovnih automobila, ali koji izgledaju "kao novi" i voznja u njima je "bogovska, premimjum".
    Ljudi, suvise ste providni.
    (Neko sa strane, 3. novembar 2020 07:24)

    # Link komentara

  19. @Stefan
    Nigde ja nisam pominjao skalu ni Audi, tema je Oktavija za nju sam pitao?
    (kimi R, 3. novembar 2020 06:43)

    # Link komentara

  20. Srđan BL

    Ti bi morao bolje provjeriti svoje "stručne" komentare.
    Ja sam točno napisao da je Golf i Leon na jednoj platformi, a Scala na slabijoj staroj platformi. Ali da si stručnjak, a ne "stručnjak" ti bi to znao.
    (Ivan ZG, 3. novembar 2020 00:55)

    # Link komentara

  21. Jel i dalje pocetna 19000 kao prosle godine kad sam gledao? Za te pare da biras, uostalom prodaja to i potvrdjuje, a po meni su se precenili barem 5000 evra, ako ne i vise. Auto koji ne moze da konkurise C segmentu, osim po gabaritima, se ugurao cenovno malo iznad C segmenta.Bukvalno otkad je izasla scala ukupno sam je video mozda 10ak puta i to po BG-u.
    (Haha, 3. novembar 2020 00:18)

    # Link komentara

  22. E, ovo je klasa "Golfa",a ne "Oktavija". Pristojan auto za pristojne pare.Kome se ne svidjaju komande klime,ruku dublje u budjelar, pa viši paket opreme. Ne budi Vam emocije? A "Passat" kao budi emocije? U "fau-ve" grupi ide racio pre emocija ! Čak i "Audi RS (bilo koji)" nije izuzetak. "Škoda" je najperspektivniji deo VW-a, i drago mi je da Česima dobro ide. Samo "Škoda" Srbina spasava !
    (Ceki opinionista del cazzo, 3. novembar 2020 00:14)

    # Link komentara

  23. Ja sam Scalu vozio jos 1980. proizveden u Kragujevcu. Vec viđeno.
    (Željko, 2. novembar 2020 23:21)

    # Link komentara

  24. Za te pare nov tuson,kaskaji ili tipa polovan auto star da kazemo 2godine insignia,3008 pa cak i superb mnogo bolja opcija jos ti ostane koja cigla u dzepu...
    (audista, 2. novembar 2020 23:08)

    # Link komentara

  25. @boki Ja sam pre 6 godina kupio novog ford fokusa za 11990. Auto udoban tih malo troši registracija jeftina i za ovih 6 godina sam prešao 100000 i zamenio akumulator i 2 sijalice. Ne brinem o kradji auto i dalje kao nov, išao svake godine na more potpuno siguran u njega. Za to vreme moj kolega kupio pasata 10 godina starog 2.0 tdi za slične novce i odvojio na popravke preko 1500 evra i dalje je malo po malo kod majstora. Njegov auto sada ima 16 godina i 300000 i to niko normalan ne želi da kupi. I taj audi sto ti spominjes da uložiš novac za celu Scalu opet neće biti nov. Pravilno održavanje skupog auto košta a ovde ljudi voze audi i polovne gume, menjaju delove kada nešto crkne kod majstora Žike. Nije to neko bez razloga prodao za mnogo manje novaca nego nov. Moji živci i vreme su meni najbitniji.
    (Aleksandar, 2. novembar 2020 22:49)

    # Link komentara

  26. Komande klima uređaja su kriminalne.
    Dizajner zaslužuje barem 3 godine robije
    (3210, 2. novembar 2020 21:56)

    # Link komentara

  27. @kimi r
    Pošto sam igrom slučaja vozio i Audi a3 1.6tdi dsg 2015 godište i scalu.Ta dva auta ne mogu da se uporede bukvalno u svemu je bolji audi iako je imao oko 150.000km a skala oko 30.000km i već je počela plastika da škripi.
    Audi ima mnogo bolju zvučnu izolaciju oseća se da je premium auto dok u škodu dosta se čuje buka motora, audi je dosta stabilniji.
    Iako su isti motor i menjač audi mnogo bolje ubrzava menjač perfektan menja u trenutku dok u skali imam osećaj kao da je kao kao što su imali prvi 1.9tdi motori bukvalno traktorski osećaj a menjač kada treba da promeni brzinu kao da zadrži gas na određenom broju obrtaja pa onda promeni brzinu.
    Ako se neko razmišlja da kupi novu scalu,ja bi pre kupio polovan a3 to je moj savet i plus ostaće vam više jer mislim da taj auto ne vredi toliko primerak koji sam vozio koštao je oko 20000e.
    (Stefan, 2. novembar 2020 21:51)

    # Link komentara

  28. U godini 2021 prodaju menjac sa 5 stepeni, i klima komande od Polo 2001.

    Cena visa nego Octavia od pre 5 godina koja je bila 16.0000 i sa malo dodacima ce da predje cenu Superba od 18.000.

    Smesno, auto za firme na lizing.
    (Toxic_Pr, 2. novembar 2020 09:42)


    Ja ga vidim i kao mogući izbor za starije ljude koji prelaze sa Astre G, i sličnih auta tog godišta. Njima ove ringla komande ne smetaju i navikli su na njih, a sigurno će dobiti i više opreme nego što njihov stari auto ima.
    Ali mlađe ljudi nikako ne vidim za volanom ovog auta, mislim da bi se 99% njih odlučilo za BMW F10 ili A6 C7 umesto nove Scale (a otprilike tako i izgleda kada se posmatraju automobili na ulici)
    (Eldorado, 2. novembar 2020 21:50)

    # Link komentara

  29. Trenutno gledam da kupim nov auto za oko 16000. Scala mi izgleda jako siromašno unutra bez komandi na volanu i onim komandama za klimatizaciju. Emocija 0. Ni spolja mi nije legla. Gledao sam i test na youtube neke holanđane koji su je uporedili sa kia ceed i mislim da je to najrealnije poređenje. Kia ceed i megane mislim da su mnogo ozbiljniji automobili za taj novac. Ford fokus možda i najbolji ali i malo skuplji.
    (Aleksandar, 2. novembar 2020 21:05)

    # Link komentara

  30. Racionalno i pametno razmisljanje...

    imam auto star 8godina koji sada vredi realno 10.000e a u narednom periodu potrebna ulaganja oko 2000e-2.500 (diakovi,veliki mali s.,hladnjak i set kvacila i da se sve pregleda i da bude siguran auto...)

    prodati auto i kupiti novu skalu sa malo boljom opremom 23.000e+ sa garancijom i miran,(mada pod garanciju ne spada,vms,diskovi,plocice isl) i voziti se kao gospodin u novom autu sa daleko losijim voznim karektiristikama i opremom od starog auto i pri tom ne oticu u trosak od 2.000e vec u trosak od 14.000e

    E to je racionalno...a kao bonus imas jos bezplatno sisanje u ovlascenom auto servisu narednih 5god...
    (sale, 2. novembar 2020 20:12)

    # Link komentara

  31. Noje se stedelo...bogami..tockici klime kao iz audija jajeta ili golfa 3,sedista iz golfa 2 a km sat... asta reci izmedju pasata b5,5 i b6 mada mislim da je iz b6 mnogo mnogo bolji kao i sama instrument tabla a ima joj vec 14-15god...svi proizvodjaci automobila su stvarno domisljati a narod kao ovce,prodaju ti tehnologiju od pre 15-tak god u novoj ambalazi i sve to papreno naplate...

    realno kupimo polovan auto star tipa 10god (vise klase) i da mu zamenis sve,ali bukvalno,da bude prangija,(resatauriran)daleko manje ce te kostati (ne mislim na a6,e klasu isl.) i tipa za 6-7god ces opet vise dobiti za njega nego za polovnu skalu...

    Kad budem imao kupicu nov auto a do tada kupujem polovne vise klase stare 7-8 godina jer ja smatram a vi se ne morate sloziti samnom da je bolje kupiti polovan auto pa ga i dodatno srediti sa kojim somicem i biti miran nego kupiti nov bojler ili kontejner na tockovima...auto je auto a kontejner je kontejner..
    (boki, 2. novembar 2020 20:01)

    # Link komentara

  32. @jaretina
    да Вас замолим ако имате који минут,обзиром да возите нову елантру 1.6 а ја чекам долазећу,да изнесете своје утиске и запажања(потрошња град и ауто пут,удобност,изолација,цене сервиса...)
    хвала лепо и позз
    (профа, 02. novembar 2020 11:57)

    E, našao si koga da pitaš moj profo. Eno napisa ti odgovor pola strane, truć muć - ništa. Zakaži profo test vožnju, pogledaj nekoliko modela i sve će ti se samo kasti.
    (Trange frange, 2. novembar 2020 19:54)

    # Link komentara

  33. Čini mi se da je cjenovno dobro balansiran, evo u BiH style tsi 15700€ sa dosta fine opreme. Tačno ima tipo dizel ali računajte da nije daleko dan kada nećete moći dizelom u veće gradove.
    (bakicar, 2. novembar 2020 18:57)

    # Link komentara

  34. @katalozi i cenovnici
    "Nije istina. Automatsko kočenje je uključeno u svakom paketu opreme jer su obavezni sada u eu. Jedino ako kupujete auto proizveden pre nego što su te uredbe stupli na snagu. A katalog škode nije sređen pa je front assist i dalje u sklopu dodatne opreme, što nije greška prodavaca već uvoznika...Samo je problem loš cenovnik."
    (Cole, 2. novembar 2020 16:58)

    Znači, škode u Srbiji imaju kao deo paketa opreme i ono što nije napisano. Neverovatno, ali, svakako plemenuto. Dakle, iako fabiji Monte Carlo za Srbiju ne piše da ima bočne vazdušne jastuke i zavese, ona, kao i svaka fabija za Srbiju, ipak ima 6 air bagova? A ima i "Front Assist", mada ne piše da ima. Ima sve što ne piše da ima?

    A, ako tvoja oktavija to navodno ima u serijskoj opremi (pa tada ne može biti u opcionalima), kako si ti uspeo da dodaš taj opcional, pa ti je onda prodavac naknadno umanjio cenu za tu opciju ( "Ja sam u svoju novu oktaviju dodao fsa, nakon čega mi je prodavac rekao da je uključen i da će mi za toliko umanjiti cenu. " )?

    Pa i nova oktavija ambition ima tempomat, zar ne? A nema (osim da platiš opciju). Za sve je očito kriv neki "Mali Đura" koji (loše?) piše cenovnike, uvozniku koji je prošle godine imao prihod od oko 105 miliona EUR-a (RSD 12.483.530.000) E, crni Đuro ... Taj Đura je za prethodnu oktaviju u cenovniku opcionala jedno vreme za Active pisao i šifra "PDF", naziv "Centralno zaključavanje sa daljinskom komandom", "Cena bez PDV-a" 130 eura.
    (katalozi i cenovnici ..., 2. novembar 2020 18:46)

    # Link komentara

  35. IvanZG
    Rapid je dijelio platformu sa starim Polom, Scala je na MQB kao novi Polo. Zapravo suzena varijanta platforme Golfa 7 i dosta elemenata elektronike dijeli sa Golfim 7. Informisite se prije nego napisete svoje ''strucne'' komentare...
    (Srđan BL, 2. novembar 2020 18:43)

    # Link komentara

  36. Škoda i Dačija su kao Lada i Zastava pre 30god, vozila za sirotinju.
    (Gagi, 2. novembar 2020 18:33)

    # Link komentara

  37. Ono što meni bode oči je činjenica da je auto postavljen na platformu Rapida tj. Pola koja je povećana u dužinu i širinu. Po dimenzijama odgovara Golfu i Leonu, ali nije tako čvrsta i samim time auto nema takve vozne osobine.
    Nevidljiva podvala golim okom.
    Glavna prednost je veličina. Neodstaci su nekvalitetna plastika, kratka sjedala, prekidači klime iz Golfa 2, ekran od samo 6,5 inča (svi imaju veći u novim autima) na kojem nema - ništa i čak 2 zvučnika. Svi sistemi za sigirnost se doplaćuju čak i u drugoj opremi!?
    Sve u svemu oprema na razini stare Dacije, a cijena na razini solidnog modernog auta. Sve u svemu ovaj bi auto htio svašta, ali VW neda.
    (Ivan ZG, 2. novembar 2020 17:15)

    # Link komentara

  38. Kokpit i unutrašnjost, parada siromaštva.. Bezobrazno, za cifru po kojoj se ovo prodaje!! :((
    (Smuleco, 2. novembar 2020 17:00)

    # Link komentara

  39. @katalozi i cenovnici
    Nije istina. Automatsko kočenje je uključeno u svakom paketu opreme jer su obavezni sada u eu. Jedino ako kupujete auto proizveden pre nego što su te uredbe stupli na snagu. A katalog škode nije sređen pa je front assist i dalje u sklopu dodatne opreme, što nije greška prodavaca već uvoznika.

    Ja sam u svoju novu oktaviju dodao fsa, nakon čega mi je prodavac rekao da je uključen i da će mi za toliko umanjiti cenu. Samo je problem loš cenovnik.

    A što se cena tiče, treba da shvatimo da cene auta idu na gore i da više neće biti novog auta bez 20000. Tako je kod svih proizvođača. A osetiće se to i na tržištu polovnjaka za par godina.
    (Cole, 2. novembar 2020 16:58)

    # Link komentara

  40. Najsrećniji su komercijalisti u raznoraznim kompanijama... Inače auto je i lep i dobar, ali toliko "bez boje, ukusa i mirisa" da je to čudo. Kao i svaka Škoda.
    (City Slicker, 2. novembar 2020 16:45)

    # Link komentara

  41. Ja jos nisam video, da je predstavljen neki automobil, a da ga 90% njih nije napljuvalo!? Narocito su interesanti ovi sto im je svaki skup, i sto za te pare moze polovan Audi iz 2008. Nov, Nov ili Pasat, ko casa! Naravno da je skup! Svaki je skup kad nema za sta pas da te ujede, ali ima i onih koji su racionalni i ne zanima ih sta drugi misle! Ljudi vole da kupe nov auto, a mogu, i gde je tu problem sto je to Skoda?
    (gagi, 2. novembar 2020 15:50)

    # Link komentara

  42. профа,
    postoji generalno pravilo, koliko para toliko muzike.
    u slučaju elantre, orkestar svira za sve pare, čak i gratis pesmu. svi instrumenti su ujednačeni, ni jedan nije odličan, ali ni jedan ne škripi niti para uši. ok muzika.

    prethodna oktavija, za relativno slične pare, imala je jako čudan orkestar. neki instrumenti odlični, neki paraju uši. love/hate relationship.

    jedino što sam siguran, ali još uvek ne znam, je da ću elantru teže prodati nego oktaviju, za koju su se grabili u familiji. taj instrument može da me "dočeka", ali još ne znam.

    uzmi ne razmišljaj. za te pare bolju devojku nećeš naći. odličan auto da se za sitne pare pregrme odlazeći fosil bez ijedne teskobe i dočeka EV.
    (jaretina, priprema se zimski menu, 2. novembar 2020 14:21)

    # Link komentara

  43. Sledece od Škode je auto velicine A8 na istoj platformi,sa malo povecanim rastojanjem osovina.
    (MM, 2. novembar 2020 13:06)

    # Link komentara

  44. O kojoj sofisticiranosti i unapredjenju pisete, nije mi jasno. Instrument tabla iz fabije od pre 20 god i sporet prekidaci klime. Razumem da je za te pare ok auto, da nekome ne treba vise al' da se ne lazemo, auto je teska bizuterija.
    (Petar, 2. novembar 2020 13:03)

    # Link komentara

  45. mislim da je ove scale dobila i Zandarmerija, opet neko muljanje kao sa Rapidima sa policiju.
    (hhh, 2. novembar 2020 13:01)

    # Link komentara

  46. Treba ih razumeti, stavili su toliko "skupih" elektronskih spravica da je cena morala biti tolika. A o tome da su za te pare ubacili samo 2 zvučnika ne treba ni pričati.
    (Smeh, 2. novembar 2020 12:21)

    # Link komentara

  47. Vozač@ Daleko od toga da "branim" Škodu, ali pre 5-6 godina se za 11.990 mogao kupiti Ford Focus ( 3. generacija ) sa 1.0 turbo benzincem od 100ks u Trend+ paketu opreme. Pogledaj koliko sada košta Ford Fokus u pandan opremi i sa istim motorom. Slično važi i za Toyotu Corollu/Auris. Iznenadićeš se.
    (www, 2. novembar 2020 12:17)

    # Link komentara

  48. @jaretina
    да Вас замолим ако имате који минут,обзиром да возите нову елантру 1.6 а ја чекам долазећу,да изнесете своје утиске и запажања(потрошња град и ауто пут,удобност,изолација,цене сервиса...)
    хвала лепо и позз
    (профа, 2. novembar 2020 11:57)

    # Link komentara

  49. Kanta ostaje kanta
    (Gazda paja, 2. novembar 2020 11:54)

    # Link komentara

  50. Moj komsija je 2017 kupio Octaviu 1.6 TDI za 17400 evra, a sada toliko kosta Scala koja je ipak segment nize. Pritom bi trebalo izbegavati taj 1.6 dizelas koji se bas i nije pokazao, sto pokazuje izbor dizelasa u novoj Octavili i Golfu gde je u ponudi samo 2.0 sa razlicitim snagama. Gledao sam dosta polovnjaka i svi 1.6 TDI su bili masni. Neko ce reci da zna neke koji su bez problema presli po 250 do 300.000km, ali nisu presli 700 do 800.000 koliko su prelazili raniji 1.9 i 2.0 dizelasi. Pritom je voznja vecih modela (Touran, Pasat...) sa tim motorom pravo mucenje, a posete mehanicaru veoma ceste.
    (kole, 2. novembar 2020 11:47)

    # Link komentara

  51. "osnovni i srednji paketi opreme imaju samo prednje zvučnike."!
    Kao neko ko je naknadno ugradjivao zvučnike u zadnja vrata vw polo odmah da vam preporučim da preskočite automobile u kojima se štedi na ovako banalnim stvarima.
    (Sramota, 2. novembar 2020 11:46)

    # Link komentara

  52. Zanimljivo je da u svetu autoindustrije kao i motoindustrije, bele tehnike i uopšteno nalaze izgovor da poskupe proizvod zbog silnih tableta, elektronike koji bi zapravo trebalo biti jeftinije gde pomoću monopola nad elektronikom gde si primoran da menjaš taj deo kod proizvođača, nemamo uvid koliko će trajati jer oni ga naprave da ne traje dugo gde kao potrošna roba niko nema kontrolu nad svim tim proizvođačima gde umesto da bude jeftiniji deo bude upravo suprotno preskup. I marketing pod izgorom da zbog elektronike auto treba biti skuplji je čista laž, gde naravno popravke nisu nikada jeftine i još proizvod poskupeli jer sve se manje prodaje tako da žele kao nekada do 2008 kada je autoindustrija cvetala i držala monopol nad polovnih vozila sada se vade koliko mogu tom famoznom jeftinom elektronikom nama potrošačima trostruko skuplje, gde auto ne može da krene ako se pokvari elektronika, kratkog je roka gde niko nema ingerencije šta zapravo rade i da li namerno rade da se u kratkom vremenskom roku pokvari, gde na kraju pored svog tog bezobrazluka još povečaju cenu još u startu. Autoindustrija i treba da propadne ali svakako neće moći računati na silne zarade koje su imali pre 2008...
    (Bane..., 2. novembar 2020 11:27)

    # Link komentara

  53. @Toxic_Pr
    Ako može Alfa i Maserati da koriste prekidače i delove iz Fiata, može i Škoda od VW-a.
    (mile ®, 2. novembar 2020 11:03)

    # Link komentara

  54. @Stefan
    Prenesi svoje iskustvo drugima, nisu svi imali priliku da je voze za razliku od tebe.
    (kimi R, 2. novembar 2020 11:01)

    # Link komentara

  55. Jednom je jedan komentator lepo rekao"šteta što pored imena ne ide i auto komentatora, slatko bi se nasmejali"
    (ciga, 2. novembar 2020 11:00)

    # Link komentara

  56. Dovoljno je reci 3 reci: Ruzan, skup, Skoda
    (Srdjan, 2. novembar 2020 10:54)

    # Link komentara

  57. Tuga što se više ne proizvodi Škoda Rapid, neuporedivo bolja nego Scala. A cene su podivljale, 2013. godine nov Rapid (benzinac, osnovni paket opreme) je koštao 9.700 e!!! Čovek koji ga je kupio novog, a od koga sam ga ja (posle 3,5 godine i pređenih 75.000 km) otkupio, je doplatio oko 300e za zadnje parking senzore i fabrički radio i to je to. Ja sam ga tada platio 6.800e, išao sa njim tri puta do CG i dva puta do Grčke (jednom čak do Parge) bez ikakvih problema. Do pre dve godine nova Škoda Octavia (benzinac) 13.000 e, a u ambition paketu na akciji 13.500 e! Pogledajte cene sad... A razlika je (uglavnom) samo u tabletima i gomili elektronike koja je podložna kvarovima. Rado bih kupio Rapid bez tableta za 3000 e manje. Da se razumemo, to je auto niže srednje klase i ne treba mu zamerati nedostatke koje je i normalno da ima (jer da ih nema, bio bi viša klasa, ali bi takva bila i cena).
    A za Auto Čačak se slažem, sramota je šta rade...
    (Danilo, 2. novembar 2020 10:52)

    # Link komentara

  58. "Ipak treba reći da se uvozniku toleriše bezobrazluk sa skidanjem bezbednosne opreme iz paketa koji su dostupni u regionu. Da smo u EU, lepo odeš kod komšija i kupiš opremljeniji auto za iste pare. Bruka..."
    (Kvarežma, 2. novembar 2020 10:04)

    Nemoj tako. Ima "Auto Čačak" i svojih momenata od kojih profitiraju neki kupci. Npr. sa sadašnje srpske Scale Ambition (kao i nekada sa Rapida Ambtiona) za Srbiju nije "skinut" i tempomat. Kakva omaška.
    Ipak, verujem da im na tome iskreno zavide svi kupci sadašnje najnovije Oktavije Ambiton, sa koje je za Srbju "skinut" taj banalni tempomat (kao što je bio skinut i sa prethodne Oktavije Ambiton).
    Eto, tako se vitko oblikuje serijska oprema škoda od strane naših vrednih tesara. Da vozilo za Srbiju bude što lakše, da je što više energetski efikasno. Prosto, da za Srbiju imamo više "eco friendly" proizvod. Odgovorno. Napredno ...
    (katalozi i cenovnici ..., 2. novembar 2020 10:41)

    # Link komentara

  59. Teško da si ti išta vozio, nemoguće da si prošao lekarski za dozvolu
    (petarP, 02. novembar 2020 09:35)

    znači taj rapid krš ti je želja?
    (jaretina, priprema se zimski menu, 2. novembar 2020 10:40)

    # Link komentara

  60. VW je sa Scala/om napravio budget diesel auto za ispod 20.000 e koji bi trebalo da je opcija br.1 za radnicku klasu Evrope.
    Sasvim pristojan auto i racionalna kupovina.
    (C i n i k, 2. novembar 2020 10:33)

    # Link komentara

  61. Samo mu je cena ambiciozna.
    (southpark, 2. novembar 2020 10:25)

    # Link komentara

  62. Mislim da je Škoda auto za ljudi koji žele da veruju u čuda. Pa tako će se ljudi koji kupe ovo okolo hvaliti da voze bolje i veće od Golfa, a u stvari prepakovanog Pola sa ugrađenim kišobranom.
    Od ranije su već poznate dijagnoze Octavia=Passat i Superb=A6.
    (w, 2. novembar 2020 10:15)

    # Link komentara

  63. Od pojavljivanja ovog auta , ja sam na ulici video 1 Scalu za svo ovo vreme. S obzirom koliko ima Fabia i Octavija reklo bi se da ovaj model bas i nije uspesan ???
    (dalibor, 2. novembar 2020 10:09)

    # Link komentara

  64. @Toxic_Pr

    "Ovde je ipak postavljen šestostepeni menjač, iz više razloga."

    Piše šestostepeni, na slici na ručici menjača vidi se šema sa šestom brzinom... Kritika radi kritike.
    (Dejan, 2. novembar 2020 10:05)

    # Link komentara

  65. Preambiciozna cena. Za gradski auto FBA ima smisla, ali ovo ostalo ne naročito. Ok jastuk glavu čuva, u slučaju da je neko izdivljao.

    Ipak treba reći da se uvozniku toleriše bezobrazluk sa skidanjem bezbednosne opreme iz paketa koji su dostupni u regionu. Da smo u EU, lepo odeš kod komšija i kupiš opremljeniji auto za iste pare. Bruka...
    (Kvarežma, 2. novembar 2020 10:04)

    # Link komentara

  66. Koji hvalospev od teksta,ali u realnosti auto nije nista posebno.
    Sedista su previse krtaka kao da su pravljenja za decu neku,tvrda plastika katastrofalnog kvaliteta,dsg menjac izuzetno spor treba mu vise od 1s da promeni brzinu,tako da ja nisam odusevljen autom za ove pare mislim ima da se nadje bolji auto.
    (stefan, 2. novembar 2020 09:58)

    # Link komentara

  67. Ako pricamo o niskobudzetnom dizelasu, ipak Fiat Tipo 1.6jtd ili C-Elysee 1.5hdi. Jeftiniji oko 3000eur, oba.
    (Kobaja Grande, 2. novembar 2020 09:45)

    # Link komentara

  68. U godini 2021 prodaju menjac sa 5 stepeni, i klima komande od Polo 2001.

    Cena visa nego Octavia od pre 5 godina koja je bila 16.0000 i sa malo dodacima ce da predje cenu Superba od 18.000.

    Smesno, auto za firme na lizing.
    (Toxic_Pr, 2. novembar 2020 09:42)

    # Link komentara

  69. Realno precijenjen auto za 1-2 hiljade evra...
    (Srđan BL, 2. novembar 2020 09:41)

    # Link komentara

  70. moglo je, ali hvala bogu da nije.
    jedanput sam ga vozio i imao traume.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jaretina, priprema se zimski menu, 2. novembar 2020 09:25

    Teško da si ti išta vozio, nemoguće da si prošao lekarski za dozvolu
    (petarP, 2. novembar 2020 09:35)

    # Link komentara

  71. "Kada je u pitanju bezbednost, nema ušteda."

    Da li je to baš tako?
    Ovaj Ambition (kao ni Style) nema "Front Assist". U Sloveniji ga ima i bazni Active.
    U Srbiji ga nema ni nanovija oktavija u top paketu Style.
    Tako to izgleda kada se "Auto Čačak" u serijskim paketima opreme posveti bezbednosti srpskih korisnika.
    Iskreno, nije mi jasno kako sa srpskog Superba nije skinut "Front Assist". Da se napravi takav gaf u filetiranju bezbednosne opreme. Skandalozno ...
    (katalozi i cenovnici ..., 2. novembar 2020 09:34)

    # Link komentara

  72. A mogli ste ostaviti Rapid u proizvodnji da bude "niskobudžetni" pa jos da mu spustite cenu za 2000€ za ono sto nudi.
    (G, 02. novembar 2020 09:08)

    moglo je, ali hvala bogu da nije.
    jedanput sam ga vozio i imao traume.
    (jaretina, priprema se zimski menu, 2. novembar 2020 09:25)

    # Link komentara

  73. Cena treba da bude viša za 13 hiljada.
    (fhfkh, 2. novembar 2020 09:24)

    # Link komentara

  74. Ilustracije radi, prethodni superb, pre 5-6 godina je bio 17.000, 1.4 tsi 125 ks. Od fabrike koja mito računa kao pomoć širenju češke privrede, ionako ne želim ništa.
    (Vozač, 2. novembar 2020 09:16)

    # Link komentara

  75. škoda ...najpoznatiji sluzbeni auto za divljanje po ulici
    (sasa, 2. novembar 2020 09:10)

    # Link komentara

  76. A mogli ste ostaviti Rapid u proizvodnji da bude "niskobudžetni" pa jos da mu spustite cenu za 2000€ za ono sto nudi.
    (G, 2. novembar 2020 09:08)

    # Link komentara