1. Preskupo, neisplativo.
  Pre bih uzeo Q3 ili X3 koji su jeftiniji u nekim kombinacijama dodatne opreme, cak iako nisu hibridni, plus a za razliku u ceni u odnosu na ovaj Opel, platio benzin i vozio se godinu-dve i uzivao.
  (kokan, 13. maj 2020 01:10)

  # Link komentara

 2. Kakav je ovo paradoks. Pravis hibrid da bi zagadjenje bilo manje, a onda ga napucas sa 300KS kombinacijom el.motora i turbo benzinca, ubrzanje kao hot hatch, masa skoro 2t, odignut skoro 19cm od zemlje, aerodinamika... Znaci sve to isto je moglo i sa 150, 200KS, sto je vise nego dovoljno za ovaj tip automobila, i da zagadjenje bude jos manje. A tek ovo merenje potrosnje 1.6l... taj ko je to izmislio treba ga uhapsiti. Sad imamo hibride koji skoro pa ne trose gorivo, a u praksi su oko 5-6l.
  (Ccc, 7. april 2020 14:53)

  # Link komentara

 3. (pčelica Pavo, 7. april 2020

  Ne možeš porediti običan hibrid sa plug-in hibridom pošto ovaj drugi ima veću bateriju i mogućnost kućnog punjenja na utičnici za razliku od prvog. Plug in hibrid kada potroši svu energiju iz baterije počinje da radi kao običan hibrid da puni bateriju rekuperaciom kočenja i motorom u rezimu rada. Niko nije rekao da je obični Toyota hibridni sistem bolji od drugih plug-in hibrid sistema pošto smatram da se to ne može uspoređivati upravo zbog naprijed navedenog. Rekao sam samo da je Toyota otišla daleko pogotovo u četvrtoj generaciji hibrida koji se ugrađuju u vozila od 2016 godine iz razloga što su od samog starta razvijali motor za rad na hibridni pogon koji radi u Atkinsovom ciklusu, te su npr. izbacili kompresor klime van motora tako da ne strada kad radi klima i voziš na baterije, da ne pričam dalje što su izbacili čitavu mijenjačku kutiju gde je umanjeno značajno trošak za održavanje tih sklopova pošto se to može podvesti pod potrošne dijelove kao što su lamela, sinhroni i sl. Toyota od ove godine uvodi plug-in hibrid u Rav četvorku pa onda i u sve druge modele, pošto ih nisu imali izuzev Priusa. Za razliku od drugih proizvođača koji su na standardni model samo dodali bateriju i modifikovali da radi na hibridni sistem. Hibrid ako voziš često po autoputu preko 130 km/h ni u kojem slučaju, pošto je tu dizel još daleko dominantniji za razliku u gradskim i međugradskim relacijama.
  (Dakara, 7. april 2020 13:30)

  # Link komentara

 4. (Reziel, 7. april 2020 10:19)
  (Dakara, 7. april 2020 08:47)

  Ne bih se slоžio da je klasičan (pa i Toyota) hibrid išta bolji (od plug-in) u onim uslovima vožnje za koje sam ja pitao.
  Klasičnom hibridu "treba" promenjiv ritam vožnje, da bi mu se baterija (malog kapaciteta) punila (ona je skoro 10 puta manjeg kapaciteta od baterije na ovom plug-in-u).
  Ako imaš konstantan ritam, vožnja auto putem, Toyotin hibrid 1,8 ili 2,0 ili 2,5 troše na tom auto putu pri stalnih 120-130 kao i svaki atmosferac od 1,8 ili 2,0 ili 2,5 litra. Nema u tim uslovima Toytin klasičan hibrid nikakvu prednost.
  A neće imati bilo kakvu prednost ni u običnoj vangarskoj vožnji, osim ako je vozač bar malo agresivan, pa neizmenično menja brzinu kretanja. Bez iole primetnog usporenja nema ni punjenja baterije hibrida. Vozi ga regionalno pod tempomatom, nikakvu asistenciju struje nećeš ostvariti.
  Takodje, mislim da ovaj PSA Plug-in ne može nikako da se poredi sa njihovim ranijim dizel hibridom, koji uopšte i nije bio plug-in.
  A da li je bio pouzdan ili ne, to se lako utvrdi pretragom na internetu.
  (pčelica Pavo, 7. april 2020 11:11)

  # Link komentara

 5. @ Dakara @pcelica Pavo

  Apsolutno tačno. Kod prošlog 3008 i 508 hibrida je bilo problema sa sistemom, odnosno kontrolom potrošnje baterija. Baterije su se u vožnji praznile u potpunosti, a rekuperacijom nisu mogle dovoljno brzo da se dopune da bi pomagale benzinskom motoru. To možda i nije problem već jednostavno ograničenje tog sistema. Treba videti kako se sada nose sa tim, jer i ja smatram da je Tojotino rešenje sa rezervom baterije najbolje.

  Samo bih napomenuo za ovu tvrdnju da automobil ima 4x4 ili AWD pogon. To su različite stvari i Hybrid4 je oznaka za AWD (pogon na svim točkovima), ali to nije ono što većina ljudi misli.
  Makar nije bilo na 508 rhx koji sam ja vozio, a ista je tvrdnja bila. Naime, ili ne postoji ili ne radi kako treba sistem koji prenosi snagu na osovinu gde je trakcija bolja. Po snegu, sa zimskim gumama, Na 508 RHX sa Hybrid4 sistemom sam.imao identične probleme kao i sa običnim 308. Pitajte vozače 3008 sa Hybrid4 isto će vam reći. Ta varijanta AWD sistema je po meni samo marketinški trik, jer zahvaljujući elektromotoru svaka osovina ili točak mogu samostalno da dobijaju snagu, ali to nema veze sa trakcijom i onim za šta se AWD inače koristi.

  Ne razumem se najbolje u integralni pogon, zato oprostite ako se frljam sa izrazima, ali poenta je da sa Hybrid4 sistemom u smislu prohodnosti i stabilnosti ne dobijate ništa u odnosu na pogon na prednjim točkovima. Makar je tako bilo sa prošlom verzijom Hybrid4 tehnologije.
   (Reziel, 7. april 2020 10:19)

  # Link komentara

 6. (pčelica Pavo, 6. april 2020 20:30

  Koliko mi je poznato bar kod Toyotinih hybrida, baterija se ne moži nikada isprazniti do kraja već se softverski održava između 20 i 80 posto napunjenosti pošto taj režim bateriji značajno produžava život najčešće da traje i koliko samo vozilo. I ono što znam da je kod Pezoa bar one starije generacije hybrida koje vjerovatno koristi i Opel na benzinski pogod uz vrlo malu modifikaciju dodavan hibridni sistem što se na kraju i nije pokazalo baš najbolje riješenje, pošto su sare 3008 hybrid imale dosta problema u hybrid izvedbi za razliku od istih na konvekcionalni pogon. Toyota je tu najdalje otišla, pošto oni u četvrtoj generaciji hibrida u svojim motelima ne koriste recimo mjenjačku kutiju, lamelu, sinhrone i još dosta tih nekih potrošnih dijelova što sa stanovištva održavanja i pouzdanosti ih izdvaja u svim testovima u samom vrhu. Znači kod plug in hibrida kada ti je baterija pri kraju oni prelaze da budu kao obični hibridi gde u određenoj mjeri radi motor dok ne napuni bateriju i onda se vozi na struju koji kilometar ili manje zavisi od terena gde se ponovo uključuje motor. Plug in može preći nekih 50-ak kilometara isključivo na struju i to je to, stim da ko hoće da uštedi na hibridu u smislu goriva mora da prilagodi i stil vožnje za isti. Zna se desiti da sa hibridom gotovo da nemaš uštede ili vrlo malo ako se ne prilagodiš na način vožnje koji najviše štedi.
  (Dakara, 7. april 2020 08:47)

  # Link komentara

 7. @ ((@)v(@) Pa kad ih je pezo kupio...
  (Gojko/PFC, 7. april 2020 01:29)

  # Link komentara

 8. Ako zna neko. Krenem sa ovim plug-in hibridom "na put", od recimo 500-600 km. Auto putem. Ka Zapadu. Na početku je bio pun struje. Vozim ga u konstatnom režimu. Recimo 130 km/h. Posle nekog vremena, potrošile se baterije. Potpuno. U tim uslovima (bez energije u bateriji), koliko on troši pri 130 km/h na auto putu? Kada bih se zaustavio, koliko bi mu iznosilo ubrzanje od nula do 100 km/h? Ili, ako bih bio na regionalnom putu, koliko bi mu u tom trenutku (praznih baterija), trebalo za medjuubrzanje od 60-100 ili 80-120?
  Ima li negde takvih podataka za ove plug in hibride, o perfomansama i potrošnji pri potpuno praznoj bateriji (od, koliko rekoše, 13,2 kWh?)?
  Ako neko zna, unapred hvala.
  (pčelica Pavo, 6. april 2020 20:30)

  # Link komentara

 9. rucica menjaca iz peugeota...
   ((@)v(@), 6. april 2020 17:45)

  # Link komentara

 10. Jedini Opel kojeg bih kupio
   (Ex-benvej fan, 6. april 2020 17:43)

  # Link komentara

 11. E ovo kada prodje Korona ima da se prodaje ko ludo
   (Kami, 6. april 2020 17:25)

  # Link komentara

 12. Sada mi se unutrasnjost vec svidja, lepse je sredjen taj deo oko automatskog menjaca i menjac jako lepo izgleda, ali i dalje nervira taj naslon za ruke koji je izmedju vozaca i suvozaca. Zasto je tako kratak i toliko podignut u odnosu na centralni deo koji ide prema menjacu? Taj sredisnji deo tako izleda kao neka rupa, nedostaje masivnosti i da cela ruka moze lepo da se polozi, a ovako naslonite lakat, a dlan vam u visecem polozaju. Peugeot 3008 je tu mnogo bolji.
  (Milan, 6. april 2020 15:38)

  # Link komentara

 13. @Vozač Šta tebe briga za prodaju? Ako ga ti želiš, kupi ga.
   (lul, 6. april 2020 15:07)

  # Link komentara

 14. Zasto su vratili to gsi,gde su opc mašine?
   (Pera, 6. april 2020 12:56)

  # Link komentara

 15. Ne bih se složio da je ovo jedan od većih SUV, već da je negde u sredini.
  (Džej, 6. april 2020 11:58)

  # Link komentara

 16. Ovo troši manje od skutera...
  (Džej, 6. april 2020 11:58)

  # Link komentara

 17. 200 ks na benzin,sa još dva elektro motora, pa koliko ovo čudo košta, pretpostavljam između 40 i 50 hiljada? U vreme kad WV naftarice koštaju isto, sa sve prstenovima na haubi, ne očekujem neku veću prodaju, na žalost.
  (Vozač, 6. april 2020 11:37)

  # Link komentara