Test: Nissan Qashqai 1.7 dCi 150 4WD CVT N-Connecta Sun

Nissani su odavno sinonim za automobile sa 4x4 pogonom. Tradiciju održava i Qashqai, kao član prvog tima sa najvećom prohodnošću. Od sada, pogon na sva četiri točka je dostupan samo uz novi 1.7 dizel motor od 150 KS i to sa CVT menjačem.

Pošaljite komentar
  1. Ja ne razumem ovu diskusiju u vezi bezbednosnih sistema na vozilima. Naravno da su bitni i da spasavaju zivote. Nisu idealni, ali svakako pomazu. Prosle godine, krecem sa semafora i u tom trenutku pesak, kome je vec nekoliko sekundi bilo crveno, pocinje da pretrcava ulicu. Kako me je automatsko kocenje zakucalo u mesto, zabolele me grudi od pojasa. A sta bi se desilo da je radar zakazao, ne smem da pomislim.
    (Oliver, 8. septembar 2020 00:31)

    # Link komentara

  2. (covid apokalipsa, 5. septembar 2020 11:15)

    Predlažem da ti odmah počneš sa prikupljanjem potpisa za peticiju kojom bi od regulatora EU bilo zatraženo da se što pre zabrani prodaja vozila opremljenih sa sistemima aktivne bezbednosti (uz moguće obrazloženje da su oni "opasni"?). Samo tako bi se i u Srbiji održao postojeći, a veoma visok nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno pešaka i biciklista, na koje bi (negativno?) moglo da se odrazi učešće u saobraćaju vozila opremljenih tim sistemima ...
    (katalozi i cenovnici ..., 7. septembar 2020 16:49)

    # Link komentara

  3. Imam hondu cr-v awd 1.5t benzin cvt. Ovdje se mnogi zale na cvt. CVT kao tehnologija je dobar i u mojoj hondi dobro radi posao - medjuubrzanja su sasvim dobra, brzo spusta obrtaje motora kada vidi da se stabilizuje brzina, i sto je bitno, pri uzbrzavanju ne dize odmah do maksimalnih obrtaja (kao sto npr kod subarua zna da se desava).

    E sada sto se tice nissana i njihovog cvt, znam da im je cvt u prethodnim generacijama bio jedan od najgorih i da su imali puno kvarova. Pitanje je koliko moze da traje. Ovaj novi cvt su vjerovatno unaprijedili i bolje radi.. ali bio bih oprezan sa cvt i dizelom jer ovaj dizel ima prilicno visok obrtni moment od 340nm i pitanje je koliko dugo ce trajati taj mjenjac.

    Sto se tice potrosnje ovog modela, malo me iznenadjuje.. moj crv je benzinac i tezak je otprilike kao qashqai i na 130km/h vrti se na 2700 obrtaja i trosi nekih 7,5l, slicno kao i ovaj dizel. Moje misljenje u pogledu testiranog qashqaija je da je bolje uzeti benzinsku verziju 2wd jer je jeftiniji i dugorocni troskovi posjedovanja su manji (po racunici adaca benzinac accenta jeftiniji je u ukupnim troskovima posjedovanja za 1ct/km od dizela u prvih 5 godina).
    (Bojan, 7. septembar 2020 14:54)

    # Link komentara

  4. @moron i cenovnici

    opet demagogija, opet parole, opet hipokrizija. bulazniš o abs-ovima, pojasima, jastucima, pričaš priče iz marketinških brošura.

    pitanje je prosto: da li smeš da isprobaš tu aebs tehnologiju na svojoj porodici ili ne?

    jer ako ti prvi nisi spreman da poveriš živote svoje porodice tom automatskom kočenju, tako što ćeš na njima proveriti da li tehnologija radi u svim vremenskim uslovima, baš onako kako marketing kaže, odakle ti ideja da ubeđuješ druge kako će to spasiti njihove porodice? odakle ti hrabrost, ljudskost, čast i poštenje da se igraš sa tuđim životima, ako već ne smeš da isprobaš to čemu se diviš na svojim najmilijima?

    i ne samo to, tom logikom verovatno truješ i svoju decu, tako da nemaju ni trunka odgovornosti onog trenutka kada sednu za volan. jer zaboga, tehnika je tu, tehnika će i biti kriva ako se nešto loše desi, a ne onaj ko je za volanom.
    (covid apokalipsa, 5. septembar 2020 11:15)

    # Link komentara

  5. (Dior, 1. septembar 2020 11:20)

    Kud ga baš upoređuješ sa malo većim Golfom?
    (Toni, 5. septembar 2020 10:20)

    # Link komentara

  6. dzaba kad je unutra kao u d^%etu.
    (Stevan rosic, 4. septembar 2020 18:42)

    # Link komentara

  7. Iii? Koja je cena opisanog modela?? I pod 2. kada kupim ovaj auto za TE pare, mogu li da stisnem ključ i držim zaključavanje da podigne spuštene prozore i prednje i zadnje ili moram da ulazim u auto iza dece dajem kontakt ključem i sam stiskam vozačevu dugmad da bih zatvorio prozore!!??? U čemu je problem sa nisanom, kiom i hjundaijem ZAŠTO im je ZABRANJENO da imaju jednostavne a neophodne korisne sitnice u DOPUNSKOJ i to MAKSIMALNOJ opremi!!???
    (ns ja, 4. septembar 2020 14:32)

    # Link komentara

  8. Nadam se da su rešeni svi problemi prethodne generacije CVT menjača, bio je jedan od problematičnijih na tržištu. Isto kao i motor 1.2 turbo sa 115 ks ( izbegavati u širokom luku) poznati žderač ulja.
    (veki, 3. septembar 2020 19:18)

    # Link komentara

  9. Samo se moze konstatovati da je ovaj auto fantastican i neprikosnoven. Tehnika proverena,Cvt dobar i laksi od bilo kog drugog menhaca (citajte malo), 4x4 ima i bas lepo i izgleda. Sportski auto nije i nije mu to ni namena,bas me briga da li vuce za 1s gore/dole,za divljanje nije. Uglavnom,ovaj moze i lepo da isprlja na nekom prasnjavom putu,na pecanju ili tako negde do plaze ili vikendice.
    (Robi, 3. septembar 2020 13:48)

    # Link komentara

  10. @Zombi
    ABS na ledu produžava zaustavni put.
    Kada kola slete u vodu,sigurnosni pojas će dovesti možda i do smrti.
    Air bag će nekada da povredi ili ubije.
    Ovde na B92 pojedini „opasni vozači“ kukaju da im „smeta“ i ESP.
    Pravilnom funkcionisanju radarskog tempomata smetaju naslage snega,leda ili blata na masci kola i na gornjem delu vetrobrana.
    AEBS će možda da nas neželjeno ukoči kada nam se u gradskoj koloni neko pretekne i „ubaci“ neposredno ispred nas.
    I tako redom.
    Svaki element aktivne i pasivne bezbednosti u nekim okolnostima neće pomoći kako je planirano,već možda bude obrnuto.
    Da li je to razlog da sa kola „poskidamo“ sigurnosne pojaseve,air bagove,ABS, ESP i sve ostalo?
    Ja ne bih skidao.
    Uostalom,ako ti sistemi više ugrožavaju,zašto u EU uskoro svako novoprodato vozilo MORA da bude opremljeno i sa ACC,AEBS,Line Assistant?
    Danas u Srbiji čak o "ostareli" 500L u Cross verziji serijski ima AEBS (a do redizajna nije bio ni opcija).
    Sve ide napred.Pa bi trebala i svest čoveka o promenama.To što sam bar prvih 200 kkm vozačke karijere kola koja nisu imala ni ABS,a ni jedan air bag (u čemu se tada vozila i moja porodica),to je zato jer sam metuzalem i vozim preko tri decenije (a počeo sam sa renoom 12).Za to vreme je tehnika dosta napredovala.
    Ne brini.I danas vozim porodicu i u kolima koja nemaju AEBS,jer to na 500L nije moglo da se uzme pre 6 godina,ali nemam dilemu da su i pešaci i biciklisti oko mene bezbedniji kada ih vozim u novim kolima koja sve to imaju.
    (katalozi i cenovnici ..., 3. septembar 2020 13:42)

    # Link komentara

  11. @moron i cenovnici

    zamolio sam te da nas maneš tih parola i demagogije, ali pošto si se očigledno uživeo u sopstvenu priču, baš zato ću ponoviti drugo pitanje:

    "da li ti, koji imaš toliko poverenja u tu tehnologiju, smeš da postaviš sopstvenu porodicu na sred puta i onda sedneš za volan svog auta i zaletiš se ka njima testirajući da li će se auto sam zaustaviti pre nego ih povredi?"

    i onda to ponoviš još jednom i još jednom i još jednom, ali po mraku, pa onda još jednom, ovaj put po kiši.

    pitanje je u osnovi vrlo prosto i jednostavno, kada isključimo demagogiju i hipokriziju (a toga ti nikad nije nedostajalo).

    p. s. nešto si se naprasno ućutao za ključeve od auta? da ti ne smetaju sopstveni aršini, ne razumem?
    (covid apokalipsa, 3. septembar 2020 13:05)

    # Link komentara

  12. Mene bas zanima da li su ljudi koji toliko pljuju taj CVT u novijim Nissanim, ikad probali i stvarno vozili neki?
    Kao vlasnik XTraila sa CVT-om mogu samo da vam kazem da menjac sasvim lepo radi. Verovatno nije najbolji automatski menjac na svetu, ali realno, za ono za sta se koristi auto, bolji i nije potreban. Iskreno ne znam sta bih mu zamerio...
    (Sima, 3. septembar 2020 08:50)

    # Link komentara

  13. Licno intersovanje za ovo vozilo se zavrsava kod cinjenice da je za ubrzanje od 0-100 km/h je potrebno 11,2 s
    (Igor, 2. septembar 2020 22:14)

    # Link komentara

  14. vozim novi xtrail sa ovim motorom i menjačem. CVT tera motor da se dere kao lud. dobro ubrzava do 90 kmh ali posle je blagi užas. fali mi 2.0 dci iz prethodnog koleosa ali i bolji automatski menjač.
    po prostranosti i udobnosti xtrailu nema premca u toj cenovnoj kategoriji ispod 35000 EUR. propilot i poluautonomna voznja fantastično rade
    (barba, 2. septembar 2020 19:02)

    # Link komentara

  15. @Zombi

    Da te pitam nešto, ali, iskreno, vezano za tvoje dileme za AEBS.

    Kada usled udara automobila strada pešak ili biciklista, probaj da sagledaš sve neimovinske i imovinske posledice, sa obe strane te tragedije - koja se možda uopšte ne bi desila da su kola bila opremljena savremenim AEBS-om.

    Znači, na strani "krivca" imaš neimovinske posledice (muka mi je i da mislim kako je tom čoveku koji je usmrtio drugog), uključujući krivičnu sankciju. "Krivac" često i sam ima svoju porodicu. Pa i ona trpi neimovinski. Ovaj deo ne može da se izračuna parama.

    Pa, imaš imovinske posledice na strani "krivca" i oštećenih. Sagledaj to detaljno, bez šale, šta imovinski znači naneti nekome duševnu bol (koliko to košta i u parama), ali i šta znači kada možda ubiješ nečijeg davaoca izdržavanja (možda je onaj pešak imao svoju decu, ima tu da plaćaš rentu do njihove 26-te godine života).

    Ili, ako "krivac" ode u zatvor, kako se to ekonomski odrazi na njegovu porodicu, koju on možda hrani.

    Da ne idem dalje ... Tragedija ogromna. TRAJNA. Neimovinska i imovinska.

    I ti onda mene pitaš čemu AEBS i da li će on u pet pokušaja da uspe da zakoči pet puta?

    Pa, u smislu zakona velikih brojeva, taj AEBS da od 100 "smrtnih situacija" na "milion vozila" da uspe svaki deseti put od onih 100 i tako spasi ukupno 10 pešaka, malo li je to ?

    Razmisli dobro. Vredi li nečija ljudska glasa više ili manje od doplate za AEBS (ako on nije serijski deo opreme, kao što nije kod QQ)?
    (katalozi i cenovnici ..., 2. septembar 2020 16:51)

    # Link komentara

  16. 150ks, 340Nm sa manje od 1600kg ne sme da ima ovako jadno ubrzanje. Pitanje je da li su i medjubrzanja isto toliko losa. Zatim, navedena potrosnja pri 130kmh(2200rpm) od 7.5L je takodje los pokazatelj.
    Lep auto, ali neka hvala.
    (betmen, 2. septembar 2020 15:28)

    # Link komentara

  17. A jesu li resili problem pražnjenja akumulatora zbog start stop?
    (Chiko, 2. septembar 2020 12:22)

    # Link komentara

  18. @moron

    nema potrebe da nas nepotrebno zamaraš demagogijom i hipokrizijom,
    prvo pitanje je bilo: "kako si preživeo sve ove godine za volanom bez tog automatskog kočenja?"

    drugo pitanje je bilo: "zašto ne staviš svoju porodicu na put i zaletiš se u njih bar jedno pet puta da proveriš koliko dobro radi to automatsko kočenje?"

    a za auto, ni ne interesuje me koliko je tebe koštao auto, ti si taj koji konstantno govori "taj model košta i do toliko", pa staviš najveću moguću cenu. e, pa sad uzmi pa se meri po sopstvenom aršinu.

    ako imaš časti i obraza, naravno.
    (covid apokalipsa, 2. septembar 2020 11:38)

    # Link komentara

  19. Nissan mi je uvek imao sjajne modele. Narocito 4x4 modele. Ali za mene licno, sinonim za 4x4 je samo Jeep...
    (aKronononiM, 2. septembar 2020 06:43)

    # Link komentara

  20. @Zombi

    Naše medjusobno nerazumevanje je počelo pre par godina, na temi o škodi, oko nečega što se zove air bag, da li to, kao element PASIVNE bezbednosne oprene, zaista i koliko doprinosti bezbednosti. I da li je ispravan postupak "skidanja" air bagova za Srbiju. Tada si pominjao i Ariel Atom (kao vozilo bez air bagova), u prilog svojom bezbednosnim tezama.
    Ako se Ti i ja nikada nismo složili ni oko toga da li je bolje imati ili nemati element PASIVNE bezbednosne opreme, bilo bi iracionalno očekivati da se složimo da li povećanju bezbednosti doprinose elementi AKTIVNE bezbednosne opreme. Ako ti smatraš da je bolje i bezbednije nemati ih, Tvoje je pravo da izabereš kola čak i bez ABS-a, jer je i on "opasan", a "još opasniji" je ESP. I tako redm.
    Na toj Tvojoj lestvici opasne opreme, posedovanje AEBS ili ACC-a na vozilu je verovatno u rangu porodične šetnje sa kašikarom sa skinutim osiguračem u džepu.
    Sigurno su budale i svi proizvodjači koji time opremaju nova vozila.
    Pa je i budala Nissan što je novi Juke već bazno opremio AEBSom.
    A najveća budala onaj ko kupi takav Juke.

    Kako sam ja preživeo prvih 30-ak godina bez AEBsa? Slično kao i bez ABSa pola toga. Imao sam sreće. Ali, zbog porodice, bolje je "igrati na sigurno", pa, ako možeš, imati ne samo ABS i ESP, već i sve ostale savremene aktivne bezbednosne sisteme.

    Za kraj, ja i dalje čekam da "zalepiš" moj navodni post u kom sam naveo da sam kupio kola one cene koju navodiš. I ta kola su - tvoja.
    (katalozi i cenovnici ..., 2. septembar 2020 00:19)

    # Link komentara

  21. @moron i cenovnici

    mene baš živo interesuje kako si ti preživeo sve ove godine za volanom, ako ti je taj AEBS najbitniji deo opreme na automobilu?
    i kako već stalno pričaš da je to najbitniji deo opreme na svakom automobilu, da li bi ti prvi smeo da zaletiš tvoj auto sa tim sistemom na svoju porodicu, onako testa radi? čisto da proveriš da li sistem baš 100% radi onako kako je zamišljeno? eto, bar pet od pet pokušaja, mada to baš i nije neki uzorak ili merilo.

    p.s. kad smo već kod tvog auta i dalje čekam da mi dostaviš ključeve i papire, bez ikakvog tereta naravno

    [link]
    (covid apokalipsa, 1. septembar 2020 23:03)

    # Link komentara

  22. Ja iskreno ulazim na ove komentare samo da pročitam komentar ovog jagnjetine. Čovek je posebna vrsta...

    A nisan je OK, baš bi mi je simpa.
    (Silvester, 1. septembar 2020 21:59)

    # Link komentara

  23. @dior Samo da ti kazem da u ovom Nissanu sve sto vidis na slici enterijera je meko i kvalitetno, sedista i polozaj perfektan, za razliku od "tvog" tiguana koji i te kako ima plastike vesto dizajnirane i napravljene da na prvi pogled to kupac ne vidi
    (daki, 1. septembar 2020 21:11)

    # Link komentara

  24. "katalozi i cenovnici" idi se igrati na Play Station. To je ocigledno za tebe
    (Ringo, 1. septembar 2020 21:08)

    # Link komentara

  25. Moli se redakcija da nas postedi komentara jaradi, morona, cenovnika, priprema i ostalih trolova. Takodje se mole doticni da redovno uzimaju terapiju, hvala.
    (Dzon Deda, 1. septembar 2020 19:48)

    # Link komentara

  26. @cinik
    Sviđalo se nekome ili ne šta on piše,dileme nema da je bolesnik.I to ozbiljan !
    (kimi R, 1. septembar 2020 19:11)

    # Link komentara

  27. katalozi i cenovnici

    sve sto si naveo qashqai ima u ovom paketu opreme.
    veruj mi vozim ovogodisnji model i sva ova oprema je tu
    (sale, 1. septembar 2020 17:11

    Ja ti sve verujem, ali, to si napisao, nesaglasno je sajtu nissan.rs i važećem cenovniku vozila i cenovniku opcionala, iz čega se jasno vidi, izmedju ostalog, da je npr. adaptivni tempomat samo opcija čak i u najvišem paketu ( to je opcija pod nazivom "PAKET PRO PILOT", skraćeno PP ), za 900/1.000 evra (MT/AT).
    Uostalom, ako pogledaš na sajtu Polovni automobili oglase za QQ iz 2020. godine, imaš 3 u paketu Tekna, a samo je jedan označen u naslovu kao "Tekna PP". Taj poslednji je "Tekna" kome je dodat opcional "PRO PILOT", tj, adaptivni tempomat. Pa zato i košta 30.200.
    A ista je situacija i sa svim ostalim elementima aktivne bezbednosne opreme što sam naveo.
    Što ne znači da je QQ loše vozilo. Samo, pošto je veoma star model, on nema aktivnu bezbednosnu opremu - osim ako doplatite odgovarajuće (veoma skupe) opcionale. Isti kao, primera radi, oktavija 4. generacije u Srbiji.
    (katalozi i cenovnici ..., 1. septembar 2020 18:09)

    # Link komentara

  28. (katalozi i cenovnici

    sve sto si naveo qashqai ima u ovom paketu opreme.
    veruj mi vozim ovogodisnji model i sva ova oprema je tu
    (sale, 1. septembar 2020 17:11)

    # Link komentara

  29. Kad pročitam AEBS u komentarima, moram u WC. Pa jbt ima li kraja?
    (namcek, 1. septembar 2020 16:35)

    Da onda izbacimo i oznake ABS, ESP i sve ostalo čime se uobičajeno označava oprema vozila?
    (Driver, 1. septembar 2020 17:05)

    # Link komentara

  30. Hvala Vam unapred na vremenu izdvojenom na odgovore na gore navedena pitanja, možda će nam pomoći da shvatimo Vaše socio-patološke i psihijatrijske probleme koje na ovom sajtu iskazujete u neobuzdanom izobilju. Lep pozdrav i ne preskačite propisanu terapiju.
    (Frank Vercauteren, 01. septembar 2020


    Primetio sam da svakog ciji ti se komentar ne svidja, ciji te komentar zapravo izbaci iz ravnoteze,nazivas bolesnikom, pa samo da te obavestim da je tvoje stanje vrlo ozbiljno i zahteva strucnu pomoc, ti si zadnji koji ikome moze da preporucuje lekove jer se iz tvojih komentara naslucuje tvoja patologija.
    Identican si odgovor i meni poslao nedavno i tako sam te prepoznao, a zapravo sam prepoznao tvoje paihicko stanje koje je mracno i tesko.
    (C i n i k, 1. septembar 2020 17:01)

    # Link komentara

  31. Sasvim ok gradaki Suv..
    Malo ima manje mesta ngo sto se ocekuje ali nije strasno..
    (C i n i k, 1. septembar 2020 16:56)

    # Link komentara

  32. Kad pročitam AEBS u komentarima, moram u WC. Pa jbt ima li kraja?
    (namcek, 1. septembar 2020 16:35)

    # Link komentara

  33. (Goran, 01. septembar 2020 13:15)
    Za koga radiš, za Kiu ili Hyundai. Kao neko od skoro 190cm, 100kg, i 60+ godina, posle dve godine vožnje QQ tvrdim da POJMA NEMAŠ u da si sve izmislio. Nego, što se ne iscimaš za 50000€ pa vozi svoj krš iz snova, ajde macane
    (neZnalac, 1. septembar 2020 16:29)

    # Link komentara

  34. Ma kakav CVT, nikako.
    (Filip, 1. septembar 2020 15:15)

    # Link komentara

  35. Frank Vercauteren,
    sve si pogrešio.

    1. ubrzava za tačno 10.1 sec
    imaš info na hyundai.rs srbistanac. kako je moguće da si tako digitalno nepismen u 2020? a pritom i košta duplo manje. nešto što košta 30k+ € mora da ubrzava za 9 i manje. i ne sme da izgleda 5 puta ružnije od elantre 2019.

    2. zato što se tesla ne prodaje u srbiji srbine. za 3.8 god koliko mi traje garancija na elantru kupujem nie EV. jel ti jasno sve sada srbine?

    3. moja misija je siguran odlazak u penziju. što znači prioritet su 3 stana za iznajmljivanje. velike pare na auto nikada neću dati.
    (jaretina, zečetina, vruće prasence. goveđi pršut, dimljena adidaska, pastrmka na žaru. šopska salata, pohovani vrganj, pekarski krompir i bog da te vidi, 1. septembar 2020 14:21)

    # Link komentara

  36. Jel ovaj model sa 3 reda sedista, nesto mnogo mali taj gepek...
    (ööö, 1. septembar 2020 13:55)

    # Link komentara

  37. Probao testirano auto,materijali prilicno losi,sjediste vozaca za osobe do 75 kg,displej na nivou modela od prije 10 godina,pozadi osoba preko 190 cm visine ne moze da sjedne,CVT mjenjac puno losiji od DCT mjenjaca
    (Goran, 1. septembar 2020 13:15)

    # Link komentara

  38. @ubrzanje do stotke 11.5 sec. i to ako je sve idealno.
    kupiš ovu dizlo kanturinu i možeš jaje da ispržiš dok dođeš do stotke.
    pa de je tu draž vožnje braćo srbi? zar treba da se vučemo gore nego posle drugog svetskog rata? teslo, spašavaj od ovog zla.
    (jaretina, zečetina, vruće prasence. goveđi pršut, dimljena adidaska, pastrmka na žaru. šopska salata, pohovani vrganj, pekarski krompir i bog da te vidi, 1. septembar 2020 10:30)

    Poštovana Gospođo,

    Pošto ste vatreni ljubitelj tesle i EV, kako ste nam nažalost NEBROJENO puta ovde stavili do znanja (potpuno bespotrebno) u Vašim suvišnim i iritantnim komentarima, dozvolite da Vam postavim par pitanja, u nadi da ćete imati vremena i volje da odgovorite.

    1. Ružna bofl kanturina kao što je Hyundai Elantra 1.6MPI automatic ubrzava tačno 11.6 sec do 100kmh i to po fabričkim podacima pa Vam to iz nekog razloga nije malo, kako to?

    2. Zašto ne kupite plastičnu balegu zvanu tesla kad je toliko volite i hvalite nego vozite Hyundai Elantra?

    Hvala Vam unapred na vremenu izdvojenom na odgovore na gore navedena pitanja, možda će nam pomoći da shvatimo Vaše socio-patološke i psihijatrijske probleme koje na ovom sajtu iskazujete u neobuzdanom izobilju. Lep pozdrav i ne preskačite propisanu terapiju.
    (Frank Vercauteren, 1. septembar 2020 13:14)

    # Link komentara

  39. jaretina, zečetina, vruće prasence. goveđi pršut, dimljena adidaska, pastrmka na žaru. šopska salata, pohovani vrganj, pekarski krompir i bog da te vidi

    Hrvoje dosadan si i neduhovit, ako ti se ne svidja auto zašto čitaš o njemu?
    (Mica, 1. septembar 2020 12:51)

    # Link komentara

  40. Možda i najlepši automobil u klasi, aktuelni fejslift ga je taman učinio i dalje modernim i atraktivnim. Unutrašnjost izgleda i daje daleko bolji osećaj uživo nego na slikama. Što si tiče dizajna, i spolja i iznutra, Kaškaji je sjajan.

    Nažalost, po meni je najveći problem ispod haube. Ne znam da li je u pitanju motor ili menjač, ali za automobil od 30.000 evra, skoro 12 sekundi do 100 je presporo.
    (Reziel, 1. septembar 2020 12:40)

    # Link komentara

  41. SUV koji je napravio pomak u odnosu na prvu generaciju. Restajl aktuelne nije veliki, ali je i dalje dopadljiv i konkurentan na tržištu. Verujem da će treća generacija uraditi nešta kao što je juke uradio sa novim modelom - povećanje dimenzija, dok u upotrebu bezbednosnih sistema ne treba sumnjati. Naravno, to će pratiti i korekcija cene, kao što i svi uostalom rade.
    (Džej, 1. septembar 2020 11:55)

    # Link komentara

  42. CVT ni blizu ne radi kako treba.
    (vozac, 1. septembar 2020 11:41)

    # Link komentara

  43. Cvt je krs dere se i muci auto zato i trosi kao lokomotiva. Novi dolaze sa dsg menjacem i onda je druga prica
    (crni dan, 1. septembar 2020 11:37)

    # Link komentara

  44. @Desa
    Šta to znači za prosečne Srbe, jel to nešto dobro ili loše? Šta je u suprotnom za natprosečne, šta oni voze?
    (ciga, 1. septembar 2020 11:37)

    # Link komentara

  45. ipak je 2.0 15 ks 4x4 japanski dizel ostao neprkosnoven
    (asa, 1. septembar 2020 11:21)

    # Link komentara

  46. Koliko niskobudžetno izgleda unutra u poređenju sa Tiguanom to je strašno
    (Dior, 1. septembar 2020 11:20)

    # Link komentara

  47. Koliko je ovaj model vremenski i tehnološki pregažen vidi se i kada mu usporedite aktivnu bezbednosnu opremu sa novim Juke-om.

    Juke u srbiji bazno dolazi sa AEBS-om i to onim naprednijim ( Automatsko kočenje u hitnom slučaju sa prepoznavanjem pešaka i biciklista ), a ima i još po nešto bazno ( Inteligentno upozorenje na izlazak iz vozne trake, Prepoznavanje saobraćajnih znakova povezano sa tempomatom ), dok u predzadnjem paketu opreme ima i ACC i još po nešto ( Tehnologija ProPilot, Napredni sigurnosni sistem : Around View Monitor 360°, sistem za nadzor i intervenciju za vozila u mrtvom uglu, adaptivni tempomat, upozorenje na nadolazeći saobraćaj pozadi ).

    QQ u serijskoj opremi (pa ni u najskupljem paketu) NEMA NIŠTA od toga.

    Istina, QQ ima 8 litara veći gepek nego Juke ( 430/422 litra), pa je "klasa iznad".
    (katalozi i cenovnici ..., 1. septembar 2020 10:49)

    # Link komentara

  48. niste naveli cenu a siguran sam da je 30+
    (strucnost ispred politike, 1. septembar 2020 10:49)

    # Link komentara

  49. ubrzanje do stotke 11.5 sec. i to ako je sve idealno.
    kupiš ovu dizlo kanturinu i možeš jaje da ispržiš dok dođeš do stotke.
    pa de je tu draž vožnje braćo srbi? zar treba da se vučemo gore nego posle drugog svetskog rata? teslo, spašavaj od ovog zla.
    (jaretina, zečetina, vruće prasence. goveđi pršut, dimljena adidaska, pastrmka na žaru. šopska salata, pohovani vrganj, pekarski krompir i bog da te vidi, 1. septembar 2020 10:30)

    # Link komentara

  50. Bas je zgodan.
    Za prosecne Srbe.
    Ili ovakvi prikazi sluze za mali broj onih koji su se "snasli" ?
    (Desa, 1. septembar 2020 10:29)

    # Link komentara