1. sve dok vozaci,bilo cega(automobila,autobusa,bicikla...),ne skapiraju da su svi ucesnivi u saobracaju podjednako vazni,i da za sve vaze propisi,imacemo problem.
    (zlatousti, 24. oktobar 2020 17:30)

    # Link komentara

  2. Bicikle treba zabraniti na svim komumikacijama po kojima se kreću motorna vozila, jer usporavaju saobraćaj i predstavljaju bezbednosni rizik. I čim padne diktatura neomarksista i ekofaeista koja trenutno ruinira zapadnu civilizaciju po svim parametrima, to će i. početi da se dešava. Ništa protiv bicikla kao rekreacije, ali to nije ozbiljno prevozno sredstvo, pa sve da se ekofašistički i neokomunistički ludaci postave na glavu, može da se vozi samo po rekreativnim zonama i poljslim putevima izvan grada.
     (EU Citizen, 17. oktobar 2020 15:23)

    # Link komentara

  3. Ne kaže se "biciklisti teže uočljivi i često ulaze u vozačev mrtav ugao" nego "vozači automobila ne gledaju kome presecaju putanju pri skretanju, ne poštuju prednost kad prelaze biciklističku traku/stazu, i tako često nanose teške telesne povrede biciklistima". Zato je saobraćajni establišment rešio da im pomogne, da instalira elektroniku koja će da gleda umesto njih.
    (zmau, 16. oktobar 2020 10:05)

    # Link komentara

  4. Mislim da ne treba zanemariti da dosta biciklista vozi 'pod gasom', i da se krajnje bahato ponašaju prema pešacima. Nadam se da će se odvojiti traka za bicikliste u svakoj ulici jer je to prilika da se saobraćajne gužve u gradu malo smanje.
    (osa, 16. oktobar 2020 00:23)

    # Link komentara

  5. Dakle ti si napravio prekršaj nepropisno prelazeći bajk stazu ali si spreman da motkom menjaš percepciju čoveka koji ti je (zamisli!) zazvonio i koji ima svako zakonsko pravo u datoj situaciji??
    On je trebalo da skrene ili stane da bi ti mogao svoju visokocenjenu zadnjicu da preteraš preko bajk staze?
    Koja si ti Srbenda...
    (Lidbo, 15. oktobar 2020 14:57)

    Kakvo nepropisno prelaženje biciklističke staze? Pešak ima prednost.
     (da nisi ti zvonio, 15. oktobar 2020 22:47)

    # Link komentara

  6. (Lidbo, 15. oktobar 2020 14:57)
    Pesaci koji prelaze biciklisticku stazu/traku u nastavku pesackog prelaza imaju prednost u odnosu na bicikliste
    (nije instant, 15. oktobar 2020 17:46)

    # Link komentara

  7. Bicklisti vladaju saobracajem. Jos malo pa da se uvede da biciklista ima pravo kad se umori da trazi od prvog vozaca auta koji naidje da ga nosi do odredista.
    (vratite_bmx, 15. oktobar 2020 11:54)
    Malo je to - kada se biciklista umori, da uđe u autobus bez karte, a iz busa odmah mora da izađe 5 ljudi najbližih vozaču, da ne prave gužvu, a vozač obavezno mora da mu pomogne da ubaci bajs. I da mu oslobode mesto u prvom redu (ovo ne važi samo za trudnice posle 5. meseca trudnoće i osobe sa invaliditetom).
    (gost1207, 15. oktobar 2020 15:30)

    # Link komentara

  8. Pre neki dan krenuo u prodavnicu, prelazim pešački i sečem stazu za bicikle, oko mene nema nikoga bukvalno, i eto ga jedan nervozni krenuo da zvoni kao poremećen a može da bira sa koje će strane da prođe jer nema apsolutno nikoga okolo. E zbog takvih mi je žao što nemam pri ruci jedanu drvenu motku, pa da mu promenim percepciju...
    (igor, 15. oktobar 2020 12:47)

    Dakle ti si napravio prekršaj nepropisno prelazeći bajk stazu ali si spreman da motkom menjaš percepciju čoveka koji ti je (zamisli!) zazvonio i koji ima svako zakonsko pravo u datoj situaciji??
    On je trebalo da skrene ili stane da bi ti mogao svoju visokocenjenu zadnjicu da preteraš preko bajk staze?
    Koja si ti Srbenda...
    (Lidbo, 15. oktobar 2020 14:57)

    # Link komentara

  9. (igor, 15. oktobar 2020 12:47)

    Slažem se i ja sa tobom. I medju bicklistima ima onih koji se u saobraćaju ponašaju kao teški idioti, bahato i koji ugrožavaju i sebe i druge.
    Tako je to kod vozača svih kategorija vozila. Imaš svakakvih. A i uglavnom normalni nekada pogreše.
    (pedalaš, 15. oktobar 2020 14:35)

    # Link komentara

  10. Bicklisti vladaju saobracajem. Jos malo pa da se uvede da biciklista ima pravo kad se umori da trazi od prvog vozaca auta koji naidje da ga nosi do odredista.
    (vratite_bmx, 15. oktobar 2020 11:54)

    Saobracaj u gradu nema sta da trazi, nego lepo peske, biciklom, gradskim ili sedi kuci i ne izlazi
    (bez guzve, 15. oktobar 2020 14:20)

    # Link komentara

  11. (pedalaš, 15. oktobar 2020 10:23)
    Slažem se. Vozim kada mi slobodno vreme dozvoli, nisam od onih zagriženih.
    Primetio sam sve više napaljenih likova na bajsevima, ne retko i bahatih, koji su u tripu da voze na Touru dok se kreću se po gradu u kojem ne možemo da se mimođemo ni na trotoaru ni na kolovozu. Stičem utisak kao da svi ostali moramo samo u njih da gledamo kada sednu na bajs, da bi oni mogli da voze 40km/h. Biziklističke staze na trotoarima često ostavljaju jako malo mesta za pešake, a ne daj bože da presečete stazu nekom napaljenom liku, odmah seva pogled popreko i nervozno udaranje po zvoncetu.
    Pre neki dan krenuo u prodavnicu, prelazim pešački i sečem stazu za bicikle, oko mene nema nikoga bukvalno, i eto ga jedan nervozni krenuo da zvoni kao poremećen a može da bira sa koje će strane da prođe jer nema apsolutno nikoga okolo. E zbog takvih mi je žao što nemam pri ruci jedanu drvenu motku, pa da mu promenim percepciju i osećaj za odgovornost prema ostalima dok je na bajsu.
    Generalno smo postali bahati i neodovorni da je to neopisivo......
    (igor, 15. oktobar 2020 12:47)

    # Link komentara

  12. Bicklisti vladaju saobracajem. Jos malo pa da se uvede da biciklista ima pravo kad se umori da trazi od prvog vozaca auta koji naidje da ga nosi do odredista.
    (vratite_bmx, 15. oktobar 2020 11:54)

    # Link komentara

  13. Bravo Britanci!!!!!!!!
    (niko i ništa, 15. oktobar 2020 10:34)

    # Link komentara

  14. Jesam (gradski) biciklista, i mada sam i sam veoma često ugrožen "skretačima u desno", koje, mada me jasno vide (na šta ukazuje njihova putanja i način "isecanja"), apsolutno nije briga, nisam za ovo rešenje.
    Jer, i biciklista treba da otvori četvoro očiju, pošto samo stalna i povećana pažnja može da ga spasi od nekih budala.
    I da se ja pitam, ne bih u saobraćaj pustio bicikl koji nema levi retrovizor. Biciklista mora da u svakom trenu zna šta se i iza njega dešava, pa i onda kada nailazi na raskrsnicu na kojoj produžava pravo ( a postoji i mogućnost skretanja desno i da ga neko "iseče").
    (pedalaš, 15. oktobar 2020 10:23)

    # Link komentara

  15. EU eko fašisti.
    terorišu pošten svet koji ide na posao, guše ekonomiju, propast im ne gine.
     (jaretina, sprema se zimski menu, 15. oktobar 2020 10:22)

    # Link komentara